Tõnis_S kirjutas:
ison.ts kirjutas:
lugedes su mõttearendust siis siis tundud veelgi odavam olevat. Võltsmoraalsus ja odava populaarsuse otsimine. lisaks meenub kohe nõuka ajal loetud jutud kangelaspioneeridest. Mine vii ikka hiir tagasi. Ära võtta sellist pattu enda ja oma järeltulevate põlvede hinghingele.
Njah, ometigi ma püüan just teha kõik, et mu tegudes ja sõnades poleks moraali lausa topelt. Mu mõttearendused kipuvad tihti küll minema täiesti käest ja jutu kümnendat korda lõikamine teeb selle ülimalt segaseks, aga populaarsust ma küll ei otsi - ehk vähene anonüümne edevus mis kõigis, aga seegi kõik. Muidugi see hiire teema on selline nõuka värk, et varasta kuis jaksad, aga ei muuda see mind ja ei muudaks ju sindki õnnelikuks ega ka rikkaks (ei muudaks ka selle tagastamata jätmine kottigi suuremas pildis ja ei muuda ka sellest jauramine, aga nagu ikka on asi läinud lihtsast mõttevälgatusest kaugemale ja ei saa enam vait)
su jutt on nii segane, et vajab lausa tõlget.
üritan siis. Läksid poodi ja võtsid riiulilt 5 eurose hiire. Siirdusid sellega kassasse ja kassatibi lõi su hiire kassast 5 euroga läbi ning jooksis sellega uuesti riiuli juurde ning vahetas selle 44eurot maksnud hiire vastu. Sina ei märganud mitte midagi. Selline välejalgne kassatibi oli.
Kodus avastasid selle majandusliku kahju , mida see kassatibin poele tekitanud oli. Õigluse jalule seadmiseks oled valmis kulutama 6 eurot kütusele ja mõned tunnid oma vaba aega, et saada tagasi oma 5 eurone hiir. Kuigi see on kole ja absoluutselt puudub ergonoomilisus.
Miks ma nokin ja mis mind kõige rohkem häirib sinu teksti juures ? Sa nagu arvaksid , et inimesed , kes seda tagasi ei viiks oleksid väärt ainult 39 eurot. Aga kas ikka on? Sinul maksab tagasi viimine 6 eurot. Enamus inimesi juba hindab seda aega , mis tuleks kulutada selle jubina tagasiviimisele, kallimaks kui see hiir üldse väärt on. Ja ma ei räägi siin poehinnast.