Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 07.05.2025 13:42

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 87 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kas pooldad automaksu?
Jah, olen poolt. 6%  6%  [ 15 ]
Ei, olen täielikult vastu. 75%  75%  [ 203 ]
Nii ja naa, sõltub maksustamise põhimõtetest ja tingimustest. 20%  20%  [ 53 ]
Hääli kokku : 271
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Sotsid soovivad automaksu!
PostitusPostitatud: 02.02.2011 00:27 

Rahu mehed! Rahu!

Kui ökopill maksab praegu 10000EUR, peale maksu kehtestamist juurde lisandub 0EUR, noh aga proovisid kunagi MPVga 1.1 mootoriga vedada 4 täiskasvanud inimest....
Võttame näiteks 1.8 mootoriga OPELi mille hind on 19000EUR siis talle lisandub umbes 3000EUR ja siis tema hinnaks saab 22000EUR Aga praeguse seisuga 22000EUR eest saab natukene teist autot kui 1.8 Opel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 01:11 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Ei maksudele .Ma tahan värvilise pildiga telekat ja mobiiltelefoni riigilt.Tööd pole vaja ka saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 02:04 
Kasutaja avatar

einoo see on muidugi karm reaalsus, et selle maksu me saame 100% kunagi. aga praegu ei tasu muretseda sellepärast. sellisel näol nagu Her, sorry preili striiräiser mõtleb, ei tule see kunagi.

healjuhul tuleb maksusoodustus teatud masinatele ja kõrgem aastamaks suurematel masinatel, aga see on kaa kõik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 14:00 

Aga katsugem asja reaalselt vaadata, autosid on meil selgelt liiga palju maanteedel ja linnades ning teede võrgustik jäänud ammu sellele massile jalgu. Tundub täiesti ebareaalne, et kogu võrgustikku laiemaks tegema hakatakse, sest selleks puudub lihtsalt raha. Sellepärast peakski vägisi piirama autostumist, et ühistransport saaks areneda, nagu nõiaring, pole inimest keda vedada ja pole bussi kes veaks jne.
Asi on ka ohutuses, sest mida rohkem on autosid teedel, seda tõenäolisem on, et õnnetusi juhtub ja kes on siis süüdi? Inimesed kes raiuvad mugavusest ja keelduvad ühistranspordist või need kes justkui midagi ette ei võta ja kardavad , et piiravad meetmed pole populistlikud. Rahvast on meil vähe ja piirkond suheliselt laiali ning mingit “hundid söödud ja lambad terved” lahendust ei paista kuskilt, sest isegi kui hakataks leidma raha teede laiendamiseks, siis see peab tulema ka meite endi taskust ja see on ju järjekordne maks mis “läheb rasvamagude tasku”.
Autode ja paatide võõrastesse riikidesse viimine on lühiajaline, sest alati annab võtta eeskuju meie põhjanaabrilt kus “soomes sõidab ainult soome autoga”.
Tihti kuuleb, et nõuka ajal oli transport paremini toimetav, aga see kiputakse selles lauses ära unustama, et polnud ka autosid siis nõnda palju ja polnud ka vajadust sõita 50km kaugusele tööle. Kommunismi ju keegi ei taha, sest see on paha – jah ongi, aga demokraatia oma õndsa kapitalismiga ei paista ka meeldivat – sitt lugu seltsimehed, sitt lugu.
Lambad vajavad tara, olgu see koppel nii avar kui tahes. Võite kiruda Eestit palju tahate, aga ega mujal parem pole, võib ju arvata, et “lesbide saarel” võiks tore olla ja ainsa isasena uut ühiskodna luua, aga lõpuks seod ikka märga puukoort torusse…

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 14:38 
Kasutaja avatar

Millel põhineb väide, et "teede võrgustik jäänud ammu sellele massile jalgu"?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 14:54 

Mina olen väitnud et midagi ei tule kunagi?
Kas on mõtet silmi peast välja nutta selle pärast, mis kunagi tulla võib? Arutluse all on konkreetne ettepanek, või ei saa teemaalgataja ise ka enam aru, millest teema tegi, või mille üle siin arutlema peaks?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 14:58 
Kasutaja avatar

Tõnis_S kirjutas:
Aga katsugem asja reaalselt vaadata, autosid on meil selgelt liiga palju maanteedel ja linnades ning teede võrgustik jäänud ammu sellele massile jalgu. Tundub täiesti ebareaalne, et kogu võrgustikku laiemaks tegema hakatakse, sest selleks puudub lihtsalt raha.

Millisest umbes linnast ja maanteedest sa räägid? Või mida sa massiks pead? Ise saan koplipoolsaarelt juhkentali ca 15 minutiga hommikul kell 8 ja õhtul tagasi kell 17 samamoodi. Ei ole veel masse kohanud. Tavaline liiklusvoog. Reedel tallinnast väljasõit tartu maanteele stockmanist ülemiste ristmikuni kella 16-18 vahel ca 10-15 minutit. Reeglina ka selle pärast , et mõni ahv on osanud kusagil kellegile tagant sisse sõita. Kui kusagile ummikud tekivad siis ainult sellel põhjusel , et ollakse liiga mugav ja vaevuta alternatiivseid marsruute otsima. Ebareaalne sulle võib tunduda , aga reaalses elus toimub teedevõrgu laiendamine igaaastaselt. Nii linnades , linnaümbrustes ja maanteedel. Elad sa ikka eestis?
Tõnis_S kirjutas:
Sellepärast peakski vägisi piirama autostumist, et ühistransport saaks areneda, nagu nõiaring, pole inimest keda vedada ja pole bussi kes veaks jne.

Nonsens. Ühistransport ei saaks areneda kui autostumine väheneb. Sest siis ei oleks võimalik kogudagi automaksu. Kütust tarbitakse vähe ja ei jätku infrastruktuui jaoks raha.

Tõnis_S kirjutas:
Asi on ka ohutuses, sest mida rohkem on autosid teedel, seda tõenäolisem on, et õnnetusi juhtub ja kes on siis süüdi? Inimesed kes raiuvad mugavusest ja keelduvad ühistranspordist või need kes justkui midagi ette ei võta ja kardavad , et piiravad meetmed pole populistlikud. Rahvast on meil vähe ja piirkond suheliselt laiali ning mingit “hundid söödud ja lambad terved” lahendust ei paista kuskilt, sest isegi kui hakataks leidma raha teede laiendamiseks, siis see peab tulema ka meite endi taskust ja see on ju järjekordne maks mis “läheb rasvamagude tasku”.

üks põhjus , miks ma ise ühistransporti ei kasuta on näiteks see , et ma ei julge nendega sõita. Ei usalda ennast tln-tartu sõites mingi ületöötanud bussijuhi kätesse, kes vbl eelmine õhtu sõpradega mõned õlled lasi. Pealegi oli mu enda vanamees bussijuht ja siis sai nede elutsüklit üsna lähedalt nähtud. Ei olnud meeldiv. masendav. ja mitte mdagi ei ole neil muutunud ka. bussijuhte on veelgi vähemaks jäänud. Ja töölevõtmisel on latt alla lastud.
Tõnis_S kirjutas:
Tihti kuuleb, et nõuka ajal oli transport paremini toimetav, aga see kiputakse selles lauses ära unustama, et polnud ka autosid siis nõnda palju ja polnud ka vajadust sõita 50km kaugusele tööle. Kommunismi ju keegi ei taha, sest see on paha – jah ongi, aga demokraatia oma õndsa kapitalismiga ei paista ka meeldivat – sitt lugu seltsimehed, sitt lugu.
Lambad vajavad tara, olgu see koppel nii avar kui tahes. Võite kiruda Eestit palju tahate, aga ega mujal parem pole, võib ju arvata, et “lesbide saarel” võiks tore olla ja ainsa isasena uut ühiskodna luua, aga lõpuks seod ikka märga puukoort torusse…

kui su postitust lugesin siis peale esimesi ridasi meenuski nõukogudeaeg. veel üks tegelane tuleb kuidagi veenma , et kõigil peavad olema autod ühepikkused, inimestel jalas pruunid viigipüksid ja ja sõitma kõik PAZ bussidega mööda kolhoosi ringi. Siis on kõik vahva ja elu lill.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 15:41 

Põhiline väide on muidugi emotsioonidest tulnud, aga kui vaevuda mnt ameti statistikat uurima, siis on autode mass kordistunud alates teede loomisest, harjumaal sh tallinna teed on olnud sama laiad ja muutumatud nõuka ajast saati (mõned read on juurde joonistatud, aga üldpilt on ikka sama), on see normaalne kui ringteel on auto autos kinni, seda keilast narva mnt’ni, ennem kui viljandi mnt foor pandi pidi kohati 15 minutit ootama, et üle saaks,aga mass jäi ju samaks ja ootama peab ikka ning ega see trt mnt sissesõit ja üldse see suur sõjamäe rist paremad pole. Kui suur sõjamäel seal ülemiste kandis troppi poleks, siis poleks ju seda silda sinna vaja olnud ja poleks ka vaja mitmetasandilist asja projekteerida. Kolonnidest maanteedel rääkimata.
Mis aga puudutab busse ja aktsiisi, siis kui vähened üldine hulk, siis väheneb ka surve teedele ja kui kasvab reisijate hulk bussides, siis kasvab ka piletitulu, et neid käigus hoida, kui väheneb sõidukite hulk maanteedel, siis väheneb ka liiklusoht ja pole tarvidust nii tihti igast seitsmekümnega chillivast tegelasest hambad ristis mööda ajada, et kas jõuab või mitte.
Eks ta ole harjumuse asi, et kus algab ummik ja kui välismaast rääkida, siis seal on need veelgi ägedama ja võtame avasüli ka sellised vägevad staud vastu nagu saksamaal.
Ma maksaks pigem auto ja selle omamise eest kaks korda rohkem kui see eemaldaks sama kordaja jagu liiklejaid teedelt.
Kõik tahavad olla kõvad omajad ja isiksused, aga kes krt peaks selle omamise kinni maksma? Teised jah? Aktsiise ja erinevaid makse kirutakse, riigikorda ja valitsust kah, aga ise asja panustada ei taha, nkkuuda tahavad kah kõik, aga kui titt taga, siis miks kov ei aita ja ühiskond mu last ei kasvata - eks ansip jälle süüdi. Äkki proovime kõik ühises palves jeesuse poole pöörduda ja äkki saamegi hommikuks odava kütte ja suured autod, et uutel teedel madalalt lennata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 16:54 
Kasutaja avatar

Tõnis_S kirjutas:

Ma maksaks pigem auto ja selle omamise eest kaks korda rohkem kui see eemaldaks sama kordaja jagu liiklejaid teedelt.
Kõik tahavad olla kõvad omajad ja isiksused, aga kes krt peaks selle omamise kinni maksma? Teised jah? Aktsiise ja erinevaid makse kirutakse, riigikorda ja valitsust kah, aga ise asja panustada ei taha, nkkuuda tahavad kah kõik, aga kui titt taga, siis miks kov ei aita ja ühiskond mu last ei kasvata - eks ansip jälle süüdi. Äkki proovime kõik ühises palves jeesuse poole pöörduda ja äkki saamegi hommikuks odava kütte ja suured autod, et uutel teedel madalalt lennata.

su laused ja nendes peituv mõte käivad üksteisele vastu. sina ei ole nõus autost loobuma ja eeldad , et seda võiksid teha hoopis teised.
praegu ei maksa keegi kellgile midagi kinni seaduse jõustumise korral maksavad rohkem omavad kinni vähem omavate inimeste omamise. see omamise ja kinni maksmise jutt jutt on sul tegelikult möga. sama mis astmeline tulumaks, kes rohkem teenib peab rohkem maksma.
varsti peab suuremat palka saav inimene poes vorsti ostes ka rohkem plekkima, kui miinimum palka teeniv tegelane.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 17:55 

Autost ma ei loobugi ja maksu pooldaks ka ainult siis, kui selle tagajärjel väheneks autostumine ja see elavdaks linna ja maaliinide bussiliiklust ja see, et ma autost ei loobu ei tähenda, et ma paranenud ühistransporti ei kasutaks. Kui rääkida liiklustihedusest, siis tõesti 10-11 ajal öösel ja päeval on päris hõre, aga tipptunnid on ikka pudelikaelaks. Kuid millega me seda hõredust võrdleme? Austraalia ja usa kõrbetega võrreldes on meil ikka väga tihe sagimine, aga võõraste suurlinnade suburbidega võrreldes täitsa okitoki.
Eks ka minugi mina lööb välja, aga selle omamise teemale jätkuks, siis ma ei ootagi, et keegi teine minu eest aktsiis maksaks või nõiaväel midagi kuskilt ilmuks, see on minu koorem kanda(võibolla see on minu paranoia, aga tihti jääb mul mulje, et saabunud isikuvabadusega on rahvas kaotanud ka kohustuse ja tahte enda eest maksta). Inimene on muudetud/muutunud autost liiga sõltuvaks ja kaks asja nagu auto ja buss ei saagi üheaegselt normaalselt toimida, sest selleks puudub lihtsalt ressurss ja kui minna edasi seda teed, et midagi kinni ei pigista(auto), siis tõmbub teises otsas sõlm aina tugevamini kokku(teede läbilaskvus, saaste, liiklusohutus jms) ja lõpptulemus on ikka see, et puudub kiire ühendus põhipunktide vahel ja seda nii auto kui bussiga.
Kuid isonts, mida sa välja pakud, et meil oleks ohutu ja sujuv liiklus, samas oleks transport ka neile kellel pole võimalik autot osta ja ühistransport on nagu ta on(see on küll olla vastukäiv kohati eelnevaga, aga rahval on kohustus aidata end ja endast vaesemaid, aga mitte nende eest kõike ära tehes)?
Ps. astmelist tulumaksu ei pooda – küll, aga eelnevalt väljaöeldud lisamaksustamist ühe kindal suuna arendamiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 19:38 
Kasutaja avatar

to tõnis:
Mina ei muudaks midagi. Kõik on Ok. Bussiliiklus toimib ja autoliiklus toimib. Ohtu seavad iseennast need , kes ei oska liigelda. Ning 2,9 liitrise scopraga rullnokk või lancari soetanud tegelane, kes ühistransporti ei tarbi ei pea töötutele trammi pileteid ostma. Pealegi ei ole selle maksu eesmärk üldse see. Idee on rohelise mõttemaailma poolt , et kaoksid liiklusest vanad ja/või rohkem saastavamad masinat. Kes saastab see maksab.
Kui teed ei vasta kvaliteedile siis tuleb peksta huiaritest teedeehitajaid/teehooldajaid ja just neid samu KOV tegelasi kes hankeid läbiviivad ja ka järelvalvet peaksid teostama. Mõnest linna teedeehitusest/remondist võib anektoote rääkima jäädagi. Iga aasta laotatakse asfalt laiali selleks , et paarinädalapärast mingid trassi ehitajad saaksid freesi jälle sisse lüüa. Kui kõik oma tööd teeksid nagu peaks ei kaoks milljonid eurod iga aasta nagu mutiauku.
Pealegi vaesemate ning väetimate eest hoolitsemisek on hoopis teised maksud.
ja lahmida ei ole mõtet. Enamus arenenud riikides toimib ühistransport ja autoliiklus väga hästi üheskoos.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 19:48 

Kõigepealt tuleks leida kasvõi üks tõend selle kohta, et inimese poolt toodetaval co2`hel on mingi seos kliima soojenemisega (kui see üldse soojeneb)!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.02.2011 22:32 

No tra, täielik ulme. Üks räägib aiast, teine aiaaugust!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.02.2011 11:47 

Kõik on kõigega seotud ja ilma aiata poleks aiaauku ning ilma auguta aias poleks ehk vajadustki aiast nii väga rääkida. Sama lugu on maksudega, üks maks ei kata mingit kindlat asja, vaid kõik on kõigega seotud – nagu kov maksab oma teede hooldamise tulumaksust ja teeb selle maksuga ka bussiliikluse doteerimist. Lihtsalt mingi väikese tilgutamisega ei muutu tõesti midagi, vahe kastide vahel kasvab nii ehk naa, kui üldse midagi kuhugi poole suunata, siis radikaalselt (nagu ma siin lalisenud olen, aga see on ainult üks pisike näide ja ega mu lalin midagi muudagi). Aitab küll ma rohkem ei viitsi, saate vähemalt rahu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.02.2011 11:57 

Mis te siis ette kujutate? Et tulevikus, kui ostad omale 500eurose auto, maksad ca 1000euri automaksu peale sellele, et suurpered ja maainimesed enam autosid osta ei saa?

Mitte et see praegu üldse asjasse puutuks, kuna antud ettepanek räägib uutest autodes, mida kehval järjel suurpered ja maainimesed niikuinii ei osta.

Sama põhimõtte järgi ei saa Savisaart valida, kuna kui ta võimule saab, siis ilmselt tulevad vene tankid kohe tallinnasse.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 87 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis