Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 00:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 69 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5

Kas sina vilgutad maanteel kaasliiklejatele, kui politsei tee ääres?
Vilgutan alati 23%  23%  [ 109 ]
Vilgutan vahel harva 8%  8%  [ 39 ]
Enamus kordadel vilgutan 32%  32%  [ 150 ]
Vilugtan vahel ka siis kui politseid pole 2%  2%  [ 8 ]
Vilugtan siis kui vastutulijatel tuled ei põle/oht eespool/vms 33%  33%  [ 156 ]
Ei vilguta kunagi 2%  2%  [ 8 ]
Ei vilguta kunagi ja vihkan kui teised ka mulle vilgutavad 0%  0%  [ 2 ]
Muu valik(kirjuta teemas) 1%  1%  [ 4 ]
Hääli kokku : 476
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Maanteel kaasliiklejatel vilgutamine, kui politsei tee ä
PostitusPostitatud: 19.08.2010 18:43 
Kasutaja avatar

Ise üldiselt ka ikka annan märku inimestele, kui mingitlaadi oht tee peal on (olgu siis tõesti tee ääres nähtud loomad või kellegi suurem rehvitükk keset teed), samuti ka mõne nilbe koha peal mõõtvast sinisest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 11:10 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
aivo28 kirjutas:
ise vilgutan kül ikka enamasti.

ei vilguta need, kellel kõigest pohhui. sellised ei vilguta mitte mingeid tulesid tavaliselt (suunatuled jne).

ei vilguta EESTLANE, sest ta parim toit on ju teine eestlane, hea vaadata, kui keegi koini saab :D

ja muidugi moraalijüngrid. sellised tahaks ise kiirust mõõta, aga on reeglina ni lollid, et ei lasta (silekuplid siis. miilitsa ajul on vähemalt mütsitriip)

No faking reaalsed sõnad. Erand kinnitab reeglit aga nende lausete taga peitub tõde ja nii on. (ehe näide sellest kuidas ma kuskil teemas kirjutasin, et umbes tuhamägede juurest hakatakse vilgutama täies hoos kui miilits on)

sealt maalt on politsei päris paljude muulaste jaoks juba enemy nr 1. põhjuseid ei ole raske ära arvata.
eile põltsamaa poole sõites oli paaris/kolmes kohas patrull puude vahel. Kusjuures vilgutati edasi tagsi sõidu jooksul mõlema patrulli puhul.
sinnapoole sõites ühe korra selle masina grupile kus mina ka üks viimaseid masinaid olin. minust 3-4 masinat eespool tõmbas üks tegelane selle peale päris järsu manöövriga tee äärde. Tõenäoliselt siis oli põhjust enam mitte edasi sõita.
tagasi tulles vilguatati teist korda masinale , kes madallennates tallinna poole sõitis. too sai märguande küll õigel ajal. ma algul arvasin et talle sellepärast vilgutatkse , et ta vastasuunas vastutulejatele külma tegi, aga järgmise kurvi taga oli patrull väljas. poleks märku antud siis oleks samamoodi seal eelpool kinnipeetud masinate juurde järjekorda võetud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 11:27 
Kasutaja avatar

antsa911 kirjutas:
Kas te siis kõik olete täiesti vaimust vaesed? Vilgutad ja siis ei suuda leida põhjust miks, kui keeg küsib? Selle peale vist on väga raske tulla, et "nägin kitsesid teeperves, tahtsin hoiatada!" ? Lugege liikluseeskirja peatükki 16.

Pluss idiootne lubadus "kolm tonni" ? Kuskohas on kirjas väärteo määr tuledega vilgutamise kohta? Ega igat mendi suust välja kukkunud muna ei pea küll kullaks tunnistama... Lugege liiklusseaduse Vastutuse peatükki.

+1

8. peatükk
§ 85

Tulesid võib vilgutada ainult liikleja tähelepanu äratamiseks.

16. peatükk
§ 179

Kui möödasõidu ajal ollakse piisavalt lähedal ees liikuvale sõidukile, võib möödasõidu kavatsusest anda märku kaugtulede lühiajalise vilgutamisega.

Seega ei ole see tulede vilgutamine sugugi keelatud. Kui miilits peatab, võid antud punktid välja printida, ning neile ette näidata. Üksnes tulede vilgutamine kaasliikleja tähelepanu saamiseks on lubatud, ning sealt võib juba väita, et joodik hulkus teel, kellegi auto oli keset teed katki, hunt, karu vms teel.

Keegi pädevam võiks leida punktid trahvisummadest, tulede vilgutamise puhul. Et asi lõpuks selge oleks - kas võib trahvi saada või mitte :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 12:58 
Kasutaja avatar

väga lihtne on oma hädades süüdistada kedagi teist. sõidetakse fööni sisse ja siis tullakse foorumisse inisema , et krdi EESTLASED (enamus) ei vilgutanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 13:41 

Nii vähe kui patrulle teeääres viimasel ajal on olnud, on kõik korrad aegsasti sellest vilgutamisega mulle teatatud. Ei vilguta küll jah iga teine auto, aga patrullist saad ikkagi varakult teada.

Enamasti vilgutan ise kah ohu/patrulli olemasolul. Puhumisreidi puhul loomulikult mitte.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 14:17 
Kasutaja avatar

aivo28 kirjutas:
ison.ts kirjutas:
väga lihtne on oma hädades süüdistada kedagi teist. sõidetakse fööni sisse ja siis tullakse foorumisse inisema , et krdi EESTLASED (enamus) ei vilgutanud.

keegi pole kedagi süüdistanud. lihtsalt mõistmatud minujaoks need kibestunud moraalijüngrid, kes ise ei julge ja teisi kes julgevad, näeksid meelsasti kukeauto tagaistmel vabadus-samba projekti rahastamas.

sinu posti lugedes tekib küsimus, ega sa ometi üks sellistest pole ??? :D siin foorumis sa ju ennegi moraaliloenguid pidanud, või mis ...

mul on s+tt või moos , kas mõni rajalt maha võetakse kiiruse pärast. mul on oma elu ja ei näe sellises situatsioonis probleemi, mis mind kaastundes pisaraid valama paneks.
kas sa ise kurvastad väga , kui näed kedagi trahvi saamas?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 14:29 
Kasutaja avatar

suunda ikka vilgutan. nii suur M ma nüüd ka ei ole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 14:37 
Moderator

ison.ts kirjutas:
suunda ikka vilgutan. nii suur M ma nüüd ka ei ole.

Peale algset Sinu postitust ei hakanud kirjutama midagi, kus sa kõnelesid sellest, et kuidas sul kõigist pohhui on ja kuidas sa sõitmise ja tee jälgimise asemel naisi ja makki näpid. Nüüd peale seda viimast mõttevahetust julgen küll siiralt välja öelda, et Sinusuguste pärast need õnnetused maanteedel juhtuvadki ja Sina oledki see keskmine "eestlane" kelle magustoit teine on. Tellige omale ports kleepekaid ka "Sõidan kuidas tahan, teised minge V...u, mul on sügavalt pohh..i, et sa minuga laupa paned või kraavi sõidad, sest mina näpin midagi parasjagu ja elan omas mullis, kus mina olengi kõige parem inimene maailmas ja teised on mõttetu saast".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 20.08.2010 17:57 
Kasutaja avatar

ja sina oled see tegelene kes tallinnast -tartu sõidab kaks kätt roolirattal ja silmad pahupidi peas?
loe ikka paarkorda veel kord seda mida ma seal ees kribasin. äkki saad aru mida ma silmas pidasin.
ja üldse ära nii väga nüüd ka seal teiselpool ekraani erutu. ja katsu aru saada , et mind tõesti ei häiri , kui keegi trassil/linnas sõidab kiiremini kui mina. ausõna jumalast pohhui on sellest. miks see peakski minu asi olema. või erutud sa tõesti iga tüübi peale , kes sinust mööda sõidab või sulle helikiirusel vastu tuleb.
ja ära tee väga suuri sõnu. minu pärast pole keegi ennast kunagi kasti sõitnud. küll olen ma kindalt nii mõnegi elu/tervise päästnud tõenäoliselt.
edit: vanasti õpetati koolis peale lugemisoskuse lisaks mõistma seda mida loetakse.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 69 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis