turvik kirjutas:
whatever kirjutas:
AS Eesti Politsei / Riigieelarve Täitmise Maffia löögigrupp tegutses eile Juhkentalis, kus mind kinni peeti ja öeldi, et nende väga terava silmaga kaastöötaja nägi mul natuke maad tagasi lahtist turvavööd. Kui selgitasin, et see suht võimatu, sest turvavöö on ju kinni, autol hoiatussignaal mis järjest kõvemini undama hakkab, kui lahtisega sõita ja tulin läbi terve kesklinna juba, siis seda muidugi ei arvestatud, sest nende kaastöötaja on tõesti väga terava silmaga ja näeb isegi kui lihtsalt käega hoida enda ees kinnitamata turvavööd jms. Kuna oli kiire tööpäev pooleli ja puudus ka igasugune tahtmine edaspidi omast vabast ajast mööda jaoskondi/kohtuid joosta ja mingeid vastulauseid koostada, nõustusin lõpuks kiirmenetlusega. Welcome to Estonia.
ise olid ju loll,et lasid omale teha trahvi

No kui sa saad trahvi ala 30 eurot, aga teenid tunnis 50 eurot, siis ei ole ju mõtet lolli mängida mitu tundi. Mul oli ka kunagi jama, kus Kaarli pst-lt alla tulles korjati maha bussirea kasutajaid. Mina tegelikult ei kasutanud, sest ülevalt hakkab bussirida teise reana. Esimene rida on lihtsalt peatuste rida, mingit tähistust pole. Kuna aga üks buss oli peatuses, siis sõitsin sellest mööda ja LV ees korjati kohe maha. Kuna sõidan seal iga päev nii ja keeran paremale pärnu mnt-le, siis ka nii põhjendasin. Ei huvitanud neid. Mina trahviga ka ei nõustunud ja asi läks komisjoni. Kirjutasin sõbrast juristi abiga mingi 10 leheküljelise seletuskirjas. Tegin pilte ridadest, tõin välja bussi graafiku jne. Lõpuks trahv tühistati ka, aga kui teada sain et teised said mingi 200 krooni trahvi, siis poleks elusees olnud mõtet oma aega sellisel määral kulutada. Õiglustunne on üks asi, aga kui asi läheb juba idiootseks ära, siis pole ka mõtet hullu panna. Kusjuures olgem ausad, tegelikult on see bussirada üldse ebaseaduslik (vähemalt vana LE mõistes - kui rikkumine toimus), sest LE ütleb et see on sõidusuuna parempoolsel real või midagi sellist. Seal aga paremalt teine rida. Teine punkt ütleb, et sinna tohib reastuda ainult manöövri sooritamiseks, niiöelda ülereastumist selleks ei loeta. Seega oleks ainuõige variant pööret sooritada LE järgi üldse peale inimeste saarekest niiöelda Pärnu mnt suunalt. Või siis teha peale parkla sissesõitu tagasipööre mustamäe poole, sealt kohe uuesti pööre vabaduse kella ette ja seal siis otse üle ühistranspordi raja sõita (ma ei tea mida roosikrantsist tulijad mõtleks). Viitasin sellele ka vastulauses politseile, aga keegi ei pööranud tähelepanu. Songisepp veel lõugas telekas, et te ei tunne LE-d õppige sõitma (tema tellitud oli see aktsioon).