moribundity kirjutas:
Aku koha pealt ma isegi osaliselt nõustun harryga. Vanamees ostis kunagi mv6 omegale varta ja noname akusid. Mitte ükski neist ei pidanud kauem kui aasta vastu. Varta akut isegi vahetati garantii korras kaks korda. Kolmandal korral hakati jahuma, et generaator perses ja ei lae korralikult ning sellepärast läheb läbi. Sai kontrollitud geneka laadimist, anomaaliaid ei leitud. Vana läks siis ja ostis boschi s5 aku, see praeguseks peal juba 5 aastat. Enda renault scenic ll peal oli autol 2 pool aastat vanal autol, kui ostsin mingi suvaline uus aku, millel osi isegi garantii. Esimese talve lõpuks oli omadega õhtal. Sai samuti ostetud boschi s4 aku kataloogi järgsete ampritega. Pettumusena kuskil kuu aega hiljem avastasin, et müüdi mulle.kõige väiksemate ampritega aku, mida vahemikust soovitab tehas. Sellest sõltumata olen siiski ostuga väga rahul,aku jub 4 talv peal ja siiani väsimuse märke näitama ei ole hakanud.
Kaua need boschi akud tavaliselt kestnud on diiselautodel? On ehk kellelgi kogemusi lõpuni pidamisel? Mul ka bosch s5 peal (100Ah ja 850A käivitusvool vist), neljas talv läheb selle akuga. Väsimuse märke pole veel näidanud.
EDIT: Või oli 830A käivitusvool hoopis.