Striitreissär kirjutas:
Mis punkt see seaduses on?
LE
Tsiteeri:
§227. Kui inimesed liiklusõnnetuses viga ei saanud, õnnetuses osalenud juhid või juht ja kahju saaja(d) on juhtumi põhjusi hinnates vastutuse küsimuses ühel meelel, on oma arvamuse kirjalikult vormistanud, nimetades kahju tekitamise eest vastutava isiku, ja sellele alla kirjutanud, ei ole vaja liiklusõnnetusest politseile teatada.
Lahkarvamuse korral või juhul, kui kahju saaja ei ole teada, tuleb õnnetusest kohe teatada politseile ja tegutseda sealt saadud korralduse kohaselt.
Sõidukit või õnnetusse puutuvaid esemeid tohib enne politsei kohalejõudmist liigutada vaid siis, kui teiste sõidukite liiklus on võimatu ja eelnevalt on tunnistajate juuresolekul ära märgitud sõiduki ja esemete asend ning jäljed.
Kui planket "Teade liiklusõnnetusest" pole täidetud, siis ennem seda autosi liigutada ei tohi.
Muidugi on võimalus, et ah viska käppa ja lähme sõbralikult laiali või, et ma annan sulle 1000eeku stange värvimise jaoks, mina olen ju süüdi. Kannatanu võib selle 1000eek sult kätte võtta aga hiljem keerab sulle sitta, läheb kindlustusse ning teatab, et talle sõideti otsa, stange läks katki kuid teine vend põgenes ära. Põgenemist ei võeta kui ära jooksmist ja peitu pugemist vaid ka kui sa pargid auto teeäärde eemale ära.
Tegelikult kõike võib teha aga vahele ei tohi jääda.. Ning teinekord võib sul 3 sõpra autos olla kuid tõendamise protsess ja asjad on mõttetult pikad, aeganõudvad ning ei pruugi kuskile välja viia.
Ja kõige lollim on ikkagi see, kui öeldakse, et sorri ma olen süüdi, ei pannud teid tähele aga paneme autod parklasse ja siis teeme paberid. Niikaua kuni süüdlane pole eelmainitud planketile õigesse kohta pannud oma nime ega allkirja, niikaua pole süüdlane ka otseselt süüdi. Siis kutsutakse politsei, nemad vaatavad, et autojuhid on sündmuskohalt lahkunud või on kellegile juba ammu sisse sõidetud ning kannatanu pressib süütutelt stange raha välja.. või teeb kindlustus oma otsuse, et ei hüvitata kummalegi mitte sentigi.