Nii, nüüd tuleb tekst.
Tõmmasin esimese priima proovimõttes 6 aastaselt. Kui vanus koosnes kahest arvust siis sai juba päris tihti tõmmatud. Viimased 13 aastat lasin nagu korsten, pakk minimaalselt päevas.
Aasta tagasi sattus Carri raamat pihku. Ja tõepoolest see asi töötab. Põhimõttelselt seletatakse lihtsas keeles , et suitsetamine ei anna mitte midagi elule juurde. Ja seda erinevatest vaatenurkadest, nii et mingi visioon nagunii ühtib ka lugejaga. Lõpuks keeratakse mõtlemine sedapidi, et suitsust loobumine oleks justkui au asi mis uhkust tekitab. Pärast raamatu läbi lugemist ei ole enam nii ränka isu kui muidu oleks. Mina kasutasin aeg ajalt tulevate kihvatuste rahuldamiseks puuvilja nikotiini nätsu. Nikotiin on juba sõltuvust tekitav ühend ja siin pole midagi teha

See oli aasta tagasi, praegu enam ei tõmba.
Mina teostasin veel lisaks spirograafia (hingamistestid), röntgeni, kompuutertomograafia, ostsin PEF meetri ja võtsin töölt stetoskoobi ka

Kõige tulemuseks selgus, et kuigi läbivalgustades oleks kopsud justkui enam-vähem korras on kopsufunktsioonist alles ainult 69-79%. Sealhulgas on väikeste ingamisteede patoloogia mõjunud selliselt, et funktsioonist on alles ainult mõnedkümned %. Bronhilõõgastid aitavad ülivähe ning seisund ei ole ümberpööratav. Pole kahtlustki, et kõige selle põhjustajaks on suitsetamine.
Vahepeal suitsetamisest vabal ajal sai omandatud ka meditsiiniline kõrgharidus. Selle käigus sain selgust, et kopsuvähk on vaata, et kõige kergem asi sittadest lahendustest. Hullem on saada endale krooniline obstruktiivne kopsuhaigus mis siis tähendab kas kopsuemfüseemi, kroonilist bronhiiti või mõlemat. Välistatud ei ole ka tulevikus idiopaatiline pulmonaarne fibroos, kuigi mitte eriti tõenäoline. Googel annab häid vasteid ka eestikeeles. Need kes räägivad, et surra noorelt siis kindel on see, et keegi ei taha hingamispuudulikkuse kätte kooleda. See lõpp ei ole kiire
Oleks keegi mulle omal ajal rääkinud nendest haigustest instead of vähivõimalustest siis poleks seda põhku tahtnudki.
Preagu on tekkinud suitsetamise vastu 0-tolrants. Närvi ajab pussipeatustes/sissepääsude eest kõhvimine. Samas ajab närvi ka, kui pole suitsetamiseks ette nähtud kohti - inimesed ennast vaikselt killida tahavad siis ega seda ka keelata ei saa.