Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 01:30

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kui euroopa reisil läheb auto katki, mida teha?
PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:22 
Kasutaja avatar

Tere, küsimus siis neile, kes on euroopas reisinud, eelkõige need, kes on seal rohkem reisinud.
Tooksin välja olukorra, kus minna eestist euroopasse reisile, jõudes näiteks poolasse, auto läheb katki, keeltest oskad vaid eesti ja inglise keelt.
Mis võimalused on, mida tuleks teha, kuhu helistada?
Endal puuduvad kogemused auto katki mineku osas välismaal, aga oleks hea teada, plaanis millalgi eurotrip ette võtta, ei tahaks nõutult teeäärde jääda, kui oma autoga miskit juhtuma peaks.

Tänud asjalikele vastajatele.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Kui euroopa reisil läheb auto katki, mida teha?
PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:29 
Kasutaja avatar

Ajan küll möla,aga ise ei julge mingi suvalise "saiaga" minna,võtmesõna on kas Rendiauto,kes toovad sulle asendusauto ja majutavad enda kuludega või siis garantii autoga,millega sisulisel sama.Ise lähme vist kohe kohe hyundai-ga euroopa,siiamaani on väga head kokkupuuted esindusega.
Korra sai esindusse helistatud ja üeldud,et auto on seal seal maantee ääres ja võtmed on tagastange all.Ise sai teise autoga minema sõidetud.(küttepump andis alla)
(hea sõber sõidab juba 5 aastat hyundai-ga)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:38 
Kasutaja avatar

Isikliku autoga pole käinud, käisin rendibussiga, mis otsustaski poolas katki minna, siis helistasime kohe rentnikule, kes hakkas pärnust uue bussiga järgi kihutama..hommikuks oli kohal, vahetasime bussid ära ning tema tellis puksiiri ja pani eesti poole tagasi ajama.
Isikliku auto suhtes ilmselt tuleks pöörduda kuskile korralikuma töökoja poole, neid väikeseid garaasikaid ja õlinäppe ma ei usaldaks, isegi kui mõne vana vectra vms autoga oled.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:40 
Kasutaja avatar

Ise tulin ilma piduriteta Veneetsiast-Tallinnasse :hail Lihtsalt ei saanud ei Itaalias(reedel kella 14 ajal) ega Austrias(laupäeva hommikul) olid kõik kinni ja nii ma siis uhasingi Tallinnani. Pidurid toimisid u:5% ja Audi A6 avant automaat....

Aga Part...teadatuntud liikluskulturist-peaks ju ainult tutika autoga sellise reisi ette võtma :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:43 

BLACK-CIVIC kirjutas:
Ise tulin ilma piduriteta Veneetsiast-Tallinnasse :hail Lihtsalt ei saanud ei Itaalias(reedel kella 14 ajal) ega Austrias(laupäeva hommikul) olid kõik kinni ja nii ma siis uhasingi Tallinnani. Pidurid toimisid u:5% ja Audi A6 avant automaat....

Aga Part...teadatuntud liikluskulturist-peaks ju ainult tutika autoga sellise reisi ette võtma :D

irw, Veneetsiast :D ma sõitsin linnast transitiga ilma piduriteta laagrisse, juba see oli jube :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:52 
Kasutaja avatar

Lxc kirjutas:
BLACK-CIVIC kirjutas:

irw, Veneetsiast :D ma sõitsin linnast transitiga ilma piduriteta laagrisse, juba see oli jube :D

No tegelikult ütlesid pidurid üles Kreetal-enne praamile sõitu. Seal siis Pireauses praamilt maha ja miski 250km Patrasesse järgmisele praamile, sellega siis Veneetsiasse. Kokku ilma piduriteta u:2700km. Austrias jäin veel kiiruseületamisega vahele :burnout Arvake ära, mis nägu see ment tegi, kui ma 70km/h hooga pidama sain alles teises küla otsas :lol

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:55 
Kasutaja avatar

ilma piduriteta olen mina jõgevalt tallinna pannud, tööle kiirustanud..see oli päris negatiivne kogemus, audi a3 -ega.
Aga noh, minu kaastunne sulle B-C .. :D see ilmselt üpris ebameeldiv kogemus :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 13:58 
Kasutaja avatar

Äkki keegi räägiks, mis võimalused on ilma keelt oskamata näiteks poolas või saksamaal?
Usun, et saksamaal on asi vist lihtsamgi, aga ega ma ei tea.
Ma kardan kõige rohkem, et mootoriga midagi juhtub, seda on kõige raskem ette näha ja enne kontrollida.
Diislil peab kindlasti enne küttefiltri ära vahetama, eestis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 14:17 
Kasutaja avatar

No kui kardad-mine bussi/lennureisile.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 14:32 

part1 kirjutas:
Äkki keegi räägiks, mis võimalused on ilma keelt oskamata näiteks poolas või saksamaal?
Usun, et saksamaal on asi vist lihtsamgi, aga ega ma ei tea.
Ma kardan kõige rohkem, et mootoriga midagi juhtub, seda on kõige raskem ette näha ja enne kontrollida.
Diislil peab kindlasti enne küttefiltri ära vahetama, eestis.

Saksamaal nii väga hätta ei jää. Poolas võib küll probleeme tekkida. Võta igaks juhuks sõnaraamat/läppar sõnaraamatuga kaasa. Kui satud kuskil hätta, kus ka arvuti on, siis lükka lahti google translator ja saab ka hakkama.

Rehvivaht JA vahetusvelg kaasa. Kuumakindel teip ka igaksjuhuks kaasa ja peaks saama vähemalt maantee äärest minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 15:32 
Kasutaja avatar

see arusaam, et poolas ka netti leidub kiirteede ääres, see mõte matke kohe maha. sai käidud mais häälega ja peale pärnut ma enam korralikult wifisse ei saanud. Ainult Poola-Leedu paaril piiriäärsel tanklas on vaba wifi, mujal aga enam mitte. Küsi piiril sealses tanklas mingit numbrit -st buksiir jne. muide saadakse aru küll poolas kui sa räägid inglise keeles.

Saksas on kiirteedel iga 500m või 1km tagant sellised telefonid, kuhu sa saad helistada ADAC`i ja tulevad sulle sinna appi ;) Sai räägitud ühe sellisega ja mainis, et buksiir veab oma haldusalas peaiselt margihooldusesse.

Vaata saksa ADAC`i lehelt infot mida nad räägivad sulle ;)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 16:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuna mul Swedbank'i liising on siis euroopa sisene tasuta maanteeabi tel. 8881888

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 16:42 
Kasutaja avatar

Minu vana mersu ei ole liisingus, ega garantiiga, seega pean ise hakkama saama :lol .
Sellest saan ma aru, et kindlasti läheb see jama maksma, aga kui kuidagi moodi räägitud ei saa inimestega, näiteks poolas siis on jama.
Sõnaraamatuga midagi teeks ära, aga tülikas kui lauseid teha ei oska ja hääldusi ei tea, google translatorile ei saa loota, nagu aru saan, kuna netti pole.
Ainuke võimalus, et iga riik kust läbi sõidan, iga selle riigi keeles hangin omale mingi lause, näiteks "mu küna kustus ära, aidake" :lol

Tomtom tuleb vist kindlasti hankida selleks puhuks, muidu ei tea kus olengi, et abi kutsuda :lol .

Viimati muutis part1, 15.08.2009 16:46, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 16:46 
Kasutaja avatar

Mina küll Poolas ei vene ega inglise keelega hakkama ei saanud. Poola turul leidsin ainult ühe türklase, kes vene keeles sõnu üksteise järele pani ja ainult nii saime suheldud. Igalpool mujal tee käte ka jalgadega selgeks, mida tahad, isegi tanklates välja arvatud Statoil, seal leidub kolme teenindaja peale üks, kes natuke inglise keelt jagab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.08.2009 16:47 
Kasutaja avatar

919 kirjutas:
Mina küll Poolas ei vene ega inglise keelega hakkama ei saanud. Poola turul leidsin ainult ühe türklase, kes vene keeles sõnu üksteise järele pani ja ainult nii saime suheldud. Igalpool mujal tee käte ka jalgadega selgeks, mida tahad, isegi tanklates välja arvatud Statoil, seal leidub kolme teenindaja peale üks, kes natuke inglise keelt jagab.

Need ülejäänud kaks statoili teenindajat, valvavad seda intellektuaali. :lol
Aga ega keegi ei tea, kas mingi eesti firma ei paku sellist teenust, mis ulatuks mingeid teid pidi välismaale.
Et helistad neile eestisse või kuhugi ja saadavad krõbeda hinna eest abi. :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis