Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:21

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 106 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Olukord Eestis
PostitusPostitatud: 20.01.2009 23:03 

täpselt see suhtumine...iga kevad kõik virisevad, et miks riik teesid ei paranda ja noh tõsi on, et nad ei saa oma ülesannetega hakkama aga point on selles, et kas sa läheksid oma parket põrandale, kus sa igapäev elad naelkingadega jalutama? Ja siis kirud parketi tootjat, paigaldajat ja pärast ka parandajat, et miks augud uuesti sisse tulid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.01.2009 23:24 

vaata...on tõsiasi, et naast õigustab ennast jääl...no okei muidugi kui igapäev on sul tee peal jää siis tõesti...aga ma mõtlen just seda tohutut rahvamassi, kes tallinnas ringi klõbistab...ja näiteks siis kui torm oli...jätsin ma oma lamellidega enamus foori juures maha...ei ole kunagi kogenud libisemist (mustal jääl ja pole kõige rahulikum sõidustiil) lumme kinni pole jäänud... Ausalt väga jube on kevadel neid vagusid vaadata ja kuna sõidan tsikliga ka siis on kevadine olukord ju lausa masendav. Ja mõelge nüüd, kui paljud kasutasid veneajal talvekumme + kõik autod olid tagarattaveoga ja ma ütleks, et ei olnud hullu midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 02:07 

Cyrca kirjutas:
vaata...on tõsiasi, et naast õigustab ennast jääl...no okei muidugi kui igapäev on sul tee peal jää siis tõesti...aga ma mõtlen just seda tohutut rahvamassi, kes tallinnas ringi klõbistab...Ja mõelge nüüd, kui paljud kasutasid veneajal talvekumme + kõik autod olid tagarattaveoga ja ma ütleks, et ei olnud hullu midagi.

Mitmel klõbistajal oli otsaette kirjutatud näiteks, et "ma elan mustamäel ja sõidan kesklinna tööle ja mujal ei käi?"
Pealegi mis see tagavedu siia puutub?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 13:58 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Üldiselt see muretsemine ja pardak paneb pea valutama teinekord.Las läheb nii nagu läheb ise tegiad kahetsevad vigu kunagi, usun ma.Eelmise pildi näite põhjak võiks sündmuskohale viia kaameraga spetsialisti ,et küsida kohal toimuva kohta ja nõuda aru nende tegemistest .Sellist jama ei saa lihtsalt olla ju.See nagu ,et liivast ehitaks uue elamu rajooni kuhugi.Aga nüüd huvi ka selle soolatamise kohta ,et peab seda nii kasutama ,et soolajõed voolavad.Piisab kui on kergelt niiske ehk asvalt väljas ,mitte põlvini soolavesi.Mujal tallinnas suht teed kuivad pesed auto mustamäel ära ja nõmmele jõuad kus on hirmus pardak ja masin nagu solgikraav.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 14:29 

Tere,

Minul näiteks "paneb pea valutama" eestlaste ignorantsus ja rumalus, selle asemel, et midagi ise ette võtta ja ära teha, virisetakse nagu naised kuskil foorumis või jututoas. See on küll mugav, kodus soojas toas arvuti taga küürutada ja sõimata anonüümselt, kuid ärategemise kohapealt on asi täiesti null.

Kui vaadata "arenenud" maid nagu Läti,Leedu,Prantsusmaa,Suurbritannia jpt, siis seal on märgata siiski tendentsi, et kui rahvale midagi ei meeldi, siis tullakse tänavale ja protesteeritakse selle vastu kuni midagi ette võetakse (tavaliselt muidugi ei võeta, see on juba võimul oleva valitsuse probleem, valitsust õnneks saab vahetada läbi demokraatlike protsesside). Aga Eestis sellist asja ei kohta, kõigepealt sõimatakse protesteerijad läbi, tembeldatakse neid natsideks,fašistideks,kommunistideks,tibladeks,rahvuslasteks või lihtsalt pededeks ja asi ongi OK. Aga tegelikult ei ole. Ma ei räägi praegu äärmustest nagu moslemid Prantsusmaal ja mujal, kes lihtsalt laamendavad ja märatsevad, vaid kodanikualgatusest-streikidest-rahumeelsetest protestidest ja muust sellisest, mis on iga "demokraatliku" riigi osa ning normaalne nähtus, kui kodanikele läheb korda nende tulevik ja nende riigi tulevik.

Kodanikualgatus kui selline on meil lapsekingades ning kuni olukord ei parane, senikaua tuleb teil püksirihma pingutada, kui ükskord kohale jõuab, et RIIK peab teenima kodanikku ning KODANIK (riigi elanik) peab teenima vastu RIIKI. Senikaua kuni mõlemad üksteisest aru ei saa ja loobivad kuuma sitta, asjad ei parane.

Mõtlev inimene võiks endale selgeks teha, mis on tema eesmärgid ja kuidas ta neid saavutada saab, mitte anonüümselt mõne naljaka aliase taha peites valimatult sitta loopida ja parastada (mida paraku teevad enamus).

Algatuseks tuleks valida riiki juhtima üks korralik partei, olgu see siis kasvõi natsionaalsotsialistlikute vaadetega Iseseisvuspartei ( http://www.iseseisvuspartei.ee/ ) või mõni muu grupp või inimene, kellele tõesti läheb riigi tulevik korda ning kelle on olemas ideed ning oskused midagi parandada.

Hetkel igatahes naeran minagi kaasa seda rumalust mis Toompealt alla lastakse rahva peale ja kuidas rahvas suu vett täis istub ning püksirihma pingutab, selleasemel, et see jobukari laiali lüüa.

Aga et mu postitus tühja ei läheks siis panen teile siia materjali ka millega tutvuda ja mis lugemishuvilisele peaks piisavalt mõtlemisainet pakkuma, minu eesmärk ei ole propageerida mingeid kindlaid vaateid, vaid panna inimene mõtlema - mis siis saab kui võimul oleks inimesed keda tõesti huvitaks EW edasine käekäik (natsionaalsotsialistid, rahvuslased jms), mitte riigi liberaliseerimine, paljaks varastamine ning ärastamine-erastamine ning hetkel lihtsalt rahva lollitamine. Kala hakkab ikka mädanema peast, seda rääkis juba vanarahvas.

Eesti Vabariigi Põhiseadus : https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12846827 , juhin kohe tähelepanu preambulale:

Kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki,
mis on loodud Eesti rahva riikliku enesemääramise kustumatul õigusel ja välja kuulutatud 1918. aasta 24. veebruaril,
mis on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele,
mis on kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus,
mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade –

Kuidas Hitler koondas oma kätte võimu riigis ja alustas sotsiaalsete ümberkorraldustega.
http://docs.google.com/View?docid=dgt33 ... n3nt&pli=1

See räägib sellest, kuidas A. Hitler tõi Saksamaa riigi välja majanduskrahhist ning taastas väärikuse ning Saksamaa au. Neile keda huvitab ajalugu ning kes on tüdinenud valedest ning vassimistest, lugege kindlasti läbi.

Andres Larka, Artur Sirk ja vabadussõjalased - eesti rahva valik 1934!
http://vapsid.weebly.com/

PS. Kui keegi soovib nendel teemadel intelligentset vestlust arendada ja mitte laskuda tibla.vs.fašist lahmimisele, siis võib vabalt Vaba Teema alla teema teha ning võin vabalt edasi arendada vestlust. Teema edasiseks arenduseks on korrektne keeleoskus ning aju olemasolu vajalikud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 15:41 
Kasutaja avatar

Veidi OT kuid naelrehvi teemal nats veel.
Sõitsin suure "lumetormi" ajal väga väsind rehvidega,enda autol olid all 17 tolli suvekad,ka nendega tegin VÄGA vajalikud sõidud ära.Nüüd on all 17 tolli Hakapelita-d.Aga ikka nagu pole päris hea.
Kuna ma olen noor inimene ja sõidan suhteliselt palju,ja samas hoolin enda elust ja autost.Siis ma selliste kohade pealt kokku ei hoia.

Minu jutu iva aga tahab jõuda sinnamaale,et jah...Muidugi saab sõita igast juustudega täiesti vabalt,aga selline asi võib kunagi väga valusalt kätte maksta.Seega nael alati autole alla!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 15:47 
Kasutaja avatar

Kärss Saksamaal on naelad keelatud, ja põhjendus ikkagi see et lõhub asfalti. Ei usu et Saksamaal viletsamad teadlased on kui meil :think Samas sinu teooriasse juurde sobib nael ilusti,+ veel saavadki teede ehitajad ka oma muud vead naela arvele ajada ja samalajal jutt et kui ükski elu päästetud siis nael ikka jääb. Ongi ilus nõiaring olemas. Soome näide ka kehv kuna pole vaja olla geenius et staabilselt alla 0 ja jää/lume all olev asfalt peab paremini vastu kui + ja -, soola vee jne all olev puhas asfalt naelale.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 15:54 
Kasutaja avatar

Tegelane5 kirjutas:
Kärss Saksamaal on naelad keelatud, ja põhjendus ikkagi see et lõhub asfalti. Ei usu et Saksamaal viletsamad teadlased on kui meil :think Samas sinu teooriasse juurde sobib nael ilusti,+ veel saavadki teede ehitajad ka oma muud vead naela arvele ajada ja samalajal jutt et kui ükski elu päästetud siis nael ikka jääb. Ongi ilus nõiaring olemas. Soome näide ka kehv kuna pole vaja olla geenius et staabilselt alla 0 ja jää/lume all olev asfalt peab paremini vastu kui + ja -, soola vee jne all olev puhas asfalt naelale.

:hail :hail :hail :hail :hail

Võrdleme tõesti eestit saksamaaga, tule sõida öösiti lõuna-eesti teedel natuke.Siis jõuab vast kohale sulle!Eesti riik ei sa hakkama teede puhastusega,ärme võta veel juurde teede ehitust!

Nb kas mitte Rootsis mitte pole nael kohustuslik,võin täitsa vabalt eksida,aga oleks nagu midagi kuulnud.Kui juba võrdluseks läks...Aa usas võib sõita muidu aasta läbi suvekaga :wink:

Tahtsin posti muuta aga enne ootan su vastuse ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 16:53 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
No loodan ,et linna rüüstama ei hakata kui miskit ei meeldi.Tehakse ju oma elu veelrohkem ebameeldivaks ja linna taastustööd lähevad asvalti lappimise vahenditest.Eesti on eesti mida siin kellegagi võrrelda.Erinevatel riikidel niipalju erinevaid asju ,et anna olla.Üks asi mis mujal parem siin võibolla halvem ja vastupidi.Aga arvestades meie maa väikest straasi siis endale tundub ,et võiks justkui rahul olla selle saavutatuga mingil määral.Ühesõnaga nii ja naa.Aga miks mitte foorumites arutada asjadest ega mõte otseselt pole midagi ära teha aga kes teab.Ennemgi vist siis antud klubi jutust saanud mingid teod ja asjad liikuma hakanud.Üks näide oli vist see lillede istutamine Paldiski mnt sõidutee aukudesse ja kõikke muud.Sellisel moodusel suuremad rtahva massid saavad infot vahetada ja usun ,et pole patt.Aga igalühel oma seisukoht.Kõrvus tõesti kui kuulata ,et miks taburetil ,kuvari taga midagi teha teinekord naljakana.Üldiselt ise võtan asia kui normaalsust ,sest arvuti maailm on ja jääb ja selles kui kõike sellise tooniga võtta ,et mis arvutis see ei oma mõtet.Olgu siis auto teemad ,et auto valmis riputa pildid ja kirjuta mis tegid ja fsioo.Austust avaldada ka ülejäänu suht mõtetu siis paistaks.Ok nii ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 17:33 
Kasutaja avatar

oopc kirjutas:
plaplaplaa.

oopc ma ei sa su jutust mitte midagi aru.Enam keerulisemalt sa vist ei suuda end väljendada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 18:30 
Kasutaja avatar

No samas Lõuna-Eestis kindlasti on tüüpe kes sõidavad välja kangutatud naeltega masteritega aastaringi. Kevadeti vajuvad koolilaste bussid teeäärde jne kas siis nemad polegi olulised? Korraliku lamelliga usun et saaks seal ikka sõidetud ja küllap asjad edenema ka hakkaks kui mingi maavanem või teehoolduse ülem kraavis ära käib :think

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 18:49 
Kasutaja avatar

aivo28 kirjutas:
1. saksamaal ja eestil on nii üsna-mõnituhat kilomeetrit vahet ka ja sealne talv kestab tunduvalt vähem ja on leebema iseloomuga kui meil.

2. soome teed on ka sellepärast paremas korras,et aluspõhi seal ju enamasti puhas paas ja graniit, mel aga ehitatakse teed piltlikult sohu, ime ka et rööpasse ei vaju.

Teil seal põhjas täitsa hea pinnas all. Need ikka ainult vabandused. Kui Saksamaal käisin, siis nägin, kuidas töömees sisuliselt kelluga teed silus. Ma ei usu, et ta seda igavusest tegi... Asi lihtsalt suhtumises.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 20:54 

saksamaal vähe pikemaks ajaks ehitatakse, seal ikka 3-4 korda läbilõigkeliselt kõrgemad kõik kihid, miite nii nagu meil veic kildu ja asfaldit ja tee olemas, kuni kevadeni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 21:18 
Kasutaja avatar

Tegelane5 kirjutas:
No samas Lõuna-Eestis kindlasti on tüüpe kes sõidavad välja kangutatud naeltega masteritega aastaringi. Kevadeti vajuvad koolilaste bussid teeäärde jne kas siis nemad polegi olulised? Korraliku lamelliga usun et saaks seal ikka sõidetud ja küllap asjad edenema ka hakkaks kui mingi maavanem või teehoolduse ülem kraavis ära käib :think

Ja isegi mina sõidan vahel selliste rehvidega mis kriitikat ei kannata,aga siis aint linnas või väga puhtal maanteel ja uiman ja kontrollin kuidas suudan enne!(ps ma pole kindlasti muster liikleja,ma panen palju hullu jne)

AGA kui ma peaks surma saama selle pärast,et mul rehv ei pidand,siis Taevas või põrgus jääks mind ikka kummitama...KUI MUL OLEKS OLNUD KORRALIK REHV ALL!

Kui mul on võimalus enda liiklemist ohutumaks muuta siis ma teen seda :wink:

Aga aitab,võime vaielda ps edasi kui huvi,või teha uus teema(kus saaks ka hääletada kes mis rehviga sõidab)Enne juba korra mõtlesin,et teeks teema,kas tuleks naelad keelata!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 21.01.2009 21:22 

meil teedeehitajad nii ahneks länud et enam ei viitsi ära oodata palju materjali kuskilt üle jääb, vaid üritavad arvestada palju üle jääb(palju raha mul vaja oleks) ja müüvad töö käigus mustalt maha. on juhus olnud kus nii tehtud ja jäi paarsada meetrit kildu puudu.tõmmati siis ülejäänud teelt õhuke kiht maha ja jätkus ka lõpuni.ja sellest ka aluskiht nõrgem.
ise kopajuht ja minule on ikka käidud rääkimas-selline masin tuleb tunni pärast, sa pane talle 10tonni peale ja silu pealt laiali, et näha midagi poleks.
materjalil käiakse järgi ka jeebi ja respo haagisega-poole tonni kaupa viiakse minema.kõik töödejuhatajate ja objektijuhtide taskusse.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 106 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis