Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:04

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 40 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mis toimub liikluses?pimedates kurvides möödasõitjad.
PostitusPostitatud: 31.05.2013 20:20 
Kasutaja avatar

Ma küsin, mis viimasel ajal toimub liikluses? Ma näen ja kuulen üha enam pimedates kurvides möödasõitjatest.
On terve rida autosid, ees on lähedal pime kurv, kust midagi ei näe ja minnakse mööda, minnakse aga muudkui mööda ja ollakse pikalt vastassuunavööndis, õnn et keegi vastu ei tule.
Mis toimub selliste peas, kuidas neid niipalju on?
Ning päris tihti on neil ka väga ohtlikud olukorrad, ka mu isal oli alles hiljuti, kus talle tuldi pimedas kurvis vastu ja oleks äärepealt surmapauk olnud, väga napilt pääses.

Ja täna nägin jälle ühte, kes põrutas täiesti pimedas kurvis jumala suvalt mööda.

Küsiks, mis toimub selliste peas?
Ehk te hullunud möödasõitjad hakkaksite ka vahest mõtlema?
Praegu tuleb Kanal 2-st ussisoo saade, et mis põhjusel seal avariid toimuvad.
Aga polegi ju muud, kui inimeste rumalus peamiselt, nagu ka need hullunud möödasõitjad pimedates kurvides, täpselt sellised suhtumised neid õnnetusi ka ussisool põhjustavad.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Mis toimub liikluses?pimedates kurvides möödasõitjad.
PostitusPostitatud: 31.05.2013 20:48 

Inimestel on kiire.
Pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 01:58 

Part2 kirjutas:
On terve rida autosid, ees on lähedal pime kurv, kust midagi ei näe ja minnakse mööda, minnakse aga muudkui mööda ja ollakse pikalt vastassuunavööndis, õnn et keegi vastu ei tule..

tallinn-tartu mnt-l on see normaalne, sest sirgete peal on kaamerad. :neutral:

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 11:59 
Kasutaja avatar

see et väga napilt läks see tähendab, et kaugused ja kõik olid välja arvutatud väga täpselt, tuuletegur , haardetegur ja kõik olid arvesse võetud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 14:34 
Kasutaja avatar

bemarimees kirjutas:
see et väga napilt läks see tähendab, et kaugused ja kõik olid välja arvutatud väga täpselt, tuuletegur , haardetegur ja kõik olid arvesse võetud.

Mitte midagi polnud seal arvestatud ,sellised ei oskagi arvestada.
Pime kurv, kus mitte midagi näha pole, kus ei teagi, kas tuleb keegi vastu või mitte jne, lihtsalt suvalt lennatakse mööda.

Ma ei tea, ei ole seal Tallinn-tartul, midagi sirgete peal niipalju kaameraid, mina saan oma möödasõidud millegipärast kõik ohutult tehtud ja leian palju sirgeid või hea nähtavusega kurve, kus seda teha.

Siin on ehe näide, sellisest möödasõitjast ja tagajärg ka käes.
http://www.reporter.ee/2012/11/30/latla ... sonnetuse/

Siin ka hea näide, rumalast möödasõitjast, kes ka paugu korraldab sellega.
Täpselt läheb mööda halva nähtavusega kohas, mitmest autost ja tänu sellele jääb tal vastutulev auto märkamata ja panebki maha korraliku paugu.

http://www.youtube.com/watch?v=-iYGAcn66o4

Siin sõidab hooletu veokijuht mööda.jällegi avarii.
http://www.youtube.com/watch?v=D4wELfzdw00

Siin on tüüpiline juht, kes ei arvesta eesliikuva sõiduki vilkuvat vasakut suunatuld ja lendab aga muudkui möödasõidule.
Saab ka, sellisesele käitumisele omase tulemuse.
http://www.youtube.com/watch?v=uKQWL89jlv8

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 15:19 

Part2 kirjutas:
Siin on tüüpiline juht, kes ei arvesta eesliikuva sõiduki vilkuvat vasakut suunatuld ja lendab aga muudkui möödasõidule.

Selles videos on ju süüdi rekka, mitte filmiv auto. Selleks ajaks kui rekka suuna sisse lükkas ja möödasõitu alustas oli filmiv auto juba vastasuunas ja ise möödasõitu sooritamas. Veoautojuht oleks pidanud enne veenduma enda manöövri ohutuses, st. oleks pidanud peeglisse vaatama, et ega keegi parasjagu temast mööduda ei ürita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 16:48 
Kasutaja avatar

Normaalne juht oleks sellises olukorras möödasõidu katkestanud, mitte läinud õnne proovima.
See näitas ikkagi tema suhtumist.
Ilmselt jäi veokijuht süüdi tõesti selles õnnetuses ja ei käitunud õigesti, aga ikkagi, kui näed juba vasakund suunda, siis parem ära mine möödasõidule.
Eks muidugi see polnud parim näide, aga sellegipoolest.

Minust sõidetakse pidevalt nii mööda, ma sõidan maanteel, tuleb vasakpöörde koht, tee keskel on ärakeeramise tasku, pidevjooned, mitte mingil juhul, minust seal mööda sõtia ei tohi.
Eriti veel arvestades, et suuna lükkan varakult sisse, aga ei ikka mõni loll otsustab mööda süstida, kuigi mitte mingil juhul ei tohiks.
Nii ma siis jälgingi kullipilguga peeglit, et kas mõni loll otsustab mööda süstida ja nii hoian ära võimaliku avarii.
Kuigi teisel pole seal kohas, mitte mingil juhul õigust minust mööda sõita, annan mina järele, kuna mul on mõistust.

Neid olukordi on veel, kus on pidev joon ja mul juba ammu selgelt vasaksuund sees ja hoian veel tee telgjoone lähedale ka, ehk siis ilmselgelt hakkan ära keerama, aga ei ikka leidub lolle, kes peavad siis mööda kimama.

Kui ma käituks nii nagu too juht, et iga hinna eest ikka oma õigust taga ajada, oleksin juba ammu ei tea mitmes sellises avariis osalenud.
Liiga kergekäeliselt minnakse möödasõitudele.
See peaks olema hädavajadus, mitte harjumus, meil on see kahjuks aga harjumuseks ja tavaks saanud juhtidel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 17:27 

Sa oleksid nutma hakanud kui eile Tln-Trt peal oleksid mingi 21.00-22.00 aeg olnud, seal käis tõsine andmine ikka. Korra isegi mingi Saku originaal sildika opljääd tegi 2 realise tee 3 realiseks ( Loe: sõitis 2 auto vahelt mööda)..
Karm elu.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 19:53 

Part2 kirjutas:
Ma küsin, mis viimasel ajal toimub liikluses?

Mitte midagi, kõik on täiesti OK, lihtsalt Teile tundub, et miski on valesti.

Part, ära jumala eest seda videot vaata, võid päris raskekujulise trauma saada.

Ma olin ammu enne juba möödasõidul, kui vend sujuvalt üle joone hakkas tulema.

EDIT: Kuna ilmselt jäi siit edasi olev koht natuke segaseks...
S!!M kirjutas:
Part2 kirjutas:

Selles videos on ju süüdi rekka, mitte filmiv auto. Selleks ajaks kui rekka suuna sisse lükkas ja möödasõitu alustas oli filmiv auto juba vastasuunas ja ise möödasõitu sooritamas. Veoautojuht oleks pidanud enne veenduma enda manöövri ohutuses, st. oleks pidanud peeglisse vaatama, et ega keegi parasjagu temast mööduda ei ürita.

Seega lisasin ülemise osa...

Part2 kirjutas:
Normaalne juht oleks sellises olukorras möödasõidu katkestanud, mitte läinud õnne proovima.
See näitas ikkagi tema suhtumist.
Ilmselt jäi veokijuht süüdi tõesti selles õnnetuses ja ei käitunud õigesti, aga ikkagi, kui näed juba vasakund suunda, siis parem ära mine möödasõidule.
Eks muidugi see polnud parim näide, aga sellegipoolest.

Normaalne juht siiski laseb teisel möödasõidu lõpetada, teine asi, kui tagant tuleb selline madallendur, siis see madallendur ei pidurda enda hoogu maha nii ruttu.
Peaksid füüsikaseadusi ju natuke teadma küll.

See ristmikel pidevjoontega kohas möödasõit... see on teinekord AINUS koht, kus üldse mööda saab sõita ja kui ees liikujal suunda sees pole, siis järelikult ta ei keera kuskile ja kui on tuvastatud, et mujalt ei ole keegi tulemas, siis miks mitte möödasõita.

Ja peadki kullipilguga peeglisse vahtima, sest kui teine on alustanud oma möödasõitu ENNE pidevjoone algust, siis möödasõitu võib lõpetada pidevjoonte alas.

Kui väga vaja on, siis sõidan ka teiselpoolt ohutussaart mööda, keda ta seal keskel ikka segab, kui kedagi vastu ei tule. :)

Viimati muutis pokemon, 01.06.2013 20:33, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 20:16 
Kasutaja avatar

Härra pokemon, minuarust sa natuke lahmid tühja praegu. Enda video pealkiri on "järgmine kaubikuäss" ehk ise oled samamoodi vihane selliste pimedate peale, nagu teemaalgataja.

Teine osa "normaalne juht laseb möödasõidu lõpetada" - taaskord, seda ju teemaalgataja kirjeldaski, et kui mingi uhhuu hakkab mööda kütma, siis selle asemel, et ette keerata, laseb ta tal selle manöövri ära teha mitte ei keera ette.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 20:21 

mihkel-m kirjutas:
Härra pokemon, minuarust sa natuke lahmid tühja praegu. Enda video pealkiri on "järgmine kaubikuäss" ehk ise oled samamoodi vihane selliste pimedate peale, nagu teemaalgataja.

Teema algataja on ju tige selle peale, et tagant püssikuulina tulija(nagu mina tol hetkel) ei lase eespool rivikeskelt väljatulijal vahele reastuda...

Edit: see video pealkiri on selline sellepärast, et mõni aeg enne selle konkreetse video filmimist keeraski üks kaubiku vend mulle julmalt rea keskelt ette, pääsesin kõksust tänu tugevale pidurdamisele ja rooli vasakule tõmbamisele. Kusjuures tegu oli neljarealisega ja tegime möödasõitu rivis, ehk siis minu ees oli kaks autot, hoidsin ca ühe auto pikkust pikivahet ja ka kohe minu taga oli vähemalt üks auto.

Tsiteeri:
Teine osa "normaalne juht laseb möödasõidu lõpetada" - taaskord, seda ju teemaalgataja kirjeldaski, et kui mingi uhhuu hakkab mööda kütma, siis selle asemel, et ette keerata, laseb ta tal selle manöövri ära teha mitte ei keera ette.

Teema algataja soovib, et ta saaks pöörde teha nii, et ei peaks pilku peeglisse viskama, vaid võiks tuimalt kohe keerata, kuna suund oli ju sees.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 20:26 
Kasutaja avatar

Seda esimest asja ma ei märganud väga kuskil. Teine asi on minu arvates suhteliselt normaalne soov, aga see ongi ju ainult soov! Peamine on ikkagi ju see, et inimene käitub siiski nii, et võimaluse korral saaks avariid ära hoida, et teeotsade ja ohutussaarte juures mööda kütjad talle külje pealt tuppa ei tuleks. Ma saan aru, et vahel on need ainsad võimalused mööda sõitmiseks, aga nendel kohtadel on need pidevad jooned ja ohutussaared enamasti siiski kindla eesmärgiga. Nimelt selleks, et inimelusid säästa, mitte möödasõitja elu raskemaks teha.

striitreisser või mitte, on inimelu siiski suht kallis asi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 20:29 

S!!M kirjutas:
Part2 kirjutas:

Mihkel, vaata nüüd ilusti see video ära ja siis lisa siia pardi kommentaar, mida ma esimesena tsitiseerisin.

Teise kohta ma soovitasingi tal ju jätkata seda, mida ta õigesti teeb, ehk lasku edasi ja ärgu võtku südamesse, kui keegi temast mööda trügib, ju siis on vaja. :)

EDIT: Parandasin ka oma esimest postitust, et nii segane ei jääks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 20:36 

Ma ajasin mineva aastal möödasõidul ühe pardi alla, spido näitas 78km/h, traktor ajas pardi pojad alla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 01.06.2013 21:36 
Kasutaja avatar

Ja mida see hala siin ka annab? Kui on hirm teedel seigelda siis tuleks mõelda mõne alterantiivsema transpordivahendi peale kas pole nii?
Möödasõite tehakse koguaeg ja igapäev ja igas kohas kus kellegil vajadus tekib, käib pauk siis käib ongi üks tola siis vähem.
Rohkem positiivsust ja pedaal põhja ja tuld!

Jumal on rääkinud :hail :hail

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 40 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis