Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 11.05.2025 16:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Liisinguülevõtmine vms? Kogemusi?
PostitusPostitatud: 24.01.2009 17:21 

Selline probleem/küsimus, kuna varem ei ole kokkupuuteid sellise asjaga olnud, siis sooviks infot, kuidas mõni protsess lihtsalt toimub. Nagu ikka ei osteta tänapäeval väga autosid otse välja- ikka võetakse liisingusse. Plaanin ise ka uut/vähekasutataud autot liisingusse võtta, kuid olen siin uurinud erinevaid võimalusi, kuid ühest asjast täpselt aru ei saa- ehk keegi hea inimene selgitab protseduuri.

Nimelt võtame kõige tuntuma auto portaali Eestis ´auto24.ee. Väga paljud müüvad seal praktiliselt oma uusi sõidukeid mingi hinnaga(tavaliselt on selleks hinnaks siis see, kui palju autoomanikul on juba enda kuludega liisingufirmale raha makstud). Ütleme, et müüb "mingit" 2008 aasta sõidukit a´la 40 000 ning Lisainfosse on märkinud, et "Ostetud -X firmast- ning Võimalik jätkata ka liisingut". Küsimus ongi nüüd selline, et ütleme, et ma maksan sellele autoomanikule selle 40 000 välja, aga kellele ma seda liisingut jätkan- kas eelmisele autoomanikule isiklikult panagakontole igakuu(mingi lepingu alusel äkki?) või lihtsalt muutub liisingufirmale maksja andmed? Eelmise omaniku nimi asendub minu nime ja andmetega?

Keeruline värk, aga usun, et mõni teadja mees on ikka asjaga kursis.
Tänud,

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Liisinguülevõtmine vms? Kogemusi?
PostitusPostitatud: 24.01.2009 17:56 
Kasutaja avatar

On 2 võimalust, 1. sa võid liisingu üle võtta, makstes eelmisele omanikule tema poolt tahetud summa + lepingutasu pangale ~2500.- ning jätkad sealt maksmist, kus eelmine pooleli jäi. Ehk siis 40k eelmisele omanikule ja 200k auto puhul 160 000.- kuumaksudena maksta.
2. Sa võtad selle auto tervenisti liisingusse, makstes panga poolt nõutud sissemakse(ntx 10% 200k`st)+ lepingutasu ja pank annab eelmisele omanikule ise see 40k.

Juhul kui sulle pangast muidugi liisingut antakse.

Mina siis nii aru saanud :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2009 20:22 

pank ei kanna raha eraisikule ehk seda nn 40000.- mis siin näiteks toodud.Nad ei saa teha mingit arvet vms asja, aga kui sul on auto firma nimel siis firmale kantakse see raha ära.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2009 20:37 

Kuidas ei kanta?
Mina tegin liisinguavalduse Swedbanki. Eelmisel omanikul oli liising Sampos.
Kuna auto jääkväärtus oli X.- krooni ja endine omanik küsis 20 tuhat rohkem, siis vormistas Swed Sampole dokumendi, et ostab auto liisingu üle. Sellega läksime Samposse, kes omakorda kontrollis andmed ja andis loa vormistada auto ARK-is minu nimele jaloovutab liisingu Swedi.
Siis Mäepealse Arki/Swedi tagasi ja sai auto ümber vormistatud.
Kuskil a la nädala jooksul sai siis eelmine omanik selle vahesumma miinus käibemaks oma kontole.

Huvitav oli see et kogu protsessi juures ei pannud Sampos liisingut maksev isik mitte ühtegi allkirja kuskile. Eks pangad allkirjastasid omavahel ja mina Swediga lepingu ja asi klaar.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 24.01.2009 20:41 
Kasutaja avatar

kiire-lauri kirjutas:
pank ei kanna raha eraisikule ehk seda nn 40000.- mis siin näiteks toodud.Nad ei saa teha mingit arvet vms asja, aga kui sul on auto firma nimel siis firmale kantakse see raha ära.

Kuidas siis sinu teooria järgi üldse eraisik 100 000.- maksvat autot müüa saab, kui pank talle raha ei kanna, kui keegi selle liisingusse võtab :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2009 03:14 

Ütleme, et kui auto maksab 200k ja auto jääkväärtus on 150k. Ja uus omanik võtab ta jätkamise asemele hoopis uuesti täishinnaga liisingusse, maksab pank mulle selle 50k tagasi?(ja sellest summast läheb KM maha jah?)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2009 03:41 
Kasutaja avatar

Anduu kirjutas:
Ütleme, et kui auto maksab 200k ja auto jääkväärtus on 150k. Ja uus omanik võtab ta jätkamise asemele hoopis uuesti täishinnaga liisingusse, maksab pank mulle selle 50k tagasi?(ja sellest summast läheb KM maha jah?)

Nii ta peaks olema jah, käibemaksu ei oska kommenteerida...samas miks peaks minema.

Näiteks kui mul on 120k maksev auto ja jääk 80k, siis on mul võimalus vahetada oma auto 40k maksva auto vastu(ta annab oma odavama auto sissemakseks) ja jätkab liisingut sealt kust mina pooleli jäin(lepingutasu maksab ka loomulikult).

On kellegil soovi liising mult üle võtta, avataril olev auto siis ja samade tingimustega, mis näiteks kirja panin :P

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2009 18:00 

Miks peaks keegi täishinnaga auto uuesti liisingusse võtma, mõistus on kadunud või? Aga noh, pangale see loomulikult meeldib.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2009 18:28 

justcraizy kirjutas:
Miks peaks keegi täishinnaga auto uuesti liisingusse võtma, mõistus on kadunud või? Aga noh, pangale see loomulikult meeldib.

Täishinnast pole siin vist keegi rääkinud.
Pigem küsis teemaalgataja liisingu ülevõtmise kohta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.01.2009 18:44 
Kasutaja avatar

justcraizy kirjutas:

No sellest saab ikka igaüks aru, et auto hind langeb ajaga...müüja määrab vastavalt turuhinnale summa, mis ta omale tahab, paljudel juhtudel on auto hind niivõrd langenud, et tema oma makstud osa ei näe enam...annab lihtsalt nulliga üle.
Nagu kasutaja Usku müüb oma st`d, ostis tutikana, maksis 2aastat liisingut ja nüüd annab 0-sissemaksega ära, ehk ise ei taha midagi ja ülevõtja maksab sealt edasi, kust usku pooleli jäi(5`st 2a makstud, 3a uuel omanikul veel maksta või teeb uuesti 5a peale, oma valik).

Kõik on loogiline, mõelge nüüd ise ka natuke.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2009 11:24 
Kasutaja avatar

DeLaBig kirjutas:
justcraizy kirjutas:

No sellest saab ikka igaüks aru, et auto hind langeb ajaga...müüja määrab vastavalt turuhinnale summa, mis ta omale tahab, paljudel juhtudel on auto hind niivõrd langenud, et tema oma makstud osa ei näe enam...annab lihtsalt nulliga üle.
Nagu kasutaja Usku müüb oma st`d, ostis tutikana, maksis 2aastat liisingut ja nüüd annab 0-sissemaksega ära, ehk ise ei taha midagi ja ülevõtja maksab sealt edasi, kust usku pooleli jäi(5`st 2a makstud, 3a uuel omanikul veel maksta või teeb uuesti 5a peale, oma valik).

Kõik on loogiline, mõelge nüüd ise ka natuke.

Kuivõrd täna nõuavavad juba kõik liisingud 30% sissemakset, siis suure tõenäosusega on igal juhul vaherahaga odavam üle võtta. Iseasi on see, et kuidas uuele omanikule sobib eelmise omaniku maksegraafik, äkki näiteks ainult 3a peale tehtud, aga uus omanik tahaks 6a peale. Sellisel juhul on loomulikult mõtekam uus leping teha.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2009 11:27 
Kasutaja avatar

Ärge sogage vett.

mitte midagi ei saa niisama "üle võtta". Nö "ülevõtja" käib kogu liisingu kadalipu täpselt samamoodi läbi nagu iga teine ostja. Kui "ülevõtja" rahaseis liisingule ei meeldi, siis ei saa midagi üle võtta.

Ühesõnaga. Sõna liisingu "ülevõtmine" on sisutühi sõnakõlks. Kõik liisngutaotlejad käivad komisjonist läbi. Kui sul sissetulekut pole näidata, siis liisingut ei saa, hoolimata vajalikust 40 000 kroonist sinu taskus.

No ja nii loll pole ükski müüja, et oma lepinguga annab auto kellelegi kolmandale ja küsib iga kuu vajaliku summa.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2009 11:36 
Kasutaja avatar

No see on ju päevselge, et liisingu tingimustele pead ikka täpselt samamoodi vastama. Ise poleks isegi sellise asja peale tulnud, et keegi suudab vastupidist arvata.
Aga päris tühi sõnakõlks ta siiski pole ju, sest auto kätte saad enamasti väiksema väljaminekuga, lõpphind jääb muidugi sama. Lihtsalt hetkel ei anna ükski liising alla 30% sissemakse autot kätte. Iseasi on muidugi autoplatsid, kes teinekord pakuvad 0% sissemakset. On ka juhuseid, kus auto turuväärtus on alla liisingu jääkväärtuse, sellisel juhul võid parimal juhul omanikult raha peale saada :) - näiteks tr2nsmees pakub ju hetkel oma autole 10 000 eek peale. Liisingu ülevõtmine on ka vormistamise seisukohast mõned kroonid odavam (Kui uuest aastast on omanikuvahetus 900 krooni, siis andmete muutmine 300, ehk siis omanik jääb ju samaks ja muutub ainult vastutav kasutaja).

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2009 16:04 
Kasutaja avatar

Charly, ma arvan, et see nn kadalipp pole kellegile üllatus ja iga vähegi teadlik inimene teab seda, et liisingu ülevõtu puhul kehtivad samad tingimused, mis lihtsalt liisides.

Muidugi, palju on hetkel neid inimesi, kes ei alusta liisingut otsast peale(5-6a peale siis), paljudel ikka müüjale tema osa maksta on. Suurem võimalus on see, et ntx minu auto tahtja annab oma 40k maksva auto mulle vaherahaks ja maksab 4a iga kuu kogusummas 2200.- VÕI, kui tahab, võib jäägiga otsast peale alustada.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 26.01.2009 16:35 
Kasutaja avatar

Aga kui jäägiga otsast peale alustad, siis tuleb ju ikkagi a´la 30% sissemakse teha?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 67 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis