Black66 kirjutas:
Traur, selge see, et oleks kohatu visata peamagistraale labidaga puhtaks, aga enda maja juurest või korteri eest võiks ikka ennast välja kaevata, paljud virisevad ka selle üle.
Päästeametit ning tänavapuhastust võrrelda, need on siiski liiga erinevad asjad. Päästeamet päästab elusid, lumekoristajad teevad tee vabaks, mida nad ka suures plaanis on. Kahe rea asemel on tõesti kohati üks, kuid ma kordan veelkord, et see ei sega liiklemist ning on läbitav, kulub lihtsalt natukene rohkem aega.
Võrdlus on siiski asjakohane, kuivõrd võrreldakse kaht avalikku teenust, mille eest maksmine ei ole soovituslik või vabatahtlik.
See kellegi tegematajätmiste vabandamine on mulle arusaamatu - kas koduses majapidamises lepiksid olukorraga, kus maksad vee, kanalisatsiooni, elektri, prügiveo jne eest, aga prügivedaja oma tööd ei tee? Kinnitab, et neil vabariigi peale ju üks auto ikkagi sodi kogub, pealegi saad ju prügi aknast välja visata, aknalauani veel ei ulatu ju. Ja üldse, miks sa prügi ise prügilasse ei too, ilus ilm on ja üldse vingud sa palju.
Minuarvates on tänavapuhastajate saamatuse ja kehva tulemuse vabandamine samast kategooriast.
Black66 kirjutas:
Jutt, et võtame kekskoolist ühe inimese ja paneme saha rooli lund lükkama, on puhas bs. Väga paljud ei suuda sellega hakkama saada, ei oska öelda miks, kuid iga sügis näen neid, kes pärast esimest lumesadu töölt lahkuvad. Eks see töö nõuab tõesti palju mõtlemist ning arusaamist.
Mina soovitan tellijate kontorisse keskkooliharidusega inimest, siis ei pea üllatuma, et talv ootamatult tuli. Meie kliimas ei ole talv ootamatu, see on süstemaatiliselt ilmnev ilmastikuolude seisund.
Black66 kirjutas:
Kohati lööb sinu jutus välja eestlaslik uhkus. Ala, mina labidat kätte ei võta, sest tänavaid ei pea mina labidaga puhtaks viskama. Sel juhul on kaks võimalust. Kas istuda kodus ning öelda ülemusele, et labidat mina kätte ei võta. Teine võimalus on siiski proovida ning kui auto peakski kinni jääma, helistada ikkagi ülemusele ja öelda, et mina istun autoga maja ees kinni ja labidaga teiste tegemata tööd ära ei kavatse teha. Saad ju ise kah aru, et kui vaja, siis tuleb labidas kätte võtta ja kaevata, mitte helistada ning vinguda
Ma ei nimeta eestlaslikuks uhkuseks olukorda, kus ma eeldan võetud kohustuste täitmist ka teistelt. Et keegi oma asjadega hakkama ei saa, siis ei ole ülejäänud ühiskond kohustatud kõpardite tegematajätmistele läb sõrmede vaatama.
Mis jant sul selle helistamisega on - tänavapuhastajatele helistada ei tohi, ülemusele peaks nagu?
Aga sinukirjeldatud lahendus on üheülbaline ja lühikese sihikuga. Orjalikult alluda käpradite diktaadile ei ole lahendus, sa pead selliselt ikka rohkem ja rohkem kolmandate tööd ise ära tegema.
Ja ikka rohkem pead sa sellesama töö tegijate virisemist kuulama, miks nemad just tingimata seda tehtud ei saa. Ja kuidas kõik teised on halvad, kui julgevad sellele tähelepanu juhtida.
Minule see ei meeldi. Ju siis on see eestlaslik ja uhke.