Tere ööd
Sirvisin seda foorumit siin ja kuna siin tundub palju teadjamehi ja -naisi koos olevat, siis palun tarka nõu järgmises küsimuses:help :
Käin hetkel autokoolis, kuid oli tarvis hädasti sõita ja jäin väga lollilt politseile vahele lubadeta sõitmisega. Ei olnud tarvitanud alkoholi jne, seega ainus rikkumine oli lubadeta sõit. Onud politseinikud olid minu vastu väga viisakad ja üllatavalt heatahtlikud. Ise arvasin, et mul väänatakse käed selja taha, aga ei midagi sellist, õnneks. Mulle tehti kiirementlus ja pean maksma trahvi 400 eurot. Öeldi, et võin minna kas komisjoni või valida selle kiirmenetluse, võtsin siis viimase, lootuses, et maksan vähem kokkuvõttes.
Siit esimene küsimus - kui nüüd selline asi juhtus, kas siis autokooliga kööga? Olen aru saanud, et ARK minusuguseid eksamile ei lase? Kas kõik senini autokoolis tehtud (makstud) on nö vetsupotist alla lastud?
Ja teine küsimus - mis veelgi rohkem muret teeb - kas ma nüüd "määrisin" oma sõbranna auto registrinumbri ära selle tembuga?

Ma nägin, et neil oli masinas mingi arvuti, kuhu nad andmeid sisse toksisid ja sealt siis vaatasid, et kas mina olen volitatud kasutajate nimekirjas või mitte. Mind selles nimekirjas loomulikult ei olnud, pidin auto kõigest paari km kaugusele ema majja viima, mitte iga päev sellega ringi tiirutama. Ma saan aru, et minu isikukoodile jääb see plekk külge mingiks ajaks, kuni see arhiivi kaob, ent kas auto regnr on nüüd ka märgistatud vaatamata sellele, et minul ei ole selle masinaga mingit seost...? Ma olen aru saanud, et politsei võib teinekord kasvõi niisama igavusest auto numbri kuhugi sisse toksida ja siis peaks kohe näitama, et mingi jama on olnud? Pabistan, sest sõbranna on mul suht "raske" jalaga ja ta on paar korda trahvi ka saanud ning ma kujutan ette, kui nad peaksid kasvõi kusagil linnas tal taga passima ja toksivad numbri sisse, siis võivad kasvõi niisama "profülaktika" mõttes ta maha tõmmata (et kontrollida ega "tema" jälle lubadeta rooli taga pole olnud?)? Samas, kuidas see värk toimiks näiteks rendiautode jms selliste puhul, kus masinat võib kasutada suurem hulk erinevaid inimesi, kas siis need autod on ka kohe kõik nö punases nimekirjas?
Igatahes olen tänulik kõikidele, kes antud teemast oskavad midagi rääkida.
Liis