Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 09.05.2025 20:33

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 106  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Boikoteerimine 2010 - Statoil ja Neste
PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:04 
Kasutaja avatar

Seltsimehed krss ja usku võivad maksude teemal siin sõna võtta, ma arvan...alustaks autondusest (teemaksud, automaksud, tehniline pool jne) ja siis jätkaks igapäeva maksundusega. Huvitavamatest nimetaks telerimaksu näiteks ja seda rida võib veel kõvasti jätkata

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:06 

El Presidente kirjutas:
Seltsimehed krss ja usku võivad maksude teemal siin sõna võtta, ma arvan...alustaks autondusest (teemaksud, automaksud, tehniline pool jne) ja siis jätkaks igapäeva maksundusega. Huvitavamatest nimetaks telerimaksu näiteks ja seda rida võib veel kõvasti jätkata

Ja kogu loo point ?

Soomlane käib ikka Eestis viina ja juustu/makkara rallil ja kikusi ravimas, mitte vastupidi ! ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:10 
Kasutaja avatar

Ja sina ei läheks Venemaale käraka järgi, kui oleks võimalus ilma silma pilgutamata üle piiri tuisata ühe jutiga?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:15 

DeLaBig kirjutas:
Paraku oleks mõeldamatu, et 50km raadiuses elavad inimesed kõik Tallinna kesklinna koliks. Noh, oleks mõeldav, aga isiklikult mingit lasna, õika või mustamäe paneelikat ei hinda, milles ainus vaade oleks teine paneelikas ja linnulaulu tekitavad linnaelanikud.

Maalt linna töölkäimine on luksus. Kellele meeldiks paneelikad ja ühistransa üldse? Seda küsimust ei maksa ka nüüd tõstatada, et kust maalt tööd leida. Ega ei olegi lihtne. Seega paneelikasse või vait olla ja edasi teenida. Igaühe oma valik.

PS! Ma ei viitsiks isegi Laagrist linna tööle käia. Liiga kallis ja aeganõudev.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:15 

El Presidente kirjutas:
Ja sina ei läheks Venemaale käraka järgi, kui oleks võimalus ilma silma pilgutamata üle piiri tuisata ühe jutiga?

Et siis tegelikult on ida pool elu parem ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:19 
Kasutaja avatar

Tordi jutt ka väga õige...omajagu lõivu tuleb maksta ka selle eest, et su köögi aknast ei paistaks teise mehe paneelmaja/-korter, vaid näed ja kuuled ilusat loodust enda ümber, samalajal soovides sama linnakeskset elu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:25 
Kasutaja avatar

BWWRAT kirjutas:
El Presidente kirjutas:

Et siis tegelikult on ida pool elu parem ?

Sa võtad kuidagi väga valedest sõnaotstest kinni...ma hakkasin alustuseks rääkima üldse maksudest, mitte mis ajendab soomlast siia tulema. Aga ajendab ikka endiselt hea väike number hinnasiltidel ja sama võrdluse panin ma meie ja Venemaaga võrduma.

Ei ole ma hinnanud ega hakka hindama kus pool on parem või kus pool halvem elu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 03:30 

Andestust El Presidente

Ei saanud aru lihtsalt, kui informatiivne ja teemasse su postitus oli, vabandused veel kord :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 04:00 
Kasutaja avatar

Kisub küll teemast mööda aga: tänu sellele kehvale elule ei ole Eestis mustasid, kitsepõrutajaid ja kaltsupäid. Mina leian, et see on omamoodi positiivne. Ja väidetavalt need tegelased elavadki seal maal, kus naftat puuritakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 11:03 

VÄike illustreeriv pilt Soome vs Eesti:
Pilt

Ja küsimus pole mille eest ja kui palju maksta, vaid antud olukorras korritakse liiga palju. Inglismaal ja saksamaal (kui õigesti mäletan) oli ka mingisugune teleka maks ja seal isegi käidi aknataga luuramas, et kui pole maksnud aga teleka kuma oli toas, siis võeti ette sanktsoonid. Kaudselt on ka meil see maks, ehk siis digi tv näol. Teoorias võid jah 3e surmigavat kanalit vaadata aga noh....
Kütusefirmad ei usu et oluliselt hindu tõstma asuks.Nad oleks seda anyway teind, mis sa tõsti arvad et neid kotib mingi eesti millimallika elatustase v? Osalt muidugi piirab seda konkurents ja alati on võimalus sekkuda riigil sellisel juhul. Anyway jutu mõte oli selles, et kui on elatustase ja korralikult toimiv riik ülesse ehitatud, siis pole probleem maksta ühe või teise asja eest rohkem. Aga olukorras kus riigi rahvas on käpuli suures osas ja toompeal toimub skeem, kes korra sinna on saand, konstateerib fakti et mõnus soe koht, siis ma leian et 9 nahka koorida mingite segaste aktsiiside näol(mille kõrge tase lisab bensiini tulle igasugusele varimajandusele) on liig. P*rsest saab riik anyway. Kui ma õigesti mäletan siis puhtalt bensiinile jääb riigil päevas saamata 200k aktsiisi, kuna nii toorelt veetakse seda mustalt sisse. Suitsust ja alkoholist ma parem ei räägi. Need kogused mis ära võetakse on :D :D number.
PS! Siin mõned kodanikut ütsid, et s*tt töö kui maksta ei jõua. Noh, pm õige, AGA ma ei leia, et peaksin iga viimasegi kui sendi maksudeks, bensiinile vms panema. Kokkuhoid on ostujõud ja ilmselt ei teeni siit foorumist keegi niipalju et raha pole number.

EDIT: üks huvitav artikkel: http://www.ohtuleht.ee/416731 Eriti meeldis lõpuosa, et raskemad veokid ei saa sõita, sest eestison 52 utiili silda ja mitme aasta pärast võivad asfaldisse praod tekkida. Näidake ÜHTE teed mulle, kus pole mitme aasta pärast pragusid? Suurem osa pinnatakse selline huijoobõnni killustikuga juba paari aasta möödudes. Nii et isegi praeguse aktsiisi juures on meie teedevõrk täielik p*sk, v a ristmikud, kus on ilusad saarekesed ja puha :kill Mõttetu aktsiisiraha kraapida kokku, kui asfaldteerimis kvaliteet on täielik 0 (meie kliimat arvestades) ning raha ei osata mõistlikul kasutada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 16:51 

skyaudi kirjutas:
Ei maksa.

Inimene kelle brutopalk on 750€ maksab riigile maksudena 385,28€. Inimene kelle brutopalk on 2250€ maksab riigile maksudena 1 216,31€. Seega inimene kes teenib 3x rohkem maksab ka 3x rohkem makse (täpsemalt 3,16 korda isegi). Protsent on jah enam-vähem sama (38,2% vs 40,2%) kuid summa on ikkagi kolm korda suurem. Ja üldjuhul inimesed kes teenivad paremat palka on selle nimel ka vaeva näinud, seega ei näe põhjust miks peaks nendelt rohkem koorima hakkama. Sellinne süsteem sobiks pigem trahvidele, kus suuremapalgaline maksab ka rohkem trahvi kiiruseületamise jms. eest.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 16:59 

Palkar kirjutas:
skyaudi kirjutas:
Ei maksa.

Inimene kelle brutopalk on 750€ maksab riigile maksudena 385,28€. Inimene kelle brutopalk on 2250€ maksab riigile maksudena 1 216,31€. Seega inimene kes teenib 3x rohkem maksab ka 3x rohkem makse (täpsemalt 3,16 korda isegi). Protsent on jah enam-vähem sama (38,2% vs 40,2%) kuid summa on ikkagi kolm korda suurem. Ja üldjuhul inimesed kes teenivad paremat palka on selle nimel ka vaeva näinud, seega ei näe põhjust miks peaks nendelt rohkem koorima hakkama. Sellinne süsteem sobiks pigem trahvidele, kus suuremapalgaline maksab ka rohkem trahvi kiiruseületamise jms. eest.

Ühest küljest võib seda võtta kui karistust, teisest küljest ka suuremat vastutust ühiskonna ees. Päris paljudes heaolu riikides on astmeline tulumaks, nii et kahe otsaga vorst. Eesti pole selleks veel ilmselt valmis mitme põhjusel

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 17:05 
Kasutaja avatar

Selle raha, mille maksate kütuseaktsiisiks, säästate mujalt madalamtelt maksudelt! Põhimõtteliselt ei ole vahet, kuidas oma olemasolu eest maksta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 17:08 
Kasutaja avatar

Welllo kirjutas:
Selle raha, mille maksate kütuseaktsiisiks, säästate mujalt madalamtelt maksudelt! Põhimõtteliselt ei ole vahet, kuidas oma olemasolu eest maksta.

Millistelt maksudelt täpselt ma säästan selle kütuseaktsiisi osa?
Kütuseaktsiis ei ole kuidagi seoses teiste maksudega...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 03.03.2011 18:53 

krss kirjutas:
Aga mida arvate sellest, kui tõstetakse kütuse hinda aktsiisi arvelt nt 1.5 EURi peale ja samas hakkad saama kodanikupalka 80 EURi kuus? Sel juhul jääd ju ise plussi, koormavaks muutub see vaid "kütuselaristajaga" ringi sõites, samuti neile (turistidele ja illegaalidele), kes pole kodanikud, kelle arvelt saab riik ühtlasi lisaraha kodanike jaoks? Vastan juba ise, et minu arvates see ei toimiks, kuna kõrgem hind tekitab psühholoogilise tõrke, hakatakse vaatamata kütuse kompenseerimisele rohkem illegaalselt sisse tooma jne. Ka praegu on ju tegemist pigem psühholoogilise tõrke kui tegeliku probleemiga...

No tegelik probleem on olemas, kuna Eesti elatustase on keskmise palgaga võrreldes VÄGA kallis, ja kütuse kallinimene puudutab kõiki, ka neid kellel autot pole. sama nagu elektergi-see et sina küünlavalgel raamatut loed, ei tähenda et tööandja ei tahaks kokku hoida, toidupoes ei tõuseks hinnad jne.

EDIT:
http://majandus.delfi.ee/news/uudised/lugeja-kui-oli-too-soitsin-autoga-kui-kadus-too-jai-ka-auto-seisma.d?id=41428183 Vähemalt on keegi veel pahane, aga et rongiga hiiumaale sõita-noh seda aega minu silmad ilmselt ei näe :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1577 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 106  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis