Umx kirjutas:
Blacku kirjutas:
Kui põhifooris on keelav tuli ning lisasektsioonis lubav, siis võid noolega näidatud suunas sõita kuid pead andma teistele teed. Kui põleb põhifooris lubav tuli ning nool ei põle siis võib vist sõita igas suunas? Kaasaarvatud selles suunas, mille nool ei põle. Sattusin isegi kuskil hetkeks segadusse kui silmanurgast nägin punast ja rohelist korraga.
Sellisel juhul olen ma midagi meelest lasknud ja hoian alati Toompuiesteelt Balti jaama poolt tulles Tehnika tn-le keeramisel rida kinni. Ja ma pole ainuke...
Balti jaamast paremale tehnika tänavale võid keerata ka kui nool ei põle. Sellest on seal tegelt vähe kasu, sest kohe peale keeramist on ülekäigurada ja selle ees teine foor mis on punane. Ehk siis kaugele ei jõua. Ümber nurga ainult.
Blacku kirjutas:
3. Lisasektsioonidega foor. Reguleerib sõidukite liiklust ristmikul.
Foori põhituled asuvad püstjalt nagu fooril 11. Rohelise tule kõrval on ühel või mõlemal pool lisasektsioon sõidusuunda näitava nooltulega, mis põleb roheliselt.
Kui lisasektsioonis põleb roheline nooltuli, tohib sõita noole suunas mis tahes põhitule põledes. Vasakule osutav roheline nooltuli lubab äärmiselt vasakpoolselt rajalt pöörata ka tagasi. Lisasektsiooni kustunud nooltule ajal ei tohi sõita noole suunas.
Kuidas ma tean mis nool seal fooris on kui ta ei põle? Nagu pärnu mnt näitab, võib seal ka otse nool olla... Väga huvitav seadus...