Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 02:14

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 947 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 64  Järgmine

Oled suitsumees?
Jah 44%  44%  [ 670 ]
Ei 43%  43%  [ 658 ]
Vahest harva 13%  13%  [ 198 ]
Hääli kokku : 1526
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Suitsetamine
PostitusPostitatud: 19.01.2013 14:30 
Kasutaja avatar

Inferno kirjutas:
mulle täitsa meeldib kui suitsumehed peavad kalli raha eest välismaal suitsu ostma, hea kohe vaadata ja parastada :D

palk on ka vastavuses siiski. Selle palgaga mis siin saab ei ole see pakk suitse kahju osta:)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2013 17:50 
Kasutaja avatar

Ma tegin ka suitsu pea 7 aastat, kui novembri alguses nägin seda saadet USA lotomiljonäridest.. Mõtlesin, et ostaks suitsu asemel ka iga päev lotopileteid ja jätsin põhimõtteliselt päeva pealt suitsetamise maha, endal eurod silme ees :D Lotoga suuri summasid võitnud ei ole ja nüüd pole ka tükk aega pileteid ostnud, kuid suitsu ka enam ei tee, millegipärast pole mingit isugi, kuigi pea kõik sõbrad teevad. Samas snusi nautisin ma vahel ka siis kui suitsu tegin, nüüd lihtsalt tarbin seda pisut rohkem. Kuid snusiga ei teki mul sellist vajadust nagu sigarettidega, nii et ma usun et kui tahaks täielikult tubakavaba elu alustada, siis snusist oleks mul kordades kergem loobuda.
Kui uus semester peale hakkab, siis vast vähendan snusi tarbimist ja hakkan Viking Lotot ostma jälle :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2013 21:15 

Karr000 kirjutas:
...snus...

Eks see snus vist on paras onaneerimine ka - asja ajab nagu ära, aga pole päris see.

Marko

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2013 21:17 

Lindmaa kirjutas:
Karr000 kirjutas:
...snus...

Eks see snus vist on paras onaneerimine ka - asja ajab nagu ära, aga pole päris see.

Marko

Mitte ei aja asja ära, vaid on veel parem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2013 21:21 

Kuidas kellelegi. Mulle, kui pikaajalisele suitsetajale, meeldis sigarett rohkem.

Marko

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2013 22:44 
Kasutaja avatar

Suitsetan pea 2 aastat juba, mõnus tegevus küll aga tahaks maha jätta. Olgem ausad, raha kulub tegelikult päris palju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2013 01:00 
Moderator
Kasutaja avatar

See loterii pileti idee tundub päris hea.
Hetkel elu keeruline,aga kui jälle stabiliseerub siis võtan plaani. Parem osta iga päev üks summ kui pakk suitsu :)

Eks ma hoian kursis mis saama hakkab :D

P.S. Mul pole kunagi olnud probleemi suitsetamist maha jätta,ei isusid,ei närvilisust ega muid asju. Siianigi pea aasta ainult mõned üksikud suitsud napsuse peaga.
Pigem on kuldne Marlboro see mis mind rahustab. Ja see just selle pärast,et see on vist ainuke mis mulle sobib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2013 11:32 

Nii, nüüd tuleb tekst.

Tõmmasin esimese priima proovimõttes 6 aastaselt. Kui vanus koosnes kahest arvust siis sai juba päris tihti tõmmatud. Viimased 13 aastat lasin nagu korsten, pakk minimaalselt päevas.

Aasta tagasi sattus Carri raamat pihku. Ja tõepoolest see asi töötab. Põhimõttelselt seletatakse lihtsas keeles , et suitsetamine ei anna mitte midagi elule juurde. Ja seda erinevatest vaatenurkadest, nii et mingi visioon nagunii ühtib ka lugejaga. Lõpuks keeratakse mõtlemine sedapidi, et suitsust loobumine oleks justkui au asi mis uhkust tekitab. Pärast raamatu läbi lugemist ei ole enam nii ränka isu kui muidu oleks. Mina kasutasin aeg ajalt tulevate kihvatuste rahuldamiseks puuvilja nikotiini nätsu. Nikotiin on juba sõltuvust tekitav ühend ja siin pole midagi teha :) See oli aasta tagasi, praegu enam ei tõmba.

Mina teostasin veel lisaks spirograafia (hingamistestid), röntgeni, kompuutertomograafia, ostsin PEF meetri ja võtsin töölt stetoskoobi ka :D Kõige tulemuseks selgus, et kuigi läbivalgustades oleks kopsud justkui enam-vähem korras on kopsufunktsioonist alles ainult 69-79%. Sealhulgas on väikeste ingamisteede patoloogia mõjunud selliselt, et funktsioonist on alles ainult mõnedkümned %. Bronhilõõgastid aitavad ülivähe ning seisund ei ole ümberpööratav. Pole kahtlustki, et kõige selle põhjustajaks on suitsetamine.

Vahepeal suitsetamisest vabal ajal sai omandatud ka meditsiiniline kõrgharidus. Selle käigus sain selgust, et kopsuvähk on vaata, et kõige kergem asi sittadest lahendustest. Hullem on saada endale krooniline obstruktiivne kopsuhaigus mis siis tähendab kas kopsuemfüseemi, kroonilist bronhiiti või mõlemat. Välistatud ei ole ka tulevikus idiopaatiline pulmonaarne fibroos, kuigi mitte eriti tõenäoline. Googel annab häid vasteid ka eestikeeles. Need kes räägivad, et surra noorelt siis kindel on see, et keegi ei taha hingamispuudulikkuse kätte kooleda. See lõpp ei ole kiire :kill

Oleks keegi mulle omal ajal rääkinud nendest haigustest instead of vähivõimalustest siis poleks seda põhku tahtnudki.

Preagu on tekkinud suitsetamise vastu 0-tolrants. Närvi ajab pussipeatustes/sissepääsude eest kõhvimine. Samas ajab närvi ka, kui pole suitsetamiseks ette nähtud kohti - inimesed ennast vaikselt killida tahavad siis ega seda ka keelata ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2013 16:31 
Kasutaja avatar

Leidsin netist eestikeelse selle carri raamatu ja andsin naisele lugeda. Nüüd hakkab vist lõpp kätte jõudma, kuna peaaegu terve pakk lasti potsit alla. Mul tekkis sellepeale kohe millegipärast suitsuisu kohe , kuigi ma suitsu tegelt kainespeage ei tee.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2013 19:47 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Leidsin netist eestikeelse selle carri raamatu ja andsin naisele lugeda. Nüüd hakkab vist lõpp kätte jõudma, kuna peaaegu terve pakk lasti potsit alla. Mul tekkis sellepeale kohe millegipärast suitsuisu kohe , kuigi ma suitsu tegelt kainespeage ei tee.

Sheeri.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2013 17:14 

Tänud!

Lugesin ka raamatu läbi, vaatab, mis saama hakkab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2013 19:11 
Kasutaja avatar

Eile óhtul lugesin läbi. Pole terve päeva tobi teinud täna. Ei ole isu ka. Eks paistab mis edaspidi saab. Mótlemist muudab küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2013 21:00 
Kasutaja avatar

:D raamatu lugemine võtab suitsu isu ära?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2013 21:34 
Kasutaja avatar

Autos mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.01.2013 23:20 

Heigo_K kirjutas:
http://www.traktorist.org/stuff/raamat.pdf

Ärge seda linki ära kaotage, sportlik huvi juba. Mul vabad päevad tulemas ja kui viitsin, siis loen läbi. Saab ehk 2 plokki sigarette peldikust alla lasta.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 947 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 64  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis