Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 120 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Uus kindlustuse seadus, kui 40 km/h ületad, maksad kahju
PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:06 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
Iff kirjutas:
Muide, minu autol on spido järgi 98kmh reaalselt 90kmh, mida suuremaks kiirus seda rohkem valetab ning kui maanteel 90 alas laseksin 130ga reaalselt ja spido on 150kmh peal, panen paugu, seier kiilub kinni 150peale ja siis maksan elulõpuni kellegi autot kinni.

mis elu see ka siis on. Sellisel kiirusel laupakal on reeglina mõne osapoole jaoks fataalsed tagajärjed.

Kui kaks sõiduautot sõidavad sellistel kiirustel kokku ja nad on mõlemad enamvähem ühe ajastu autod on mõlemas autos olijate jaoks fataalsed tagajärjed.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:08 
Kasutaja avatar

Eks nende uute piirangute kehtestamisega ongi enamasti nii, et mingi seltskond on alati ja tingimusteta mistahes keelu poolt. Kui homme seadustataks kohustuslik sitasöömine, siis leiduks ikka mõni, kes leiaks, et tegemist on äärmiselt vajaliku ja õige seadusega. Iseäranis poolt oleksid need, kes ise steiki osta ei jõua - nende heameel oleks suurem, et mis need rikkurid siin ikka niiväga steiki peavad sööma, söögu ka sitta, nagu rõõmustaja ise.
Ja seal polegi tegelikult vahet, mida taaskord keelata või piirata tahetakse, mõni ninatark kipub ikka sellest valitsejate ettenägelikkust ja hoolt nägema, et rumalal inimsel ka elust rõõmu oleks võimalik tunda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:13 
Kasutaja avatar

Mina pole teps mitte kõigi keeldude ja seaduste poolt, ma ikka mõtlen ja analüüsin asja.
Aga antud seaduse poolt olen ma küll.
Samas pean ma jaburaks seda, et jalgratastelt kella nõutakse, kuna kasu sellest nagunii pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:16 

rukkirääk kirjutas:
Mina pole teps mitte kõigi keeldude ja seaduste poolt, ma ikka mõtlen ja analüüsin asja.
Aga antud seaduse poolt olen ma küll.
Samas pean ma jaburaks seda, et jalgratastelt kella nõutakse, kuna kasu sellest nagunii pole.

No kuidas siis ei ole? Kujuta nüüd ette, kui sa kõnnid kõnniteel ja ümber nurga tuleb 100-se lauluga jalgrattur, kella ei anna ja ajab su alla? :D (PS: See on umbes sama loogiline, kui su ettekujutus 220-ga lendavast Evost).

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:20 
Kasutaja avatar

On ka palju teisi kihutajaid, kui 220-ga lendav EVO.
Aga ära saa aru, kui ei taha, küll kindlustusele hiigelsummade maksmine, sulle oma mõju avaldab.

Jalgratturid teevad lollusi küll palju, aga jalgratta kell, seda küll ei päästa, enamik ei kasutagi seda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:24 
Kasutaja avatar

kui palju neid juhtumeid aastas üldse tuleb, kus keegi +40 kellegagi matsu paneb? Ma pean silmas tõestatud konkreetselt?
Ainuke tegelane,kes mulle meenub on mingi rallisõitja. Seger või mis iganes ta nimi on. See istub muidugi kinni veel siimaani.
See seadusemuudatus ei tähenda mitte halligi. Mitte, et ma kaasatunneksin kellegile, kes 150kmh kedagi kasti sõidaks. Kaugel sellest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:26 
Kasutaja avatar

ison.ts kirjutas:
kui palju neid juhtumeid aastas üldse tuleb, kus keegi +40 kellegagi matsu paneb? Ma pean silmas tõestatud konkreetselt?
Ainuke tegelane,kes mulle meenub on mingi rallisõitja. Seger või mis iganes ta nimi on. See istub muidugi kinni veel siimaani.
See seadusemuudatus ei tähenda mitte halligi. Mitte, et ma kaasatunneksin kellegile, kes 150kmh kedagi kasti sõidaks. Kaugel sellest.

Kui neid juhtumeid nii vähe oleks, siis ei oleks vaevutud sellist seadust üldse tegemagi.
Paljud juhtumid on sellised, kus sõidetakse midagi muud peale auto puruks, mida ka kindlustus maksab.

Seger tõmbas täispeaga ja mingi 200-ga, spidomeeter jäi mingi 200 peale kinni igatahes.
ja politsei ka enne mõõtis ma ei mäleta kas midagi 180 ta kiiruseks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:44 
Kasutaja avatar

sa ütlesid kusagil eespool, et sa mõtled? Mõtle siis selle aasta jooksult oimunud õnnetustele, mis toimusid +40 üle ettenähtud kiiruse. Mul nii hilja õhtul küll ühtegi meelde ei tule.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:47 
Kasutaja avatar

Kõik ei leia laias meedias kajastust ja ei jää meelde.
Ja ega ei tea ju kõigi puhul seda 100% kindlalt.
Aga alles üks mootorrattur sõitis ennast surnuks ilmselt kiirust ületades.
Kui otsida liiklusõnnetusi, leiab kindlasti veel.
Ahjaa, ja siin mitte kaua aega tagasi pani üks 3-ne bemm E46 teelt välja, mis vaevalt et alal 40 kiirust ületas.

Neid leiaks kõvasti, kui viitsiks tuulata uudistes.
Ma ütlesin, kui neid õnnetusi nii vähe oleks, ei saaks kindlustust sealt suurt midagi kasu ja seda seadust poleks tehtud.
ja too mootorrattur tekitas kahju, sõitis 1 või 2 posti puruks.

http://www.reporter.ee/2012/07/22/rooli ... stu-posti/
Selliseid õnnetusi nagu see juhtub palju, ma ei tea küll tema kiirust ,aga antud õnnetus viitab väga, suurele kiiruse ületusele, pluss purjus pea.

Ka tema puhul on alust arvata, et kiiruseületus oli rohkem, kui 40 km/h.
http://www.reporter.ee/2012/07/18/mersu ... use-posti/
Sedasi teelt välja ikka lubatud kiirusega naljalt ei sõida.

Mootorrattur
http://www.reporter.ee/2012/07/16/lasna ... torrattur/

Ka see õnnetus paneb kahtlema, legaalses kiiruses, ikka väga kaugelt.
http://www.reporter.ee/2012/07/15/liikl ... vigastada/

Siin see bemmi õnnetus
http://www.reporter.ee/2012/07/09/raske ... t-inimest/
Raske uskuda, et ta legaalsel kiirusel sõitis.

Viimati muutis rukkirääk, 22.07.2012 21:54, muudetud 3 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:48 
Kasutaja avatar

rukkirääk sa ära ei väsi juba ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:53 

rukkirääk kirjutas:
Ulmemöla...

Sa ei saa enam ise ka vist aru, mida sa öelda tahad siin teemas. Lõpetaks ehk üldse ära selle jauramise?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 21:55 
Kasutaja avatar

Ah, et ei ole 200-ga sõitjaid?
Kes tema siis on 290-ga sõitis.
http://www.reporter.ee/2012/07/06/290-k ... use-edasi/

Ilmselt ületati ka siin kiirust rohkem, kui 40 km/h.http://www.reporter.ee/2012/05/14/tagai ... es-hukkus/

Sest sellised teelt väljasõidud ei juhtu niisama, natuke ületades, kui just väga järsk kruv pole.
Aga need õnnetused tunduvad küll sellised, et ületati räigelt kiirust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 22:00 
Kasutaja avatar

to rukkiprääk:
pooled sinu poolt toodud näidetest olid joomase peaga sooritatud matsud, mida pead kohustusliku liikuskindlustuse korral nagunii ise kinni maksma. Ja viimane tegelane sõitis nii kiiresti, et ei jõudnud isegi matsu panna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 22:02 
Kasutaja avatar

Need on ehedad näited, mis toimub meie liikluses ja miks on erinevad uued seadused vajalikud ,et seda natukenegi kontrolli alla saada ja vähendada.
Need lauged kurvid, kus siin matsu pannakse, ma olen ka selliseid võtnud kiirust ületades ja ei ole mitte mingit dramaatikat olnud, järelikult pidi matsu panijatel ikka kiiruseületus kõvasti suurem olema.

Viimati muutis rukkirääk, 22.07.2012 22:03, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 22.07.2012 22:03 
Kasutaja avatar

Ma ei tea kus sa rukkirääk sõidad, aga niipalju kui mina viimasel ajal maanteed sõitnud olen, siis GPSi järgi 98-99 ikka väga mööda ei sõideta. Viimane kord Tartusse tulles 1 auto. Eelmisel korral ei mäletagi, äkki oli ka maksimum 1-2 autot per terve tee. Jaani ajal pärnus käies polnud vist ühtegi, aga noh üks ots oli paras padukas ka kohati ja enne Pärnut hakkas vastikult palju politseiautosid ka vastu tulema (said vist just paraadilt lahti). Busside ja rekkatega pole küll sellisel kiirusel kunagi probleeme olnud, ikka ise lähed neist mööda. Sul ikka spido peab päris korralikult valetama ja sul pole sellest õrna aimugi. Pane GPS teinekord külge ja saa numbrid selgeks. Iga rehvivahetusega võib see muutuda.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 120 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis