Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 06.05.2025 02:40

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367 ... 376  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2010.
PostitusPostitatud: 25.12.2010 16:14 
Eliit

Striitreissär kirjutas:
Iff kirjutas:

Isegi selline asi ala, et "kas tõesti ei tohi kohe peale avariid autosi teeäärde parkida vaid peab nad jätma nii nagu nad on :o "

Mismõttes KOHE?

Kui on pealtnägijaid, kelle tunnistuste põhjal saab kindlustus süüdlase kindlaks teha, poe ju mõtet liiklust takistama jääda.

Seaduse järgi ei tohi autot ennem liigutada kui paberid pole määritud.. Selviisil kasutatakse praegugi süütuid inimesi ära ehk, süüdlane põrutab kellegile uimasele onule või tädile sisse, kutt hüppab välja, et sorri sorri mina olen süüdi aga ajame autod sinna parklasse ja teeme paberid ära. Parklasse jõudes kutt juba ütleb et sorri aga mina küll süüdi pole, kutsutakse politsei ning politseil on alus teha trahvi tädikesele sündmuskohalt ära sõitmise eest.

Nii asjad paraku on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 16:23 

Mis punkt see seaduses on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 16:35 
Eliit

Striitreissär kirjutas:
Mis punkt see seaduses on?

LE

Tsiteeri:
§227. Kui inimesed liiklusõnnetuses viga ei saanud, õnnetuses osalenud juhid või juht ja kahju saaja(d) on juhtumi põhjusi hinnates vastutuse küsimuses ühel meelel, on oma arvamuse kirjalikult vormistanud, nimetades kahju tekitamise eest vastutava isiku, ja sellele alla kirjutanud, ei ole vaja liiklusõnnetusest politseile teatada.

Lahkarvamuse korral või juhul, kui kahju saaja ei ole teada, tuleb õnnetusest kohe teatada politseile ja tegutseda sealt saadud korralduse kohaselt.

Sõidukit või õnnetusse puutuvaid esemeid tohib enne politsei kohalejõudmist liigutada vaid siis, kui teiste sõidukite liiklus on võimatu ja eelnevalt on tunnistajate juuresolekul ära märgitud sõiduki ja esemete asend ning jäljed.

Kui planket "Teade liiklusõnnetusest" pole täidetud, siis ennem seda autosi liigutada ei tohi.

Muidugi on võimalus, et ah viska käppa ja lähme sõbralikult laiali või, et ma annan sulle 1000eeku stange värvimise jaoks, mina olen ju süüdi. Kannatanu võib selle 1000eek sult kätte võtta aga hiljem keerab sulle sitta, läheb kindlustusse ning teatab, et talle sõideti otsa, stange läks katki kuid teine vend põgenes ära. Põgenemist ei võeta kui ära jooksmist ja peitu pugemist vaid ka kui sa pargid auto teeäärde eemale ära.

Tegelikult kõike võib teha aga vahele ei tohi jääda.. Ning teinekord võib sul 3 sõpra autos olla kuid tõendamise protsess ja asjad on mõttetult pikad, aeganõudvad ning ei pruugi kuskile välja viia.

Ja kõige lollim on ikkagi see, kui öeldakse, et sorri ma olen süüdi, ei pannud teid tähele aga paneme autod parklasse ja siis teeme paberid. Niikaua kuni süüdlane pole eelmainitud planketile õigesse kohta pannud oma nime ega allkirja, niikaua pole süüdlane ka otseselt süüdi. Siis kutsutakse politsei, nemad vaatavad, et autojuhid on sündmuskohalt lahkunud või on kellegile juba ammu sisse sõidetud ning kannatanu pressib süütutelt stange raha välja.. või teeb kindlustus oma otsuse, et ei hüvitata kummalegi mitte sentigi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 18:05 

Kas selle suure koguse lumega on kogu mõistus ära läinud?

Kuskil 13:07 aeg ei suutnud Peterburi mnt-l jõelähtme kandis suunaga Tallinna poole kaks mersu juhti enda autosi teel hoida, ning kolonnis sõites tuli kiirust maha võtta, aga üks mersu vajutas hoopis pidurid blokki ja oligi külg ees, tema järel oli teine mersu ka sunnitud pidurid blokki vajutama ja nii nad hetke libisesid külg ees. Jumal tänatud et teised mõistsid pikivahet hoida. Paras tsirkus käis. Loodan et need juhid nüüd hakkavad ehk mõistma sõna pikivahe tähendust.

Ja see pole veel kõik, kuskil 15:30 aeg bussijaama juures mõtles üks 7 seeria BMW juht, et oleks tore ju suvekummidega sõita. Aga ohukad mõistis peale panna.

Ja neid kordi, kus mõne geeniuse pärast kogu tänav umbe läheb, pole mõtet rääkidagi.

Oeh, parem hakkas kohe. Tänan tähelepanu eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 18:59 

Iff kirjutas:

LE

Tsiteeri:
§227. Kui inimesed liiklusõnnetuses viga ei saanud, õnnetuses osalenud juhid või juht ja kahju saaja(d) on juhtumi põhjusi hinnates vastutuse küsimuses ühel meelel, on oma arvamuse kirjalikult vormistanud, nimetades kahju tekitamise eest vastutava isiku, ja sellele alla kirjutanud, ei ole vaja liiklusõnnetusest politseile teatada.

Lahkarvamuse korral või juhul, kui kahju saaja ei ole teada, tuleb õnnetusest kohe teatada politseile ja tegutseda sealt saadud korralduse kohaselt.

Sõidukit või õnnetusse puutuvaid esemeid tohib enne politsei kohalejõudmist liigutada vaid siis, kui teiste sõidukite liiklus on võimatu ja eelnevalt on tunnistajate juuresolekul ära märgitud sõiduki ja esemete asend ning jäljed.

Kui planket "Teade liiklusõnnetusest" pole täidetud, siis ennem seda autosi liigutada ei tohi.

1. lõik - sätestab, millal pole vaja politseile teatada.
2. lõik - sätestab, et lahkarvamuse korral tuleb politsei kutsuda.
3. lõik - sätestab, millal võib sõidukeid või esemeid ennem politsei kohalejõudmist liigutada. Kuna aga 1. lõik sätestas, millal pole vaja politseid kutsuda, siis antud (kolmas) lõik sätestab tegutsemise siis, kui politsei on kutsutud.

Seega, kui jõtakse kokkuleppele ja vigastatuid pole ja politseid ei tule kutsuda, siis liiguta need autod ennem blanketi täitmist kuhu tahad. Minumeelest sinu viidatud paragrahvist ei tule välja, et autosid ei tohi liigutada mingil juhul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 21:00 

Tort kirjutas:
1. lõik - sätestab, millal pole vaja politseile teatada.
2. lõik - sätestab, et lahkarvamuse korral tuleb politsei kutsuda.
3. lõik - sätestab, millal võib sõidukeid või esemeid ennem politsei kohalejõudmist liigutada. Kuna aga 1. lõik sätestas, millal pole vaja politseid kutsuda, siis antud (kolmas) lõik sätestab tegutsemise siis, kui politsei on kutsutud.

Seega, kui jõtakse kokkuleppele ja vigastatuid pole ja politseid ei tule kutsuda, siis liiguta need autod ennem blanketi täitmist kuhu tahad. Minumeelest sinu viidatud paragrahvist ei tule välja, et autosid ei tohi liigutada mingil juhul.

Õigus, kuid isegi kui seadus seda ei nõua, siis kes ja kuidas hiljem tõestab, et jõuti kokkuleppele?
Ütleme, et saad lähedalasuvas parklas teise osapoolega kokku, vastupidiselt algsele kokkuleppele tema aga end süüdi ei tunnista. Võimalikud pealtnägijad on ammu oma teed läinud, politseid pole mõtet tülitama hakatagi.
Tean vähemalt paari juhust, kus just sellise tegevuse tõttu on kindlustusest raha saamata jäänud. Ühel juhul saadi küll kahjutasu hiljem süüdlase käest, kuid mis vahenditega pole vaja vast täpsustada. Igal juhul palju jamamist ja närvikulu.

Viimati muutis Saf, 25.12.2010 21:07, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 21:07 

Õigus, mulle pole vaja seda seletada. Küsimus oli, et kas selle paragrahvi kohaselt võib mingil juhul autot liigutada või mitte. Muide nüansse on palju, näiteks sina oled kannatajana üksi autos aga võllid oma roimaga on 3kesi, lepivad omavahel kokku jutus ja tõmmatakse kott pähe kenasti jne.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 22:35 

Ma sain aru, et Oomipoest on mõtet midagi neti teel tellida ainult siis, kui sul neid juppe üldse vaja ei lähe. Viimasest tellimusest on jälle mingi poolteist kuud möödas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.12.2010 22:42 

Tort kirjutas:
Õigus, mulle pole vaja seda seletada. Küsimus oli, et kas selle paragrahvi kohaselt võib mingil juhul autot liigutada või mitte. Muide nüansse on palju, näiteks sina oled kannatajana üksi autos aga võllid oma roimaga on 3kesi, lepivad omavahel kokku jutus ja tõmmatakse kott pähe kenasti jne.

Juhtus omalgi selline situatsioon, kus sattusin talvisel ajal kitsal ühe auto laiusel metsateel kokku Jeep Grand Cherokeega, kus oli 5 tšurkat. Igatahes vajusid nad mu autole juhiuksest sisse kui üritasid mööda pressida, mina sel momendil ei liikunud sentimeetritki, seega tema süü. Nad väitsid et tunnistavad kõik minu vastu jne. Kuna mul see uks oli ennem juba avariiline ja suurt midagi juurde ei tekkinud vigastusi, siis leppisin pakutud 500.- ja läksime lahku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 00:26 
Kasutaja avatar

see ülelaskja tiit (tiit17) kes reporteris oli, on vaadanud mind reidis :D kas ma peaks kartma midagi ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 00:29 
Kasutaja avatar

Üldiselt küll jep.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 01:10 

Juhtus see , et mihkel-m pidi moonakülas oma kiirendamis-külgeeslibisemis tehnikaga üle varvaste sõitma :kill :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 02:27 
Kasutaja avatar

Sääsk kirjutas:
Juhtus see , et mihkel-m pidi moonakülas oma kiirendamis-külgeeslibisemis tehnikaga üle varvaste sõitma :kill :rokib

Oota mida. Omaarust olen inimeste läheduses viisakas. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 09:08 
Kasutaja avatar

2h tagasi lebasin tüdrukuga voodis ja järsku vaatame, et väljas miskit kollast sähvib...tänasin juba jumalat, savipätsi ja vene raha ning mõjuagente, et esimest korda selle talve jooksul on sahk minu maja ette lund lükkama tulnud ja viib selle 20+ cm lund tee pealt minema, et ma lõpuks maja ette parkida saaksin ja lumelabida jubedused mälust kustuksid. Suurest vaimustusest hüppasin kohe voodist püsti et seda ilmaimet näha, kuid selgus hoopis kurb tõsiasi et mu trepi ees oli leekides üks kurvasilmne universaal e-klassi mersu ning selle leegid tekitasid vilkuriefekti. Nüüdseks vedeleb see laip risti keset teed ning kuna lund on ka nii palju ning tee on hetkel kitsam kui süütu tüdruku vagiina, ei pääse ükski puksiir seda laipa ka enne kevadet ära vedama...seega hetkel on auto pargitud poole kilomeetri kaugusele majast ning on suhteliselt suur tõenäosus, et homme tuleb paaritunnine kaevamismaraton ette võtta, et autot kätte saada.
Oi, kuidas ma seda talve armastan !

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.12.2010 09:37 
Kasutaja avatar

Ega alati ei pea ka autoga liiklema. Võid selle homse/tänase päeva vabalt ühistranspordiga läbi elada.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 5636 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367 ... 376  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis