Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 13:37

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 115 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Niisama sain trahvi!
PostitusPostitatud: 28.11.2011 23:35 

Harry_R kirjutas:
Täna käis sähvatus Kükita putkas, kuigi mu kiirus oli 92 km/h. Ees sõitis auto sama kiirusega, ei toimunud midagi.

Tuli kiri ikka kandekeskusesse ära, väike sponsorlus nõue loomulikult kaasas. Ületasin kiirust 3 km/h ja 9 euri trahvi. Kunagi võis nende putkade eest 96 läbi sõita, ei juhtunud midagi, nüüd vist tuleb ikka igaksjuhuks 70'ne peale maha pidurada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 00:48 
Kasutaja avatar

Harry_R kirjutas:
Tuli kiri ikka kandekeskusesse ära, väike sponsorlus nõue loomulikult kaasas. Ületasin kiirust 3 km/h ja 9 euri trahvi. Kunagi võis nende putkade eest 96 läbi sõita, ei juhtunud midagi, nüüd vist tuleb ikka igaksjuhuks 70'ne peale maha pidurada.

Putkade mõõtemääramatus on +-4km/h. Väidetavalt +6 nad lubavad jah, ehk siis minimaalne, kus laks kirja pannakse, on 97km/h, sealt -4km/h mõõtemääramatus maha ja miinimumtrahv ongi 93 ehk +3km/h eest 9€.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 00:53 
Kasutaja avatar

aivo28 kirjutas:
protokoll sisaldab peale isikuandmete ka ju hirmsat paputegu, nii et sinna alla kirjutada siiski ei ole mõistlik, kui asi hapu on.

Sarnaselt panga ja SMS-laenu lepingutega võiks ju protokolli puhul ka vaevuda ja läbi lugeda, millele täpselt alla kirjutate. Nii väärteoprotokolli (roosa) kui kiirmenetlusotsuse (sinine) puhul annad Sa tagaküljele allkirja selle kohta, et Sulle on Su õigusi ja kohustusi väärteomenetluses tutvustatud, ning esiküljele allkirja selle kohta, et "protokolli ärakirja sain kätte, kinnitan isikuandmete blokis märgitud andmete õigsust" (päris 100% sõnastust ei mäleta, umbes nii). Kiirmenetlusotsuse korral siis lisaks veel kolmas allkiri selle kohta, et oled kiirmenetlusega nõus.

Ükski neist allkirjadest (ka kiirmenetlusega nõustumine, vastupidiselt üldlevinud arvamusele) EI TÄHENDA, ET SA OLED RIKKUMISEGA NÕUS.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 13:03 

aivo28 kirjutas:
ison.ts kirjutas:
mulle meenub minu sõiduõpetaja lause:" Kui sa näed ristmiku ületades kollast tuld siis sa tõenäoliselt rikud eeskirja." Umbes nii ta kõlas ehk sellisel juhul ei ole sa veel stoppjoont ületanud. Vilkuv roheline on ok.

no ma nägin jah kollast tuld. kollane ju tegelt ongi ristmiku "puhtaks sõitmiseks". punase tule süttides olin ma 100% ristmikult kui selliselt kadunud. teine variant oleks olnud äkkpidurdus, enivei oleksin ma siis keset ristmikku lohisenud. aga see selleks :D

enivei, ei kirjuta ma enam kuhugi alla, olgu selle krdi paberi peale kirjutatud mida iganes.

imege muna, mendid :bs

Mis sa hädaldad nüüd.
Nagu poleks siis juba nii kaua elatud, et ei teaks kuis asjad toimivad.

Kui julged teha, teades, et asi võib olla kahtlane, julge ka vastutada. Kui ei oska enda eest seista, siis palu abi või õpi.
Keegi ei keela "õllese õhtu" asemel Riigiteatajat sirvida ja midagi asjalikku kõrvataha panna.

Sain ka hommikul vilkuva rohelise eest hoiatuse. Oli raske tõestada ja oma rumalusest ületasin ristmikku kuigi oleks võinud vabalt oodata.
Arusaadav ju, et ei hakka vinguma.

Mida vähem kiruda, seda rõõmsam päev tuleb.

EDIT: Kui liiklusjärelvalve ei meeldi ja tahad neid oma ülbuse eest "karistada" siis seadusandlust tundvatest isikutest on meil alati puudus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 13:09 

aivo28 kirjutas:
Teema: "niisama sain trahvi"

ma räägin teile, mis on niisama trahvi saamine. sõitsin mööda tartu mnt-d tallinnasse sisse ja keerasin peterburi teele, ja siis kohe uuesti paremale, statoili. kukepoisid passisid seal parklas kenasti. läksin siis autost välja, ja sitakotid nügisid kõrvale, et doukumenti ja meie menti jne, et kobi meie autosse. et ma olla punasega üle sõitnud. reaalne oli aga see, et roheline vilkus, ja viimasel hetkel läks kollaseks. küsisin siis, et kuda te tõestate seda? vastuseks tuli, et meid on kaks, sind üks, ja kogu lugu. no siis oli veel mingi 5 mintsa mentide mõnitamist seal autos ja lõbus lahkuminek. ma loll muidugi kirjutasin alla igalepoole jne. saatsin siis veel vastulause kukemammadele, mõõtsin ära kollase tule kestvuse ja maa foori stoppjoonest kuni statoili sisse mineva teeni, kõige pullim oli see, et kohast, kus kukepoisid seisid, polnud foori tulesid üldse nähagi.

tulemuseks oli mu vastulausele, et "nemad luulasid tunnistaja üle (kõrval istunud kukemamma) ja et ma ikka süüdi". igati vahva otsus koos 100 euruse trahvikviitungiga.

moraal: ära kunagi kirjuta kuhugi alla, kui asi kahtlane on. pane kaamera autosse. ja ülde, kuked on homosapiensid, kes mujale tööle ei saa, nii et nendega on raske asju ajada. eriti jama on võimu ja aju potensiaali suhe.

Saatsid kuked perse kah? :D Kunagi sai seda tehtud ja lubati sellepeale istuma ära viia päevaks, aga hui neil ongi töestada millegiga seda (kui just nende auto ei lindista)..Kuigi jah ei saa mainida, et trahvid suht karmiks läinud. 100€ sain ma kui kogemata korraks keerasin keelu märgi alt sisse, 100€ vahtraleht jne, 400€ kiiruseyletus :D

Neile see 100 euri kuidagi sydamelähedane, alati väänavad selle ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 13:13 

ksenoon kirjutas:
aivo28 kirjutas:
Teema: "niisama sain trahvi"

ma räägin teile, mis on niisama trahvi saamine. sõitsin mööda tartu mnt-d tallinnasse sisse ja keerasin peterburi teele, ja siis kohe uuesti paremale, statoili. kukepoisid passisid seal parklas kenasti. läksin siis autost välja, ja sitakotid nügisid kõrvale, et doukumenti ja meie menti jne, et kobi meie autosse. et ma olla punasega üle sõitnud. reaalne oli aga see, et roheline vilkus, ja viimasel hetkel läks kollaseks. küsisin siis, et kuda te tõestate seda? vastuseks tuli, et meid on kaks, sind üks, ja kogu lugu. no siis oli veel mingi 5 mintsa mentide mõnitamist seal autos ja lõbus lahkuminek. ma loll muidugi kirjutasin alla igalepoole jne. saatsin siis veel vastulause kukemammadele, mõõtsin ära kollase tule kestvuse ja maa foori stoppjoonest kuni statoili sisse mineva teeni, kõige pullim oli see, et kohast, kus kukepoisid seisid, polnud foori tulesid üldse nähagi.

tulemuseks oli mu vastulausele, et "nemad luulasid tunnistaja üle (kõrval istunud kukemamma) ja et ma ikka süüdi". igati vahva otsus koos 100 euruse trahvikviitungiga.

moraal: ära kunagi kirjuta kuhugi alla, kui asi kahtlane on. pane kaamera autosse. ja ülde, kuked on homosapiensid, kes mujale tööle ei saa, nii et nendega on raske asju ajada. eriti jama on võimu ja aju potensiaali suhe.

Saatsid kuked perse kah? :D Kunagi sai seda tehtud ja lubati sellepeale istuma ära viia päevaks, aga hui neil ongi töestada millegiga seda (kui just nende auto ei lindista)..Kuigi jah ei saa mainida, et trahvid suht karmiks läinud. 100€ sain ma kui kogemata korraks keerasin keelu märgi alt sisse, 100€ vahtraleht jne, 400€ kiiruseyletus :D

Neile see 100 euri kuidagi sydamelähedane, alati väänavad selle ära.

Minu arust kui neil ka autol on lindistamisvõimalus olemas, ei või nad seda teha ilma mind teavitamata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 13:44 
Kasutaja avatar

üks targem, kui teine.
Neil on ju salvestavad kaamerad ka peal. Kas nad järgi võttes peaksid enne Record nuppu vajutamist tagaaetavat teavitama?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 13:52 

:D

kaamera peaks automaatselt koos auto käivitamisega sisse lülituma

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 14:25 

ison.ts kirjutas:
üks targem, kui teine.
Neil on ju salvestavad kaamerad ka peal. Kas nad järgi võttes peaksid enne Record nuppu vajutamist tagaaetavat teavitama?

Soovitavalt kirjalikult

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 14:52 
Kasutaja avatar

ja mitte e-postiga. Eesti Postiga ja tähitult.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 15:02 

Aga kui nad mu juttu lindistavad. Ma ei tea, mingid seadused on ju. Koolis ka seletati kunagi, et näiteks tunnis õpetaja jutu lindistamine on keelatud, kui ei ole luba küsitud. Võibolla politseid võivad jah kõike teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 29.11.2011 16:28 
Kasutaja avatar

Auto akna peal on kleepekas videovalve, mis neil seal rohkem teavitada on. Kunagi oli ju mingi teema, kus tädi hakkas ennast paljaks koorima tagapingil. Pigem küsimus, kuidas sellised videod välja lekivad.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2011 00:16 
Kasutaja avatar

mure selline et auto omaniku nimele tuli trahv kiiruse eest.
mis tegema peaks et see minu nimele tuleks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2011 03:26 

aivo28 kirjutas:
Tsiteeri:
Keegi ei keela "õllese õhtu" asemel Riigiteatajat sirvida ja midagi asjalikku kõrvataha panna.

asjalikku? minu jaoks ei ole seal midagi asjalikku :D teatagu omaette se riik siin
ja perse ma mente ei saatnud siiski, ma ju ikkagi viisakas kodanik omaarust, a näägutatud sai jah nendega omajagu, suht ohmakad sellid olid taaskord, nii et mingit teravat huumorit väga ei saanud kahjuks :D

Loll saab kirikus ka peksa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.12.2011 04:58 

Kui ma peaks kunagi karistada saama kollase tule eest (st tule värv on ilusti protokollis kirjas jne), siis ma veaks selle joonelt kohtusse - TÜV miinimumnõuetele vastavate, 50% efektiivsusega piduritega ei ole võimalik isegi kuival asfaldil kiiruselt 50 km/h seisma jääda vähem kui 3 sekundiga (arvestades tüüpilist reaktsiooniaega ja pidurite rakendumise aega). Ma ei ole konkreetselt mõõtnud, kaua roheline tuli meil vilgub, aga mitte väga oluliselt kauem. Seega eri seadused on omavahel vastuolus.

Anoh jah, kui ei viitsi ise seadusi uurida, siis õiguse saamine läheb üpris kalliks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 115 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis