kalle kirjutas:
oskaja kirjutas:
....
Mina ei tea, juhiload on sul siis vajalikud kui tahad kuskile veokajuhiks saada, aga paljud seda tahavad? Meditsiini paberid maksavad tunduvalt rohkem kui autojuhiload, ja nende saamiseks pead seeru olema ikkagi. Ma ei väidagi et autojuhid lollid on, pigem Seeruks/jaoülemaks saavad ikkagi eelkõige need kes autojuhtidest targemad, ja paremad liidrid või paremad suhtlejad jms. Paraku nii see on, sest juhtidelt nõutakse vähe paremaid isikuomadusi. Samuti tean et ka töövestlustel on küsitud, et kui sõjaväes käidud, mis ametikohal olid. Autojuhtide elu on jah sellevõrra lihtsam et nad pool aega mitte mnnigi ei tee, istuvad kasarmus ja tuubivad liiklust. Ma ei tea vb olen mina loll, aga kui ma juba sõjaväes olen, tahaks natuke möllu ka. see istumine on kõige masendavam seal. Palun eelkõneleja ees andeks aga minu meelest selle suhtumisega, Et kellegi võim minust üle ei käi- vennad olid kõige suuremad lambad sõjaväes, ja seda arvasid absoluutselt kõik. Selleasemel et aru saada, mis teha on vaja, ja millegi tegemisel, raiskasid nemad oma aega vaidlemisega ja idioodi mängimisega (üldjoontes meil sellised vennad autojuhtideks saidki, sellest natuke see stereotüüp) Sõjaväe lõpetasid nad sellega et rääkisid kui suur ajaraiskamine see oli ja nad ei teinud mitte sittagi, aga minu meelest on pigem nii et sellega nad oma aega raiskasidki et nad mitte sittagi ei teinud.
Minu meelest on nii et kui sa tahad eluaeg autovend olla, autosid parandada, rekkat sõita ja kaupa vedada jms, siis autojuht on su ideaalne amet. Kui sa tahad pigem miski juhtivama/kõrgema koha peal olla, siis seeru. Sest fakt on fakt, sõjaväes igasugu tainastega jagelemisega ja neid midagi tegema pannes, ja olukordi lahendades saab päris head esmased liidrikogemused, mida arvestatakse tööturul ka. Kuigi jah viimase väitega olen nõus. Kui lammas oled, siis parandam sind aint haud.
ja kammoon, ma arvan et kui Armin Karu sõjaväest ära tuli, siis ta oli kurb, et ta autojuhiks ei saanud. Muidu vend võiks hoopis praegu rekkat panna, mitte aega raisata mingi kasiinobisnissiga

No mina sain näiteks valida, et kas NAK või autojuht. Valisin viimase kuna pidasin lube olulisemaks. Selle mnnigi tegemise kohta olen kuulnud ja näinud ja tõesti paljudel niimoodi ongi. Minu ajal oli õnneks vastupidi. Teooriat õppisime tunniplaani järgi aulas vms. ja õhtuti tund aega uudiste ning muu õppe vahepeal. Ülemused ajasid meile enamuse väeosa kasutuses olevast tehnikast lennuväljale proovimiseks ja proovida said kõik kes tahtsid. Kaasaarvatud igasugu erinevad lisaseadmed/haagised. Terve kursuse aja käisime igasuguseid asju harjutamas metsas, maastikul ja ka maanteel (kolonnisõit jne), samal ajal suurtükk ja õhutõrje vedelesid akende peal ja tuupisid kuivalt teooriat. Need said vist mingi 3 päeva jooksul proovida 3-4 erinevat autot ja siis ka ainult mõned tunnid anti neile aega. Kui meil lubati maastiku radasid ja asju katsetada siis nemad tohtisid ainult mööda siledat lennurada sõita ringiratast. Ühesõnaga ülemustega vedas ja meie aeg sisustati normaalse ja huvitava tegevusega ära. Loomulikult tehti lisaks kõigele ka jalaväe õppusi, sest muidu "lähete lodevaks äkki"

Suhtumisega mul probleeme pole ja ülemuste võim käis ilusti üle. Pigem oligi aspirandil suhtumisega probleeme ning pagunid hakkasid pähe. Vajalike asju tegin probleemi vabalt kaasa, kuid kui tegemist oli lihtsalt tuima n'ssimisega tühja koha pealt siis sellist asja ma ei salli. Kui asja eest siis palun väga.
Kui inimene ei saa mõistlikust jutust aru ning ei suuda teistega normaalselt suhelda(aspirant oli ilmselge näide) siis ei ütleks, et NAK-ist miskit kasu oli. Teised, kes samal kursusel käisid, said "alluvatega" normaalselt räägitud ja nende käske täideti nii nagu vaja.
Hea oleks siinkohal panna võrdusmärk politsei ja NAK-i vahel... mõlemasse lähevad vabatahtlikult sellised keda kooliajal taga kiusati ja kes tahavad nüüd kellelegi pähe hakata astuma.

Sõjaväe vastu pole mul midagi... huvitav aeg oli ja ilmselt sattus õige väeosa olema, kui võrrelda kuulujuttude põhjal enda ja teiste kogemusi.
edit: AntiL - liiga aeglaseid tsikleid vaatad siis järelikult, kui lube vajalikuks pead