1) 8 päeva eest lendas töökotta (maalripoolele, ma olen praktikant) sisse MTA reid. Küll seppadel hakkas kiire, kes pani ajama, kes riietusruumi ja mingi sepik ütles repliigi: "Tulin sõbrale appi autot tegema" - endal spotter veel tiiva küljes kinni

Mul olid paberid korras, tööl praktikalepinguga, 0 €/h. Teine praktikant sai ülemuselt hiljem pehmelt öeldes peapesu, sest tuli Lasnagorski mehaanikakoolist ja neil pole veel välispraktikat. Libe neiu, vingerdas koolist välja või neelas mõõka.
Ma olin ainuke sepp kes terve suure töökoja peale tegi tööd (lasin krunti ja hiljem tegin autopesu). Sain intervjuud anda, rääkisin nii palju kui taheti teada, ülemustest keegi mind eelnevalt ei "instrueerinud", ega ma polekski midagi kõrva taha jätnud.
Pealegi, ma ei teadnud et kõik need (enamuses umbkeelsed) vene rahvusest töölised olid seal mustalt. Kahju mõneti inimesest, pead enda rahvusest inimestega tööd tegema (ja leppima madalama palgaga) kuna pole aega/viitsimist keelt selgeks õppida.
Mul keeleprobleeme pole, ma olen nagu Holseti hübriidturbo
2) Täna hommikul sooviti üksteisele "Häid pühi" (tõlge vn. k.) ja neiu praktikant tõi kilose meekoogi. Uimasena ei jaganud välja alguses et mis püha see siis on kuid mõne minutiga oli selge. Arutleti omavahel, kes kõige rohkem ühe päeva jooksul "kalmistul" käinud on - rekord oli 4.
Jätsin koogi sinnapaika, kuna see oli "pidustuste" jaoks. Ei mina tähista seda "püha", mis sest et soontes voolab sibulamahl ja kali koos. Mu vanaisad olid vastakuti Velikije Luki all, samas lahingus. Vanaisa vend (Eesti SS-leegionis) saadeti hiljem Tšehhi põrgusse, demineerima, sisuliselt oma jäsemete ja ta taga lohiseva palgiga. Sinna ta jäigi.
Loomulikult mõistan ma (tungivat) vajadust austada (vana)isa/ venda, kes langes sõjas, kuid kas tõesti on seda vaja teha nii häälekalt ja sõjaaegses vormis ning pidades end vabastajateks. Mõistan et pronkspoiss on väidetavalt viie eesti modelli järgi tehtud aga see on ja jääb punamonumendiks, okupatsiooni märgiks.
Jah, venelane on emotsionaalne, ekstrovert aga tõesti... Ega ikka eestlased Sinimägedes Wehrmachti univormis ringi ei patseeri ja auvalvet ei tee. Rääkimata veel: "Heil H*tler" jms atribuutika.
3) Tegin esimese stange otsast lõpuni. Pilve ja lippama ei läinud.
Jube veniv ja sisutühi postitus on aga mis teha, me kõik tahame ju end välja elada.