dellu kirjutas:
No üks asi on vasakus reas sõitmine kiiremini, teine asi alla lubatu või kõrvalsõitjatega samas tempos (eriti veel reaalselt kõrvuti täies pikkuses). Viimasel juhul ei näe küll põhjust liiklust kinni hoida. Mina sõidan enamasti reaalselt +10 km/h (reaalne kiirus mitte mingi spidomeetri näit), aga ei näe ka korraks eest ära tulemisel mingit takistust kui keegi kiirem tuleb tagant. Peale seda saab ju kohe tagasi reastuda.
Sõpakal 65 km/h, palju su tegelik kiirus oli? Mul üks auto näiteks näitas 62 km/h, aga reaalne kiirus oli 50 km/h. Mööda kõigepealt GPSiga reaalne kiirus ära ja siis mõtle kas takistad või ei. Rehvi mõõt juba mõjutab väga palju, hetkel mul alla madal 17" rehv ja spido on +1 km/h rohkem kui reaalne, samas järjest kõrgem rehv valetab järjest rohkem (ehk siis sõltub ka sellest, mida tehas ette näinud).
Üks asi on siiski LE-s lubatu (mitte kohustatu!) 100% täitmine, teine liikluskultuur. Ka takistamine või tee andmine on siiski kultuuri osad (osa viisakusest siiski). See et teine kiiremini sõidab on siiski tema risk, mis iganes see põhjus ka oleks. Liikluses korra loomine on juba politsei rida ja küll varem või hiljem ka vastav karistus määratakse kui on põhjendatud rikkumine. Märgin seejuures ära, et oma +10km/h reaalsega on mind viimati kiiruse eest karistatud 2007 sügisel (sedagi kuskil Tartu ja Viljandi vahel kus asula oli juba sisuliselt läbi ja seegi jäi kuni +20 sisse), nii et ei ole nüüd mõtet hakata halama kui suur huligaan jne.
Varem kirjeldatud nn takistajale märku andmine nn peatamise teel on samuti kunagi ära tehtud. Samuti Järvevanal vasakus reas mingi vend ei saanud sõidetud (tublisti alla piirkiiruse, äkki mingi 50 70 alas). Sai ka nagu korra taga märku antud, ei miskit. Läksin siis paremalt mööda ja ees vist ka korra ohukat ja parem suund korda mööda. Ei midagi. Tagant tuli veel sõber ja sama teema tagant, et kobi nüüd lõpuks eest ära. Ikka miskit. Kuna walkie-talkied olid kaasas (olime lõuna Eestist saati terve tee lobisenud), siis kiire otsus, et eks siis tuleb puust ja punaseks teha. Ta tuli ka paremalt mööda ja siis jäime mõlemas reas pea seisma ja suund sees mõlemal, et võta paremale (mainin ära et suht hiline aeg oli ja liiklus oli juba väga hõre). No ikka ära ei lähe. Lõpuks jäime suisa seisma. Selle peale muidugi ehmatas nii ära, et mitte ei võtnud paremasse ritta vaid suisa teepeenrale seisma..
Infoks niipalju, et mul on GPS autos täitsa olemas ja spidomeeter valetab sellisel kiirusel umbes 3km/h. Pealegi, kas sa iseendale natukene vastu ei räägi kui ütlesid et "Liikluses korra loomine on juba politsei rida", samas ise pidurdasite sõbraga paremas reas oleva "liiklustakistaja" kinni, kes tegelikult eriti kedagi ei takistanudki, kui saite temast paremalt mööda minna.