Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 14.05.2025 02:24

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 853  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? Elame ennast välja 2013
PostitusPostitatud: 14.06.2013 08:57 
C4V6
Kasutaja avatar

Radiotehnika S90 - vahet pole mis seeria täpsemalt, omab ainult sentimentaalset väärtust. Aastal 89 olid need ikka üle prahi asjad. 2000 sai isegi klassiõhtuid tehtud vanamehe omadega aga olgem ausad, tänapäeval mängivad normaalsed riiulikõlarid ka palju paremini.

www.HLautoosad.ee HL'i Facebooki leht tanel@Hlautoosad.ee 53 039 002 E-R 09:00-17:30

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 09:20 
Kasutaja avatar

mihkel-m kirjutas:
dellu kirjutas:
Tegelikult kuskilt maalt jookseb piir ka, kust enam "allapoole" pole mõtet minna. Osta temalt see kogu tõstuk ära. Keegi ei hakka ju ühe väikse vidina eest üle paari euro maksma, aga selle paari euro kättesaamiseks sama palju tööd teha on pointless. Sama ajaga keerad ala paarisajaeurose kõrgsurvepumba maha (vähemalt 2.5 TDI Vagil küll). Kumb sinu arvates prioriteetsem on? Mina olen samamoodi aknatõstukite süsteemi ühes tükis müünud, v.a mootor muidugi kui see eraldatav. Sama teema on ka näiteks sellega, et mingi väikse vidina pärast on suht pointless linna teise otsa sõita. Näiteks kunagi taheti laupäeva pealelõunal VAGi suunatulekangi. Kuna püsikaga kangid on suht odavad, siis tundus 5 eurot täitsa mõistlik pakkumine. Kuna inimene oli lõuna-Eestist, siis tahtis ülekandega maksta ja SP-sse. No kõik tore, aga siis on vaja kohe veel posti ka viia. No sorry, ma ei hakka küll selle 5 euro pärast ühest linna otsast teise ja tagasi sõitma. Kütust läheb samapalju. No ja jauras tükkaega, et on siis raske jne, tal vaja järgmine päev kindlasti kätte saada. Kui pakkusid, et +mingi 7 eurot ja olen nõus vastu tulema jälle ka ei sobinud.

Su jutul on point sees, AGA, selle munaka kätte saamine oleks olnud sõna otseses mõttes 5min või isegi vähema töö, kuna polster oli juba maas ja jupp paistis. Samuti ei olnud tol hetkel seal rohkem kliente. Sina peaksid ju seda teadma, et äri ei seisne alati ainult kasumlikus mõtlemises, vaid ka klientidele hea mulje jätmises. :)

No kliendisuhe on ka loomulikult oluline. Meeldiv teenindus ja hea hind tähendab, et järgmine kord ta ei viitsigi 100st kohast uurida ja küsib kohe sinult. Ma tegelikult niivõrd ei rõhunudki siin ka sellele, et selle väikse jupi mahavõtmise aeg on suur kasumlikkuse mõttes, vaid ka seda, et pärast ei ole ülejäänut kellelegi müüa. Järgmine klient tuleb kogu süsteemi näiteks ostma hoopis, aga tema jaoks on nüüd sealt oluline vidin puudu. Teiseks ka see, et kui aknatõstukeid päris juppideks hakata lammutama, siis ka oht et igasugu trossid ja pudinad jooksevad välja. Lihtsam on ühes tükis maha võtta müüjal ja külge panna ka ostjal. Eks see kui pudina tasemele minna sõltub juba müüja soovist. Ostja seisukohast on loomulikult arusaadav, et tahaks üliodavalt saada mingi väikse vidina, eriti kui seda veel enam ei toodeta ka, aga müüja jaoks muudab see tihtipeale ülejäänud asja sisuliselt kasutuks. Näiteks mul oli kunagi Corradol keegi elektriakna mootori välja keeranud ja puupulga klaasi ära fikseerinud. Ainuke jama oli selles, et aknaklaasi all servas on täispikkuses siin, kus sees käivad kaks väikest plastratast. Sealt ratastest saab akna mootori hoovad välja tõmmata ja need rattad jäävad ilusti siini sisse. Mul olid aga need ka loomulikult ära korjatud. Ostsin endale uue aknamootori ja lõpptulemus oli see, et kasu ikka 0. Õnneks ühes lammutuses oli veel sees, sealt sain ikka kätte. Aga kui nüüd tahaks keegi teine vändalt el aknale minna, siis tema jaoks on see lammaris järgi jäänu kasutu. Loomulikult kui ühe selle väikse vidinaga saad peab kogu vidina väärtuse kätte, siis võid ju muu prügimäele ka viia :).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 10:45 
Kasutaja avatar

pasavasar kirjutas:
Tähelepanu kolmandal korrusel asetsevale välisuksele ! tegemist ühe avaliku asutusega tallinas.

Pilt

Politsei Tallinna Kesklinna jaoskond? :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 10:51 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
Radiotehnika S90 - vahet pole mis seeria täpsemalt, omab ainult sentimentaalset väärtust. Aastal 89 olid need ikka üle prahi asjad. 2000 sai isegi klassiõhtuid tehtud vanamehe omadega aga olgem ausad, tänapäeval mängivad normaalsed riiulikõlarid ka palju paremini.

s90 on just tuntud oma madala bassi poolest. Miks nad ei mängi on pigem see, et pole korralikku võimendust ja väikses toas nad ei teegi head häält. Suuremas toas paneb ikka sisikonna värisema.

Ega mikrokeskuste või kellraadiote taga nad saagi häält teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 11:08 
Kasutaja avatar

Mõtlesin ka siis ennast korra välja elada.

Eile õhtul olin tööasjus Pärnus. Sattusin siis kella 8 paiku Port Arturisse süüa ostma ning tundus, et ilmselt siingi foorumis figureerivad kodanikud pidasid seal miskit omalaadset kokkutulekut.

Igatahes asi, mida ma pealt nägin tundus natuke koomiline. Mingite piigade juhitud ilmselgelt mitte legaalset ülevaatust läbima võimeline Audi 80 (tagatuled toonitud süsimustaks, summuti asemel all konservikarbi ning vihmaveetoru ristsugutist meenutav moodustis jne.) tagurdas parkimiskohalt hooga välja ning väga korraliku paugu saatel kohe teisele poole pargitud Toyotale otsa. Miskipärast tundus, et tibinad arvasid, et kõige parem mõte oleks kohe kiiresti käik ringi vahetada ning gaasi vajutada. Õnneks istus Toyota kõrvalistmel keegi meesterahvas, kes välja kargas ning Audi kinni pidas. Kuna olin parkla teises otsas, siis ma väga täpselt edaspidist ei kuulnud, aga õrn vabandus, et "ma ei pannud tähele" sealt kostus.

Poest tagasi tulles oli kogunenud parklasse veel rohkem autodega noori, mingi isehakanud ralliäss tahtis mul praktiliselt üle varvaste sõita ning parkimiskohalt välja tagurdades otsustas miskine must Civic tunduvalt üle parklas lubatud või olusid arvestades valitud kiirusega auto tagant mööda lennata.

Hommikul kuulsin tuttavalt, et nende "striitreisseritega" pidigi neljapäevaõhtuti suhteliselt tõsine probleem olema, praktiliselt iga nädal ikka juhtub midagi. Õnneks olevat vilkuritega onud viimasel ajal aktiveerunud ning linnaelanike rõõmuks ülekäte läinud kaadrit ohjeldama asunud...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 11:24 
Kasutaja avatar

Juba veerand tundi möödas ja keegi polegi rnx-il soovitanud perefoorumisse kolida. Mis toimub...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 11:28 

@Ants: Politseikodu jah. Tundub, et evakuatsioonitee paigaldamata. Päästeametisse kõne ja trahv tuleb. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 11:39 
Kasutaja avatar

rnx kirjutas:
Poest tagasi tulles oli kogunenud parklasse veel rohkem autodega noori, mingi isehakanud ralliäss tahtis mul praktiliselt üle varvaste sõita ning parkimiskohalt välja tagurdades otsustas miskine must Civic tunduvalt üle parklas lubatud või olusid arvestades valitud kiirusega auto tagant mööda lennata.

Parkimiskohalt väljatagurdaja annabki alati teed ja kui seal just õueala märki pole, siis ei keela sealt ju keegi ka 50ga läbi lennata. Kui tema suutis seal 50ga liigelda, siis tema jaoks oligi teeoludele vastav kiirus, see kui sina tagurdades ei suuda teisi liiklejaid jälgida või ei taha teed anda (arvad et kõik peavad sind välja laskma) siis polegi midagi teha. Üldiselt soe soovitus on alati parkida tagaots eespool, siis on alati parem vaade teistest liiklejatest (kui sa jalus oled parkides peab ju ikka laskma toimetada) ja pärast on välja ka palju parem sõita, näed kohe kust keegi tuleb. See muidugi eeldab, et oskad autoga sõita. Paljude jaoks on tagurdamine ju maailma kõige keerulisem tegevus, külgboksist rääkimata. Samuti soovitab tagaots kohale parkimist ka ökosõidu teooria. Ehk kui näiteks pargid kodus maja ees auto ära ja hommikul hakkad seal ukerdama, siis kulutad kordades rohkem kütust kui seda autot ära parkides sooja mootoriga. Külma mootoriga sõitmine ongi kütuse röövel nr 1 ja sellisel ajal tuleks igal võimalusel vältida manööverdamist.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 11:57 
Kasutaja avatar

Khm, elementaarne viisakus on ka olemas, alati ei pea näpuga järge ajama ning õigust nõudma :)

Üldiselt ma ise eelistan parklas liikuda seal sobiliku kiirusega, elik tavaliselt see jalakäija liikumise kiirust ei ületa, kuna siis on võimalik ka reageerida olukorrale, kus ettevaatamatult näiteks autost väljunud laps auto tagant välja silkab. Ka annan ma meelsasti teed neile, kes parkimiskohalt välja tagurdavad, kuna ma tean, et see on tülikas ning väljavaade tihtipeale piiratud.

Otseloomulikult ma lasin tagant läbi lennanud autol ilusti minna, lihtsalt mind häiris see, kui kiiresti auto mulle peeglisse tekkis, hetk tagasi olin veendunud manöövri ohutuses ning siis plõks, mingi tüüp lendab juba taha.

Olen maailmas päris palju ringi rännanud ning ka mõned korrad seal kohalikku liiklusesse autoga sattunud ning praktiliselt igal pool on olnud kaasliiklejad tähelepanelikumad ning arusaavamad kui meil. Eks üritage meil teha nt. samasugused võrdväärsed ristmikud nagu USAs (esimesena ristmikule jõudnul on õigus sealt ka esimesena lahkuda nn, 4-way stop), ma tuleks suurima rõõmuga ning istuks aiatooliga selle ristmiku juurde maha, et nautida kino, mis seal juhtuma hakkab. Sattusin kunagi ka esimest korda sealmaal ise sellisele ristmikule ning eeldasin, et vasakule pöörates peaksin teed andma sellele tüübile, kes kohe peale mind teisel pool peatus, anti ilusti viisakalt märku, et sõida, sain alles siis aru, et loeb see, kes esimsesena jõudis, mitte manööver, mida jõudja sooritada kavatseb.

dellu kirjutas:
rnx kirjutas:

Parkimiskohalt väljatagurdaja annabki alati teed ja kui seal just õueala märki pole, siis ei keela sealt ju keegi ka 50ga läbi lennata. Kui tema suutis seal 50ga liigelda, siis tema jaoks oligi teeoludele vastav kiirus, see kui sina tagurdades ei suuda teisi liiklejaid jälgida või ei taha teed anda (arvad et kõik peavad sind välja laskma) siis polegi midagi teha. Üldiselt soe soovitus on alati parkida tagaots eespool, siis on alati parem vaade teistest liiklejatest (kui sa jalus oled parkides peab ju ikka laskma toimetada) ja pärast on välja ka palju parem sõita, näed kohe kust keegi tuleb. See muidugi eeldab, et oskad autoga sõita. Paljude jaoks on tagurdamine ju maailma kõige keerulisem tegevus, külgboksist rääkimata. Samuti soovitab tagaots kohale parkimist ka ökosõidu teooria. Ehk kui näiteks pargid kodus maja ees auto ära ja hommikul hakkad seal ukerdama, siis kulutad kordades rohkem kütust kui seda autot ära parkides sooja mootoriga. Külma mootoriga sõitmine ongi kütuse röövel nr 1 ja sellisel ajal tuleks igal võimalusel vältida manööverdamist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 12:15 

North kirjutas:
@Ants: Politseikodu jah. Tundub, et evakuatsioonitee paigaldamata. Päästeametisse kõne ja trahv tuleb. :)

Arvad sa tõesti, et kui mingi suvaline vend helistab päästeametisse ja midagi arvab, siis Hartsuk lendab kohe politsei majja kukub kõiki trahvima?

Aga äkki on seal taga hoopis mingi serveri ruum või mõni muu punker kuhu oli vaja mingi suur kolakas sisse tõsta kraanaga. Või projekteeriti hoone siseselt tuletõkkesektsioonid ringi aga paneelid olid juba tootmisel. Uks pandi ikka ette, aga treppi mida vaja pole ei tehtud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 12:40 

Ma kirjutasin ju, et mulle tundub. Tundes Hartsuki, siis selline pilt huvitaks teda küll. Aga arvata võib jah, et seal mingi mu punker kuna ilma evakuatsiooni teeta poleks kasutusluba saadud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 13:14 

Teist korda täna tunni aja jooksul käib inimene uksetaha, keera bass maha, keera bass maha.. Ütlen inimesele selgelt, et ma ei saa, mul ei ole võimalust.. Ikka käib, no kus on ajud ?!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 13:26 
Eliit
Kasutaja avatar

madis' kirjutas:
Teist korda täna tunni aja jooksul käib inimene uksetaha, keera bass maha, keera bass maha.. Ütlen inimesele selgelt, et ma ei saa, mul ei ole võimalust.. Ikka käib, no kus on ajud ?!

Osta kõrvaklapid siis endale.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 13:29 
Kasutaja avatar

Päevane aeg las käib kui tahab :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.06.2013 13:36 
Kasutaja avatar

madis' kirjutas:

Mis mõttes ei saa. Mingi On-Off masin on sul või kuskil lukutaga on makk? Kui bassi maha ei saa, siis vaiksemaks ju saab. Kui vaiksemaks ka ei saa, siis saab kinni panna. Aga sinu ühele eelmise posti küsimusele, et kas bass võib uksest välja kostutada, siis nii ja naa. Enam ei ole ainult üheselt öörahu mõiste, vaid on ka selline mõiste nagu "häiriv müra". Tegelikult see nimi oli vist teine, ma ei suuda seda õiget definitsiooni meenutada. Ühesõnaga kui teise jaoks on see teda segav/häiriv, siis juba ongi põhjust "kisa teha". Kuulsin seda ühelt juristide seltskonnalt. Mõned aastad tagasi naaberaias käis kõva jaanitule tähistamine nii et terve küla pidi seda kuulama. Esimese ilusti palumise peale saadeti pikalt, siis järgmine kord läksid juriidilise haridusega inimesed ja seletasid ära kuidas asi on ja lubasid politsei kutsuda, mis neid siis samade punktide alusel karistab ka. Peale seda oli midu kraadi vaiksem asi. Ma saan aru küll, et hetkel 16 ja pead end maailma nabaks, aga kuskil kortermajas elades pead ka sellega arvestama, et teistel on väiksed lapsed jne. Kui sinu tümakas teisel päeval magada ei lase, siis ongi juba nn häiriv müra ja kõik.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 12795 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 853  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis