Ma panen ka oma pika mobiilse interneti saaga kirja.
Elisa mobiilse interneti klient olen olnud juba 2008 aasta sügisest, siis oli vist seesugune internet suhteliselt uus asi Eestis ning tollest ajast on mul ka üks Vodafone'i modem
E272, mis on kuldaväärt vidin vaatamata oma dinosauruslikule välimusele ja tehnika edasiarengule tänaseks päevaks. Kuid praegu võimaldab see "pulk" mul ligipääsu netile, sest:
helistati mulle esindusest ning pakuti välja kaks varianti: 1. kas soovin oma praeguse uuema MiNTi piiranguteta paketi (Extra Strong) muuta Strong'i peale, kuna tol hetkel kasutusel olnud ja uue lepinguga kaasa saadud E1752 ei võimaldanud piiranguteta kiirust, sest oli seadistatud seda siiski mitte tegema, või 2. lähen lähimasse Elisa esindusse ja vahetan E1752-e uue piiranguteta modemi vastu ja sellega seoses sõlmitakse ka uus liitumisleping. Otsustasin viimase kasuks.
Sai esinduses käidud, netipulk väidetavalt parema vastu vahetatud ning koju jõudes, peale uue tarkvara installimist, arvutiga ühendades oli maksimumlevi 2G, halvimal juhul ei leidnud midagi, palju õnne mulle. Mõneks sekundiks sai ka 3G/3G+ võrgu kätte, kuid mitte väga palju enamaks. Peale segaseks vihastamist anti nõu, et peaksin ka manuaalselt asja arvutis seadistama ja sai seegi tehtud. Tulemus põhimõtteliselt sama, erines sellepoolest, et kuna valisin ainult 3G/3G+ aksepteerimise ja 2G jätsin välja, sest 2G lihtsalt ei lae midagi ära, siis netti polnud. Ega siis muud, kui otsisin vana Vodafone'i modemi välja ja uue E182E-ga polnud miskit teha peale kajakate loopimise. Kuna endal aega nappis esindusse minekuks, siis sai sinna vend saadetud palvega, et mul pulk ümber vahetataks veel uuema vastu, kuna eelmine kord vahetamas käies mainis klienditeenindaja, et see E182E pole küll kõige uuem, kuid nad peavad vanad enne eest ära jagama. Uurisin ka netist selle pulga kohta ning tuli välja, et see on väga madala reitinguga. Vend naases jutuga, et see pulk soovitati maha müüa ja midagi rohkemat sellega teha ei saa

.
Järgmiseks helistasin klienditoesse, rääkisin, mis toimub ning kui ma ei saa uut pulka, siis muutku mu leping vähemalt Extra Strongilt Strongile, maksan muidu pool summast tühja. Neiu, kes teiselpool, sattus väga segadusse ning lasi mulle tagasi helistada noormehel, kes eelnevad variandid üldse esimesena välja oli käinud. Tema kordas variante 1 ja 2 ning nüüd siis tuleb lähimasse esindusse sõita, valida on Võru või Tartu vahel, Põlvamaal seda ei eksisteeri. Tehakse järjekordselt uus leping ning loodetavasti saan seekord funktsioneeriva ja ka võimsama modemi kui hetkel kasutatav Vodafone, idee poolest peaks see olema E173, mida hetkel jagatakse.