usku kirjutas:
deville ylevaade on asjalik, aga ajakirjanduslikust artiklist on asi kaugel. point ongi selles, et ajakirjanik peab kirjutama sellise loo, mis vöimalikult paljusid paelub ja mis vöimalikult paljudele peale läheb. See peab haarama midagi siit ja midagi sealt ning nagu eelkönelejad juba palju öelnud on, siis top geari ja nagu ka suurema osa muude ajakirjade otstarve on meelelahutus. Kui tahad mingit teadust, osta teadusajakiri. "Autoteadusajakirja" aga ei eksisteeri, sest seda ei viitsiks jälle keegi lugeda. Ning see, mida ilmselt siinne kasutajaskond lehest lugeda tahaks (meenub kohe yhe ära vajunud tagavedrudega kutsikasmersu teema stiil, kus teema algatajat pooljumalaks peeti ning tynnidega respekti jagati), ei huvita 99% muid inimesi.
ja ma olen endiselt veendunud, et kesiganes Eesti autoajakirjanikest on kvaliteetsem ja meeldivam vestluskaaslane autode alal, kui suurim osa siin foorumis figureerivaid autosöpru. Seda lihtsalt sel pöhjusel, et nad on rohkem näinud ning vähegi normaalsete artiklite kirjutamiseks peavad nad tausta teadma. Ma olen ise vestelnud pool päeva yhe mitteniiväga autoajakirjanikuga kes ka autoalaseid artikleid kirjutab. Ja kolm päeva olen reisil olnud yhe teise autoajakirja peatoimetajaga... See, milline artikkel pärast välja näeb, on juba hoopis teine asi, see on marketing! Misiganes ajalehe (nii SL ÖL kui Ekspress) ja misiganes ajakirja (Eesti Naine, Top Gear jne jne) kui ka suurema osa raamatute eesmärk on myya myya myya myya! ehk siis see peab meeldima vöimalikult paljudele. Kui mingid tegelased loodavad lugeda Top Geari ajakirjast sulatött ja objektiivseid hinnanguid ja teadust, vöi näha top geari saatest mingit objektiivset töde ja ainuöiget maailmavaadet, siis tuleks vigu ikka iseenda seest otsida. Kui mingi ajakirja huumoristiil ei sobi, siis ära jumala eest loe - keegi ei käsi. Tule SR foorumisse vöi kommenteeri delfis ning elu ongi ilus. Aga söimata kedagi ebapädevaks ja lolliks on ... lihtsalt nöme.
Ja mida sina siis tegid? Tegelikult norin niisama.
Kuigi su point on õige, et eesmärk on müüa, aga kas siis kriitikat ei võigi teha? Mina näiteks avaldan arvamust ajakirja kohta sellega, et järgmist numbrit suure tõenäosusega enam ei osta ja seda puhtalt selle pärast, et Oja poolt toodetu ei kannata kriitikat. Praegu jääb sinu jutust mulje "olge vait ja kedagi ei huvita mida arvate". Aga peaks huvitama. Kriitika on edasiviiv jõud. Kui midagi ei muutu juhtub arvatavasti sama mis paljude teiste ajakirjadega - need lihtsalt lõpetavad ilmumise kuna keegi ei osta neid. Keegi ei ootagi ajakirjast ju mingit absoluutset tõde ja õiget maailmavaadet. Lihtsalt avaldatakse arvamust mis võiks teistmoodi/paremini olla.