Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 02:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 19.01.2010 01:26 

Mulle tehti läinud aastal 2 trahvi liikluspolitsei poolt, mingit minupoolset versiooni ei kuulatudki. Mõlemal juhul kokku sai 2k trahvi, koos trahvikviitungiga öeldi viimast ulatades: "KENA PÄEVA JÄTKU TEILE!" - Tra, no mida ilusat päev veel?:S

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 02:03 

Mõni siin sobiks hästi klienditeenindajaks :D

Kui raske on olla viisakas? Kui seletama ja väänama hakkab, rahustad sõnadega maha. Usun, et paljudele "noortele" on see üsna raske, kuna MSNis, SR foorumis, IRCs jne on õpitud kõvatama ja mölisema, siis normaalselt enam suhelda ei oskagi.
Võiks ikka arusaada, et ainukesed võimalused politseiga suhtlemiseks ei ole rattavõtmega ähvardamine või maaalla pugemine. Saab ka viisakalt ja normaalselt asju aetud. Kindlasti ole ka eelkirjeldatuid Politsei seas aga üldjuhul saab mõistusega asju ära lahendatud.

Siinkohal ei räägi juhtudest ala kuidas endine töökaaslane autoga alkojoobes põgenes ja oma Audi B3 põllul üle kuudi keeras. Loomulikult jäi roolitaha veel magama ja kui sinikuues härra ukse taha olukorda kontrollima tuli, andis mõnusa lõuahaagi. Loomulikult istud mõniaeg kinni ja vastutad kuid pärast pole mõtet mente kiruma tulla, et liiga tehti, nagu siit võib (ka eelnevalt mainitult) välja lugeda.

just my cents

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 02:04 

_A_L_O_ kirjutas:
Mulle tehti läinud aastal 2 trahvi liikluspolitsei poolt, mingit minupoolset versiooni ei kuulatudki. Mõlemal juhul kokku sai 2k trahvi, koos trahvikviitungiga öeldi viimast ulatades: "KENA PÄEVA JÄTKU TEILE!" - Tra, no mida ilusat päev veel?:S

Viisakus ju lihtsalt, mis sa siis eeldad et nad ütlema peaks :? Mind küll selline lause ei häiri, nemad teevad lihtsalt oma tööd, kui ma ikka olen "pätti teinud", siis on ju tore et minusse veel viisakalt suhtutakse

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 03:50 
Kasutaja avatar

Umbes tund tagasi võeti korra auto peale, võin jälle üelda et politseinikega saab normaalselt asju ajada.
Algul taheti platele viia ja hommiku kohtu tassida, aga peale enda versiooni rääkimist sain 600.- trahvi. Ma tõesti ei saa aru inimestest kes räägivad et politsei kiusab neid :? Olge ise inimesed, siis käitutakse teiega kaa vastavalt.
Uued planketid on kaa toredad

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 12:12 

Mis "viisakus lihtsalt"??? Viisakusest hakkame rääkima, siis oleks paslik vähemalt ära kuulata mõni lause ka nö seadust rikkunud inimese poolt, konkreetselt ei kuulatud minu põhjust (et ma ostse sõitsin ülevaatusele- oleks võinud ka mitte teha selle eest). Okei mis tehtud see tehtud. Ma tahaks näha, kui sa trahvi oled just saanud ja ment annab sulle kopsaka trahvi hüvitamiseks, et sulle meeldib siis KENA PÄEVA JÄTKU TEILE. See on nagu mõnitus veel lõppu.. ära üldse hakkagi vaidlema, ju sa pole siis omal nahal tundnud. Normaalne ja viisakas oleks ehk öelda, et "Olen sunnitud teile trahvi tegema.. palun, siin on otsus" - see ei ajaks just ülekohtuselt trahvi saanud kodanikku närvi.(I) Vot tak.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 12:17 
Kasutaja avatar

Alo, ütlevaatusele sõitmisest on räägitud küll ja küll-trahv tehakse niikuinii ära, kuid sinul on see õigus tühistatud saada, kui lähed ilusti paberiga kohale ja näitad, et tol päeval tõesti ÜV-l käisid. Nagu ka mina ükskord rääkisin siis nad kuulevad päevas kümneid ja kümneid vabandusi ning 99% on neist pullikaka, seetõttu ka selline hoiak. Ja pole ma kuulnud,e t politsei peaks trahvi tegemist kuidagi vabandama või sinuga alandlikult käituma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 12:46 

Vot sulle Alot,
võibola oleks pidanud enda õigustamise vahele siniste juttu ka kuulama, poleks äkki vaja olnud siin sõna siis võttagi :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 13:17 
Kasutaja avatar

Osa rahvast siin vist eelistab, et mingid suvalised tolgused saaks oma mittekorras räimedega teile suvalisel hetkel näiteks pidurite puudumise tõttu küljepealt sisse sõita?
Kui politsei laseks iga "ülevaatusele sõitja" niisama suulise hoiatusega minema, siis selliseid ebakorras autodega liiklejaid tekiks oioi kui palju!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 13:23 
Kasutaja avatar

ÜVga võiks olla tegelikult selline teema, et vahelejäädmis hetkest hakkab tiksuma 1 päev, nädalavahetusel 2 päeva. Politsei teeb märkmed omale ja kui järgmiseks päevaks pole ÜV tehtud või korduvat saadud, nii täie rauaga max trahv teha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 13:32 
Moderator
Kasutaja avatar

_A_L_O_ kirjutas:
Ma tahaks näha, kui sa trahvi oled just saanud ja ment annab sulle kopsaka trahvi hüvitamiseks, et sulle meeldib siis KENA PÄEVA JÄTKU TEILE. See on nagu mõnitus veel lõppu..

Mul on iga kord täpselt nii öeldud. Mis selles halba on, et soovitakse mulle päeva kenamat jätkamist?? Ja sul on võimalus oma versioon asjast kirjutada mentetluse paberile ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 16:33 

Foorum ongi muljetamiseks ja indiviidide eriversioonide kuulamiseks. Kõik võivad minu jutule kohe seinast-seina hakata paukuma. Kõik mis öeldi on õigus iseenesest.. olen seadusekuulekas ja jagan öeldud arvamusi. Kuid minu jutus on ka iva sees ja ma ei viitsigi hakata kõiki üksikasju välja tooma kui ei suudeta aru saada minu kergest meelehärmist tookord.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 20:26 
Kasutaja avatar

Mul on selline juhus molnud,et sõitsin ka just ülevaatuspunkti poole ja peeti kinni ja taheti trahv ära teha,selgitasin sinikuubedele oma kavatsusi ja nad lausa saatsid mind ülevaatuspunktini ja ei lahkunud sealt enne kui olin neile templi ettenäidanud.Sinikuued veel ütlesid,et vedas sul,kui poleks läbi saanud,siis oleks "preemia" soolas olnud.Minuarust igati normaalne suhtumine ja nii peaksidki sinikuued käituma,kui saab läbi,siis OK ja kui ei saa,siis "preemia".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 20:35 
Kasutaja avatar

mesamees kirjutas:
Mul on selline juhus molnud,et sõitsin ka just ülevaatuspunkti poole ja peeti kinni ja taheti trahv ära teha,selgitasin sinikuubedele oma kavatsusi ja nad lausa saatsid mind ülevaatuspunktini ja ei lahkunud sealt enne kui olin neile templi ettenäidanud.Sinikuued veel ütlesid,et vedas sul,kui poleks läbi saanud,siis oleks "preemia" soolas olnud.Minuarust igati normaalne suhtumine ja nii peaksidki sinikuued käituma,kui saab läbi,siis OK ja kui ei saa,siis "preemia".

See oleks küll debiilsus! Suht politsei ressursi raiskamine poleks, kui ülevaatusele sõitjaid eskortima hakataks ja siis ülevaatuspunkti kõrval passitaks, kuni su autot loksutatakse?

Lisaks veel see et kui ülevaatust ei läbi saad trahvi :? Kes krt seda teab, kas saad läbi või ei saa, ja kuna kindel olla ei saa, ei hakkagi sõitma ülevaatusele?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 20:47 
Kasutaja avatar

ma olen suht kindel, et mitte keegi ei hakka "lampi" ülevaatusele sõitma, kui selles kindel pole.
Ja raiskamist pole siin midagi, ärge unustagem riigikassa täitmist, kallid seltsimehed.
Tartus on asi ikka eriti karmiks läinud, kuigi viimane sõit tartus "preemiat" endas ei sisaldanud - sõitsin Vangla poolt kesklinna poole, mingi VAG uimerdas ees, tõmbasin teise ritta, kaks käiku alla ja pidamine kadus.. võttis loperdama ja loopis seda lumekräppi igale poole, enne raudtee ületuskohta olid sinikuued väljas, tõmmati rajalt maha selgitati, et mul oleks tark tegu uued talverehvid osta (hetkel suht alla 3mm juba), milline iroonia! näitasin neile tagaistmel lebavaid talverehve (olingi tol päeval just selleks linnas, et vanemate juurest uued talvekad ära tuua ja olin teel sõbra juurde kummiboksi) ja soovisid mulle head reisi. Boksist lahkudes sõitsid samad tegelased uuesti mööda, jäid foori all seisma kõrval ja vaatasid mu säravate naeltega talvekaid ja näitasid pöialt, et tubli poiss.

Niipalju kui trahvi olen saanud, pole kunagi keegi tulnud mölisema - v.a see kord kui asulasse sisse sõites maha võeti ja 300.- sain 50 alas 62 eest. Siis küll karjus endal näo punaseks, kuid autosse ei tulnud. Autos oli teine noormees, kes rahustas maha ja selgitas olukorda, kirjutasin oma seletuse ning sain oma papred kätte ja soovisin neile samuti ilusat päeva. Olen küll rikkuja, kuid eelkõige on kõik inimesed ja inimlikult käitudes ollakse teinekord lahkemad.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.01.2010 23:31 

No siin nüüd viimane teemaarendus peale seda kui üks vend teatas, et sai 2k trahvi ülevaatusele sõidu eest ja kaks korda...
Alustaks ehk selles, et midagi on selle väite juures vale, kas jätab postitaja mainimata, et koos sellega, et sõidukil oli ülevaatus läbimata, rikkus ta veel mõnda liikluseeskirja punkti või võimalus number 2, et vend ei tunne matemaatikat ning on ümardamisega raskusi.
Siiani kehtiva liiklusseaduse järgi on maksimum karistus tehneülevaatuseta sõiduki juhtimise eest 30 trahviühikut ehk 1800 krooni ja selleks et politsei maksimumi välja kirjutaks peab ikka suhtumine väga vale olema või on siis varasemate trahvide näol liikluseeskirjast arusaamine väga puudulik olnud.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis