Isiklikult olen sellistele asjadele ikkagi väga väga vastu. Siiamaani imestan, kuidas suudavad inimesed võtta liiklust nii mustvalgena. Kahjuks see kiiruskaamera siiski ei ole päris selline, et paned kiirusepiiraja 95 peale, ning kulged lõpuni. See asi töötaks väga ilusti siis, kui teel poleks mitte mingit liiklust, kuid kas teile meeldiks saada trahvi selle eest, et tegite aeglasemast autost möödasõidu? Härrad on muidugi suutnud mõned kaamerad panna ka ilusti mingi sirge lõppu, et kohe kui enda ritta tagasi reastud, avaneb ideaalne võimalus sul näha, et nüüd kohe käib klõps ja trahv tuleb, sest hoogu maha võtta pole võimalik, kuna taga on auto. Võib ju väita, et möödasõidul ei tohigi kiirust ületada, kuid käsi püsti, kes on reaalselt sõitnud bussist või rekkast nii mööda, et pole lubatud piirkiirust ületanud? Olude sunnil olen pidanud niimoodi tegema, ning see maa, mis sellele kulus, oli ikkagi üpris üüratu, rääkimata liiklusohutusest. Jah, nõus, võid ju panna ka püsika 85kmh peale, ning kulgeda kellegi teise järel, kuid asi on võibolla minu kiiksus, kuid ma ei tunne end mugavalt sõita kellegi teise järel, mulle meeldib näha pikalt ette, rääkimata liikumise voolutundest, mis siis tähendaks minu puhul sõita maanteel spidomeetri järgi kiirusel 100kmh, mida ma olen teinud juba aastaid (ning mis minu auto puhul toob automaatselt kaasa juba trahvi).
Et mind siin nüüd kohe maha ei löödaks, siis kiiruskaamerate tulihingeliste pooldajate meeleheaks võin öelda, et kiiruskaamerad oleksid täiesti okei, kui eksimisruum oleks midagi sinna 15-20kmh kanti, ehk siis reaalselt ka kiiruseületajad, mitte 7kmh, nagu meil, ehk siis suht tavalise normaalse liikleja käest mingisuguse raha kättesaamine.
Lisaks peab veel mainima, et peale neid kaamerate paigaldamist, on liiklus tartu maanteel läinud isegi hullemaks.
Aga see on ka puhtalt minu arvamus
|