Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Udutulede, toonklaasi, sportsummuti jm teema
PostitusPostitatud: 23.11.2010 03:05 

Tavaliste reflektortulede külge HIDid pookida on küll lamp. Kui vastu vaatab selline pilt :
Pilt

siis on tegemist täiesti asjatundmatu vennaga valguse murdumise osas.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.11.2010 13:07 

Mis sellel pildil viga on? Tõenäolislet on mingi 6-7000k pirnid, sellepärast veitsa sinised...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2010 22:56 
Eliit

Lxc kirjutas:
Iff kirjutas:
Lxc kirjutas:
Mulle tehti xenon uduka eest 1500.- trahvi ja võeti veel üv ka ära :D

Mille järgi nad vaatasid, et sul on udukas Xenon ? Plokid olid kuskil nähtavas kohas ?

Kapoti all nähtavas kohas jah, kuid isegi kui ei oleks lasevad nad pirni välja keerata.

tomcraft kirjutas:
aga et kohe esimese raksuga tehti 1500.- siis sa pidid ikka väga ebameeldiv kuju ebameeldivad autos olema :D

1. Ma käitun politseiga alati viisakalt ja suhtun neisse austusega ja peaaegu alati olen pääsenud kergelt.
2. Ma ei saanud kiirmenetlust, seega ei loe, kui hästi ma ennast nende autos ülal pidasin.

Ma ütleks, et mina autodest ei tea midagi, ja kui tahate pirni näha, siis lepime aja kokku ning lähme esindusse, ja esimene vaba päev on mul veebruari lõpus kui nt Aafrikast tagasi tulen :D

Ja muide, ma jäin ükspäev tõsiselt mõtlema selleüle.. et kas seaduses on üldse kirjas see, et udutuledes eei või kasutada gaaslahenduslampe ? Lähi ja kaugtule kohta on selgelt kirjas kuid udutulede kohta küll mitte. Seega kardan, et tehti asjatult liiga sulle. Või nad ikka näitasid ka seda lõiget, mille järgi asi koostati ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.11.2010 23:55 

Ei olegi keelatud, KUI sul on udutule Automaatne kõrguse regull ja Pesur :)

Edit: Ahjaa, mingi märge vist peab ka tule peal olema, et xenonit võib kasutada vms..(100% KINDEL POLE selles viimases), aga tean et osad, kellel regull ja pesur on nokitud, et tule peal pole märget, et oleks ette nähtud xenonit

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 00:06 

Sellest krdima kõrguse regullist ja pesuritest on nii palju siin jahutud. Kui auto on vanem kui XX.X-kuu. 2000(täpset kuupäeva ei mäleta) siis ei pea olema mingeid regulle v pesureid, ainult vastav tähis tule klaasil. Ma ei viitsi seda seadust jälle välja otsida.

To Iff: Ei usu, et see nii lihtsalt käib, lasevad ekspertiisi sel juhul lohistada vms... Mul põlesid tavatuled koos udutuledega, mõlemad xenonid. Kirjutasin ennem nii, et jäi mulje nagu oleks ainult udukas, aga lähituled põlesid ka nii, et vahet pole. Kuigi ma ei usu, et udukas tohib olla. Seadus nõuab vastavat tähist tule klaasile, vahet pole mis tuli.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 00:15 

Udutuled pole mind veel kunagi pimestanud, osad xenonitega udukad säravad küll aga nad nii madalal või mina nii kõrgel, aga ei tea, jätab külmaks. Täikaritega vastu tulejad on seevastu küll kretiinid ja mingi jutt, et vaata kõrvale on ka absurd, kurat ma tahan teed näha, kui mingi kits või siga teepeale peaks hüppama ja seda ei näe, sest üritasin mitte vastutuleva auto poole vaadata...

DC tähis peab olema klaasil kui gaasilahendus lamp, pesurite/regulli suhtes on jah mingi aasta autode koha pealt auk sees 19xx-2000

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 00:51 
Eliit

Lxc kirjutas:
Sellest krdima kõrguse regullist ja pesuritest on nii palju siin jahutud. Kui auto on vanem kui XX.X-kuu. 2000(täpset kuupäeva ei mäleta) siis ei pea olema mingeid regulle v pesureid, ainult vastav tähis tule klaasil. Ma ei viitsi seda seadust jälle välja otsida.

To Iff: Ei usu, et see nii lihtsalt käib, lasevad ekspertiisi sel juhul lohistada vms... Mul põlesid tavatuled koos udutuledega, mõlemad xenonid. Kirjutasin ennem nii, et jäi mulje nagu oleks ainult udukas, aga lähituled põlesid ka nii, et vahet pole. Kuigi ma ei usu, et udukas tohib olla. Seadus nõuab vastavat tähist tule klaasile, vahet pole mis tuli.

Ja tomcraftile - Seadus näeb seda tähist ette vaid lähi ja kaugtulele, sama ka pesurite ja kõrgusregulliga.

Tsiteeri:
Kood 205. Eesmised udulaternad

Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukile on lubatud paigaldada vastavalt E-reeglile nr 48 või direktiivile 76/756/EMÜ kaks E-reegli nr 19 või direktiivi 76/762/EMÜ nõuetele vastavat eesmist udulaternat ja L kategooria sõidukile üks või kaks eesmist udulaternat. Eesmiste udulaternate paigutamine haagisele on keelatud;

2) lubatud on kasutada või tähisega eesmisi udulaternaid, mille hajutiklaasil on täht «B»;

3) eesmiste udutuledega koos peavad lülituma eesmised ja tagumised ääretuled ning numbrituli;

4) eesmise udutule valgusvihul peab olema ülal järsk, selgelt nähtav valguse ja varju piir;

5) eesmise udutule värvus peab olema valge või kollane;

6) eesmise udulaterna valgusava alaserv ei tohi asetseda madalamal kui 250 mm ja ülaserv kõrgemal lähitule laterna valgusava ülaservast ning M1 ja N1 kategooria sõidukil kõrgemal kui 800 mm maapinnast. Laterna valgusava välisserv ei tohi olla kere välisgabariidist kaugemal kui 400 mm;

[RTL 2009, 47, 671 - jõust. 19.06.2009]

7) [Kehtetu – RTL 2009, 1, 5 – jõust. 10.01.2009]

Gaaslahendusest udutules mitte sõnagi, seega, uuest aastast installin oma autodele udukad ning neisse HIDid ja sõidan nagu õigemees ning keevitan kõigile silma. 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 01:02 

Minu viga jah. Esimese hooga ei osand muuseumi eksemplaridega arvestada :D Ja siinkohal küsiks, et keda kotib mis seadus punktipealt ütleb?? Õige streetracer installib ära ja siis käib ja ässab linnapeal ja puhub mentidele habemesse niikaua kuni nähvi ära saab. Ja siis, kui trahv makstud, laseb suurest vihast samamoodi edasi 8) :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 01:22 
Eliit

Tegelikult nii ongi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 02:21 
Kasutaja avatar

Tomcrafti hid lahendusega udukad on väga silmatorkavad, kuid ei häiri liiklemist. Hiljuti sõitsid Sa mulle ja mu liikluspolitseinikust sõbrale vastu selle tulede kombinatsiooniga, mille peale mu sõber küsis: "Huvitav kas need Mazdamaffia poisid siin Tartus kunagi lõpetavad ka nende siniste lambikeste kasutamise?" 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 11:24 

heh, noh, ex elu näitab...Loodetavasti ei võta su sõbrakutt nüüd missiooniks mind pooleks peenestada :D Kindlasti peaks leida suuremaid valupunkte Tartu liikluses millele panustada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 11:59 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Lxc kirjutas:

Ja tomcraftile - Seadus näeb seda tähist ette vaid lähi ja kaugtulele, sama ka pesurite ja kõrgusregulliga.

Tsiteeri:
Kood 205. Eesmised udulaternad

Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukile on lubatud paigaldada vastavalt E-reeglile nr 48 või direktiivile 76/756/EMÜ kaks E-reegli nr 19 või direktiivi 76/762/EMÜ nõuetele vastavat eesmist udulaternat ja L kategooria sõidukile üks või kaks eesmist udulaternat. Eesmiste udulaternate paigutamine haagisele on keelatud;

2) lubatud on kasutada või tähisega eesmisi udulaternaid, mille hajutiklaasil on täht «B»;

3) eesmiste udutuledega koos peavad lülituma eesmised ja tagumised ääretuled ning numbrituli;

4) eesmise udutule valgusvihul peab olema ülal järsk, selgelt nähtav valguse ja varju piir;

5) eesmise udutule värvus peab olema valge või kollane;

6) eesmise udulaterna valgusava alaserv ei tohi asetseda madalamal kui 250 mm ja ülaserv kõrgemal lähitule laterna valgusava ülaservast ning M1 ja N1 kategooria sõidukil kõrgemal kui 800 mm maapinnast. Laterna valgusava välisserv ei tohi olla kere välisgabariidist kaugemal kui 400 mm;

[RTL 2009, 47, 671 - jõust. 19.06.2009]

7) [Kehtetu – RTL 2009, 1, 5 – jõust. 10.01.2009]

Gaaslahendusest udutules mitte sõnagi, seega, uuest aastast installin oma autodele udukad ning neisse HIDid ja sõidan nagu õigemees ning keevitan kõigile silma. 8)

sellistele nõuetele vastavaid pirne või kasutada udulaternates:
Filament lamp category:
H1 H2 H3 H4 H7 HB3 HB4 H8 H10 H11 H12 H27W/1 H27W/2
Light fluxin lumens:
1150 1300 1100 750*/ 1100 1300 825 600 600 1000 775 350 350
Approximate supply voltage (V) for measurement:
12
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.11.2010 15:11 
Kasutaja avatar

tomcraft kirjutas:
heh, noh, ex elu näitab...Loodetavasti ei võta su sõbrakutt nüüd missiooniks mind pooleks peenestada :D Kindlasti peaks leida suuremaid valupunkte Tartu liikluses millele panustada :)

Vaevalt, et ta nüüd sind pingsalt otsima hakkab mööda Tartut, et tabada võimalus "peenestamiseks", seda oleks juba ammu tehtud kui kedagi väga häiriks. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2010 19:28 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Javest kirjutas:
Ilma pesuri ja automaatse kõrguseregulaatorita reflektortulesse paigaldatud Hiina-HID on suhteliselt lootusetu üritus. Veel hullem, kui tegu on bi-xenon (N: H4) pirnidega, mille lähituli on rohkem kaugtuli ja kaugtuli lihtsalt lähitule teine asend. Kes väidab, et see tuli näitab õigesti ja/või ei pimesta on ilmselt juba ise pime oma xenonite vaatamisest, sest neid tulesid "õigeks" saab reguleerida ainult nii, et tuli keeratakse kapotialla näitama.
Ma ei tahagi otseselt vastu vaielda, kuid tasuks meenutada, et põhjamaades on see kõik täiesti legaalne. Põhjusena toodud välja see, et meil on talviti pimedat aega rohkem kui mujal maailmas ja parem valgustatus auto ees kaalub ülesse isepaigaldatud xenonide puudused. Loomulikult ei tohi selline tuli pimestada, nagu ei tohi MITTE ÜKSKI tuli seda teha - selleks ongi ülevaatused ja politseipatrullid, et tuvastada rikkumisi, kuid on välditud mõttetuid keelustamisi. See on ka üks põhjusi, miks kaalun juba üsna tõsimeeli uuesti oma igapäevaautot hakata hoidma Soome registris - tuleb odavam vaatamata sealsele automaksule ja puuduvad minu jaoks arusaamatud ajuvabad tehnonõuded (sportsumps ei käi siia alla, see on keelatud ka Soomes, loomulikult tahan ka ise, et auto oleks nii vaikne kui võimalik, kasvõi võimsuse kao hinnaga).

Soome kohta ma ei oska öelda, aga näiteks Norras on sama lugu, mis Eestiski, xenoni puhul peavad olema õige märgistusega tuled ja pesurid ning automaatne tulede kõrguse reguleerimine. Muidugi olen näinud seal piisavalt tavalistes reflktortes olevaid xenoneid, aga kord kahe aasta tagant ülevaatusele minnes kistakse need ikka välja.

lihtsalt üks link ka, tõestuseks, et ma udu ei aja
http://www.naf.no/Eie-Bil/Lysbruk-for-personbiler/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.11.2010 20:03 
Eliit

Siit-sealt uurides lugesin mina välja, et soomes kehtib ka HIDile sama seadus mis meil.

Tsiteeri:
Ajoneuvojen kaasupurkausvalojen tuottaessa yli 2000 lumenia, niihin sovelletaan ECE-säännöksiä. Lainsäädännön mukaan valaisimien yhteydessä pitää olla puhdistusjärjestelmä ja automaattinen korkeudensäätö vuosimallista 10/1998 eteenpäin.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 80 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis