Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 10.04.2026 16:01

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 936  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Mis siis täna juhtus? €lame €nnast välja 2012 (VOL1)
PostitusPostitatud: 26.07.2012 10:28 

http://www.postimees.ee/918750/politsei ... ha-harvem/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 11:11 
Kasutaja avatar

-väints- kirjutas:
http://www.postimees.ee/918750/politsei-piirdub-liiklusrikkujate-hoiatamisega-uha-harvem/

nojah, niipalju kui mind kinni on peetud olen alati ka rahalise nätaka ära saanud, seega pidasin seda hoiatamist rohkem nagu müüdiks või nii...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 11:33 
Kasutaja avatar

L-Tech kirjutas:
-väints- kirjutas:
http://www.postimees.ee/918750/politsei-piirdub-liiklusrikkujate-hoiatamisega-uha-harvem/

nojah, niipalju kui mind kinni on peetud olen alati ka rahalise nätaka ära saanud, seega pidasin seda hoiatamist rohkem nagu müüdiks või nii...

Ma ühe hoiatuse saanud auto omavolilise ümberehituse pärast, aga uudise poolelt niipalju, et tegelikult ju õige suhtumine. Koguaeg ju räägitakse siingi, et välismaal ikka korralikud trahvid ja keegi ei ületa kiirust jne.. äkki jõuab selline kord eestisse ka :D
Loomulikult kui ise trahvi saan siis ka kiruks, aga no üldpilt on ikkagi õige :D

PS! Mul vaja veel neli-pool kuud vagusi olla, siis saab rahulikumalt hingata ja tallata :evil:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 11:41 
Kasutaja avatar

Moose kirjutas:
Koguaeg ju räägitakse siingi, et välismaal ikka korralikud trahvid ja keegi ei ületa kiirust jne.. äkki jõuab selline kord eestisse ka :D

"Välismaal" on ka korralikud palgad, pensionid, toetused ja poliitikamehed. Eestis niipea seda ka ei juhtu...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 13:12 
Kasutaja avatar

Ei ole see päris nii Usku.
Oma ameti t6ttu peaksid ju teadma, et palk s6ltub ikka tugevalt riigist.
Eesti Energia juhi Sandor Liive palk t6steti hiljuti ju 8000 euro pealt 11k euro peale. P6hjenduseks see, et senine palk kippus ajast maha jääma :uhoh
Mis see inimene tegema peab, kes elab yksi ja saabki mingi 500-600 eurot palka? Miks tema palga kohta ei öelda, et see on ajast maha jäänud? Sandor Liive ei vastuta EE-s ju otseselt mitte millegi eest. Vastutavad needsamad väikesed mutrid, kes kuu jooksul viissotti teenivad :)
Riik vastutab otseselt. Miks? Meie maksuseadus äkki on p6hjuseks ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 13:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma arvan kah, et tippjuhti pole kuskil vaja. Ta ju ei vastuta millegi eest otseselt! :)

Kõige tähtsam ongi alati see, kes tööd teeb, tema järgi peab maailm jooksma või ootama.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 13:31 

usku kirjutas:
1) Palka maksab tööandja, mitte riik (kui just riik tööandja pole); Isegi kui riik väga tahaks oma elanikele hirmsat palka maksta, siis leia mulle üks ettevõte, kes sellise kohustuse peale kriiskama ei hakka
2) pensioni suurus sõltub inimese palgast - st mida suurem palk, seda suurem pension. Väike palk, väike pension. See, et kõik on kõigile, kuulub kommunismi ideoloogiate hulka ning valinud kord iseseisvuse tee, ei ole kohane enam arvata, et kõike peaks saama tasuta ja võrdselt. Mõni ongi võrdsem. Kui üldse riiki pole, siis ilmub üsna varsti mõni kõige võrdsem ja ütleb: "I run this shit" :)
3) Miks peaks normaalsel inimesel toetust vaja olema? Kui palk on normaalne ja endal kõik toimib, siis toetust vaja pole. Põllumajanduse ja muu sellise toetused tulevad EL fondidest ning need on täiesti võrreldavad Soomega, Eestis on bürokraatiat toetuse saamiseks OLULISELT vähem, seega on Eestis EL toetust saada lihtsam. Lisaks on valdkondi, kuhu Eestis toetust makstakse, natuke rohkem (mereäärsed niidud, karjamaad, kiviaiad jne) :) Mina saan hakkama ja kui mul oleks valida, siis ma küll töötuid toetada ei tahaks.
4) Mille järgi nüüd poliitikamees hinnata? korruptsioon on igal pool... välismaa on ka Kreeka ja Hispaania, kus poliitikamehed on võimaldanud üldse kõigel persse minna.

EDIT: välismaal on normaalsemad inimesed ka. Või mis?

Tahan vaielda:)
Raamatupidajaga sai just millalgi vaieldud ja tema ütles, et pension põhimõtteliselt ei sõltu sellest kui palju sa teenid. kui sul just mingit eripensioni pole. mina seda muidugi uskuda ei tahtnud, aga nii ta väitis.
Põllumajandustoetused on eestis ja soomes täiesti võrreldamatud. mul on sugulane põllumajandusega tegelev inimene ja tal on tutvusi ka soome põllumeestega. kui tema saab 1000, siis soomlane saab 7000. umbes sellised käärid on. sellepärast euroopas meile väike kopikas visataksegi, et me ei suudaks konkurentsivõimeliseks muutuda. isegi poolaga on vahe kolmekordne. praegusel hetkel ei doteerita meil niivõrd põllumajandust kui vaid seda, et mingi katastroofi tekkimisel oleks koheselt võtta vaba põllumaa. kui maa on võsastunud, siis aastaga põldu ei tee.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 13:36 
Kasutaja avatar

TMF kirjutas:
Ei ole see päris nii Usku.
Oma ameti t6ttu peaksid ju teadma, et palk s6ltub ikka tugevalt riigist.
Eesti Energia juhi Sandor Liive palk t6steti hiljuti ju 8000 euro pealt 11k euro peale. P6hjenduseks see, et senine palk kippus ajale jalgu jääma :uhoh
Mis see inimene tegema peab, kes elab yksi ja saabki mingi 500-600 eurot palka? Miks tema palga kohta ei öelda, et see on ajast maha jäänud? Sandor Liive ei vastuta EE-s ju otseselt mitte millegi eest. Vastutavad needsamad väikesed mutrid, kes kuu jooksul viissotti teenivad :)
Riik vastutab otseselt. Miks? Meie maksuseadus äkki on p6hjuseks ;)

Ja normaalsel inimesel on vaja toetust, kui jääb töötuks, rasedaks, lapsepuhkusele jne,jne....Kas sina toetad oma palgast makstavate maksudega m6nd erakonda, v6i on sinu makstavad maksud ka sinu jaoks ehk garantiiks, et riik sind väheke toeteb, kui töötuks jääma peaksid?
Mina olen ka juhuse t6ttu paar kuud töötuna arvel olnud. Ei saa öelda, et see saadav 60 eurot mind kuidagi aidanud oleks.
Ja lastetoetused miks on Soomes 10 korda suuremad, kui Eestis? Kas soomlane maksab 10x suuremaid makse? Eestis 19 ja Soomes 300? Valgustad ehk, miks nii?
Tavalise eestlase jaoks on Eestis kindel vaid see, et t6usevad maksud, hinnad, poliitikute ja k6rgemate riigiametnike palgad. Tavainimese tööd hinnatakse ikka nii, nagu 10-15 aastat tagasi.

Viimati muutis TMF, 26.07.2012 13:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 13:36 

Umx kirjutas:
Ma arvan kah, et tippjuhti pole kuskil vaja. Ta ju ei vastuta millegi eest otseselt! :)

Kõige tähtsam ongi alati see, kes tööd teeb, tema järgi peab maailm jooksma või ootama.

noh, kui päris aus olla, siis ega riigiasutuste ja ettevõtete puhul pole kuulda küll olnud, et keegi ka vastutaks tegelikult. nt kas mõni maksuametnik sai vähemalt kinga Sylvesteri loo puhul? tihtilugu räägime kümnetest-sadadest miljonitest kahjumitest, kuid keegi nagu polekski nende otsuste taga omal ajal olnud. nagu see maadevahetuse case.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 13:52 
Kasutaja avatar

Umx kirjutas:

Plärtsumise asemel too m6ni näide, kus keegi tippjuhtidest on vastutama pidanud. Elektrikala puhul saab ilmselt m6ni järjekordne liinitööline kinga.
Sina aga noogutad järjekordse rikke peale ainult pead ja väidad, et nii peabki olema.
Ilmselt maksad elektrit ka otsekorraldusega.
K6ige tähtsam ongi see, kes ka reaalselt fyysilist tööd teeb ja veel tähtsam on ettev6tte suhtumine oma klientidesse ja töölistesse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 14:05 
Moderator
Kasutaja avatar

TMF kirjutas:
Umx kirjutas:

Plärtsumise asemel too m6ni näide, kus keegi tippjuhtidest on vastutama pidanud. Elektrikala puhul saab ilmselt m6ni järjekordne liinitööline kinga.
Sina aga noogutad järjekordse rikke peale ainult pead ja väidad, et nii peabki olema.
K6ige tähtsam ongi see, kes ka reaalselt fyysilist tööd teeb ja veel tähtsam on ettev6tte suhtumine oma klientidesse ja töölistesse.

Ma kiidan ju Sulle takka. Tavaline tööinimene ongi kõige tähtsam. Lihtsalt nende seast on suurema valiku tegemine võimalik. Tavaline nõudluse-pakkumise teema.

Minu noogutamine või halamine elektririkke korral või otsekorraldus ei puutu siinkohal küll asjasse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 14:51 
Kasutaja avatar

TMF kirjutas:
Umx kirjutas:

Töötan ise Eesti Energias, Sandor Liive ja minu vahel on ikka mõni üksus ja no mina saan küll rohkem kui 500-600 euri kuus :D
Samuti ei kurda absoluudselt töötingimuste üle - Töötajatesse suhtutakse hästi ning samuti on olemas igasugused hüved tööandja kaudu (Tanklate soodustused, Uute autode soodustused, sportimist toetatakse iga kuu kuni 30 eur väärtuses jne).
Ei ole ka Sandor, nagu ka muude ettevõtete juhatuse esimehed vaid pelgalt kohatäite pärast.

Olen loomulikult nõus, et "nõrgemaid" tuleks aidata, aga igasuguste toetustega ei saa ka liiale minna. Vastasel juhul on tulemuseks see, et ei püütagi endale tööd leida ning jäädaksegi ühiskonna õlgadele. Mina ei ole küll nõus kinni maksma täiesti elujõus töövõimelise inimese elu, kes tänu kunagi tehtud valedele otsustele nüüd ei suvatse tööd teha.
Paljunemist on ka tore soosida, aga ei saanud mu ema ei minu sünni, aga ka mu venna sünni korral selliseid toetuseid nagu praegu. Ikka saadi hakkama.
Inimesed, ärge vinguge iga asja pärast! Iga probleemi juures tasub tegelikult ka peeglisse vaadata ning leida midagi, mida ise ära saaks teha.
Kunagi sai tehtud viga ning erialaõppimine pooleli jäetud? Mine kasvõi elektrikute kursusele - väga nõutud ametikoht hetkel. See vaid üks näide.
Kõiges ei ole süüdi Ansip ja Savisaar!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 14:54 

Teist korda juba OLEREXIST tankides diislit auto enam ei sõida ja kütusekulu näitab topelt :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 14:57 

Treffileee või trehvilee. ei mäleta kuidapidi see oli :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.07.2012 15:01 
Kasutaja avatar

-Raul- kirjutas:
Teist korda juba OLEREXIST tankides diislit auto enam ei sõida ja kütusekulu näitab topelt :kill

Sa pole ainuke. Olen ise sealt tankinud ja samuti ka naabrimees.
Mõlemate autodel samad sümptomid.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 14034 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 936  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis