Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:38

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 137  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Politsei ütlemised jms.
PostitusPostitatud: 03.03.2010 23:22 
Kasutaja avatar

ühesõnaga aitab küll juba OT ala praktiseerimisest. Lasteaed võib privas ka omavahel vaielda....sita auguni juba sellest :uhoh

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2010 10:46 

no ei jaksanud ennast tagasi hoida :D

Oss benari535-le:

§ 7418. Joobeseisundis isiku mootorsõidukit juhtima lubamine või talle juhtimise üleandmine

Mootorsõiduki omaniku, valdaja või juhi poolt joobeseisundis isiku mootorsõidukit juhtima lubamise või talle juhtimise üleandmise eest –
karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut.
h20m kirjutas:
Ehk oli siis nüans see, et see kellele üle andsin oli alkoholijoobes. Aga sellega tahtsin seda öelda, et väärteotsuses polnud toda asja kirjas, lihtsalt andsin üle ja kõik.

Selektiivne lugemine EI ole üldjuhul eeliseks...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2010 14:41 
Kasutaja avatar

Tõepoolest, minu viga, seda tõesti ei näinud. Aga point on ikkagi mis? Inimene ütleb, et protokolli seda kirja ei pandud, aga karistada sai 11 000 krooniga. Mis talle siis kirja pandi sinna, kui mitte seda, mille eest ta väidetavalt karistada sai?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2010 16:13 

BEMARI535 kirjutas:
Tõepoolest, minu viga, seda tõesti ei näinud. Aga point on ikkagi mis? Inimene ütleb, et protokolli seda kirja ei pandud, aga karistada sai 11 000 krooniga. Mis talle siis kirja pandi sinna, kui mitte seda, mille eest ta väidetavalt karistada sai?

Mida mul siis kurat väita on? Kui oled harjunud mingi trahvide üle kõvatamise siis.... ma ei oskagi kohe midagi öelda. Ma lihtsalt mainisin et võimalikud on muudki summad. Ega siis alati ei pea kohe protokollil asja kirjas olema. Miilits kirjutab ikka kaaskirja ka kui säherdune juhtum on. Kiirmenetlusega on muidugi teised teemad. Väärtemenetlusega alkoholijoobes sõidu suhtes ikka otsustab prokurör, kes hea viitsimise korral loeb läbi sinu seletuse ja enam juhtudel ka politsei kaaskirja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2010 17:19 

Paar aastat tagasi ehitati Laagri alevikku üks ring tee.. OLi talv ja lund sadas. Sõitsin tol ajal seda teed suht tihti ja üks õhtu kell 23 umbes, viisin ühte tüdrukut koju kellel oli 39palavik.. Auto oli kahe kohaline, taga oli tühi kuut.. Sellel tüdrukul olid kaks sõpra kes pressisid sõiduks kuuti, kuna õues oli -15c.. Mõlemad olid võtnud ja neil olid päkapiku mütsid peas.
Kui tüdruku koju viisin, siis kumbki taga kuudis olijatest ei tahtnud kaaslast üksinda sinna kongi jätta, ning siis jäidki mõlemad sinna nii, et üks esikoht oli vaba.. Kuudi ja esiistmete vahele oli pandud papist sein talveks..
Hakkasin siis tagasi sõitma ning kui tuli vastu see ringtee mis oli ehitusjärgus. Oli vaja keerata vasakule, aga teatavasti tuleb ringteel keerata paremale ning teha väike tiir, mina eirasin seda teadmata ning keerasin vasakule, kohe eravärvides politsei eest läbi. Poolel teel seal ringtee peal sain aru, et midagi on mäda, et tee on nii kitsas kuidagi.. Kui olin ringteelt välja jõudnud olid kohe vilkurid peeglis.
Kohe sai kõva häälega selgeks tehtud, et nüüd on P****s, et pikali maha ja hiir vaikselt. Nemad patsatasid kõva hooga pikali maha seal ja vastasid vaikselt, et kõik on tasa siin, et nad ei tee piuksugi..

Politsei siis selgitas, minu tehtud viga ning kutsus enda autosse kontrolliks.
Koostasid siis mulle protokolli, kui tuli koht kuhu märkida see aadress.. Selles politsei autos puudus see arvuti, millega k6ik info kätte saada. Neil tuli sõita sinna toimumis kohta aadressit võtma, ma ütlesin neile, et autol pole kesklukku ning uksed jäävad lahti, nemad vastasid, et keegi ei tule nii kiiresti midagi varastama. ET ära muretse. Kiiresti käib.
Sõitsin siis 30ks sekundiks nendega nurga taha, samal ajal need joodikud ronisid päkapiku mütsidega mu kuudikust välja, läksid juhiistme juurde ning keerasid raadio volumi põhja!
Kui mina seal nurga tagant välja tulin sain täieliku shokki, te ei kujuta ette mis näod politseinikutel olid. Ma ütlesin siis kiiresti, et VARGAD!!!. Kõrval istmel olnud politseinik jooksis sellise hooga välja, karjus SEIS EESTI POLITSEI!! PIKALI MAHA vms. Need mällarid jooksid enda elu hinna eest ning õnneks politseinik kätte neid ei saanud :D
Hiljem mundrivennad ütlesid mulle, et plät midagi sellist me veel näinud pole, päkapiku mütsidega pätid ja mis imega nad nii kiiresti juba said..
Hiljem kui neid vendasid nägin, küsisin miks krt te välja tulite, nemad arvasid, et mind pakiti peale ära ja viidi jaoskonda.
Tol hetkel oli see sellinne shokk, aga preagu järgi mõeldes kõik kellele räägin naeravad ja ahujeitavad selle üle :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2010 19:15 
Kasutaja avatar

h20m kirjutas:
Mida mul siis kurat väita on? Kui oled harjunud mingi trahvide üle kõvatamise siis.... ma ei oskagi kohe midagi öelda. Ma lihtsalt mainisin et võimalikud on muudki summad.

Võimalikud on täpselt need summad, mis seaduses kirjas on. Rohkem teha kuidagi ei saa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.03.2010 19:21 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Mul jäeti ükskord vastupidi paragrahvid kirjutamata, aga see pidi puhtalt vormistamise viga olema, trahv tuli ikkagi (paranduse sain politsei poolt postiga järgi)

Jah, väheoluliste näpukate korral andmetes (näpukas nimes/andmetes, rikkumine faabulas täpselt kirjeldatud, aga § number unustatud/vale) tehakse väärteo materjalide juurde paber nimega "Ebaselguste täpsustamise/parandamise määrus" ja elu läheb edasi.

Kui alaealisele isikule tehti kiirmenetlusotsus, siis selle asja nimi on seaduslikus keeles juba "menetlusnormide rikkumine" ja seal enam parandusega ei pääse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.03.2010 18:23 
Kasutaja avatar

Tuli meelde üks seik ammusest ajast, kui ma olin umbes 5 või 6. Sõitsime isaga linnast koju ja Männiku teel isa mõtles, et vajutaks veidi. Läks siis sinna 140 kanti ja plaks, erament oli diskoga järgi. Jäime siis seisma. Isa ütles ennem kui ment jõudis tulla, et teeskle s*tahäda. Tuli siis ment akna juurde ja päris, et kuhu ruttad vms. Isa siis ütles, et poisil kange häda, kõht lahti ja puha, et üritan siin kiirelt koju saada ennem kui auto täis laseb. Ment siis vaatas mu poole ja nägi, et mul mingi eriline kinnihoidmislõust peas ja ütles, et davai, mine, kiiresti, aga vaata et sa enam kiirust ei ületa.
See jääb ikka eluksajaks meelde :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 18:58 
Kasutaja avatar

Sattusin minagi täna politsei bussi istuma. Vahtralehtede puudumine ja varasemast ajast aktsiaid ostetud vaid 120 eeq eest, pääsesin kirjaliku hoiatusega. Asi, mida tähele panin- politseiametnik kõnetas mind vaid eesnime pidi. Üldiselt kusagile riigiametniku jutule minnes tavaliselt teietatakse. Mitte et mulle see sobinud poleks. Täiesti normaalne oli suhelda, aga küsimus selles kas see ongi nüüd mingi üldine suhtlemise suund nende poolt või oli see erandjuhus?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.03.2010 19:24 
Kasutaja avatar

onuwoody kirjutas:
Sattusin minagi täna politsei bussi istuma. Vahtralehtede puudumine ja varasemast ajast aktsiaid ostetud vaid 120 eeq eest, pääsesin kirjaliku hoiatusega. Asi, mida tähele panin- politseiametnik kõnetas mind vaid eesnime pidi. Üldiselt kusagile riigiametniku jutule minnes tavaliselt teietatakse. Mitte et mulle see sobinud poleks. Täiesti normaalne oli suhelda, aga küsimus selles kas see ongi nüüd mingi üldine suhtlemise suund nende poolt või oli see erandjuhus?

30 aasta pärast hakatakse sind triikoodi järgi kutsuma :D
Siin pool merd nii inimestega suheldaksegi, ei saa aru milleks seda perenime ette ja taha vaja toppida ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 02:46 

Sain ka reedel elu esimesed trahvid. 2 tk samal päeval. :D
Tartust Tallinnasse sõites 10km enne Tallinnat 4-realisel 119km/h, kirja läks mitte vähem kui +25km/h üle lubatu.
18 ühikut tuli ka ära.
Tagasiteel Mäo ajutisel ringil möödasõit rekkast, diskobuss oli taga, seal mööda sõita ei tohtinud. Ma märki ei näinud. :(
10 ühikut juurde.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.03.2010 02:49 

raxz kirjutas:
Sain ka reedel elu esimesed trahvid. 2 tk samal päeval. :D
Tartust Tallinnasse sõites 10km enne Tallinnat 4-realisel 119km/h, kirja läks mitte vähem kui +25km/h üle lubatu.
18 ühikut tuli ka ära.
Tagasiteel Mäo ajutisel ringil möödasõit rekkast, diskobuss oli taga, seal mööda sõita ei tohtinud. Ma märki ei näinud. :(
10 ühikut juurde.

Teema pealkirja ka lugesid? Pole ju "Uhkustame trahvidega vms"

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 14:54 
Kasutaja avatar

Parkisin täna Mereakadeemia ees natukene valesse kohta, buss ei mahtunud munitsipaal politsei arust mööda, kuigi tegelikult mahtus.Aknast nägin ,et mupod tiirutavad ümber auto ja läksin õue, küsisin mis toimub mupo vastas: tead mees sa saad molli kohe selle eest ,et auto siia jätsid.Viisin auto teisekohta igaksujuhks, pärast hakkasin uurima ,et nad polekski tohtinud seal midagi teha, kuna ühtegi märki pole ja nemad tahtsid auto ära viia..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 15:07 
Kasutaja avatar

nagu ma kuulnud olen tuttavatelt, siis MuPo ongi "shoot first, ask later"-tüübid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 23.03.2010 15:17 

Pärnusse ka mingi tore ment sattund, võttis rajalt maha ja ei meeldinud talle xenonid. Algul ei saanud arugi, et xenon aga kui plokke nägi kukkus seal jahuma, et ei tohi olla automaat regulli pole, ja ütles, et autol on valed amordid taga ja autol peavad olema spets amordid millel andur jüljes ja reguleerib kõrguse ise paika tuledel :lol . Tegi puha pildid plokkidest ja ütles, et rohkem seda autot ei näeks linnas muidu saab korduse.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 2055 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 137  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis