Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 04:26

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 113 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Liikluskindlustuse teema - kus on odavam, kus parem.
PostitusPostitatud: 01.07.2010 22:13 

seoses kindlustusega tekkis üks küsimus. ei viitsi kindlustusfirma käest kohe küsida, äkki keegi siin teab.
et kui mul on enda nimel hunnik autosid ja siis ühega juhtub avarii, et minu auto juht jääks süüdi, siis kas kindlustuse koenfitsent tõuseb ainult ühel autol või kõigil. üks rääkis mulle, et ühel, aga kas see ka nii on?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.07.2010 10:52 

sixa kirjutas:
seoses kindlustusega tekkis üks küsimus. ei viitsi kindlustusfirma käest kohe küsida, äkki keegi siin teab.
et kui mul on enda nimel hunnik autosid ja siis ühega juhtub avarii, et minu auto juht jääks süüdi, siis kas kindlustuse koenfitsent tõuseb ainult ühel autol või kõigil. üks rääkis mulle, et ühel, aga kas see ka nii on?

Kindlustuspoliis tehakse minuteada ainult auto omaniku nimele. Ja kui omanikul on ühe auto tõttu laks ja koef tõuseb siis tõuseb üldiselt koefitsent, mitte konkreetse auto konkreetsel poliisil. Ehk siis kõik autod, mis sinu nimel on ja millele sinu nimele poliis on tehtud maksavad kindlustusmaksu vastavalt sellele koefitsendile.

Parandage, kui eksin.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.07.2010 10:56 
Kasutaja avatar

Hmm, huvitav asi on siis see, et miks autol on mul üks koef. ja järelkärul teine :S

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.07.2010 11:55 
Kasutaja avatar

Tõuseb ikka konkreetsel autol, aga kaudne mõju võib ka teistele olla.
Näiteks sul on hetkel kolm autot. Esimesel 1.2 ja teisel 1.2 ja kolmanda 1.8 (avarii tõttu 1.2 x 1.5). Oletame, et ostad nüüd neljanda. See saab (1.2+1.2+1.8 ) / 3=1.4. Oletame, et müüd nüüd selle neljanda kohe maha ka ja peale seda ei tee näiteks 3a ühtegi avariid. Koefitsendid on sul nüüd siis vastavalt 0.62, 0.62 ja 0.92 ja ostad jälle neljanda auto, siis see saab koefitsendiks 1.4, kuna see neljas konfitsent jääb õhku rippuma ja omistatakse uuesti nn neljandale autole. See ei lange.
Langemisel peab muidugi arvestama ka seda, et auto peab üle aasta sinu nimel olema ja üle poole päevadest peab ka kindlustatud olema. Mul on korduvalt olnud juhuseid, kus mingi nädal enne perioodi lõppu saab auto müüdud. Ei ütle ju ostjale, et oota nädal, siis mul koefitsent langeb :). Minu arust väga nõme süsteem, kui tihti autosid vahetada, siis ei saagi kunagi langeda.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2010 17:53 

tervist!

Selline küsimus, et juhtus liikluõnnetus kus sõiduauto järelhaagisega sooritas vasakpöörde, samal ajal peateel otse liikunud sõiduauto sõitis järelhaagise tagumisse nurka sisse.(kärul ei juhtunud midagi, sissesõitnud autol tiib mõlkis). Kuidas peaks kindlustuse lehe täitma, kas haagist vedava auto andmed, või haagise andmed?

õnnetus juhtus tänu sellele,et pidin ootamatult pidurdama pöörde ajal.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.08.2010 18:07 
Kasutaja avatar

laks kirjutas:
tervist!

Selline küsimus, et juhtus liikluõnnetus kus sõiduauto järelhaagisega sooritas vasakpöörde, samal ajal peateel otse liikunud sõiduauto sõitis järelhaagise tagumisse nurka sisse.(kärul ei juhtunud midagi, sissesõitnud autol tiib mõlkis). Kuidas peaks kindlustuse lehe täitma, kas haagist vedava auto andmed, või haagise andmed?

õnnetus juhtus tänu sellele,et pidin ootamatult pidurdama pöörde ajal.

Kui haagist vedaval sõidukil miskit ei juhtunud, siis kirja paned haagise andmed. ( ehk kannatanud )

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 01:49 
Kasutaja avatar

Kumb siis sisse sõitis, vastuliikuja või taganttulija? Aga kui kokkupõrge oli käruga, siis vast ikka käru andmed jah.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 15:10 
Kasutaja avatar

Mina olen viimasel ajal if-is teinud kindlustust ja seal oli minu teada mul kõige odavam.
Ma vaatasin praegu iizist ja seal tõi ka if-l mul kõige odavama välja.
Aga kui mul auto veel polnud if-is kindlustatud oli ikka kõige odavam if.
Kusjuures iizis on aastamakse if-l toodud veidi kallim, kui mul reaalselt on praegu jah lepinguga, võrreldes sealse jah lepinguga aga vahe on väike.
minu ja iizi väljatoodud hindade aastamaksu vahe on 31kr if-il siis.

Minu auto on registreeritud odavamasse kohta, kui tallinn, elan ka seal samas odavamas kohas, kui tallinn.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 15:18 
Kasutaja avatar

keegiveel kirjutas:
ökosohver kirjutas:
kindlustus summad ja jutud tulevad elukohajärgselt.

kedagi ei koti kus sa elad. Kindlustust tuleb SISSEKIRJUTUSE (rahvastikuregistri) järgselt.

Eesti Vabariik ei tunnista mingit sissekirjutust. See oli nõukogudeaegne olemise vorm (propiska).
Meil on küll Rahvastikuregister, kuid sinna ei ole kohustatud subjekt ise elukoha muudatusi tegema. Registripidajale valeandmete esitamine on karistatav, andmete esitamatajätmise eest karistada ei saa.

Samuti ei ole keelatud enda elukohana registreerida suveks vanaema talu, kui ta nõus on. Hiljemlinna tagasi kolides on jälle registripidaja asi tõestada, et ma sel aadressil enam ei ela... Kaunis mõttelage seadus. Kui just kooli pärast pole vaja Tallinna või mõne muu linna elanik olla, siis meie seadused ei sunni ka. Ja kindlustusega on siis sama asi - maksad ikka selle koefitsendi järgi, kus sa ise ütled ennast elama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 19:17 

dellu kirjutas:
Kumb siis sisse sõitis, vastuliikuja või taganttulija? Aga kui kokkupõrge oli käruga, siis vast ikka käru andmed jah.

mina sooritasin vasakpööret, ja sisse sõitis vastuliikuja (mina jäin talle ette)...

leidsin sellise lõigu:
§ 36. Haagisega tekitatud kahju hüvitamine

Haagisega tekitatud kahju hüvitatakse haagist kahju tekitamise hetkel vedanud sõiduki suhtes sõlmitud lepingu alusel. Kui haagis ei olnud kahju tekitamise hetkel haakes, hüvitatakse kahju haagise suhtes sõlmitud lepingu alusel.

Kas selle alusel ma peaksin siis ikkagi kirjutama enda auto andmed?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 20:37 

laks kirjutas:
dellu kirjutas:

mina sooritasin vasakpööret, ja sisse sõitis vastuliikuja (mina jäin vastutulijale ette, kuna pidin ootamatult pidurdama)...vastasuunas tulnud neiu ei näinud,et haagis taga ja ei jõudnud piisavalt suurt põiget teha, ja sõitis endal esitiivale väiksemat sorti mõlgi.
Kuidas peaks üldse käituma. auto mul kindlustatud salvas ja haagis ergos.

leidsin sellise lõigu:
§ 36. Haagisega tekitatud kahju hüvitamine

Haagisega tekitatud kahju hüvitatakse haagist kahju tekitamise hetkel vedanud sõiduki suhtes sõlmitud lepingu alusel. Kui haagis ei olnud kahju tekitamise hetkel haakes, hüvitatakse kahju haagise suhtes sõlmitud lepingu alusel.

Kas selle alusel ma peaksin siis ikkagi kirjutama enda auto andmed?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 21:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas pole mingit võimalust, et kirjutad mõlemad andmed?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 21:38 
Kasutaja avatar

Kas mitte haagisel ka kindlustust pole?
Kui haagise kindlustus ei hüvita kahjut, siis ma küll aru ei saa, milleks üldse haagisele kindlustus, selleks see ju enamjaolt ongi, et enda tekitatud kahju hüvitataks.
Või see lihtsalt raha saamiseks siis, et ikkagi sõiduki alusel läheb hüvitamisele?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 07.08.2010 22:45 

haagisel on kindlustus olemas. aga see lõik seadusest paneb kahtlema. et kuidas siis õige on. praegu nv ka, ei saa kindlustusest informatsiooni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.10.2010 17:23 

nüüdseks asi lõppenud siis...
teadmiseks teistele ka siis, et käru kindlustus kehtib ainult siis kui ta ei ole haakes. ülejäänud aja kehtib auto kindlustus.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 113 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis