Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 12.05.2025 07:59

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Ökopunn vs nafta hävitaja
PostitusPostitatud: 17.01.2011 23:46 

Harri_K kirjutas:
Veame kihla, et minu 93a disla läheb kiiremini soojaks kui sinu auto? :D + võtab vähem kütsi ja liigub paremini :D okok ma ei raputa haavale soola enam :P

Meeldiv, kui inimene usub muinasjutte :D On õnnestunud päris mitmesegaste diislitega sõita ja lisaks sellele 1L kuudile on üks 2L TDI ka peres olemas. Nii et sooja koha pealt päästab vaid eelsoojendus, siin ei tasu mulle mullikesi ajada. Kütte koha pealt võib isegi õige olla sest diisel võtab iga ilmaga vähem kütust kui ikka vähegi sõitmist on.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.01.2011 23:50 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
ise nagu arvanud ,et talvel ku idiisel paksem siis nagu äkki kulu suurem või.Lihtsalt pull oleks teada kas on suht reaalne mõte mul ja kui ja ,et siis palj uumbes võiks rohkem mingi masin tarbida kütust külmaga.
Antili vaktsiin brobleemile on nii ja naa kellel mõjub kellele mitte. :D
Ise liiguks põhimõttleiselt kõigega mis siiski mõistlik eda arvates ,olenameat suurusest ja võimsusest,või värvist kui meeldib siis sõidaks vist.

Viimati muutis oopc, 17.01.2011 23:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.01.2011 23:53 

Ei tea miks, aga nähes seda pilti tuli mulle meelde kohe see teema siin.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.01.2011 23:56 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Viimane näide paneb mind näiteks muigama kuid jah igaüks ise teab ju endiselt.Paha äkk isiis kui see rohelise sport masina omanik läheb jamama naabriga kelle olukord vastu pidine näiteks ja mitte nii kardinaalselt erinev äkki.
Tegelikult jälle no võimalus autosi osta äkk isuurem kui korraliku elamist ,et sellised varjandid võimalikud ju.
Ja kui taha ntulevikus paremat elamsit müün selle kõvema masina näiteks maha jne.
Enam nagu ei aja ka naerma äkki.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 00:03 

oih, ei pannud tähelegi. Aga olen isegi omanud ökopunni - luukpära Civic. Ei ole kõige mugavam ja kütusekulu on sama mis hetkel mu diisel Volvol. Samas näpuga ei näita ja naerma ei hakka, kui keegi ökopunniga kohale tuleb. Kes viitsib diisliga mööda linna ringi vuriseda, kes ajab oma mikromootori pöördesse. Sõidaks isegi heameelega 6.0 liitrise bensukaga, kuid rahakott ei luba. Kui ei oleks antud volvo mulle sülle kukkunud, siis oleks endalgi arvatavasti mingi ökonoomne jaapanlane tagumiku all. Mulle meeldib autoga sõita nii, et ma ei pea arvestama oma sõite ja sente lugema. Kui tahan, siis keeran võtit ja sõidan, mitte ei pea põdema, et masin võtab 20 liitrit sajale ja peale tankimise mul ei ole raha isegi pakki suitsu osta. Praegu ma saan sõita oma diiselvurriga ilma planeerimata ringi. Tulevikus, targemaks ja rikkamaks saades ostan kindlasit midagi võimsamat. Ühesõnaga pole vahet kas sõidad väikse ökopunniga või nafta hävitajaga - mõlemal on oma plussid ja miinused. Ühes on vähevõitu ruumi ja teise remont on Tavaliselt kallis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 00:06 

oopc kirjutas:
Ja kui taha ntulevikus paremat elamsit müün selle kõvema masina näiteks maha jne.
Enam nagu ei aja ka naerma äkki.

Selle kõvema masina maha müümisega on see jama, et sa ei saa arvatavasti kunagi seda raha tagasi, mis sa selle eest maksid.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 00:08 

No ku itasuta kätte saamisest rääkida siis see äkki hoopis teist liiki teema.Ma mõtlen mida ise osta ja mitte alati nii ,et mingi ime hea pakkumsiega vaid turule kohase hinnaga osta ja sõita.l

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 00:14 

Oopc, vasta palun konkreetselt - miks sa normaalselt ei kirjuta?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 00:18 

Pakun ,et nii palju on kirjutamist ja võtan seda värki lõdvalt ,mille tõttu minupuhul võib hakata tekstides esinema kirja vigu.Ma oletasin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 00:20 

oopc kirjutas:
Pakun ,et nii palju on kirjutamist ja võtan seda värki lõdvalt ,mille tõttu minupuhul võib hakata tekstides esinema kirja vigu.Ma oletasin

Nonäed, peaaegu. Jätka samas vaimus. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 00:30 

Ise just tegin sellise asja läbi, odavalt ostetud dislapunn ning suur remont ja saab nautida odavalt tiksumist :) kui pump lendab ostan 500kr eest sinna teise ning sõit jätkub.

Ok, ma ei tea kui kiiresti need 1.0 soojaks lähevad kuid just uue termostaadi ja veepumba saanud 2.0 audi läheb aeglasemalt soojaks(tegelikult täiesti normaalselt), ning mitsu galant 97a 2.0 bens samuti(selle hooldustest ei tea midagi), kõik kes minuga hommikul sõidavad imestavad terve päeva kuidas see võimalik on, mina ka ei tea, vb jahutussüsteemis kõik uued osad + suurem kütusekogus normaalsemast.

Krss, (ma huupi pakun) et terve maailm ei sõida kuna nagu näha on palju bensuka austajaid ning vähesed tahavad selliste vanade trakatsitega sõita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 01:17 
Kasutaja avatar

Minu arust on see auto õigete striitreisserite pill, võtab vähe kütust, hea ridade vahel sõeluda..
@2.10 tõestus minu jutu kohta(suvel sai ikka natukene reissitud sellise pilliga :D )
http://www.reporter.ee/2010/06/11/autok ... ejaneseks/

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 02:01 
Kasutaja avatar

Pole ammu siia foorumisse midagi asjalikku kirjutanud ning kuna olen ütlemata laisk siis ei viitsinud ka tervet teemat läbi lugeda (ärge väga kõvasti näkku lööge kui keegi sarnase mõtteavaldusega juba lagedale on tulnud) - aga see selleks.

Arvestades, et keskmine meeskodanik teenib tänu oma oskustele veidi enam kui keskmist palka ning tal on ka pere ja vajadus vastupidava ning mahuka igapäevaliikuri järele, oleks minu valitav kombinatsioon järgmine (eeldades, et meeskodanikul on ka huvi autode ning muu tehnika vastu) :

Uus Berlingo Multispace HDI (koos lisagarantiiga) + hobiautoks mõni üle 10 aasta(soovitatavalt isegi 20) vana eksoot.

Kui aga raha oleks jalaga segada, soetaksin endale hariliku uue diisel Range Roveri ja ei oleks välistatud, et hobiautoks oleks mõni uuem muskel.

*üldiselt on minu idee selles, et igapäevaliikur võiks olla UUS garantiiga mitte silma paistev ökonoomne auto (soovit. esivedune) - ei jää sa kellelegi jalgu (teades kui kade on eestlane), ei noki sind politsei, saab igaüks sinu auto roolis hakkama (kui peaksid teinekord mõne õrnema soo esindaja rooli taha panema), kütust praktiliselt ei kulu ning sa ei pea töö ajast mehhaanikut mängima.

Minu arvamus on, et mistahes 10a+ vana Audi, BMW, MB vms sarnane brändipõhine toode on igapäevasõidukina sisuliselt kasutuskõlbmatu - liialt keeruliseks aetud tehnika/elektroonikaga remondirõõm, mida 99% soetajatest korras hoida ei suuda. Sarnane lugu on liisinguga - kui kasutada seda selleks, et sama raha samal ajal rohkem kasumit teeniks on see söödav lahendus kuid lihtsalt tarbimiseks lauslollus ning lihtne viis orjastada end pankade ees (oleksin nõus ka viimasel juhul võtma kuid seda vaid selleks valmistatud riiulifirma nimele ilma igasuguste käenduste ning tagatisteta).

Been there, done that.

Päikest,
Lauri

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 08:14 
Kasutaja avatar

Kui seda vana teemat nüüd veel natuke lahata siis mina olen ka Computech'iga nõus.
Ta on ettevõtja kes töötab oma äride jaoks ning tahab oma ettevõtteid suurendada. Seega, sõitmine Aygo'ga oleks õige valik, kuna on kokkuhoidlik kuid samas pole ka nii väga odav variant, sest ikkagi uuemat sorti auto ning kahtlen, et sellega märkimisväärselt ebamugavam oleks sõita kui suurema fordiga, bmw, opeli või millega iganes.

Ma olen ka sellega nõus, et noor olles tuleb elu nautida ja autosõit pakub tõesti naudingut kuid see pole siiski kõige tähtsam. Kui vaadata seda 7. seeria BMW näidet (mis siin enne esile toodi), et noormees kes teenib palgatööl keskmist, investeerib suure summa palgast autosse ning naudib elu mingil määral. Tore, kui kõik läheb hästi jätkub selline elu mitmeid aastaid.
Tõelistel ettevõtjatel on aga elu teistsugune, töötamine tekitab hasarti ning pakub mõnu, seega ollakse rõõmuga nõus töötama ning sõitma ökopunniga, et oma äri tööle saada. Paari aasta pärast võib kasum suureneda mitmeid kordi ning naudib elu märkimisväärselt paremini kui BMW juht.

ärge nüüd mingid bmw omanikud ennast välja hakake elama, bmw vastu pole midagi, ammugi 7. seeria vastu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.01.2011 09:06 

Computech, ehk oled nii kena ja arvutad välja, mis on sinu kilomeetri maksumus, kui oled läbinud autoga vähemalt 20000 km. Kui see tuleb suurem, kui mõne suure mootoriga naftaõgardil, siis ei õigusta see masin end. Sinna kilomeetri hinna sisse tuleb muidugi arvestada ka kõik hooldus- ning remondikulud. Mind kohe huvitab, mis see km hind tuleb, kui asjaga ikka juba sõidetud kah midagi on.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 293 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis