saarlane kirjutas:
Sakslane reeglina ei vasta üldse. Kui vastab siis ka seda et ta ei tee midagi su heaks

Jah rootslased kipuvad liikluse kohapealt sakslastega sarnanema. Inimestena on rootslased ikka etemad. Mu lemmikud on norrakad ja hollandlased - röömsad ja räägivad keeli ja on inimesed

Üldiselt olles Saksas paar aastat elanud pean sinuga nõustuma. Sakslaste arvates on nad maailma kõige parem ja targem ja väljavalitud rahvus siiamaale täpselt nagu natsi ajal. Kõik teised rahvused on sakslaste arvates lollid, vaesed ning tahavad saksamaal hea elu peal vedeleda, seda arvati mul töökohas ka minust, mis sest et ma seal iga päev tööd rassisin, see ei huvita kedagi. Niimoodi on seal kõikide välismaalastega. Kuna ma olen välismaalane, siis ma olen üldjoontes sakslaste arust laisk varas.
Tegelt on elu nii et miljonid välismaalased saksas töötavad vahendusfirmade kaudu kolmandates firmades lihttööde peal, saavad 800-1300e palka ja just need odavad orjad hoiavadki saksa majandust üleval! Tänutäheks aga sakslane mõnitab neid nii kuis jaksab, juba see palk on mõnitamine mida seal makstakse. Aga töötegemist nõutakse nii et poolsurnuks pead rappima, samal ajal sakslane ise uimerab kõrval. Räige rassism on saksamaal normaalsus.
Sakslane on ülbe, isekas, rassislik, välismaalasi avalikult mitte salliv, teesklev ja kahepalgeline, teeb head nägu aga samas arvab sinust kõige viimast. Sakslane ei ole labaselt ütlev, aga ta nähvab niimoodi ümbert nurga ja mõnuga. Mõnitamine või nokkimine tööl on igapäevane asi seal, aga seda tehakse teistmoodi kui eestis. Niimoodi viisakalt ja naerdes, mis on tegelt veel eriti rõve, selline emane stiil nagu. Lõuga ka ei saa anda, kuna sakslane on nii emane et kindel laks on hiljem politsei+kohus. Olen piisavalt palju seda kogenud, ning rääkinud ka teiste välismaalastega kes saksas töötavad, kõik tunnistavad et jah see on nii. Eestis kui keegi kobiseb midagi siis ikka otse välja nagu mees üldjuhul, mis on palju normaalsem.
Sakslane on ise väga laisk ja aeglaselt töötav, aga välismaalastest lihtöölistelt nõuab ülimat töökiirust, ületunde jne. Täielik orjapidamise riik ja sellel põhinebki saksa edu ja rikkus! Sakslane on füüsiliselt allakäinud rahvus, pizza, kebab ja burger iga päev, toidu kojutellimine on massiline jne. Sarnaneb usa-ga selles osas. Sakslase arust on hommikusöök see kui sööd kuklit ja peale paned kuklile juustu või sinki.
Pakse on meeletult palju näha ja eriti rõvedad on saksa naised, kes on konkreetselt kõige koledamad naised keda ma üheski riigis näinud olen. Suitsetamine on niivõrd massiline et harva saab kusagil värsket õhku hingata, näiteks sakslane suitsetab rahumeeli ka liftis ja alles hiljuti keelati saksas rongijaamades suitsetamine, varem võis ka seal. Sporti ei tee keegi õues, tänavad õhtuti äärelinnas või väikelinnas täiesti tühjad, mina ainsana jooksin seal aegajalt mis oli väga imelik. Sakslase elu mõte on käia tööl ja vahtida ülejäänud aeg oma korteris. Tööl käiakse loomulikult autoga või rongiga, jala ei käi keegi, väga ebasportlik rahvus. Üldiselt ma ei saa nende elu mõttest üldse aru, saksas on niivõrd masendavalt igav olla ja tööl käia, aga sakslane on ise rahul.
Sakslane on karjaloom, nagu ka venelane. Kõik mida "suur juht" kusagilt ütleb, või telekast räägitakse, sakslane usub ja järgib. Telepoe kasumid on meeletud jne. Väga loll rahvus. Nagu sipelgad. Eestlasega ei anna võrreldagi, eestlane analüüsib asju, kahtleb, on umbuskilik...vaadake kasvõi delfit jne. Sakslastele meeldib teha asju ühtemoodi ja sarnaneda teistele. Eestlased, poolakad, ameeriklased, skandinaavlased on aga individualistid.
Minu piirkonnas Hamburgis olid maailma kõige igavamad inimesed ja sellised olid ka nende autod. Polod ja Golfid valdavalt. Tööl olid 10st inimesest 10l Volkarid, enamusel Golfid, ja need olid omast arust automehed, 1.4 Golfidega. Riided mida saksas poodides müüakse on sellised, mis maksavad palju, aga võibolla Eesti külaparmule sobiksid, pruunid, mustad, paistavad välja nagu kaltsud. Sakslasele meeldivad.
Rääkides teistest riikidest siis loomulikult meeldivad mulle Poolakad palju rohkem, nad samuti ei salli ülbeid sakslasi ja on eestlastega sarnaste põhimõtetega. Alati kui tulin saksast üritasin võimalikult vähe raha saksa jätta ja kõik asjad poolast osta. Naised on poolas ka väga kenad. Hollandlased on samuti sõbralikud ja meeldivad. Šveits-Austria samas sarnaneb väga saksamaaga.