Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:19

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 78 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Palju aastas liigute ja mis autoga?
PostitusPostitatud: 27.12.2011 11:23 

InterFace kirjutas:
22km sõitu lõuna jaoks linnas maksab ca 2€ küttena. ja mida korraliku ma selle 2€ nüüd süüa rohkem saaksin?

InterFace kirjutas:
kilomeetri hind 0.09€ kütusena , 0.08€ auto ostuhinna ja rahakuluna - ehk siis 17 eurosenti/km.

Igaühe auto kasutus ning igapäevased harjumused on tema enda otsustada. Lihtsalt tasub tähele panna seda, et autol ei kulu ainult kütus, sinu varasema kalkulatsiooni alusel kulutab üks koju sõit 2€ asemel hoopis 3,74€.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 11:56 
Kasutaja avatar

trykmann kirjutas:
InterFace kirjutas:
22km sõitu lõuna jaoks linnas maksab ca 2€ küttena. ja mida korraliku ma selle 2€ nüüd süüa rohkem saaksin?

InterFace kirjutas:
kilomeetri hind 0.09€ kütusena , 0.08€ auto ostuhinna ja rahakuluna - ehk siis 17 eurosenti/km.

Igaühe auto kasutus ning igapäevased harjumused on tema enda otsustada. Lihtsalt tasub tähele panna seda, et autol ei kulu ainult kütus, sinu varasema kalkulatsiooni alusel kulutab üks koju sõit 2€ asemel hoopis 3,74€.

Olen ka sama meelt, et igaühe enda asi kus ja mis ta teeb. Ise elan töökohast 1,5km ja kui korterit vaatasime siis ka kohta, kus oleks mugav ühistransporti kasutada vajadusel ja ka poed on küllalt lähedal. Eelmistel talvedel olin selle ajaga tööle jalutanud mis kulus lume ja jää kraapimiseks. Halvimal juhul ei saanud parkimiskohast ilma kaevamata üldse välja :), aga see selleks. Kui elasis Keilas käisin algul rongi, bussiga tööl, mis võttis täpselt sama kaua kui hommikul 9-ks mustamäele autoga sõita (tihti seisin Keila-Tallinn kiirrongi pärast tõkkepuu taga Hiiul).

Mis puudutab kodus söömist, siis kodus ei ole ka toit tasuta käes ja aegaajalt kasutasin sama võimalust. Tollal käis neiu veel vahetustega tööl ja ärkas parajal ajal, ehk lasi, misiganes võtta oli, soojaks. Mõnus lebo oli küll võrreldes mingi söökla vms. Samas kui oli aeg tööle tagasi minna, siis kodust diivanilt tõusta oli kordades raskem kui söökla toolilt :)

Olgem ikka sõbrad edasi ja elu on elamiseks, igaühel enda moodi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 15:47 
Kasutaja avatar

uzzac kirjutas:
Mis puudutab kodus söömist, siis kodus ei ole ka toit tasuta käes

Mingi Postimehe ajakirjanik tegi kusjuures kunagi eksperimendi, et nädal aega sõi mingis kohalikus sööklas, ja siis järgmine nädal aega tegi kodus täpselt samad toidud valmis ja võttis tööle kaasa. Tulemus oli see, et see kodus tegemine oli ikka märgatavalt kallim - osa tuli küll selle arvelt, et mingeid komponente pidi poes "varuga" ostma, kuna piisavalt väikest pakendit ei müüdud, aga üldine point oli ikkagi päris selge.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 18:02 

killer666 kirjutas:
ixxa kirjutas:
93a 1.7L diisel astra universaal ~2000km nädalas(vahel rohkem)

Kes sind nii pikalt slepis viitsib vedada päevast päeva?

sind veetkse slepis,opel sõidab ise.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 18:31 
Kasutaja avatar

InterFace kirjutas:
Jah - ma hakkan oksele alati sellise aja-raha-käikude-ostukorvide-kulutuste kalkuleerimise ja kokkuhoidu ning "ratsionaalselt mõtlemise" ja planeerimise juttude ning reklaamide - propageerimiste peale.
Elame üks kord.

ma ei saa aru kuidas tekib ratsionaalsuse ja endale rõõmude keelamise vahele võrdusmärk :?
igasuguse ratsionaliseerimise eesmärk on saada võimalikult efektiivne viis, mitte tuimalt "kraane" kinni keerata ja mida paremad lahendused, seda rohkem jääb aega/vahendeid teistele asjadele, mis sobib elame-vaid-korra filosoofiaga väga hästi kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 18:50 
Kasutaja avatar

Volvo v50 1.6d

8000-10 000km kuus.

Sõidud koosnevad 6km tööle,lõunale,koju sõitudest. Samuti sisaldab see klientidega kohtumist üle Eesti.

Btw, kui paar aastat tagasi veel oleks kõik andnud, et iga vaba hetk autos mööda saata, siis tänaseks päevaks ma vihkan autosõitu.
Samas olen ma piisavalt laisk inimene, et kilometraaži vähendada suudaks kuskilt otsast...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 19:47 
Kasutaja avatar

Mis sa rahaboss krss tsiteerisid meelega vaid poolt postitust, et sellest teistsugune mõte kätte saada?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 20:36 
Kasutaja avatar

Kas mulle ainult tundub või igas teemas keeegi proovib nagu om aloogika ja käitumine teistele peale suruda? et kui 1 käb tööl jala ja saab sellega hakkama siis hakkame kõik käima vms. olen vb valesti aru saanud aga jah siin igas teemas keegi midgai surub , ei meeldi 1 asi ja ei meeldi teine asi . aga kas te ei ole mõelnud et iga inimene elab oma elu :D ?
1 kaib jala säästab ja sureb mitte midagi tehes ja nähes
teine aga võttab võlgu/ laenusid ja naudib elu täiega .
ja kogu sellega mitte keegi muu ei saa sellest kedagi midagi keelata ju. iga inimene elab oma elu nii nagu talle sobib,meeldib.

minul suht suva kes palju raiskab kes palju sõidab jne. kuid imelik on see et igas teemas ainult vaidlemine käib kuidas kellegi silmis on see parem ja see sitt. Leppige sellega mis on ja kõik :)
jallegi : raha kulutamiseks mitte kogumiseks ja säästmiseks .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 21:42 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
zum-zum-zummuti kirjutas:
InterFace kirjutas:
Jah - ma hakkan oksele alati sellise aja-raha-käikude-ostukorvide-kulutuste kalkuleerimise ja kokkuhoidu ning "ratsionaalselt mõtlemise" ja planeerimise juttude ning reklaamide - propageerimiste peale. Elame üks kord.
ma ei saa aru kuidas tekib ratsionaalsuse ja endale rõõmude keelamise vahele võrdusmärk :?
Palun selgitage ühele lubjakale, mis on selle pikale veniva OT eesmärk? Võidab see, kes on elu jooksul omale erinevate rõõmude keelamise arvelt kõige rohkem raha suutnud kokku hoida? Miks te küll sööklas sööte, kiirmakaronid oleks ju veel odavamad ja tänase ilmaga poleks üldse vaja autoga sõita, rolleri+vihmamantliga saaks veel odavamalt ja isegi kiiremini ummikutest mööda, talveks lihtsalt piigid alla nagu Soomes, homme võtad tööle kaasa tervisliku toore kaalika ja jälle paar eurot kokku hoitud :rokib

PS: ei, ma ei käi kodus söömas. Aga kui seda saaks mingite sõitudega ühildada, teeks seda kindlasti. Sööklatoidu võrdlemine naise tehtud kodutoiduga oleks lihtsalt solvav naise suhtes...

EDIT: tsiteerimise eesmärk pole mitte kellegi sõnu/seisukohti kuidagi enda kasuks pöörata, vaid tuua välja erinevaid väljakäidud mõtteid. Mulle jääb arusaamatuks lihtsalt selline kahepalgelise koonerdamise mõte, et auto ostmise peale tohib kulutada, auto hinnalanguse peale tohib kulutada, kuid oluliselt väiksemaid summasid kütuse või kvaliteetsema söögi peale järsku ei tohi kulutada.

minu küsimus oli, et miks peaks olema läbimõeldud tegevus (olgu selleks mis tahes) automaatselt koonerdamine ja sendi veeretamine, kui selle tulemusel võid võita aega ja raha suures plaanis hoopis olulisemate asjade jaoks. ok, jah, oleneb muidugi eesmärgist- kui selleks on võimalikult palju rooli taga viibida, siis tuleb vastavalt nii sättida, et saaks mitu korda päevas ühest linnaservast teise triikida, kui raha säästa, siis sõidadki rollaga mantli lehvides tööle, lõunasöögi kaalikas taskus jne. Lihtsalt minu arvates ei tähenda ratsionaalsus narruseni sendi lugemist või oma elu ebamugavaks tegemist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 21:58 

tglt teema tegin, et uurida siiski, kes millega ja kui palju liigub ja kuidas siis sõiduvahend vastu peab ja millisel hulgal masin raha nõuab...seda siiski selleks, et koguda siia teema alla võimalikult palju erinevaid auto kasutajaid võimalikult erinevate masinatega, et seltsis üksteisele teada anda, kuidas meie suksud kestavad....
Siinkohal pole oluline, kes sõidab kuhu ja kas käite autoga tööle w niisama chillimine....läbisõit ja auto kulumine on samasugune....

rahu rahvas...loodan, et pühad möödusid kõigile rahulikult...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 27.12.2011 23:31 

Päris 100% ei saa ka nõustuda, et igaühe enda asi, palju sõidab jne. Linnas on tegu ikkagi mingi kooslusega.
Oleks ju väga tore, kui poleks näiteks ummikuid, kui sa kuskile kiirustad. Puhtam õhk ka ei segaks. Ja lõpuks suurem osa bensurahast läheb riigist välja.
Olen kindel, et parema logistikaga saaks iga 50 000 km sõitja vähemalt 15 000 km vähem sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.12.2011 00:23 
Kasutaja avatar

noo aga proovige teha miitingud ja eestis proovida selletada et ärge liigutage autodega või liikuge vähem sellega . selle peale saate ainult keskmist näppu . foorumis on ikkagi vähe rajvast ja keegi ei hakka mõtlema selle peale et nüüd ma sõidan vähem siis õhk on puhtam .sorry.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.12.2011 00:31 
Kasutaja avatar

Ja jällegi, mulle meeldib selle kallal nokkida, on streetrace foorumis veidi kummaline norida selle kallal, et mõni inimene oma autoga teise inimese arust sihtotstarbetult sõidab. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.12.2011 00:35 

See oli streetrace foorum kunagi.. Nüüd see igatahes seda küll pole..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 28.12.2011 08:44 

woozh kirjutas:
See oli streetrace foorum kunagi.. Nüüd see igatahes seda küll pole..

Ma tegin "streetrace-i" 2006-2008a, selle ajaga suutsin kokku ajada 100000kr trahve, enam väga ei soovi. :D Peangi nimme ostma ülilahjad autod, ei kujutaks ettegi kui praegu oleks 200+kw auto tagumiku all, rehve vahetaks nagu vanasti-ülepäeva, trahve saaks ka ülepäeva. Sry aga ei soovi neid aegu enam tagasi, streetrace foorum on niipidi ka mõnus, vähemalt minu jaoks.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 78 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 22 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis