Lxc kirjutas:
Sellest krdima kõrguse regullist ja pesuritest on nii palju siin jahutud. Kui auto on vanem kui XX.X-kuu. 2000(täpset kuupäeva ei mäleta) siis ei pea olema mingeid regulle v pesureid, ainult vastav tähis tule klaasil. Ma ei viitsi seda seadust jälle välja otsida.
To Iff: Ei usu, et see nii lihtsalt käib, lasevad ekspertiisi sel juhul lohistada vms... Mul põlesid tavatuled koos udutuledega, mõlemad xenonid. Kirjutasin ennem nii, et jäi mulje nagu oleks ainult udukas, aga lähituled põlesid ka nii, et vahet pole. Kuigi ma ei usu, et udukas tohib olla. Seadus nõuab vastavat tähist tule klaasile, vahet pole mis tuli.
Ja tomcraftile - Seadus näeb seda tähist ette vaid lähi ja kaugtulele, sama ka pesurite ja kõrgusregulliga.
Tsiteeri:
Kood 205. Eesmised udulaternad
Nõuded: 1) M ja N kategooria sõidukile on lubatud paigaldada vastavalt E-reeglile nr 48 või direktiivile 76/756/EMÜ kaks E-reegli nr 19 või direktiivi 76/762/EMÜ nõuetele vastavat eesmist udulaternat ja L kategooria sõidukile üks või kaks eesmist udulaternat. Eesmiste udulaternate paigutamine haagisele on keelatud;
2) lubatud on kasutada või tähisega eesmisi udulaternaid, mille hajutiklaasil on täht «B»;
3) eesmiste udutuledega koos peavad lülituma eesmised ja tagumised ääretuled ning numbrituli;
4) eesmise udutule valgusvihul peab olema ülal järsk, selgelt nähtav valguse ja varju piir;
5) eesmise udutule värvus peab olema valge või kollane;
6) eesmise udulaterna valgusava alaserv ei tohi asetseda madalamal kui 250 mm ja ülaserv kõrgemal lähitule laterna valgusava ülaservast ning M1 ja N1 kategooria sõidukil kõrgemal kui 800 mm maapinnast. Laterna valgusava välisserv ei tohi olla kere välisgabariidist kaugemal kui 400 mm;
[RTL 2009, 47, 671 - jõust. 19.06.2009]
7) [Kehtetu – RTL 2009, 1, 5 – jõust. 10.01.2009]
Gaaslahendusest udutules mitte sõnagi, seega, uuest aastast installin oma autodele udukad ning neisse HIDid ja sõidan nagu õigemees ning keevitan kõigile silma.