Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 02:05

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 79 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mobiilne internet
PostitusPostitatud: 01.10.2011 16:17 

Kuna meil siin foorumis peaks rekkamehi olema, kes mööda Euroopat ringi veerevad ja plaan ise sama teed astuda, siis mõned küsimused.

Millist teenusepakkujat eelistada ja teenuse hind? Põhjendustega.
Kui hea on levi mujal maailmas?
Millise kiirusega ühendused on? Kannatab sõiduaeg netiraadiot kuulata? Või on koguni nii hea, et kannatab enda sõitmisi/tegemisi streamida?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.10.2011 16:25 

pokemon kirjutas:
Kuna meil siin foorumis peaks rekkamehi olema, kes mööda Euroopat ringi veerevad ja plaan ise sama teed astuda, siis mõned küsimused.

Millist teenusepakkujat eelistada ja teenuse hind? Põhjendustega.
Kui hea on levi mujal maailmas?
Millise kiirusega ühendused on? Kannatab sõiduaeg netiraadiot kuulata? Või on koguni nii hea, et kannatab enda sõitmisi/tegemisi streamida?

Siin ei ole teoreetiliselt vahet, kuna välismaal kasutad sealse operaatori võrku. Teine asi on see, et välisriigis maksustatakse netipulga kasutus kasutatud andmemahu põhjal, nn kuutasuline pakett välismaal ei toimi. Euroopas on ühtne hinnaskeem. Kui liikumist rohkem, on mõtekes kohalike operaatorite ettemaksulisi asju proovida.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.10.2011 22:04 
Kasutaja avatar

Endal 2mb mint,asjaga rahul kakub 250-300kb sekis. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2011 11:36 
Kasutaja avatar

Kuna kaotasin õnneks vana Mindi pulga ära, siis sai uuem mudel peale tõmmatud koos uue tarkvaraga, ja nüüd on kodus lausa lust netis olla, eelmine ei ühendanud äragi, aga sellega on kiirus väga hea, ja kõik pro. Ainult et ta on väga valiv, parim levi on akna juures... Pikendusjuhtmega sai sinna veetud, ja kõik hea !

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2011 13:20 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Endiselt ootan seda julget, kes endale 4G ligi võtab :D

Varsti kõik seal istuvadki. 3 ja 3,5G on juba eilne päev.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.10.2011 13:25 

Elisa Mint, piiramatu kiirus, Lenovo X220 sisseehitatud modem, hetkel ei ole sama arvuti taga, ei oska peast täpselt modemi nime öelda. Tallinn, Pääsküla, tulemused sellised:

Pilt

Sarnase kiirusega tulemusi samast kohast veel näidata. Minule on sellest enam, kui küll.

Suurim download, mida ise näinud olen, on 16,68Mb/s ja suurim upload 5,78Mb/s.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2011 18:54 
Kasutaja avatar

Plaanis oma aeglane ja kallis KÕU välja vahetada
Pilt

Proovisin siis Minti
Pilt
:)

Esmaspäeval vaatan, mis emt ja tele2 suudavad pakkuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2011 18:55 

Kus kohas sellise aeglase kiiruse saab :P

Kui 3G puudub ja Edge kasutada, siis vist suhteliselt nutune see seis üldiselt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2011 19:03 
Kasutaja avatar

corbe kirjutas:
Kus kuradima kohas sa elad :P

Loo kandis suht. EDGE sain teisel korrusel kätte, esimesel ei ühendanud üldse ära 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.11.2011 21:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Eesti pulgaga mujal maailmas netis käia on suht kirves kui üldse saab.
Mul Saksamaa pulk, seal saad Aldi post osta 39eri oli pulk ja 15euri stardikas, kus 10 euri peal juba. Tasustamine on päeva järgi vöi nädala(vöi oli se kuu, map mäleta. Mul päeva järgi). 1.95 oli päev vist. Laadimine suvalisest tankast nagu könekaarti laadid.

Ma tahaks omale Prantsuse oma saada, a map möika seda keelt essugi, et uurida mismoodi se asi käib...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.11.2011 02:09 
Kasutaja avatar

Ma panen ka oma pika mobiilse interneti saaga kirja.
Elisa mobiilse interneti klient olen olnud juba 2008 aasta sügisest, siis oli vist seesugune internet suhteliselt uus asi Eestis ning tollest ajast on mul ka üks Vodafone'i modem E272, mis on kuldaväärt vidin vaatamata oma dinosauruslikule välimusele ja tehnika edasiarengule tänaseks päevaks. Kuid praegu võimaldab see "pulk" mul ligipääsu netile, sest:
helistati mulle esindusest ning pakuti välja kaks varianti: 1. kas soovin oma praeguse uuema MiNTi piiranguteta paketi (Extra Strong) muuta Strong'i peale, kuna tol hetkel kasutusel olnud ja uue lepinguga kaasa saadud E1752 ei võimaldanud piiranguteta kiirust, sest oli seadistatud seda siiski mitte tegema, või 2. lähen lähimasse Elisa esindusse ja vahetan E1752-e uue piiranguteta modemi vastu ja sellega seoses sõlmitakse ka uus liitumisleping. Otsustasin viimase kasuks.
Sai esinduses käidud, netipulk väidetavalt parema vastu vahetatud ning koju jõudes, peale uue tarkvara installimist, arvutiga ühendades oli maksimumlevi 2G, halvimal juhul ei leidnud midagi, palju õnne mulle. Mõneks sekundiks sai ka 3G/3G+ võrgu kätte, kuid mitte väga palju enamaks. Peale segaseks vihastamist anti nõu, et peaksin ka manuaalselt asja arvutis seadistama ja sai seegi tehtud. Tulemus põhimõtteliselt sama, erines sellepoolest, et kuna valisin ainult 3G/3G+ aksepteerimise ja 2G jätsin välja, sest 2G lihtsalt ei lae midagi ära, siis netti polnud. Ega siis muud, kui otsisin vana Vodafone'i modemi välja ja uue E182E-ga polnud miskit teha peale kajakate loopimise. Kuna endal aega nappis esindusse minekuks, siis sai sinna vend saadetud palvega, et mul pulk ümber vahetataks veel uuema vastu, kuna eelmine kord vahetamas käies mainis klienditeenindaja, et see E182E pole küll kõige uuem, kuid nad peavad vanad enne eest ära jagama. Uurisin ka netist selle pulga kohta ning tuli välja, et see on väga madala reitinguga. Vend naases jutuga, et see pulk soovitati maha müüa ja midagi rohkemat sellega teha ei saa :bs.
Järgmiseks helistasin klienditoesse, rääkisin, mis toimub ning kui ma ei saa uut pulka, siis muutku mu leping vähemalt Extra Strongilt Strongile, maksan muidu pool summast tühja. Neiu, kes teiselpool, sattus väga segadusse ning lasi mulle tagasi helistada noormehel, kes eelnevad variandid üldse esimesena välja oli käinud. Tema kordas variante 1 ja 2 ning nüüd siis tuleb lähimasse esindusse sõita, valida on Võru või Tartu vahel, Põlvamaal seda ei eksisteeri. Tehakse järjekordselt uus leping ning loodetavasti saan seekord funktsioneeriva ja ka võimsama modemi kui hetkel kasutatav Vodafone, idee poolest peaks see olema E173, mida hetkel jagatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2012 09:40 

Upitame vana teema ülesse.
Praegult on Tele2-es http://www.tele2.ee/pakkumised.html#n_2951, et saab kaheks nädalaks netipulga prooviks võtta. Eile sain siis võetud medium variant läpakale, mis peaks juttude järgi olema kolme megane. Kuskil pärapõrgus ei ela ja idee poolest peaks kiirus talutav olema, aga näiteks youtubis ei lasa isegi muusikat kuulata normaalselt, videotest rääkimata. Lauaarvuti 2 megane kaabliga net töötab sellega võrreldes ülehelikiirusel.
Täna plaanin Tele2-es muuta medium pakett large peale, mis on siis väidetavalt 6 megane. Eks siis näis kas asi läheb kiiremaks ka.

Aga tegelikult ongi küsimus, et mis netipult oleks kõige parem võtta Haapsalu piirkonnas. Elisa vist ei kõlba väga kuhugi ja praegu kaalungi EMT ja Tele2-e vahel. Kui Tele2 6mb pulk ka kiirust oluliselt paremaks ei tee, siis peab vist EMT-i proovima.

Torrentitest allalaadimiseks kasutan nagunii lauaarvuti kaabliga püsiühendust, aga läpaka tahaks ikka juhtmevaba hoida. Järsku on tänaseks veel mõni hea alternatiiv tekkinud?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2012 11:27 
Kasutaja avatar

cuffel kirjutas:
jutt

Paketi vahetamine 6mbit'se vastu ei aita. Oled lihtsalt halva leviga asukohas.
Sinu variandid on osta kallis antenn ja loota, et levi paraneb. Kolida mujale, kus on parem levi. Loobuda Tele2'st. Küsida proovimiseks EMT/Elisast netipulka, äkki on nende operaatoritega levi parem.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2012 11:52 

Järgmine variant ongi EMT pulga proovimine. Ära kolima sellepärast küll ei hakka :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.09.2012 12:35 

Keegi ZuumNetist oskab midagi rääkida?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 79 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis