01tuner kirjutas:
No tegelikult on igal inimesel erinev arusaam sellest kas registreerida ümber või mitte. Sellessuhtes ma olen täitsa nõus, et PEAKS kokku leppima ostu ajal mis ja kuidas selle registreerimisega saab.
Otseloomulikult sama ka kindlustusega.
Ise olen iga kord nii ostu kui müügi ajal uurinud kindlustuse ja registreerimise kohta.
Killeriga täitsa päri.
AGA, kui sa müüd auto ära enda 5 päeva kehtiva kindlustuspoliisiga ja sinu tagantselja seda pikendatakse, ilma luba küsimata, siis mina katkestaks selle poliisi ära nagu nalja, sest minu teada kindlustuspoliisi omanikul tõuseb koefitsent kui uus kindlustusvõtja minu nimele poliisi pikendab ja ise sellega kellelegi sisse kärutab.
Okei ei pikenda poliisi. Lihtsam on uus kindlustus sõlmida omaniku nimele lihtsalt, oleks see ebaseaduslik, siis ilmselt seda ei tehtaks. Kirja läheb sinu nimi lihtsalt arve maksjana.
Omaniku kaitseb koefitsendi tõusmisest see kui ta peale mingit jama viib oma lepingu kindlustusse.
Paljud autod lihtsalt jääkski müümata kui oleks müüjal nõue, et auto peab ära vormistama. Mõnel on vaja maha müüa, on vaja raha ja on nõus kui auto jääb tema nimele.
Ja mis sest hullu siis on , sind kaitseb ju LEPING.
Ma lihtsalt ei saa aru, miks krdi pärast peab mingitele töllidele maksma 60€ (1000eek)(1/4 miinimumpalk) tühipalja paberi printimise eest? Palju lihtsam oleks kulusid kärpida ja viia autode vormistamine näiteks online tasemele ja riigilõiv mõistlikuks.
ison.ts kirjutas:
autot maha müües sa pigem eeldad, et see ka ümbervormistatakse, kui sa just varuosadeks ei müünud. Elementaarne ju? Ei pea siin midagi eraldi kokkuleppima või nõudma ning põlvejälgi tegema.
Kui sa ikka ei ütle, et sa tahad et ära vormistatakse, siis 50:50 kas vormistatakse. Samas kui sul pole põhjust või ei taha müüa, siis sa ei pea ju müüma.