Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 21:31

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 147 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Top Gear Estonia
PostitusPostitatud: 11.03.2012 16:59 
Kasutaja avatar

Tanel kirjutas:
mitte, et kiiruga püks alla ja miin potti.
Seal on hea rahulik seda ajakirja lugeda, miski ei sega ja saad rahulikult soole tühjaks. Ma võtan vahel pooleli oleva õlle ka kaasa, eriti haige värk eks ?

Mõni paneb pläru ette ja siis mõnuleb seal peldikus samal ajal kui s*tt p*rsest välja tuleb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2012 00:54 
Eliit

Hah, arvasingi, et siia see teema ka tehtud on.. peale seda kui ma olin täna leidnud aega üle nädala aja see magasin autost üles otsida.. Õigemini sundis mind lugema see, et mul oli laevas nii siga igav.. Ja asi piirdus sellega, et tervest ajakirjast ma lugesin mõnda üksikut artiklik hoolikamalt. 95% sellest ajakirjast on kräpp. Urmas Oja nime ma olin varem tähendanud kuskilt margistest ja labastest Delfi ? vms autovideotest ja nädal-kaks tagasi juhtusin Raadiost kuulama ka tema tutvustust selle ajakirja kohta. Siis juba tundus jutt veidi asjalikum aga ajakirja lahti lüües tegin facepalmi.. ja kordasin seda üsnagi palju veel. Enamus ajakirja sisust on Urmas Oja proov, katsetus teha Inglastele omast musta huumorit lisades sinna enda versioone Hammond-May-Clarksoni naljastiilist.. ja kokku tuli paras kräpp.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2012 01:51 
Kasutaja avatar

Ma ei viitsinud ka seda lugeda kuidagi, eriti polnudki seal midagi lugeda, a vb see on minu tragöödia, et igasugused superautod ei huvita üldse.... Aga reklaami on küll vähe seal minuarust, see on hea.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 12.03.2012 11:06 
Kasutaja avatar

Panen ka oma 5 senti. Välismaal tehtud osa on jumala ok. Ilusad pildid, tekst enamvähem (häirib mina stiilis kirjutatud tekst, aga autoreid märgitud pole). Autotestid mitte nii huvitavad, nismo ja Tokyo taksojuhi lugu olid enamvähem. Kõlbas täitsa lugeda. Aga eesti toodetud kraam alla igasugust arvestust. Saabi tekst pildid ja olid head, aga Oja toodetud osa on täielik saast. Huvitav kas keegi on talle kunagi öelnud, et ta pole naljakas? Veel halvema mulje jätavad fotod. Praegu on pildid sellised, nagu oleks keegi mobiiliga pildistanud. No fakk. Meil on ju olemas selline mees nagu pprz. Kui teha siis korralikult. Rongis lugemiseks kõlbas küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 00:50 
Kasutaja avatar

Väga asjalik ülevaade :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 01:47 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
DevillDeville sa pulli-lõbu pärast tegid omale sellise autotesti või tegid selle ming masina klubi tarvis või mis.Kanal kahes tegi Raivo Rimm ükspäev välismaa auto näituselt mingi hea üle vaate ,et kaamera filmis rinda umbes jne kui ta mingist masinast rääkis ja selle masina juurest kaamera ette tuli kuidag isuvaliselt ,jube kohutav .Mootorite maailams ka Aare Eller võ ikeegi filmib mingi 20eurose mobiiliga asju ja värkki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 11:27 
Kasutaja avatar

DevilDevillel ei jäägi muud üle kui oma 'crusade' loogilise lõpuni viia-järgmises Kroonikas pildid kuidas TopGearil uus peatoimetaja Deville :think
Uskule, selleks ei pea mingi TTÜ lõpetanud insener olema et aru saada et Oja peksab segast. Täiesti suvaline M.H.Kuuse artikkel kunagises "Tehnikas ja Tootmises" on võrreldamatult asjalikum.

quote oopc /naljakas ka neid videoid näha kus mingi aeg tuntakse eest sõites end nagu mingis kosmose laevas kuid muis politsei auto kaamerast näeb välja nagu ajast räsitud silo käru kus lugematu hulk hingavaid organisme sees./

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 11:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Jällegi tõstatan küsimuse, kas TopGear peab kontseptsioonilt olema asjalik? Või hoopis meelelahutuslik? Millegagi peab ju erinema tavalistest auto- ja tehnika-ajakirjadest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 11:42 
Kasutaja avatar

Deville autotest on küll informatiivne aga ääretult kuiv, ükski autoajakiri sellist ei avaldaks. Kirjatükki peab olema põimitud midagi humoorikat, midagi haaravat, midagi mida viitsiks lugeda ka inimene, kes pole 100% autopede.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 11:47 
Kasutaja avatar

Kes valmis saab v6ib oma tg. mulle annetada. Õilsa eesmärgi nimel.
Loen läbi ja siis avaldan oma vettpidava ja põhjaliku analüüsi selle ajakirja kohta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 12:23 
Kasutaja avatar

usku kirjutas:
deville ylevaade on asjalik, aga ajakirjanduslikust artiklist on asi kaugel. point ongi selles, et ajakirjanik peab kirjutama sellise loo, mis vöimalikult paljusid paelub ja mis vöimalikult paljudele peale läheb. See peab haarama midagi siit ja midagi sealt ning nagu eelkönelejad juba palju öelnud on, siis top geari ja nagu ka suurema osa muude ajakirjade otstarve on meelelahutus. Kui tahad mingit teadust, osta teadusajakiri. "Autoteadusajakirja" aga ei eksisteeri, sest seda ei viitsiks jälle keegi lugeda. Ning see, mida ilmselt siinne kasutajaskond lehest lugeda tahaks (meenub kohe yhe ära vajunud tagavedrudega kutsikasmersu teema stiil, kus teema algatajat pooljumalaks peeti ning tynnidega respekti jagati), ei huvita 99% muid inimesi.

ja ma olen endiselt veendunud, et kesiganes Eesti autoajakirjanikest on kvaliteetsem ja meeldivam vestluskaaslane autode alal, kui suurim osa siin foorumis figureerivaid autosöpru. Seda lihtsalt sel pöhjusel, et nad on rohkem näinud ning vähegi normaalsete artiklite kirjutamiseks peavad nad tausta teadma. Ma olen ise vestelnud pool päeva yhe mitteniiväga autoajakirjanikuga kes ka autoalaseid artikleid kirjutab. Ja kolm päeva olen reisil olnud yhe teise autoajakirja peatoimetajaga... See, milline artikkel pärast välja näeb, on juba hoopis teine asi, see on marketing! Misiganes ajalehe (nii SL ÖL kui Ekspress) ja misiganes ajakirja (Eesti Naine, Top Gear jne jne) kui ka suurema osa raamatute eesmärk on myya myya myya myya! ehk siis see peab meeldima vöimalikult paljudele. Kui mingid tegelased loodavad lugeda Top Geari ajakirjast sulatött ja objektiivseid hinnanguid ja teadust, vöi näha top geari saatest mingit objektiivset töde ja ainuöiget maailmavaadet, siis tuleks vigu ikka iseenda seest otsida. Kui mingi ajakirja huumoristiil ei sobi, siis ära jumala eest loe - keegi ei käsi. Tule SR foorumisse vöi kommenteeri delfis ning elu ongi ilus. Aga söimata kedagi ebapädevaks ja lolliks on ... lihtsalt nöme.

Ja mida sina siis tegid? Tegelikult norin niisama.

Kuigi su point on õige, et eesmärk on müüa, aga kas siis kriitikat ei võigi teha? Mina näiteks avaldan arvamust ajakirja kohta sellega, et järgmist numbrit suure tõenäosusega enam ei osta ja seda puhtalt selle pärast, et Oja poolt toodetu ei kannata kriitikat. Praegu jääb sinu jutust mulje "olge vait ja kedagi ei huvita mida arvate". Aga peaks huvitama. Kriitika on edasiviiv jõud. Kui midagi ei muutu juhtub arvatavasti sama mis paljude teiste ajakirjadega - need lihtsalt lõpetavad ilmumise kuna keegi ei osta neid. Keegi ei ootagi ajakirjast ju mingit absoluutset tõde ja õiget maailmavaadet. Lihtsalt avaldatakse arvamust mis võiks teistmoodi/paremini olla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 12:32 

bomsch kirjutas:
Ma poleks elu sees seda ajakirja ostnud nagu ma ei osta ka never Autolehte ega TM-i. Aga selle teema tõttu olin sunnitud ühe eksemplari hankima, et aru saada kui sitt see siis olla saab. Juhtus nii, et ma olen siin mõne päeva jooksul viitsinud paar artiklit läbi sirvida ja naine luges enamuse läbi. Minu jaoks ei ole ta ei halvem ega parem kui iga teine ajakiri autodest. Tarkade klubi on loetav ja tehnilisema otsa pealt What Hi-Fi. Isegi Kroonika valiks ilmselt ennem kui laual kõrvuti lebaksid.

Jaa, aga Tarkade klubi enam ei ilmu. Nad läksid kokku Imelise Teadusega. Viimase ja tegelikult ka sõsarajakirja Imeline Ajalugu kohta on mul oma pretentsioonid. Kohati esineb häirivad möödapanekuid. Võib olla tulenevalt tõlketööst, ei tea. Teaduse poole pealt loen ise ka Horisonti. Kuivem tekst küll, aga vähemalt täpne ja ilma populismita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 12:33 
Kasutaja avatar

Ajakirja müügitulu peab katma enam-vähem tootmiskulud (paber, trükk, distributsioon jne). Kasumit saadakse ikka reklaamimüügist.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 14:04 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:
Jällegi tõstatan küsimuse, kas TopGear peab kontseptsioonilt olema asjalik? Või hoopis meelelahutuslik? Millegagi peab ju erinema tavalistest auto- ja tehnika-ajakirjadest.

TopGear tahab olla meelelahutuslik. Ja olgu. Aga see ei tähenda seda, et seal nende väheste faktide ja terminitega, mis meelelahutuse sekka puistatud on, totaalselt rappa võiks panna ("kolmetaktiline mootor" ja muud säändsed pärlid).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 13.03.2012 18:22 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
SR foorumlased on ka inimesed nagu Oja,Lensin jne jne ,et võib ka SR foorumis olla andekamaid ,toimetajaid,peatoimetjaid ja mida iganes.Ma usun isegi et tuntud ajakirjanikud on siin ka uudistajad ja kes teab ehk midagi enamatki-kõik on võimalik.Ja ku ikeegi soovib rohkem pühenduda ja vaeva näha siis võib olla hoopis teine teema.Paljud ehk võtavad foorumit lõdvalt ja ei näe suurt vaeva siin miski teostusega

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 147 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis