Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 23:52

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 51  Järgmine

Kiiruskaamerad maanteel
Poolt 25%  25%  [ 123 ]
Vastu 45%  45%  [ 223 ]
Täiesti suva 30%  30%  [ 147 ]
Hääli kokku : 493
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kiiruskaamerad
PostitusPostitatud: 11.05.2010 13:30 
Kasutaja avatar

Hea näide on ka see kui õhtul umbes kolmveerand viie ajal sõidab peterburi maanteel enne Maardut politseisõiduk 85-90ga ja seal taga pikk joru masinaid... aga tegu on sellise sõidukiga kus sees vaid üks politseinik (ametnik vms) ja keerab Maardusse ära. Kuna ma suht tihe liikleja sealt, siis olen rahuliku südamega kogu rivist 95ga mööda sõitnud ja siis vaadanud neid pilkusid mis kõrvalautodest mind jälgivad... eks tegu vist mingi konstaabli või mu asjapulgaga kes tööpäeva lõpus peab auto ära viima vms... üksinda nad nagunii ei hakka vist kinni pidama, raudselt on mingid eeskirjad ja nõuded neil kah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.05.2010 18:58 

dellu kirjutas:
Sama teema on, et kui linnas sõidab politsei värvides auto alla 50, ega siis ei julge jumala eest enamus mööda minna ja tekitatakse lihtsalt rivi enda taha (ka mitmerealise tee korral, kuna samal ajal ju kõrvalreas on vaja ikka sõita, mitte politseiga samas).

Vot täpselt. Eile Paldiski mnt. Rocca poole oli sama asi. Õnneks olin foori taga üks esimestest ja sain oma teed minna, algul 65 km/h, 70 alas 85 km/h spidomeetril. Politseid minu "kihutamine" ei kottinud ja jäid koos ülejäänute sabas sörkijatega suht kiirelt täpiks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.05.2010 20:33 
Kasutaja avatar

ETV's räägitakse praegu tarka juttu nende kohta - üks härra mul õppejõud. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 07:38 

Isiklikult olen sellistele asjadele ikkagi väga väga vastu. Siiamaani imestan, kuidas suudavad inimesed võtta liiklust nii mustvalgena. Kahjuks see kiiruskaamera siiski ei ole päris selline, et paned kiirusepiiraja 95 peale, ning kulged lõpuni. See asi töötaks väga ilusti siis, kui teel poleks mitte mingit liiklust, kuid kas teile meeldiks saada trahvi selle eest, et tegite aeglasemast autost möödasõidu? Härrad on muidugi suutnud mõned kaamerad panna ka ilusti mingi sirge lõppu, et kohe kui enda ritta tagasi reastud, avaneb ideaalne võimalus sul näha, et nüüd kohe käib klõps ja trahv tuleb, sest hoogu maha võtta pole võimalik, kuna taga on auto. Võib ju väita, et möödasõidul ei tohigi kiirust ületada, kuid käsi püsti, kes on reaalselt sõitnud bussist või rekkast nii mööda, et pole lubatud piirkiirust ületanud? Olude sunnil olen pidanud niimoodi tegema, ning see maa, mis sellele kulus, oli ikkagi üpris üüratu, rääkimata liiklusohutusest. Jah, nõus, võid ju panna ka püsika 85kmh peale, ning kulgeda kellegi teise järel, kuid asi on võibolla minu kiiksus, kuid ma ei tunne end mugavalt sõita kellegi teise järel, mulle meeldib näha pikalt ette, rääkimata liikumise voolutundest, mis siis tähendaks minu puhul sõita maanteel spidomeetri järgi kiirusel 100kmh, mida ma olen teinud juba aastaid (ning mis minu auto puhul toob automaatselt kaasa juba trahvi).

Et mind siin nüüd kohe maha ei löödaks, siis kiiruskaamerate tulihingeliste pooldajate meeleheaks võin öelda, et kiiruskaamerad oleksid täiesti okei, kui eksimisruum oleks midagi sinna 15-20kmh kanti, ehk siis reaalselt ka kiiruseületajad, mitte 7kmh, nagu meil, ehk siis suht tavalise normaalse liikleja käest mingisuguse raha kättesaamine.

Lisaks peab veel mainima, et peale neid kaamerate paigaldamist, on liiklus tartu maanteel läinud isegi hullemaks.

Aga see on ka puhtalt minu arvamus

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 07:59 
Kasutaja avatar

Mul väga hea meel, et nüüd tln-trt mnt'l poolearulised end nii lihtsalt nüüd sodiks sõita ei saa. Palju õnne neile, kes seal liiguvad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 08:04 
Kasutaja avatar

confu kirjutas:
Mul väga hea meel, et nüüd tln-trt mnt'l poolearulised end nii lihtsalt nüüd sodiks sõita ei saa. Palju õnne neile, kes seal liiguvad.

pooletoobised sõidavad ennast endiselt seal vigaseks. Kes tahab surma saada, ei karda trahvi saad, kuna maksa "kaob" ju ära :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 10:38 
Kasutaja avatar

kcx kirjutas:

Lisaks peab veel mainima, et peale neid kaamerate paigaldamist, on liiklus tartu maanteel läinud isegi hullemaks.

Aga see on ka puhtalt minu arvamus

Selle kohta kuulaks hea meelega mingit pikemat selgitust, miks võiks sinu arvates kiiruskaamerad liikluse hullemaks muuta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 11:01 
Kasutaja avatar

Sõit pole enam nii sujuv, inimesed ei julge enam üldse kiiresti sõita sõidavad isegi pisut vähem kella järgi kui lubatud on. See aga jälle tekitab ummikutaoliseid asju ja venimist. Ma igatahes olen väga vihane nende kaamerate peale. Mingi aeg peab tõesti nii tegema, et võtta autolt number küljest ära ja siis täie pasaga läbi lasta ja keskmist sõrme kaamerasse näitama.
See seisev ment on palju jubedam kui lamav ja käiv ment kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 11:17 
Kasutaja avatar

valed numbrid külge ja tuld :D ohtlikud möödasõidud ja värk :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 11:22 
Kasutaja avatar

kiiruse ületamise korral saab tahvi, aga kui alla lubatud kiiruse sõidad, siis politsei sulle preemiat ei maksa - ilmselt need mahapidurdajad on asjast lihtsalt valesti aru saanud

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 11:25 

Need peldikud on täpselt nii sätitud, et möödasõidult tagasi tulles satud otse kaamera ette. Kui ma hakkan kolmest 85kmh venivast rekkast 92kmh möödasõitu tegema, siis ohutust võib igaüks ise ette kujutada. Kõige hullem, mida näinud olen, et mõni loll pidurdab möödasõidul olles järsku hoo maha, kui kaamerat märkab ja edasi on juba juhe koos. Mõni geenius laseb hoo 70 peale, kui kaamera silti näeb. Eks lolle on igasuguseid, aga üldplaanis võib öelda, et stabiilselt 120-130kmh kulgejaid on väheks jäänud ja +10-15 sõites enam möödasõitjaid eriti pole, seega kiirused on langenud. Iseasi, kui palju see ohutust suurendab. Stabiilselt +10-20 sõitjad pole see kõige ohtlikum kontingent maanteel olnud. Pigem need, kes kaameratele nagunii ei mõtle või kes lihtsalt omadega toime tulla ei suuda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 11:31 
Kasutaja avatar

arva kirjutas:
kiiruse ületamise korral saab tahvi, aga kui alla lubatud kiiruse sõidad, siis politsei sulle preemiat ei maksa - ilmselt need mahapidurdajad on asjast lihtsalt valesti aru saanud

Põhjendamatu liikluse takistamise (madala kiirusega) eest võib samamoodi trahvida. Imelik on see, et seda ei tehta :twisted: Meenub vaid aastatetagune Tallinn-Tartu maanteel olev reid sellesama eesmärgiga (see oli tol ajal, kui raskeveokid esmaspäeva hommikuti ja reede õhtuti Piibe maanteele ümbersõidule saadeti - sõidu keeld Tln-Tartu mnt-l). Siis trahviti ka penskaritest sõiduautode juhte, kui nad 90 alas 70-ga kulgesid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 12:04 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Eesti pole vist ka kõige õigem koht cruis controlli kasutamiseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 12:49 
Kasutaja avatar

jah, need rekkad ongi peamine probleem, miks normaalselt kulgeda ei saa. Sõiduautosid, mis alla lubatud kiiruse eest tolknevad on ikka väga vähe.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.05.2010 12:53 
Kasutaja avatar

Ega liiklust ei takista rekka või aeglaselt sõitev sõiduk. Liiklust hakkab see inimene takistama, kes seisab rekkal parajalt perses ja mööda ei julge minna. Siis pean mina olema see kes teeb juba korraga möödasõidu kahest autost see tähendab ka topelt möödasõiduks minevat aega.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 758 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 51  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis