Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Liikluskorraldus Tartu linnas
PostitusPostitatud: 16.12.2009 02:55 

Teatavasti on Tartu linna tänavad peamiselt parema käe reegli järgi sõidetavad- ehk suurem enamus ristmikke on reguleeritud liiklusmärgiga 132- Samaliigiliste teede ristmik mis kohustab paremalt lähenevale sõidukile teed andma. Endal oli siin paar päeva tagasi Tartus sellistel ristmikel päris imelikke situatsioone, kus ma nüüd palungi tuliste streetracerite seisukohta, kuidas on õige teed anda. Tol päeval jättis Tartu mulle küll mulje, et mõni ei tea mida tähendab parema käe reegel- vahepeal ma hakkasin lihtsalt juba endas kahtlema- sellepärast tegin ka teema, et kuidas teeandmine välja näeks Teie silmis ning kas kõik mõtlevad ühtmoodi või mõni annaks kuidagi teisiti teed ? :D

Liikluses on siis Punane, Must, Sinine ja Lilla sõiduk Millises järjekorras siis teeandmine toimuks?

ps! joonistamisoskus paintis ei kannata kriitikat!!! :D

Pilt

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Liikluskorraldus Tartu linnas
PostitusPostitatud: 16.12.2009 03:02 

punane lilla must sinine?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 03:07 

Pakun, et kuna sinine sooritab pööret, siis annab märku punasele ning jääb ootele. Autod liiguvad järjekorras :
1)Punane
2)Must
3)Lilla.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 03:08 

Eelpoolkirjeldatu on loogiline järjekord.

Reaalis ei jõua kõik autod niikuinii täpselt korraga ristmikule, või kui jõuavad, siis ületab esimesena kõige kiirema reaktsiooniga/suurima hooga tulev otsesõitja.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 08:37 
Moderator
Kasutaja avatar

Rakendatakse sundviisakust e. esimesena liigub see, kes teisi etteruttavalt käeviibetega tänab.

Tartu liiklus on omamoodi, kuid saab hakkama küll, kui vähegi loogikat kasutada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 08:48 
Kasutaja avatar

Lihtsustatult võib siis öelda, et Kes ees see mees. Ning targem annab järele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 10:45 
Kasutaja avatar

Tartu liiklus on aastaringselt talveunes, enamus aega peab lihtsalt fooride taga seisma tänu aeglastele troppidele ja vale tsükliga fooridele. Mina kui Tartu inimene tunnen ennast Tallinnas sõites palju paremini.

Selliseid situatsioone nagu esimesel pildil, toimub Karlovas igapäevaselt. Enamus kordadest peab ise esimesena läbi minema, sest keegi ei julge sõitma hakata.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 11:35 
Moderator
Kasutaja avatar

Tartus liigeldes 100x selline asi ette tulnud ning minuarust enamasti lahendub see must, lilla, sinine, punane. Heal juhul panevad punane koos lillaga veel minema, kui lilla vähe uimasem tüüp.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 12:30 

Ma nyyd kyll ei ytleks et midagi väga jamasti siin Tartu liikluses oleks. Muidugi seda venda, kes fooridesse rohelist lainet programeeris, seda imelooma(loe: Idiootlikku värdjat, kes on VÄGA VÄGA vale ameti peale saanud) tahaks kohe oma silmaga näha. Viimasel ajal on isegi need foorid nahka keeratud, mis varem töötasid ideaalselt. 2 varianti, kas sõita 25 km/h või sis 75 km/h, - kust otsast see arukas on - mina aru ei saa.

Ja üldiselt isiklikult võrdkylgsel 4jakesi ootasin varem ära, kuni keegi sõitis ära ja sis edasi juba kellegil parem käsi vaba, aga nyyd viimane aasta olen taibanud, et suht kõik sellise suhtumisega pigem, nii et vaikselt veeren ise üle ja läinud ma olengi.... :smokin

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 15:12 
Kasutaja avatar

waasa kirjutas:
Pakun, et kuna sinine sooritab pööret, siis annab märku punasele ning jääb ootele. Autod liiguvad järjekorras :
1)Punane
2)Must
3)Lilla.

Täpselt nii peaks asi toimuma!

tomcraft kirjutas:
Ma nyyd kyll ei ytleks et midagi väga jamasti siin Tartu liikluses oleks. Muidugi seda venda, kes fooridesse rohelist lainet programeeris, seda imelooma(loe: Idiootlikku värdjat, kes on VÄGA VÄGA vale ameti peale saanud) tahaks kohe oma silmaga näha. Viimasel ajal on isegi need foorid nahka keeratud, mis varem töötasid ideaalselt. 2 varianti, kas sõita 25 km/h või sis 75 km/h, - kust otsast see arukas on - mina aru ei saa.

Ja üldiselt isiklikult võrdkylgsel 4jakesi ootasin varem ära, kuni keegi sõitis ära ja sis edasi juba kellegil parem käsi vaba, aga nyyd viimane aasta olen taibanud, et suht kõik sellise suhtumisega pigem, nii et vaikselt veeren ise üle ja läinud ma olengi.... :smokin

Huvitav kas foori ahv on sama mees kes ringtee äärde teeb kohe vöötradasid?

Täitsa perses, ma usun et see inimene tahab jalakäijaid ära tappa! Või siis kogu liiklust ära ummistada. Iga kuradi ringilt maha sõites tuleb kohe vöötrada, ja kui rohkem autosid ringil on ummik valmis!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 16:41 
Vahet ei ole kes ees läheb. peaasi, et sisse ei sõida sellele kes paremalt tuleb.
USAs näiteks kehtib paremakäe asemel kes ees see mees - seda pole raske hiljem tõestada ka kumma nina rohkem sodi on.

Tsiteeri:
§ 160. Reguleerimata samaliigiliste teede ristmikul peab rööbasteta sõiduki juht – kui eesõigusmärgid ei näita teisiti – andma teed paremalt läheneva rööbasteta sõiduki juhile. Samamoodi peavad omavahel toimima trammijuhid. Rööbasteta sõiduki juht peab andma teed trammijuhile, sõltumata trammi sõidusuunast.
§ 162. Kui reguleerimata ristmikul juht ei tea, mis liiki teel ta on, peab ta arvestama, et asub kõrvalteel.

Vist eksis siinkohal märkide paigaldaja.. odavam on annateed märgid üles panna ja neid kuluks ainult 2x.
Maksumaksja rahadega renditud märgid, sellest poliitikute palgad ju ei vähene. :D

Reguleeritud samaliigiline ristmik reguleerimata kujul.

Loogiliselt võttes sõidab sinine pooleldi teele vasakpööret sooritama, läheb must üle ristmiku, lilla ületab ristmiku, sinine lõpetab pöörde ja punane hakkab alles siis liikuma kuna tee ei ole enam kinni. Seaduse järgi võttes pole sinise auto omanik veel manöövri ohtutuses kindel ja ootab kuni punane ületab ristmiku, siis must ja lilla.

Üles

PostitusPostitatud: 16.12.2009 17:15 
Kasutaja avatar

Minuarust on tartus väga hea ja lihtne liigelda, kuna olen ka eluaeg siin sõitnud.
Muidugi vahel ajavad närvi need kes ulmeliselt uimerdavad või ei näe kui roheline foorituli süttib. :beer

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 17:28 
Moderator

4 auto juhtumine parema käe ristmikule on ülimalt harudalne, kuid Tartus sage nähe. Seega on üleüldine kirjutamata reegel, et viimane saabuja liigub esimesena ja vabastab ristmiku teistele liiklejatele järjekorra alusel liikumiseks.

Venemaal on näiteks kirjutamata reegel see, et kellel on kõige kallim auto, liigub esimesena :D.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 20:26 
Kasutaja avatar

Tartus on väga lihtne liigelda ja fooridel pole ka midagi viga :)
Kes tahab vastupidist väita siis soovitan käia soomes ja liigelda seal ca nädal ja siis siia uus postitus teha .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 16.12.2009 21:05 

tartu liiklus on muidu enamvähem, veide kiirem võiks aind olla, sama nagu tlnas hetkel pool aastat tlns olnud ja siin küll mingeid pidureid ei sõida, aga samaliigiliste teede ristumisel 4 autot kokku saada on sagedane nähtus, sõidab ikka see kes enne ristmikult minema saab

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 32 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis