Sai läbi siis too keberniitsus? Kahjuks täna jõudsin alles hommikul 9 paiku tln ja siis ÕNNEKS ENAM tuled ei põlenud (ei raisatud) aga öise kuritegevustipptunni kohta andmed puuduvad.
Mis puutub valgustamata tänavatesse siis kui kavatsen mõne manöövri sooritada löön enne ohukad välja, et "pidev vilkumine ühele poole vilkumiseks üle ei läheks" aga asi on põhimõttes. Tallinn on hakanud kahekordset si*apaberit lahti harutama, et oleks kaks korda rohkem meetreid paberit. Paraku kulub kokkuvõttes paberit ikka samapalju või siis on käsi pasaga koos ja seepi kulub poole rohkem aga seep juhuslikult on 4korda kallim (ühe kasutuskorra järgi) kui peldikupaber. Tüüpiline lühinägelik poliitika, on Ansip süüdi või Ets? Aga mis vahet seal on?
Keda kotib mis erakond mida teeb, mu kodulinn on pime ja mul on häbi, et linn, mida olen oma sõpradele tutvustanud kui üht üsna kena linnakest, mida kroonib öötuledes hansalinna siluett, on mattunud pimedusse. Kujutage ette valgustamata kohta, näiteks Harku parkmetsa, mis on täis valuvelgi, stereoid, lcd telekaid, rahakotte jms, kas suudaksite näpud eemal hoida? Muidu võite ju ausad olla aga ehk siis ei suudaks. Suure kontingendi jaoks on juba praegu olukord piisavalt magus. Ja samal ajal kehtestatakse politseinikele jaburalt madalaid maksimaalpiiranguid ametiautoga läbitud kilomeetrite osas.
Positiivset ka, mulle õpetasid vanemad juba varases nooruses, et pimedal ajal on soovituslik liikuda valgustatud kohtades. Paljude jaoks ei jää märkamata, et antud perioodil on nendeks kohtadeks vaid baarid ja kasiinod, kelle tulud ongi majanduse hammasrataste alla jäänud. Ja muide mängurid on tihti narkomaanid ning stereo-vitalid/antsud, kas öine "pimelinn" on abipakett neile või midagi muud, ikkagi üks ilus ingliskeelne sõna emotikoni abiga:
3kilost autot järelmaksuga ei osta, sõita näen ja kui oleks 50 inimest, kes kõik leiaks 200eeku ning see läheks hea asja jaoks siis oleksin meeleldi üks nendest 50nest. Samamoodi toetan ka vastsündinute tervisele vajaliku aparatuuri ostu (millesuguseid kampaaniaid ikka mitmeid olnud on) kui võimalik on. Ausalt öeldes olin kindel, et siin foorumis on see teema juba mitu kroda läbi käind enne kui ise kirjutama jõudsin. Aga mõte on selge ja konkreetne - linnad olgu valgustatud.
Eks täna öösel näen mis seis on.