Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 02.05.2025 23:07

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 24 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: PALUN ABI leida kurjategija/petis
PostitusPostitatud: 14.09.2009 21:16 
Kasutaja avatar

Tere kõigile.

Mure siis järgmine - 2009 aasta aprilli lõpul müüsin ühe oma sõiduki maha milleks oli '90 Opel Vectra A numbrimärgiga 565 TDL (viewtopic.php?f=13&t=519&start=15). Ostja leidus foorumi kaudu, ning sõiduk läks uue omaniku kätte ostu-müügi lepingu alusel. Paari päeva eest aga tehti selle sõidukiga avarii ning polisei süüdlast kätte ei saanud, ühtlasi on auto ümber registreerimata ning konstaabli jutu kohaselt puudus sõidukil ka kindlustus. Situatsioon on see, et nüüd nõutakse minult raha, olgugi, et minul pole asjaga juba ammu mingit pistmist. Kahjude ulatust hetkel ei tea aga vist päris suur. Kahjuks on kõik kirjad seoses sõiduki müügiga kustutatud ning saadetud kirjade alt vaid paar võimalikku nime leidsin, enam tõesti ei mäleta, kes ostja oli, peale selle, et Eestlasest noormees ja vist väljaspool Tallinnat elav. Sõiduk tegi avarii muidu telliskivi tänaval Tallinnas või midagi sellist.

PALUN kõigil, kel asja kohta mingit infot on, mulle teatada numbril 56651419. Süüdlaseni viiv info allikas saab ka vastavalt premeeritud.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: PALUN ABI leida kurjategija/petis
PostitusPostitatud: 14.09.2009 21:39 
Kasutaja avatar

Mainin ära teistele, kes ost-müük lepinguga autosid müüvad, tehke see leping kahepoolselt, seega on teil tõendus,et auto müüdud konkreetsele omastajale.
Samuti on soovitus see, et ost-müük lepinguga müües, mainige ära, et ntx 2 nädala jooksul peab auto olema ümber vormistatud, kui mitte, siis saab vabalt ARK`s arvelt maha võtta ning uus omanik saab arvele tagasi ainult siis, kui masina ümber vormistab oma nimele.

Omal oli ka kunagi sama situatsioon, tõestasin ära, et olin tol hetkel kodus.
Kuna ostja sõitis lihtsalt politsei eest ära ning hülgas auto, siis oli mul õigus see auto tagasi võtta...müüsin ta teist korda seega maha :)

Ära unusta fakti, et politsei peab tõestama, et sina roolis olid, mitte kodus teki all...kui just mingeid seadusemuudatusi selles osas tehtud pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2009 21:45 
Kasutaja avatar

DeLaBig kirjutas:
Mainin ära teistele, kes ost-müük lepinguga autosid müüvad, tehke see leping kahepoolselt, seega on teil tõendus,et auto müüdud konkreetsele omastajale.
Samuti on soovitus see, et ost-müük lepinguga müües, mainige ära, et ntx 2 nädala jooksul peab auto olema ümber vormistatud, kui mitte, siis saab vabalt ARK`s arvelt maha võtta ning uus omanik saab arvele tagasi ainult siis, kui masina ümber vormistab oma nimele.

Kuna ostja sõitis lihtsalt politsei eest ära ning hülgas auto, siis oli mul õigus see auto tagasi võtta...müüsin ta teist korda seega maha :)

Täpselt, mina olen lisaks lepingu skänninud, digitaalselt allkirjastanud ja saatnud ARKi kui võõrandamisest teatamine, siis ei lasu müüjal peale müügikuupäeva enam vastutust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2009 21:51 
Kasutaja avatar

Noh jah, tagant järgi tarkus muidugi.. Ostjast niipalju mäletan, et oli igati viisakas ja täiesti selline usaldusväärne noormees, sellist jama ei oleks tõesti osanud oodata :angry

On kellegi seadustega lähemat suhet, selles suhtes, et kui on tunnistajaid, kes võivad kinnitada, et ma polnud isegi samas linnas õnnetuse hetkel, siis kas see vabastab mind süüst ja ühtlasi ka kahju hüvituse kohustusest? Ma igaljuhul lähen kasvõi kohtuni välja sellega, aga mina pole nõus maksma millegi eest kui ma olen täiesti ilmsüütu inimene antud juhul.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2009 21:56 

Äkki pole sellel tüübil kah asjaga pistmist, kellele sa müüsid.. äkki ta müüs kah edasi ning see uus tüüp müüs kah edasi jnejne...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 14.09.2009 22:41 
Kasutaja avatar

Vastavalt uuele seadusele oled sa suht kuses ka siis, kui sul on tunnistajad, et olid mujal sel hetkel. Sina, kui vastutav kasutaja peab teadma, kes autoga sõidab või vastutad ise.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 02:12 
Kasutaja avatar

Oot, kui sul on ostu-müügi leping alles siis see auto pole ju enam sinu oma selle allkirjastamise hetkest.
Seega ma ei saa hästi probleemist aru.....

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 06:23 
Kasutaja avatar

http://auto.motors24.ee/vehicles/247496 ... =price.ASC

Kas sinu vana kuulutus rippuma jäänud või juba järgmise venna oma, kuid,
äkki on abiks...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 08:08 
Kasutaja avatar

Heigo,

hiiglaslikud tänud, see sama tüüp oligi, kellele ma esimese sammuna auto müüsin, nägu täitsa sama ning tõepoolest, temaga olen ma postkasti kaudu suhelnud, tal siin sama kasutajanimi. Annan informatsiooni politseile edasi ja lasen juurdluse avada, mind ei huvita aga õiglus peab jalule saama, nii ikka ei saa olla et süütu mees kannab karistust. Kui ta müüski auto edasi siis müüs aga ega see pole enam seaduslik, sest kui ta ei reganud ümber ja minu nime alt koos lepinguga müüs (ilmselt pidi uue ostu-müügi lepingu vorpima sest vana oli tema nimele tehtud) siis on tema juba osaliselt ebaseaduslikult tegutsenud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 11:17 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
DeLaBig kirjutas:

OT, aga kust otsast oli sul õigus see auto tagasi võtta?
Sul on õigus ostu-müügi lepingu alusel tõestada, et see auto on sinupoolt müüdud.
Sul on õigus ostu-müügi leping ARK-i viia ja järgmisele omanikule võõrandamine teha.

Tahad öelda, kui müün oma auto lepinguga maha ja järgmine vend saab minu nimele parkimistrahvi, siis võin auto tagasi võtta?
Selline asi võiks ja peaks karistatav olema !

Selle jaoks tulebki lepingusse kirjutada, kaua see kehtib.
Omandaja oma viga, kui ta 2 nädala jooksul ei ole suutnud ümber vormistada, samuti on seega tunduvalt suurem tõenäolisus, et saad selle masina oma nimelt ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 11:25 
Kasutaja avatar

Päris nii ikka ei saa, kui sa nüüd just valesti ei väljendanud ennast.
Sa saad lepingusse kirjutada, et "sõiduk tuleb ARK-s ümber vormistada 14 päeva jooksul ning kui selle aja jooksul ei ole ümber vormistatud, siis loetakse sõiduki omandiõigus müüjale tagasiläinuks ja makstud tasu leotakse renditasuks". Kui sa ütled lihtsalt, et leping kehtis 14 päeva ning peale seda oleks see justkui tühistunud, tähendab see seda, et sina pead ka saadud raha tagastama. (Lepingu tühistamise korral peavad ju mõlemad pooled oma üle antud objekti tagasi saama (ehk sina auto ja tema raha). See, et ostu-müügi leping kehtib teatud arv päevi on linnalegend. Kui lepingus pole tähtaega määratud, siis kehtib ju igavesti. ARK jah vist nõuab, et 5 päeva jooksul ümber oleks vormistatud, samas ei usu et mingi seaduslik alus on. Kui ma näiteks auto saksast ostan ostu-müügi lepinguga, siis ma ei pruugi ju 5 päevaga isegi kohale jõuda.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 11:57 
Kasutaja avatar

No ma ei tea, mina sain selle auto igaljuhul tagasi ja müüsin 2. korda maha, samas sellest juba 5-6a mõõdas :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 11:58 
Kasutaja avatar

eks kutt hakkas kindlasti ise põdema kui sita kokku keeras. Võib-olla arvab siiani, et auto kuskil politsei parklas.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 15:48 
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Samuti on soovitus see, et ost-müük lepinguga müües, mainige ära, et ntx 2 nädala jooksul peab auto olema ümber vormistatud

Miks teha oma elu ise raskeks? Autot müües lähed koos ostjaga ARK-i, vormistad 2-s eksemplaris ostu-müügilepingu (enne lepingu vormistamist tasub raha oma kätte võtta) ja ostja saab omale kohapeal uue tehnilise passi, pole mingit jama pärast, et kelle auto ja kes sõitis.

Tõnu

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 15.09.2009 15:52 
Kasutaja avatar

MantaOwner kirjutas:
Tsiteeri:
Samuti on soovitus see, et ost-müük lepinguga müües, mainige ära, et ntx 2 nädala jooksul peab auto olema ümber vormistatud

Miks teha oma elu ise raskeks? Autot müües lähed koos ostjaga ARK-i, vormistad 2-s eksemplaris ostu-müügilepingu (enne lepingu vormistamist tasub raha oma kätte võtta) ja ostja saab omale kohapeal uue tehnilise passi, pole mingit jama pärast, et kelle auto ja kes sõitis.

Tõnu

Tööinimestel näiteks pole aega mõõda ilma ringi kolada päeval (seega õhtu või nädalavahetus). Aga tööpäeva lõppedes on juba ka ark kinni. Tihtipeale käiakse veel autosid teises eesti otsas vaatamas/ostmas. Seega puudub koheselt võimalus minna ARK-sse. Ise ka mitmeid autosid nii ostnud kui ka müünud. ID kaardi kasutaja saab vajadusel kohe ju ka ARK-s vormistada ajutise mahavõtmise kui näeb, et auto ikka tema nimel. Aga ostu-müügi leping loomulikult kahes eksemplaris.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 24 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis