Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:18

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 19 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: vaja leida auto
PostitusPostitatud: 15.06.2013 22:54 

tere oleks vaja teie abi et leida 1992 aasta audi 100 nr-iga 959 akm. auto on juba mitu aastat ymber kirjutamata tahaks präegust omaniku käte saada et talle öelda et ümber kirjutaks.

ette tänades Riivo

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: vaja leida auto
PostitusPostitatud: 16.06.2013 00:19 
Kasutaja avatar

riivo986 kirjutas:
tere oleks vaja teie abi et leida 1992 aasta audi 100 nr-iga 959 akm. auto on juba mitu aastat ymber kirjutamata tahaks präegust omaniku käte saada et talle öelda et ümber kirjutaks.

ette tänades Riivo

Mine v]ta ajutiselt arvelt maha ja kui auto veel liikvel on , kyll siis praegune kasutaja sinuga ilusasti ise yhendust v6tab

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2013 11:09 
Kasutaja avatar

Lihtsam variant on ju ostu-müügi leping ARK-sse esitada ja paluda võõrandamismärge teha. Siis juba igasugu trahvid jne peaks uue omaniku mure olema. Reaalselt on ta küll endiselt sinu nimel, aga sina oled kõik endast oleneva teinud, et liiklusregister omaks aktuaalset infot.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2013 11:38 
Kasutaja avatar

Kui on mitu aastat ümber kirjutamata siis arvatavasti pole enam ostu-müügi lepingut alles.
Ajutiselt arvelt maha ja asi korras.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2013 12:28 

Siit moraal - kui müüte auto keset ööd kuskil metsavahel maha ostu-müügi lepinguga ja ARK-i koos ostjaga ei lähe, siis öelge alati et 3 päeva pärast võtate arvelt maha kui ümber pole regristreeritud

Mitu aastat lasta kellegil ringi sõita oma masinaga...njaa :)

Viimati muutis ookuitore, 16.06.2013 18:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.06.2013 15:49 
Kasutaja avatar

See on juba nii nämmutatud küsimus, et veidi naljakas ja kurb on kohe kui iga nädal samasisuline teema tuleb.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 12:50 

ookuitore kirjutas:
Siit moraal - kui müüte auto keset ööd kuskil metsavahel maha ostu-müügi lepinguga ja ARK-i koos ostjaga ei lähe, siis öelge alati et 3 päeva pärast võtate arvelt maha kui ümber pole regristreeritud

Mitu aastat lasta kellegil ringi sõita oma masinaga...njaa :)

Arvelt ei ole õigus sinul seda masinat maha võtta.

O-M lepinguga on ostja juba uus omanik, sina oled MNT büroos ainult infopõhiselt omanik, mitte tegelik omanik. Targem tegelane keerab sulle endale käru kui sa arvelt maha võtad masina. (V.a juhul kui sa lepingusse sisse ei kirjuta eraldi klauslit)

Võõrandamine MNT-sse ja korras.
Ideaalis võid "enda auto" kindlustuspoliise ka ise lõpetada ja sealt raha tagasi saada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 12:55 
Kasutaja avatar

Päris julm sigadus on auto maha müüa mingi pika kindlutusega ja siis tagantselja see ära lõpetada. Kui sa ikka müüd maha auto ja vormistamist kokku ei lepi või ei nõua, siis sa ei saa eeldada ka, et ära vormistatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 13:08 
Kasutaja avatar

killer666 kirjutas:
Päris julm sigadus on auto maha müüa mingi pika kindlutusega ja siis tagantselja see ära lõpetada. Kui sa ikka müüd maha auto ja vormistamist kokku ei lepi või ei nõua, siis sa ei saa eeldada ka, et ära vormistatakse.

autot maha müües sa pigem eeldad, et see ka ümbervormistatakse, kui sa just varuosadeks ei müünud. Elementaarne ju? Ei pea siin midagi eraldi kokkuleppima või nõudma ning põlvejälgi tegema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 13:32 

No tegelikult on igal inimesel erinev arusaam sellest kas registreerida ümber või mitte. Sellessuhtes ma olen täitsa nõus, et PEAKS kokku leppima ostu ajal mis ja kuidas selle registreerimisega saab.

Otseloomulikult sama ka kindlustusega.

Ise olen iga kord nii ostu kui müügi ajal uurinud kindlustuse ja registreerimise kohta.
Killeriga täitsa päri.

AGA, kui sa müüd auto ära enda 5 päeva kehtiva kindlustuspoliisiga ja sinu tagantselja seda pikendatakse, ilma luba küsimata, siis mina katkestaks selle poliisi ära nagu nalja, sest minu teada kindlustuspoliisi omanikul tõuseb koefitsent kui uus kindlustusvõtja minu nimele poliisi pikendab ja ise sellega kellelegi sisse kärutab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 13:52 

Kõige lihtsam on O-M lepingusse kirjutada, et ostja peab vähemalt 5 tööpäeva jooksul auto ümberregistreerima...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 19:09 
Kasutaja avatar

01tuner kirjutas:
No tegelikult on igal inimesel erinev arusaam sellest kas registreerida ümber või mitte. Sellessuhtes ma olen täitsa nõus, et PEAKS kokku leppima ostu ajal mis ja kuidas selle registreerimisega saab.

Otseloomulikult sama ka kindlustusega.

Ise olen iga kord nii ostu kui müügi ajal uurinud kindlustuse ja registreerimise kohta.
Killeriga täitsa päri.

AGA, kui sa müüd auto ära enda 5 päeva kehtiva kindlustuspoliisiga ja sinu tagantselja seda pikendatakse, ilma luba küsimata, siis mina katkestaks selle poliisi ära nagu nalja, sest minu teada kindlustuspoliisi omanikul tõuseb koefitsent kui uus kindlustusvõtja minu nimele poliisi pikendab ja ise sellega kellelegi sisse kärutab.

Okei ei pikenda poliisi. Lihtsam on uus kindlustus sõlmida omaniku nimele lihtsalt, oleks see ebaseaduslik, siis ilmselt seda ei tehtaks. Kirja läheb sinu nimi lihtsalt arve maksjana.
Omaniku kaitseb koefitsendi tõusmisest see kui ta peale mingit jama viib oma lepingu kindlustusse.

Paljud autod lihtsalt jääkski müümata kui oleks müüjal nõue, et auto peab ära vormistama. Mõnel on vaja maha müüa, on vaja raha ja on nõus kui auto jääb tema nimele.

Ja mis sest hullu siis on , sind kaitseb ju LEPING.

Ma lihtsalt ei saa aru, miks krdi pärast peab mingitele töllidele maksma 60€ (1000eek)(1/4 miinimumpalk) tühipalja paberi printimise eest? Palju lihtsam oleks kulusid kärpida ja viia autode vormistamine näiteks online tasemele ja riigilõiv mõistlikuks.

ison.ts kirjutas:
autot maha müües sa pigem eeldad, et see ka ümbervormistatakse, kui sa just varuosadeks ei müünud. Elementaarne ju? Ei pea siin midagi eraldi kokkuleppima või nõudma ning põlvejälgi tegema.

Kui sa ikka ei ütle, et sa tahad et ära vormistatakse, siis 50:50 kas vormistatakse. Samas kui sul pole põhjust või ei taha müüa, siis sa ei pea ju müüma.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 17.06.2013 23:21 
Kasutaja avatar

Sellised rotid ei peaks üldse autode poole vaatama, kel pärast auto ostu ei jätku enam raha, et ümber vormistada jne. See on juba selge märk, et on liiga suur suutäis võetud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 18.06.2013 10:47 
Kasutaja avatar

Killer, siin on isegi hea odav. Saksas maksis eelmine omanik ainuüksi nn arvelt maha müügiks eest mingi 70 euro kanti. Seda palju omanikuvahetus/arvele võtmine seal maksab ma isegi ei tea. Transiitpass on samas küll odav, mingi 12-13 eurot on ARK kulud. Meil on ju ainuüksi numbrid 100 euro kanti. Saksas olenevalt numbrite tootjast 5-10 eurot tükk.
Saksas sellist varianti pole, et annad aga ostjale paberid kätte ja kõik. Seal peavad nad dokumentidega ARK-sse minema ja vormistama auto staatuseks niiöelda müügis. Seda enam, et kui osta auto näiteks Tallinnast, siis sa pead Tallinnas tegema riigisisesed ajutised numbrid ja oma kodulinna sõitma (ala Tartu). Alles Tartus siis saad auto lõplikult arvele võtta. Meie tänane süsteem on selles mõttes tõesti suht sõbralik.
Samas mis puutus siin eelpool kirjeldatud kindlustuse teemasse, siis kuidas sa üldse teada saad, et sinu nimel avarii tehti? Vabalt võib see ilusti koefitsenti tõsta nii, et sa ise seda teadagi ei saa.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 19.06.2013 19:58 
Kasutaja avatar

dellu kirjutas:
Saksas maksis eelmine omanik ainuüksi nn arvelt maha müügiks eest mingi 70 euro kanti.

Aga palju Saksas palk keskmiselt on ;). Ilmselt maksab seal burks+ väike coca tanklas samapalju.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 19 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis