Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 367  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Lumi tuli maha ja valgeks sai maa ehk kuidas autosid lõh
PostitusPostitatud: 10.12.2010 23:07 
Eliit

Ülemus tuli sellega tööle parasjagu, ainuke asi millega lõpuks kodust liikuma sai.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2010 23:14 

Tegin ka mina teise tiiru väljas, ja olukord on teine. Teed on peegesiledad, tormi pole üldse. Väga kohati mõni iil ainult.
Kinni kuskil ei jäänud, kuid selgemaks sai jälle see, et kas asi on tõesti minu talverehvides või väljas on väga libe?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2010 23:22 

Stange lükkab lund ja läheb edasi :)

Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2010 23:28 

Kirjutasin mingi pika teksti aga kadus kuskile ära ja uuesti väga ei viitsi trükkima hakata... igastahes lühidalt öeldes võiks Harju- ja Järvamaa teehooldajad persetpidi teeäärsete helkurpostide otsa istutada! Täiesti ebareaalne, et Tallinnast Imavereni ei suudeta teed normaalselt hooldada kuid sealtmaalt edasi on kõik peaaegu suurepärane. Jutt siis eilsest õhtust/ööst ja Tallinn-Tartu maantee olukorrast.
Lisaks veel linnade erinevused:
Tartus on suudetud näiteks fooride alla ja ringteedele ja ristmikele- ühesõnaga kohtadesse kus pidurdamine ja normaalne paigaltvõtt on olulise tähtsusega- liiva puistata ja suhteliselt normaalses koguses (linnas sees ei oska öelda kas on samamoodi aga Ringteel igastahes on nõnda). Pidamine oli väga hea. Samuti on teed laialt ja korralikult lahti lükatud.
Aga mis toimub Tallinnas? Linna sisse jõudes, peab juba lennujaama juures täpselt sihtima ja slaalomit sõitma, et liiklusmärkide ja lumehunnikute vahelt läbi mahtuda, ilma miskit kaasa haaramata. Fooride alused ja üleüldse igasugu ristmikud on nagu Tammemäe jäärada peale mõningast lihvimist. Suure liiklusega 2 realised tänavad on heal juhul 1,5 realised. Näiteks Ülemiste ristmikul Järvevana alguses, kus peaks olema 3 rida kõrvuti, seal on hetkel tee niipalju kitsaks jäetud, et 2 sõiduautot kõrvuti on juba suht napikas... veokas ja sõidukas vist üldse kõrvuti ei mahu.
Sel ajal, kui Lauluväljaku- ja Nõmme mäel jõed voolavad, on näiteks Smuuli sild täiesti hooldamata... sahk ilmselt on seal midagi nühkinud (jällegi liiga kitsalt ja pole vaja seda s*tta ajada et seal pole lund kuskile lükata... tee ääred on täiesti tühjad ja ruumi on jalaga segada kuhu seda lund lükata) kuid soola või mingit muud sulatavat ainet pole sinna vist kordagi pandud. Mõnel veokil on sealt üles saamisega ikka tükk tegemist (kiirus väike ning pikk tõus) ning krdi järjekord on sabas poolde Sõjamäe tänavasse. Näiteks täna õhtupoolikul mingilt rekkal oli poole tõusu peal ratas ringi ja edasi ei läinud enam... hetkega oli järjekord nii kaugele kui silm seletas. Ja mida tegi sahk/puistur? Sõitis sealt mööda sahk õhus ja mitte midagi ei puistanud ka.

See aasta on üldse kuidagi liiga palju rämedaid möödalaskmisi/lohakust teede hoolduses.
Ahjaa... erilised tervitused Mustamäe linnaosa viletsusele, kes pole see talv suutnud veel sahka majade vahele lasta. Vähemasti siia mitte. Maja eest jookseb "raudtee" mööda kuid rööpad on nii sügavad, et sealt saavad väljuda vaid maasturid või siis natuke kõrgemad neliveolised sõidukad.... ülejäänud jäävad lihtsalt põhjapeale vildaki kandma. Kogu selle tee äärde jääb 4 maja ning majade esised parkimiskohad on pooltühjad (muidu on tavaliselt umbes 120% täituvusega :D) kuna keegi lihtsalt ei pääse sinna(näiteks ühel Honda CRV-l oli juba eelmine nädal raskusi parkimisega). Üha enam kisub enesetunne sinnapoole, et järgmiseks jätan auto lihtsalt keset teed rööbastesse vildaki ja kui keegi teisaldama tuleb siis lihtsalt saab pasunasse. Hetkel on ainult 2 autot mis liiguvad majaees... mõlemad on maasturid. Ülejäänud, kes maja ees pargivad, on seal seisnud juba lume tulekust saadik :)

Aga üldiselt mulle selline ilm ja lumi meeldivad :D

Anduu kirjutas:
Kas ma olin ainuke, kes eile tartu-tallinna mnt peal ROLLERIT nägi ja seda veel õhtul pimedas???!!!
See vaade ületas juba kõik normaalsuse piirid :bs :kill

Ei olnud ainuke... ma nägin ka. Politseinikud olid ta Mäekülas rajalt maha võtnud. :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.12.2010 23:43 

usku kirjutas:
SPL mies kirjutas:
Eestis vist nii kobat inimest ei olegi :D
http://www.youtube.com/watch?v=64u6DC6VL5Q&NR=1

no tarkpea ja osavsõitja, mida sa ise teeksid sellises olukorras? Videost on aru saada, et sealt välja saamiseks on kerge ülesmägi vaja võita. Laia suverehviga tagaveolises autos on see üsna lootusetu ettevõtmine. Ja ei maksa unustada, et sealmail maha sadav märg raske lumi on kordi libedam sealsete betoonpindade peal kui misiganes meie -10 kraadi juures maas olev lumi.

Ja oopcile tahaks ainult öelda, et foorumis oled suur suu kõvatama küll, aga mingi hetk tasuks ikka mõtlema ka hakata. teleka taga ja kodus on kõik suured terminaatorid, maailmapäästjad ja Marko Märtinid, tegelikkuses?

A ma prooviks korraks tagurpidi käiku selle porschega ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 00:02 

freelander kirjutas:
endal sul polnud siis köit? enamus inimesi ei suudagi omale muretsed korralikku asja.

Ei, minul ei ole veel, sest mina saan enda autoga linna vahel hakkama ka niisama. Jõulude ajal on puhkus ja maale minek, siis selleks ajaks peaks soetama enda tarbeks korraliku asja, mitte Statoili "kollase", sest teab, kuidas võib lõppeda sõit Tallinn-Viljandi-Tallinn. Ja kui maanteel juba väljasõit on, siis sikutamiseks peab tummine asi olema, mitte niidijupp.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 00:31 
Kasutaja avatar

woush kirjutas:
usku kirjutas:
SPL mies kirjutas:
Eestis vist nii kobat inimest ei olegi :D
http://www.youtube.com/watch?v=64u6DC6VL5Q&NR=1

no tarkpea ja osavsõitja, mida sa ise teeksid sellises olukorras? Videost on aru saada, et sealt välja saamiseks on kerge ülesmägi vaja võita. Laia suverehviga tagaveolises autos on see üsna lootusetu ettevõtmine. Ja ei maksa unustada, et sealmail maha sadav märg raske lumi on kordi libedam sealsete betoonpindade peal kui misiganes meie -10 kraadi juures maas olev lumi.

Ja oopcile tahaks ainult öelda, et foorumis oled suur suu kõvatama küll, aga mingi hetk tasuks ikka mõtlema ka hakata. teleka taga ja kodus on kõik suured terminaatorid, maailmapäästjad ja Marko Märtinid, tegelikkuses?

A ma prooviks korraks tagurpidi käiku selle porschega ?

MA arvan et ei tasu sõitma minnagi üldse kui nii pika jandi peale ei saa liikuma, siis vaevalt et pidamagi saab. Mölgib muidu niisama ilusa auto ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 01:08 
Kasutaja avatar

Pilt
Pilt
Saha staatus mulle istub :D

Eile sai 3-4h tartu linna mööda ringi tsillitud.. ütleme nii, et ma armastan talve ja tegelt pole esiveol ka viga :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 01:50 

SPL mies kirjutas:
Olete muidu juba kinnijäänud diskopoisse ka näind? :D
Mul kahjuks pole õnnestnud näha. Diskipoistele vist ei tule keegi appi lükkama kui kinni jääks. :D
Ega inimene loll ei ole, kui on vähem diskopoisse siis saab rohkem funnyda :)

2a tagasi tormis aitasin mingite vene dressitüüpidega politseid välja lükata. Kiirabi autot aitasime sama seltskonnaga oma kilomeetri edasi, kuni ise suutis jätkata.

Siis oli liikvel ka üks nelivedune hemi 300c, kes töötas kuskil sahafirmas, aga kuna sahad olid kõik juba liikvel, siis tuli tüüp aitama operatiivsõidukitele teed ette sõitma. Samale kiirabile sõitis oma 2km teed ette kuniks mõlemad kinni jäid. Sealjuures 300c oli lõpuks sellises kohas kinni, et tüüp sai ainult aknast välja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 03:43 

fonce kirjutas:
Striitreissär kirjutas:
küsiks mis bemmimehed arvavad, kas sellistes oludes on parem esi või tagavedu?

ei ole küll bemmimees (ega ka audimees), aga sellistes oludes peaksid esiveolised audid kõige paremini oma mootori asetuse tõttu toimima :)

ei kurda,et talvel ~5 korda ( okei, ütleme ausalt,et seda talve veel ette eitea) jebimist on( tõesti, kui on kiire ja jääd kuhugi kinni - ajab ikka marru) , ei hakka küll kohe endale eitea mis pilli tahtma. Täna nt ei saanud enda garaazi juurest minemagi. Rehv on ka nagu ta on, nael enam mustrist välja ei ulatu. natukene utsitati tagant, siis sain ikka omaljõul liikuma. e39 ja kogemust aint üks talv.

Jõudsime just räpina tee pealt tagasi, tee üsna ära tuiskand kohati( autoks passat ja rehv 1 hooaja sõitnud miski odavam nael). Ruusale minnes, või kuradi koht to oli, siis tagaistmel istudes tekkis küsimus " mis teed?" lihtsalt, kui auto kraavi poole hakkas lampi tüürima,aga oligi ,et sirge tee peal korraga lampi hakkab kraavi vinnama. tee mis tahad, anna gaasi, pidurda ikka läheb. mõistlik, ütleme nii.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 10:44 
Kasutaja avatar

Tagaveoga saab väga ilusti hakkama, tuleb lihtsalt mõelda ja õieti tegutseda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 11:38 
Eliit

Mul tagaveolisel on üsna korralikud Goodyeari naastud ning esiveolisel viimase piiripeal lamellid ja jumal tänatud, et eile tagaveolist hommikul käima ei saanud, muidu oleks igal nurgal kinni olnud.. Olen katsetanud üht ja teistpidi aga lamelliga esiveoline hoiab paremini.

Muidugi veidi suurema ja raskema tagaveolisega pole probleemi, e39 läheb jah lumes edasi aga veidi vanemate ja kergemate tagaveolistega on raskem sellistes ilmastikuoludes. Näiteks Sierraga ma olen korralike naastudega aegajalt sirgel teel nt fooritagagi hädas kohalt ära saamisega aga kui lisada 50kg pagasnikusse on juba teine maailm.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 12:21 

Lääne-Virus endiselt kohtasid, kus teed lihtsalt lõppevad :D
Pilt
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 13:29 
Kasutaja avatar

photograph kirjutas:
hallscorpio kirjutas:
Oppa , vanamehel vaja tööle minna , helistab ei saa autot kätte. Lendasin sinna , Korralik 30cm lumi , tagant eest labidaga puhtaks ,et hoogu saaks võtta ja esipidi , ei midagi. Aga tagurpidi nagu lumesaan läks igalt poolt läbi. Kohe näha et c4 audil on mootor nii kerge. Lada 110 ei kõlba kuhugi , koguaeg kinni :D e39 veojõukontrolliga kaevas sõbra neiu sisse ennast , pidi natukene juhendama ja paar abikätt ja saime välja.
Täna tartu ka vaatame kuidas seal olukord.
Tallinn-tartu mnt oli küll vahva 70-80km/h vaikselt tiksusid kõik :D

Mis lada110 viga on? See pmst nagu samara ju. Samaraga olen täna igalt poolt läbi saanud, juu siis oli 110l sitt lõdvik :D Esiveolisega on päris okei praegult liigelda. Nii et äge virisege et mono mähkijaga pole võimalik liigelda.
Igastahes tervitusi kesk eestist. Suht alles sain paidest maale koju. Eile õhtust saati tiksusin pruudi juures, ei viitsind kuskilie tõmblema minna. Aga vahet pole, praegult ikka sama seis nagu eile õhtul, ainult hullem. Linna vahel pole pooltki nii palju lund kui maal :D
Peaks nüüd uuesti sigulli kurjaks ajama ja marutama minema, sellega hetkel hea liigelda, kahju pole tast, jääb kuskile hange siis jääb, küll kevadel kätte saab.

Nii kui väike küngas on , kraabib kohe sisse. :D ulme relv ütleks :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.12.2010 14:10 

SPL mies kirjutas:
Olete muidu juba kinnijäänud diskopoisse ka näind? :D
Mul kahjuks pole õnnestnud näha. Diskipoistele vist ei tule keegi appi lükkama kui kinni jääks. :D
Ega inimene loll ei ole, kui on vähem diskopoisse siis saab rohkem funnyda :)

Diskopoistel hetkel 4 veolised käes :rokib

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 5496 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 367  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis