Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:16

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 121 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Arvamus: Pühapäevane muruniitmine?
PostitusPostitatud: 10.06.2010 21:52 
Kasutaja avatar

Tegelikult on asjad veel nii, et kui on hea naine pühapäeva hommikul, siis vaevalt see murutraktor või trimmer teid väga häiriks, aga kindlasti segab keskendumist, kui kuskil monitorist peab naisi "vaatama" :D

See on tegelikult 1 põhjuseid, miks mulle eesti ei meeldi, kiunu on rohkem, kui asi väärt ja siis arvatakse, et kitumise ja või vägivallaga tehakse endile parem elukeskkond ... Sallivust, kui sellist on eestlasel vähe, kes see krt julgeb õige muru niita, kes see kloun raibe julgeb mulle minu ritta ja minu ette reastuda, kes julges mulle foorumis pede öelda, kes julges oma arvamust avaldada jne jne jne

Noh ... aga võidelge edasi ja näete kuida elu teie ümber aina "paremaks muutub" ;D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 01:40 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
kusjuures mulle tundub ,et seal lasnamäe betoonkarbis on privaatsust tunduvalt rohkem, kui tänapäeva põllupeale ehitatud küprokeramutes.
olin ühel tuttavl külas paar nädalat tagasi. väga nõme oli seal keset tühja aeda istuda. kõrval krundil veel lisaks oli samuti grilli õhtu. ja üle madala traataia üritasid naabril külas olnud jolkarid sotsialiseeruda mu tuttava noorukese abikaasaga. no palju õnne säänse "kodu" omanikele.
sellistes kohtades elades ei ole enam tõesti mingit vahet millal keegi muru niidab.

Nohhjahh, kui kogu krunti täis ei ehita ja hoovi ka ikka tahad, siis võiks haljastusega ka natuke tegeleda. Paari aastaga kasvavad (õiged) taimed piisavalt suureks, et naabrid sulle päris lauanaabriks ei tule grillides.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 01:44 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:
Tegelikult on asjad veel nii, et kui on hea naine pühapäeva hommikul, siis vaevalt see murutraktor või trimmer teid väga häiriks, aga kindlasti segab keskendumist, kui kuskil monitorist peab naisi "vaatama" :D

See on tegelikult 1 põhjuseid, miks mulle eesti ei meeldi, kiunu on rohkem, kui asi väärt ja siis arvatakse, et kitumise ja või vägivallaga tehakse endile parem elukeskkond ... Sallivust, kui sellist on eestlasel vähe, kes see krt julgeb õige muru niita, kes see kloun raibe julgeb mulle minu ritta ja minu ette reastuda, kes julges mulle foorumis pede öelda, kes julges oma arvamust avaldada jne jne jne

Noh ... aga võidelge edasi ja näete kuida elu teie ümber aina "paremaks muutub" ;D

Sa poliitikasse ei ole mõelnud siseneda?
MarkoC viib meid, Eestit, Euroopasse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 01:52 
Kasutaja avatar

MarkoC kirjutas:

No ma mõistan tegelikult, et välismaal võib elu hea olla, aga, asi on vist minus, mina küll nii madalale ei langeks, et kodumaad maha teen. Pealegi, kui sa nüüd iirimaal elad, kas sa siis oled iirlane ja iseloom ka kohe paugupealt iirlaste oma? Ma saan täpselt aru mida sa mõtled ja eks ta ka nii on siin, aga jube tobe on lugeda miskit venda kes on välismaale elama läind ja nüüd kirub, et kui sitt ikka siin elu on ja ülistab seda elu seal. Eesti ei ole heaoluriik, samas on eesti kordades vähem aega olnud vabariik ka ja no eks ta aega võtab, aga ehk jõuame ka kunagi tulevikus heaoluriigi staadiumisse. Kui aga kõik arvavad, et välismaal on jube hea elu ja eestist jehat tõmbavad, siis on ka vähe jama ju.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 10:59 

no ei oota sind seal ka keegi, ainuke pluss ongi see, et seal saab ka nö sitemate tööde eest inimväärset palka, et enamvähem ära elada. Eestist minnes oled ju kõva vend, et külmutatud kanu loobid või abi-abitööline ehitusel oled, aga kohalike jaoks oled ikka viimane sibi-elu on lill :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 11:17 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
...Neid nimetatakse parasiitideks, kes ronivad kohta, kus on varem kellegi teise poolt loodud väärtused ja siis nende loojate elu rikkuma kukuvad, ise veel eneseõigustusi otsides, et seadus lubab seda, mis tegelikult ei ole lihtsalt viisakas.

See on seesama, mida minagi toetanud olen siin vestluses.

MarkoC kirjutas:
See on tegelikult 1 põhjuseid, miks mulle eesti ei meeldi, kiunu on rohkem, kui asi väärt ja siis arvatakse, et kitumise ja või vägivallaga tehakse endile parem elukeskkond ... Sallivust, kui sellist on eestlasel vähe

Eestlaste häda kipub olema ka peeglite nappus. Kiunu tekitad sa enamjaolt ise. Kui teised sinu eluviisi kiita ja ülistada ei viitsi, siis ärpled ise innuka onanistina ennast orgasmini ja teatad, et eesti on fuihh ja sul üür makstud...
Kes siin siis see "võitleja" on? Ega nii massiivse lollusega ei saagi väga võidelda - mõnele ei valgene iial, et temale seadusega lubatud teistele pähesittumise õigus ei ole tingimata kohustuslik tegevus.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 11:37 

Elu oleks morss, kui mõni oma ninaotsast kaugemale näeks ja mõtlema hakkaks. Võibolla siis jõuaks kohale, et ta ise on just selline tegelane, keda siin ise kirub.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 14:26 
Kasutaja avatar

@ krss

Kui nüüd sinu ideoloogiale loogiliselt läheneda ja patrriotismi esile tõsta, siis ... mis rahvus see selline eestlane õige on ?
Pole minu teada ühtegi puhast eestlast maamunal nö, aga rusikaga vastu rindu taovad kõik, kellel viimase 100 aasta ajalugu hämaralt meeles on :D

"Mitte et ma miskit halba öelda tahaks ..."

Eesti riiki, kui sellist pole vist 100 aastat kokkugi eksisteerinud ?
Aga rahvuslikul pinnal muruniitmis jama ajada ... nojah ... tiblad on parasiidid ja eestlased niidavad pühapäeval muru ja käivad niisama närvuidel üksteisel ? :D

Aga ka selliseid eestlaseid leidub, kes pool elu mujal eland/töötand, taovad rusikaga vastu rinda ja kisavad, et "ma olen eestlane", tegemata oma riigi arenguks mitte midagi ... Masu ajal on vähemalt vanemate kodu, kus aastatega kõrvale pandud rahast mõndas aega "ära elada" ja vaadata edasi "mis tulevik toob" ...
See on patriotismi kõige nõmedam vorm minu silmis ... Kui tarakan irvitab teise tarakani üle :D

Aga muru vajab ikka niitmist ju :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 14:57 

[quote="MarkoC"]@ krss

Kui nüüd sinu ideoloogiale loogiliselt läheneda ja patrriotismi esile tõsta, siis ... mis rahvus see selline eestlane õige on ?
Pole minu teada ühtegi puhast eestlast maamunal nö, aga rusikaga vastu rindu taovad kõik, kellel viimase 100 aasta ajalugu hämaralt meeles on :D

Ok, nüüd ma olen 100% veendund, et sa oled täiesti mõttetu inimene! Loodetavasti läheb sul seal kaugel maal sigahästi.

to krss:
Ei pidanud silmas kraadiga kõrgelt kvalifitseeritud oskustöölisi, kes välismaale lähevad(millest on muidugi ääretult kahju, aga mis sa teed kui kodumaal ei osata hinnata-v a enesetäiendamiseks). Ja minu näide ei olnud ma nn soome ehitajate näitel, kuna ka seal käib väga kõvasid ehitusmehi, kellel ka kohalikul turul ei tuleks pakkumisest puudu, lihtsalt viimasel ajal on väga popp käia kuskil mujal riigis nö täiesti mõttetul tööl(kes istutab farmis puid, kõplab, kitkub kanu, tassib laudu jne) ja siis on umbe kõvad vennad kui papp üle tleb ja käbe Eestisse jõuab. Nagu yx sõber tabavalt ütles, et pole vahet, kas elad eestis ja saad 10k palka, või elad austraalias ja saa 40k pappi. Täpselt samamoodi elad...
Iseenesest pooldan teatud eluetapis maailms ringi vaadata ja kindlasti ka töötada ja värki-esiteks fun, näed maailma jne. Aga siin foorumisgi neid inimesi kes kõplavad sitta kuskil mujal juba aastaid ja räägivad et Eesti suckib. Õnnetud inimesed, kellel kodumaaga sidet ei teki. Millegipärast arvan et selle foorumi kuulsaim "banaanivabariigi kritiseerija" ei ole eriline direktor inglismaal. Kui sa juba eestis oled totaalne loff, siis võid ju välismaale minna ja lõppkokkuvõttes polegi ju väga vahet kus tõstukirooli keerata :hail

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 14:59 
Kasutaja avatar

krss kirjutas:
Muruteema on lihtsalt üks sama probleemi ilmingutest, nagu ka näiteks (liiklus)viisakus jpm.

Lihtsamalt öeldes puudub eestlasel siis sallivus, lugupidamine oma liigikaaslaste vastu jne ?
Tee või tina, siin maal seda muru niitmis probleemi ei ole, poes inimesed naeratavad/tänavad ja kutsuvad tagasi, "kena päeva" soovimisest rääkimata.
Liiklus on kergelt uimasem, kuid siiski on viisaks enam kui 5+ mis ka närviliseimas olukorras rahustab inimesed maha jne ...

<no ei otsita probleemi sealt kus seda pole ... aga kui kodus on raadio katki ja kõht tühi v tont teab mis muud hädad veel kollitavad, siis on aru saadav, et ka muru niitmine ajab paljudel harja punaseks ...

tomcraft kirjutas:
Nagu yx sõber tabavalt ütles, et pole vahet, kas elad eestis ja saad 10k palka, või elad austraalias ja saa 40k pappi. Täpselt samamoodi elad...

Ei jaga arvamust siin kohal, eesti on oma palgataseme juures VÄGA kallis riik kus elada (kütus, riided, tehnika jne jne)

Et selleks aru saada, peab mujal elama, mitte kibestunud masuaja kannatustest räsitud sõpru kuulata ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 15:07 
Kasutaja avatar

No see austraalia jutt peab paika küll, isegi seal elanud-töötanud pool aastat. Aga vahe on ikkagi inimestes, mitte selles kes kuipalju teenib. Eestlasele lihtsalt on omane tuim ja virisev ning kõike kritiseeriv iseloom. Ning erilisse masendusse langeb ta siis, kui naabril on vingem auto, noorem pruut jne...

Austraalias tuli jurist töölt, pani auklikud koduriided selga, läks rääkis üle aia naabritega juttu, võttis õlle ligi, haris oma peenramaad ja siis sõitis roostes pikapiga kuskile outbacki ning lasi külameestega mõne looma maha...mingit sellist asja nagu "staatus" seal ei eksisteerinud, nagu eestis üritatakse taga ajada "naabrist parem" mentaliteeti.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 15:46 
Kasutaja avatar

ck- kirjutas:
No see austraalia jutt peab paika küll, isegi seal elanud-töötanud pool aastat. Aga vahe on ikkagi inimestes, mitte selles kes kuipalju teenib. Eestlasele lihtsalt on omane tuim ja virisev ning kõike kritiseeriv iseloom. Ning erilisse masendusse langeb ta siis, kui naabril on vingem auto, noorem pruut jne...

Austraalias tuli jurist töölt, pani auklikud koduriided selga, läks rääkis üle aia naabritega juttu, võttis õlle ligi, haris oma peenramaad ja siis sõitis roostes pikapiga kuskile outbacki ning lasi külameestega mõne looma maha...mingit sellist asja nagu "staatus" seal ei eksisteerinud, nagu eestis üritatakse taga ajada "naabrist parem" mentaliteeti.

No siin me jälle oleme - Austraalias on tore, sest teised on selle varem toredaks teinud/elanud. Soovimata ise midagi endast anda, loomises osaleda, ühistegevuse tagajärjel normaalset elukoeskonda ka nautida tahab keskmine siin viriseja ainult oma õigusi taga ajades selle ilusa ise kõik ära rikkuda.
Teda ei huvita, et ületee vanaemal on üle pika aja lapselapsed külas, talle ei lähe korda otsapealsete väikese peretütre kurvastus oma kadunud hamstri pärast, teda huvitab ainult tema kaasasündinud ja vääramatu õigus pühapäeval muru niita. Muu on talle pohhui, piisab ju sellestki, kui saab kurta, et igalpool mujal on elu parem.
Aga et ta on parem on just sellesama pärast, et meie muruvandaal pole sinna suutnud oma mentaliteeti ja küüneviha sisse ajada, sellest ei taha ta ise tavaliselt aru saada.
Et sellesamaga ju üritabki seesugune kodanik enesele teistest kõrgemat "staatust" külge mõelda, see ei paista talle endale ka reeglina silma. Sest kõik teised on lollid ja halvad, kes ei lase meie noorepruudilist suureautolist muruniitjat piisavalt ja seisusekohaselt teiste hallil taustal särada...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 11.06.2010 23:09 
Kasutaja avatar

Viimase 3 aasta jooksul on raske leida heaoluriiki, kus rahvas armastab oma kodumaad, kus riigiisad aina kärbivad inimeste tulusi ja mõtlevad aina uusi makse välja ... Patriotismiga pole kahjuks tänapäeval enam suurt midagi pistmist, kel võimalus, see ka oma "kodumaalt" ehk riigist, kus ta sündinud on, lahkub.

Imelik et jobid, kes sünnivad oma arvates vales kehas, on ühiskonna jaoks suht sallimis väärtivamad, kui need kes on oma arvates vales riigis sündinud :D

Kusjuures krss ... Kui sa pole ehk tähele pannud, siis ma üritan alati järgida eesti õigekirja, komakohad, suured algustähed, ka riiginimed suure algustähega jne, aga vot klaver ei tööta, kui sõna eesti peaksin suure algustähega kirjutama :D Sry, ei midagi isiklikku ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.06.2010 00:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuda viiulit pidi need viimased 2 lehekülge on muru niitmisega seoses?
Ca 90-ndate alguses oli Jüris täiesti tavaline,et peale lõunat tõmbas terve küla oma niidukid pühapäeval käima.
Inimesed tegid esmaspäevast reedeni tööd,laupäeval puhkasid ja pühap tegelesid majade hoovide korrastamisega.
Mis kuradi idee see nüüd on ,et ma ei tohi vabal päeval muru niita vaid pean seda peale väsitavat tööpäeva tegema?
Ma nüüd küll teoritiseerin,aga kui ma oleks näiteks laevatehases keevitaja siis ,kuda kuradit pidi ma peaks peale väsitavat 10 tunnist tööpäeva veel niiduki paariks tunniks kätte võtma?
Ma ei tea kuidas teil on,aga mina näiteks eelistaks peale tööpäeva rahu ja vaikust.No kujuta ette pilti kui tuled koju,sööd kõhu täis,suur suvi väljas,teed terrassi ukse lahti,et õhk ringi käiks,avad õlle,paned telekast oma lemmik saate peale viskad diivanile kerra ja siis kukub kell 20.00-21.00 su naaber oma trimmeriga põõsaid pügama ? Niipalju kui mina oma eluga olen muru niitmisest õppinud siis seda tehaksegi nädala vahetusel ja peale lõunat.
Elementaarne Watson.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.06.2010 10:11 
Kasutaja avatar

Kui elada koguaeg teiste järgi siis jääb ju oma elu elamata(ommiku ei niida , naaber päevitab, õhtu yritab last magama panna, järgmine päev grillib)

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 121 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis