KirillD kirjutas:
S!!M kirjutas:
zPlit kirjutas:
Sai Statoili Burger & Hot Dog putkat külastatud ja neil nüüd uued puutetundlikud ekraanid väljas. Eks talvel oskab rahvas rääkida, kuidas -20 seda ekraani seal mudima hakatakse.
Statoilis neil makseputkadel peaksid olema puutetundlikud ekraanid, mitte "soojustundlikud", ehk temperatuurist ei tohiks suurt lugu olla. Nii palju, kui mina nendega kokku puutunud olen, siis olen alati kaardiga ekraani toksinud, nn. soojustundlik ekraan selle peale ei reageeriks.
Saage kord aru, et pole olemas sellist asja nagu "soojustundlik" ekraan, neid on kahte tüüpi ... ühed on n.ö capacity touch screen, kui ma nüüd õigesti mäletan, siis see oli see tavaline puutetundliku ekraani tüüp, kus vajutades surutakse kokku sees kihid mis lühistades saavad aimu kuhu vajutati.
Teine variant on sellised ekraanid mis on iPhone'il ja muudel, need toimivad kui mu mälu ei peta sellel põhimõttel, et vastavalt staatilise elektri juhtimisele, igatahes eesmärk on see, et ekraani peab puudutama näpuga, sest see juhib elektrit läbi.
Sellist asja nagu mingi "soojustundlik" ekraan pole olemas.
Enne kui tarkust jagama hakata võiks ikka faktid üle kontrollida, tegelikuses on just vastupidi.
Esiteks puutetundlikke ekraanitüüpe on oluliselt rohkem kui kaks, igapäevases kasutuses on tõesti levinumad need kaks.
Resistive touchscreen (takistuslik puuteekraan) koosneb kahest kihist, millel mõlemal on oma taksitus. Ekraani servades on elektroodid pinge rakendamiseks ja mõõtmiseks. Kui nüüd ekraani kuskilt puudutada (vahet ei ole millega) surutakse kaks kihti kokku ja takistus muutub, ning see koht kus takistus muutus on võimalik välja arvutada.
Capacity touchscreen (mahtuvuslik) koosneb elektrit juhtivast kilest millele antakse nurkadest vahelduvpinge ja tekitatakse sellega elektriväli ekraani kohal. Kuna inimese keha juhib elektrit siis puudutades juhitakse osa elektrilaengut inimese kehasse muutes seeläbi ekraani kohal olevat elektrivälja ja jällegi on selle tulemusel võimalik asukoht ekraanil välja arvutada.
iPhone kasutab viimast tüüpi ekraani.
Kui staatilise elektriga ekraanile läheneda siis ilmselt on selle ekraani elupäevad loetud.