VÄike illustreeriv pilt Soome vs Eesti:

Ja küsimus pole mille eest ja kui palju maksta, vaid antud olukorras korritakse liiga palju. Inglismaal ja saksamaal (kui õigesti mäletan) oli ka mingisugune teleka maks ja seal isegi käidi aknataga luuramas, et kui pole maksnud aga teleka kuma oli toas, siis võeti ette sanktsoonid. Kaudselt on ka meil see maks, ehk siis digi tv näol. Teoorias võid jah 3e surmigavat kanalit vaadata aga noh....
Kütusefirmad ei usu et oluliselt hindu tõstma asuks.Nad oleks seda anyway teind, mis sa tõsti arvad et neid kotib mingi eesti millimallika elatustase v? Osalt muidugi piirab seda konkurents ja alati on võimalus sekkuda riigil sellisel juhul. Anyway jutu mõte oli selles, et kui on elatustase ja korralikult toimiv riik ülesse ehitatud, siis pole probleem maksta ühe või teise asja eest rohkem. Aga olukorras kus riigi rahvas on käpuli suures osas ja toompeal toimub skeem, kes korra sinna on saand, konstateerib fakti et mõnus soe koht, siis ma leian et 9 nahka koorida mingite segaste aktsiiside näol(mille kõrge tase lisab bensiini tulle igasugusele varimajandusele) on liig. P*rsest saab riik anyway. Kui ma õigesti mäletan siis puhtalt bensiinile jääb riigil päevas saamata 200k aktsiisi, kuna nii toorelt veetakse seda mustalt sisse. Suitsust ja alkoholist ma parem ei räägi. Need kogused mis ära võetakse on

number.
PS! Siin mõned kodanikut ütsid, et s*tt töö kui maksta ei jõua. Noh, pm õige, AGA ma ei leia, et peaksin iga viimasegi kui sendi maksudeks, bensiinile vms panema. Kokkuhoid on ostujõud ja ilmselt ei teeni siit foorumist keegi niipalju et raha pole number.
EDIT: üks huvitav artikkel:
http://www.ohtuleht.ee/416731 Eriti meeldis lõpuosa, et raskemad veokid ei saa sõita, sest eestison 52 utiili silda ja mitme aasta pärast võivad asfaldisse praod tekkida. Näidake ÜHTE teed mulle, kus pole mitme aasta pärast pragusid? Suurem osa pinnatakse selline huijoobõnni killustikuga juba paari aasta möödudes. Nii et isegi praeguse aktsiisi juures on meie teedevõrk täielik p*sk, v a ristmikud, kus on ilusad saarekesed ja puha

Mõttetu aktsiisiraha kraapida kokku, kui asfaldteerimis kvaliteet on täielik 0 (meie kliimat arvestades) ning raha ei osata mõistlikul kasutada