Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:33

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 02.03.2010 20:54 

tfr kirjutas:
jan021 kirjutas:
Sa sellepeale ei tulnud, et see 600 kroonine trahvitühistamine võis mõne ametniku sinu peale vimma kandma panna, ning seejärel toosama ametnik sind ehk sinna ilusasse punasesse registrisse kandis? Sellessuhtes et, 600 krooni õigustatud asja eest trahvi saada ei ole veel ju selline summa, mille eest (politsei mõistes) neile hiljem näkku nu**ima hakata.
Believe me, seal registris olla ei ole üldse tore, sest kunagi vanematekodus ei omanud ma kõige paremaid suhteid kohaliku patrulliga ning seetõttu sattusin ka mina sinna. Päris tore oli iga teise patrulli juures kinni pidada ja lauskontrolli saada igasuguste asjade eest...õnneks ca aasta möödudes mind sealt eemaldati ning rahulikum elu võis jätkuda...

Mingit sellist asja nagu "ilus punane register", kus on nimekiri inimestest, keda taga kiusata, ei ole olemas. Kusagil väiksemas kohas jäävad muidugi kohalikule konstaablile ja patrullile aktiivsemate idiootide näod ja nimed meelde, aga nende ajukurdudest see "register" kaugemale ei ulatu.

Kui sa näiteks joobes peaga vahele jääd ( oli vist ka mõne muu raskema rikkumise korral ) või on keegi selle autoga ja numbriga kunagi jäänud, siis on täitsa punane register seal kui andmeid vaadata. Lööd numbri sisse ja on punane kast ümber, mis viitab joobes seisundis sõitmisele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 02.03.2010 22:20 
Kasutaja avatar

Asja nimi peaks olema operatiivhuvi. Ja lööb ekraani punaseks küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 00:01 
Kasutaja avatar

Kris2 kirjutas:
Õnneks ei ole veel vajadust panna ühtegi autot oma nimele.
Politsei eest tuleb igat senti endale hoida, niigi juba korralikult riiki toetanud tänu neile.

Ära veel hõiska midagi. Isegi tühistamise korra jääb märk maha, et sa rikkunud oled, seda enam et see veel niimoodi tühistatud. Küll siis kahekordselt tagasi saad ja ega see järgmine kord tulemata jää :). Mul on ka üks rikkumine tühistatud, ei olnud kohapeal kiirmenetlusega nõus, kirjutasin 10 lk vastulause (koos piltidega jne). Otsus oli, et väärteomenetlus lõpetatakse, kuigi rikkumine justkui siiski oli. Nüüd hiljem vestlemas käies hõõruti seda kohe nina alla, et teil küll aasta jooksul pole rikkumisi olnud, aga "üks märge meil siin on".
Samas looda, et sa auto omanikule sellega karuteenet ei teinud. Sellist autot ei tohi ju inimest juhtima lubada ja selle eest on ka karistus. Kui nad väga kurjaks ajasid, siis kutsutakse varsti tema välja. Rikkumine on ju fikseeritud, seega pole seal midagi vaielda, mis siis et sinu trahv tühistati.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 00:49 
Kasutaja avatar

LauriJ kirjutas:
Asja nimi peaks olema operatiivhuvi. Ja lööb ekraani punaseks küll.

Jah, selline asi nagu operatiivhuvi on olemas. Aga see algatakse ikkagi väga konkreetsetel tingimustel (siinsetele lugejatele on tõenäoliseim neist vast selline toiming nagu "sõiduki juhtimiselt kõrvaldamine", mida tehakse enamasti kas lubadeta või joobes juhtimisega vahele jäämise puhul), mitte ei panda seda peale isikutele, kes on julgenud menetlusnormide rikkumist vaidlustada või "muidu närvidele käivad".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 02:05 
Kasutaja avatar

Mäletan 4-5aastat tagasi kui veel rollerid omasin ja Kiirusega 128Km tunnis radarisse sõitsin.Nuh kimati mulle ruttu järgi,okey,jäin seisma aga rolelrisse oli muusika ehitatud mis mängis ja kogematta pult kukkus rollerisahtlisse ja sound läks põhja ja kinni kuidagi ei saanud.mendid pistsid Naerma,uurisid ja puurisid rollerid et kurati vägev ja et isegi mõne mehe auto ei lähe nii palju välja :D tegid lõppus väikse märguse ka et võtta rahulikumalt natuke ja panid minema.Siis olid veel ka need sedused et võrri meestele pm midagi teha ka ei saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 02:51 

Sai siin küla vahel sõbraga nädalapäevad tagasi autoga ringi sõidetud. Päeval tuli sõber mulle kooli järgi ja seejärel suundusime tanklasse. Autol püstol sees, bens tiksub, vaatame, et Sinivalge sõidab kõrvaltankurisse.
Muidugi tunti kohe huvi meie edeva Lada vastu. Dokumendid olid korras, aga kui lubade kontrolliks läks, polnud sõbral kahjuks miskitki ette näidata, sai oma paugu ära.
No muidugi tuli lubadega juht kohe sinna ja peale protokolli kätte saamist läksime minema. Suundusime siis minu koju, kus seisis minu Lada :D
Selle järgi meil algselt plaan minna oligi ning sõitma taga mindud sai, sellesama sõbra juhtimisel :D
Küsisin talt ka, et kas sa siis ei karda uuesti trahvi saada. Tema vastas: " vaata kaua mul selle trahviga läks, küll see järgmine tuleb alles pika aja pärast"
Etterutates võin öelda, et ei möödunud paari tundigi :D
Ühte parklasse sissekeerates vaatasin, et üks tumehall corolla kole äkiliselt meile järgi tuli ja kõrvale sõitis. Muidugi vestidega mehed sees.
Sõber läks siis uuesti autosse, ma ühe teise kutiga autos naeran, et on ikka loll küll :D
Hetke pärast kutsuti ka mind autosse. Taheti autodokumente ja siis sain teada, et lubadeta juhile juhtimise üle andmise eest saan ka mina trahvi(ise lube ka ei oma). Samal ajal keeras parklasse üks teine auto, kus kullisilmadega politseionud tuvastasid lahtise turvavööga reisija.
Kutsuti siis see neiu ka autosse. Mina sain siis kiirmenetluse ning enne trahvi kirjutamist küsis politseinik neiu käest, et öelgu ta üks number 3-10(või oli see 3-100, ei mäleta :) ) Tüdruk siis ütles 4.
Politseinik mulle: " Näe, naistest vahest kasu ka, panen sulle 4 trahviühikut"
Mina olin rahul, aga sõber...
Küsis kohe vahele, et kas mina ka kiirmenetluse saaksin? :D
Politseinik vastu:" Muidugi saad, aga see toimub siin samas, kuuskede taga, minu uue nuiaga"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 05:36 
Kasutaja avatar

Kiho kirjutas:
enne trahvi kirjutamist küsis politseinik neiu käest, et öelgu ta üks number 3-10(või oli see 3-100, ei mäleta :) ) Tüdruk siis ütles 4.

3-100 on valik selle rikkumise eest, niiet neiule oled vähemalt tugeva tänu võlgu :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 11:16 

tfr kirjutas:
Kiho kirjutas:
enne trahvi kirjutamist küsis politseinik neiu käest, et öelgu ta üks number 3-10(või oli see 3-100, ei mäleta :) ) Tüdruk siis ütles 4.

3-100 on valik selle rikkumise eest, niiet neiule oled vähemalt tugeva tänu võlgu :)

Ole nüüd, ma sain üle andmise eest 11 400.- . Aga selle punase registri kohta niiplaju, et pole küll kindel, aga see jutt, et auto numbrile pannakse mingi punane kast ümber on küll jama. Kui arkis on omanikuvahetus siis kaob see ära. Ja kas ikka pannakse auto numbrile. Konkreetse isku nimi kes korduvalt rikub rängemalt selle nimi läheb küll punaseks jah, oma silmaga näinud... Väidetavalt see ei kao sealt kunagi ära ka, krimka värk...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 12:21 
Moderator
Kasutaja avatar

h20m kirjutas:
Aga selle punase registri kohta niiplaju, et pole küll kindel, aga see jutt, et auto numbrile pannakse mingi punane kast ümber on küll jama. Kui arkis on omanikuvahetus siis kaob see ära.

Kaua võib ühe asja kohta vaielda. Operatiivhuvi on olemas ning see on isegi seaduses kirjas:

Tsiteeri:
Riikliku liiklusregistri asutamine ja registri pidamise põhimäärus
...
...
§ 6. Sõidukite andmebaasi kantavad andmed
...
...
15) sõiduki käsutamisele seatud piirangud ja muud erimärkused: erimärkuse kood, nimetus (liising, maksuvaba, operatiivhuvi, pant, võõrandamise keeld, ärandatud), kehtestaja, kehtestamise aeg, kehtivuse aeg;

Omanikuvahetusega ei kao see ära. Siit foorumistki paljud inimesed on rääkinud, kuidas ostetud autoga koguaeg kinni peetud. Siis tuleb politseisse minna ning võetakse maha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 12:32 
Kasutaja avatar

tfr kirjutas:
Kiho kirjutas:

h20m kirjutas:
Ole nüüd, ma sain üle andmise eest 11 400.- .

Vastavalt liiklusseaduse §74 märgiga 2 on suurim trahv selle eest 100TÜ ehk 6000 krooni. Seega sa kas ei saanud selle eest trahvi ja kõvatad niisama, või jätad midagi rääkimata ja said karistada ka veel millegi muu eest, mille eest on ette nähtud vähemalt 200TÜ trahv.

edit: trükivead

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 12:43 
Kasutaja avatar

BEMARI535 kirjutas:
tfr kirjutas:
Kiho kirjutas:

h20m kirjutas:

Vastavalt liiklusseaduse §74 märgiga 2 on suurim trahv selle eest 100TÜ ehk 6000 krooni. Seega sa kas ei saanud selle eest trahvi ja kõvatad niisama, või jätad midagi rääkimata ja said karistada ka veel millegi muu eest, mille eest on ette nähtud vähemalt 200TÜ trahv.

Arvatavasti seal oli mitu asja. Sest ka ülevaatuseta, tehniliselt mittekorras, kindlustuseta jne asjade eest saab ju ka teha

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 12:49 

BEMARI535 kirjutas:
tfr kirjutas:
Kiho kirjutas:

h20m kirjutas:

Mida kuradit mul siin kõvatada on:D Protokolli alles pole ka kahjuks. Miks peaks sellise asjaga kõvatama? Ehk oli siis nüans see, et see kellele üle andsin oli alkoholijoobes. Aga sellega tahtsin seda öelda, et väärteotsuses polnud toda asja kirjas, lihtsalt andsin üle ja kõik. Muide saime juhiga ühe palju trahvi . Aga jah kõvatamiselt on asi kaugel. Sellest east väga kaugel, et peaks trahvide üle uhkustama. Aga üldiselt on ikka siin foorumis nii, et kui midagi mainid reaalsest elust, siis mitte keegi ei usu seda ja on miljon vastuväidet :D . Päris elus väiteid vastu ütlema on siin ainult mõnikümmend meest. Siin aga karme lauseid ja kõvatamisest rääkiaid küllalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 18:44 
Kasutaja avatar

h20m kirjutas:
Mida kuradit mul siin kõvatada on:D Protokolli alles pole ka kahjuks. Miks peaks sellise asjaga kõvatama? Ehk oli siis nüans see, et see kellele üle andsin oli alkoholijoobes. Aga sellega tahtsin seda öelda, et väärteotsuses polnud toda asja kirjas, lihtsalt andsin üle ja kõik. Muide saime juhiga ühe palju trahvi . Aga jah kõvatamiselt on asi kaugel. Sellest east väga kaugel, et peaks trahvide üle uhkustama. Aga üldiselt on ikka siin foorumis nii, et kui midagi mainid reaalsest elust, siis mitte keegi ei usu seda ja on miljon vastuväidet :D . Päris elus väiteid vastu ütlema on siin ainult mõnikümmend meest. Siin aga karme lauseid ja kõvatamisest rääkiaid küllalt.

Tatikraedel on selleks mingi imelik põhjus :D
Ja kui pole ka otsuseid alles, siis seda ulmelisemaid lugusi siin lugeda võib, põhjus ?
Oh, selliseid innimesei lihtsalt on, kes pistavad oma ajust sellist kakat välja, mida ka ise usutakse, omal oli ka 1 selline maffiamehest tuttav :D

Aga kui kelkida millegagi pole, mida ****** sa üldse sellest siia postitasid siis ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 20:52 

ma sain 1800.- üleandmine lubadeta juhile ja autol puudus ka kindlustus.
ja see kes roolis oli sai ka 1800.-(esmane kord)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2010 23:12 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Tahad tark välja paista "tatikrae"?
Joobes juhi juhtima lubamine või joobes juhile üleandmine on karistatav rahatrahviga kuni 18.000.-

http://wiki.wifi.ee/images/7/73/Liiklustrahvi2009.pdf
Täpsustage oma "allikaid" ennem, kui esimese ettejuhtuva kallal nokkima hakkate.
Võiksid ennem korralikult läbi lugeda millest jutt oli, ennem kui paukuma hakkad, jutt ei olnud üldse joobes juhtimisest.

Vaatame siis uuesti algusest peale.
Kiho kirjutas:
...
Hetke pärast kutsuti ka mind autosse. Taheti autodokumente ja siis sain teada, et lubadeta juhile juhtimise üle andmise eest saan ka mina trahvi(ise lube ka ei oma).
...

h20m kirjutas:

Ja nüüd loe mida ma kirjutasin:

BEMARI535 kirjutas:

Loetlesin ju piisavalt võimalusi miks see info ei klapi. Ehk ongi kõik õige, aga inimene jättis midagi ütlemata. Lihtsalt nii nagu ta seda siin serveeris see juhtuda ei saanud. Ei tahtnud üldse nokkida kellegi kallal, aga kuna neid vendi kes politsei poolt mingi müstilise asja, näiteks autost välja kutsudes kollase vesti või helkuri puudumise eest trahvi on saanud aeg ajalt eksib siia, siis põnev on ju viidata miks see võimalik ei saa olla ja paluda näiteks protokolli koopia sisse skännida vms. Siiani pole seda keegi veel kunagi teinud, ei tea küll miks. Ei ütle, et praegu umbluud aeti, kuid päris õige see lugu ei olnud.

Ja muuseas, kehtiv Liiklusseadus on avalikult kätte saadav http://www.riigiteataja.ee lehel ning trahvid erinevate rikkumiste kohta seal kõik välja toodud alates §-ist 74. See sinu antud tabel on rohkem kui aasta vana, selle ajaga on mõned asjad seal muutunud.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis