kimbo kirjutas:
Muudame teemat veits....Täna sai siis Eesti peal üks 250km tiir tehtud ja minu tähelepanek järgmine.Üle ühe vastu tulevatest autodest on esituledega midagi korrast ära...küll põleb üks park ja üks pool tuli...küll ei põleb all üks udukas ja üleval üks pool tuli...ja paljudel on üldse tuled reguleerimata vist...väääääga jube on kui sellised vastu tulevad.Minge ja vaadake oma auto tuled üle pliiiz.
Päikest ja lund!
Kusjuures see on tõesti imelik, et, okei, mitte päris iga teine, aga igal viiendal autol vast ikka, on tuledega mingeid probleeme. Saan aru, kui on äsja läbipõlenud ja pole kas märganud veel või pole jõudnud uut ostma minna, aga kui on näha, et ühel pool ei põle udutuli ning teisel pool lähituli, või on ühelt poolt mõlemad, nii lähi- kui parktuli läbi põlenud, siis on ju kohe näha, et inimene ei viitsigi üldse selle probleemiga tegelda. Siis, kui teine lähituli ka läbi põleb (tõenäoliselt sama poole parktuli juba ammu surnud), siis kavatsebki pimedas sõita, kuniks aeg uue auto ostuks tuleb või milles probleem on?
Vastutulevad juhid vastutulevateks juhtideks, mina imestan 5 sekundit ja lähen oma eluga edasi, aga kui pime aeg on, siis on ju endal kordades kehvem sõita.
Politsei vist kükloopidega eriti ei tegele, välja avatud nokkimistujus, kuid sellised, kelle pealt näha on, et ei plaanigi lähema aasta jooksul uusi pirne soetada, võiks ikka midagi ette võtta.
2 otsaga asi jälle. Mõnel uuel autol on esitule pirni vahetus nii keeruliseks tehtud, et ilma esistanget ja esitulesi küljest võtmata pirnile ligi ei pääse. Ajuvabad insenerid küll, kes nii teevad aga autot ostes ei tunne ju huvi ka, kuidas pirne vahetada saaks. teiseks on tänapäeva inimesed nii laisaks läinud, et lasevad selliseid asju teha esinduses. Streetrace foorumis on muidugi meistrimehed koos ja teevad ise asja ära, kuid kahjuks paljud seda pole.
Teiseks probleemiks, mida ise olen ka tähelepannud, on tulede kõrgusreguleerimis nupu olemasolust mitte teadmine. Esiti nüüd pühade ajal läheb terve pere sugulastele külla ja auto pannakse inimesi triiki täis. Tagaosa vajub alla ja tuled hakkavadki vastutulijatele näkku näitama. Ja midagi teha ka neile rumalatele ei saa. Kui kaugtuledega vilgutada neile, siis ega nad ei mõista mis nad valesti teevad. Samas ma ei mäleta autokoolist ka, et seal oleks selle tulede kõrgusreguleerimis nupust midagi räägitud (ja autokoolis erinevaid kategooriaid olen ikka mitu korda käind tegemas). Niiet selle kivi võiks juba koolituse kapsaaeda visata.