ison.ts kirjutas:
saarlane kirjutas:
Roudreidz kirjutas:
Vanasti sai küll auto arvelt maha, kui autotki enam olemas ei olnud. Miski avaldus tuli teha, et asi varuosadeks võetud, või midagi taolist. Eks targemad kärsad täpsustavad.
Peale seda uut liiklussadust mis jöustus 1.juuni 2011 vist, ei saa enam autosid maha kanda, mille kohta pole lammutustöendit. Kui keegi on seda ilma lammutustöendita teinud ütleme lähima aasta jooksul, siis andke teada kus ja mismoodi.
Ma ise olen ühe korra pidanud seletuskirja kirjutama, aga see oli kindlasti enne 2011 aastat.
Põhimõtteliselt käsitletakse igat juhtumit eraldi.
Huvi pärast helistasin ARK´i ja sealt öeldigi alguses, et vaja on lammutustõendit. Selgitades, et pole ametlikult lammutatut ja pole sellist paberit ja ei ole üldse mingeid pabereid enam ega reg numbrit siis küsiti konkreetse sõiduki andmeid, mida tahetakse registrist kustutada ning siis oleks saanud edasi asja ajada. Kuna mu hinge peal ühtegi surnud sõidukit ei olnud siis seal maal vestlus lõppeski. Niipalju sain targemaks, et registrist kustutamine võib olla lihtsam vanareg. tunnistusega/vanemate sõidukite puhul. Samas ust nagu nina ees kinni ei löödud ja tundus, et lahendamatuid olukordi ei ole.
Vanasõiduki arvelt mahavõtmine ei ole üldse mingi probleem. Lähed teed lihtsalt taotluse, et oled loobunud sõiduki kasutamisest
Saab ka ilma lammutustõendita. Endal sama tee läbi käidud umbes poolteist aastat tagasi.
Tegin taotluse, et sõiduk on keskkonnasõbralikult hävitatud.
Sai arki töötajatega enne päris pikalt vaieldud selle teema üle. Lasin neil seaduse välja printida ning tõmmasin joone alla, saadeti mind tookord minema ja lubati tagasi helistada, sest juhatajat ei olnud kohal. Poole tunni pärast tuli kõne, et jah meie viga saab küll nii maha kanda, tulge tagasi.
Seadusepunkt mille alusel siis toimisin on liiklusseaduse paragrahv 77 lõige 6 punkt 4, kus on selgelt kirjas et sõiduki võib registrist kustutada: mootorsõiduki või selle haagise omaniku või tema esindaja taotluse alusel, millega kinnitatakse, et mootorsõiduk või haagis on hävinud, keskkonnasõbralikult hävitatud või selle kasutamisest on loobutud; POLE NÕUTUD LAMMUTUSTÕENDIT.
Endal oli mul kaasas tookord ainult auto tehniline pass.