Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 03.05.2025 12:22

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 47 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Parkimine KÜ territooriumil
PostitusPostitatud: 09.03.2010 11:38 

Nimelt selline probleem, et autode parkimine toimub ühistu kinnisel territooriumil, kuhu pääseb värava kaudu. Olen selles majas üürnik ning omanik andis mulle värava võtme ning lubas kasutada tema parkimiskohta. Peale sisse kolimist tuli mu juurde ühistu esinaine ja ütles, et neil on selline kord, et üürnikud peavad parkimise eest maksma (eraisik 500.- ja juriidiline isik 1000.-), korteri omanikud kes elavad selles majas saavad tasuta, see kord on kinnitatud üldkoosolekuga. Nüüd siis tekkis järsku parkimiskohtade puudus. Ühistu esinaine kirjutas kirja(saadeti kõikidele korteritele), et ma oma auto ära viiksin ja et enam ei kehti selline parkimiskord, nüüd ei tohi üürilised enam üldse maja juures parkida, kuigi üldkoosolekut ei ole veel olnud. Rääkisin omanikuga ja tema on valmis ka kirjutama volituse, et ma võiksin kasutada tema parkimiskohta kuni ta ise seal ei ela. Selle peale ütles esinaine, et see ei loe, teda mingid volitused ei huvita. Samas asub meie maija tegutsema uus büroo, küsisin kuidas nende parkimisega on. Selle peale öeldi, et nemad arvatavasti võivad kuna neil suur pind (2 korteri jagu) ja nemad maksavad makse (ma maksan ka komunaali nagu nemad ja olen ka nõus parkimise eest maksma).
Kas on mingi seaduse punkt, mis võiks mulle abiks olla, sest muud moodi vist ei saa kui kohtusse pöörduda, sest ei tahaks sellist ebaõiglust kannatada. Kõik volitused ja muud vajalikud asjad saaks ma omaniku käest.
Või on kellelgi olnud kogemust samasuguse situatsiooniga?

parimat,.

Viimati muutis lampisjalg, 10.03.2010 08:10, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Parkimine KÜ territooriumil
PostitusPostitatud: 09.03.2010 11:46 
Kasutaja avatar

ära tee välja,aga las omanik kirjutab volituse igaksjuhuks, siis ei tohi ta midagi kobiseda. kibestunud inimene lihtsalt see ühistu esinaine. parkimiskohad käivad ikka korteri juurde, seda juhul kui omanik on korterit ostes ostnud ka parkimiskoha maja hoovis. ühistu võib muna imeda.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 12:05 

Osade vanemate majade hoovides on samuti tõkkepuu ees ning ainult krt teab kuidas seal parkimiskohti jaotatakse. Võibolla on ühistu koosolekuga paika pannud, et allüürnikutele parkimiskohad ei laiene. Kui on uus maja ning koht välja ostetud, siis pole jah probleemi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 12:13 

Maja on kesklinnas. Eelmise üldkoosoleku otsusega võeti vastu kord, et üürnikud maksavad. Nüüd siis aga juhatus otsustas(ilma üldkoosolekuta), et enam üürnikud ei tohi parkida, ning isegi omanikud kes ise kohapeal ei ela ei või parkida. Minu korteri omanik aga on nõus mulle volituse kirjutama, et sel ajal kui tema seal ei ela võin mina tema parkimiskohta kasutada. Mu naabril on selline teema, et korter on tema vanaema oma aga vanaema ei ela seal. Talle öeldi ka, et tema ei tohi ka parkida, kuna ei ole korteri omanik. Suht absurd värk.

Viimati muutis lampisjalg, 10.03.2010 08:11, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 12:17 

Enne üldkoosolekut ei saa mingeid muudatusi keegi teha korralduses. Kui korteri omanikul on oma koht olemas, siis pargi rahus seal. Volituse võib ju ka pmst kirjutada.
Üldkoosolekul oleneb nüüd sellest, et kas majas on palju või vähe üürnikke. Aja kindlasti enda korteri omanik kohale ja lase hääletada ning looda, et on ka teisi, kes seal majas kortereid üürile annavad ning sellisest parkimiskorraldusest huvitatud pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 12:26 

Mille alusel nad üldse raha tohivad parkimise eest küsida, kui ma ise elan seal? kasvõi üürnikuna. Huvitav, et nemad teevad mingeid omi reegleid seal kuskil koosolekutel.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 12:27 
Kasutaja avatar

Absurdsed nõudmised tõesti sellel ühistul, samas tegelikult see ei ole sinu kui üürniku mure, kuna konkreetse ühistu liige sa ju ei ole. Sina pead suhtlema korteriomanikuga, kes siis vastavalt üürilepingule võimaldab või ei võimalda parkimist hoovis. Kui lepingu järgselt on sätestatud, et pead seal parkida saama (ka suuline leping loeb), siis pargi edasi ja ignoreeri ühistut. Kui kellegil on pretentsioone, siis suuna nad omaniku jutule, kes peab sinu huvisid ise kaitsma antud teemas. Kui tal see ei õnnestu ja parkimisvõimalus kaob, siis võid ise esineda nõudmistega näiteks üüri summa vähendamise suhtes seoses kuluga, mis tekib parkimisega tänaval tasulises alas jne.. Ja kui ikka kaubale ei saa, on ju alati võimalus leida sobivam pind endale, pakkumisi on praegu palju ja kui oled korralik üürnik muidu, peaks välja kolimise mainimine omaniku liigutama panema küll.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 14:09 

Uuri ka seda, kas selline parkimiskord selle maja juures on ka legaalne. Ei mäleta, kus saates oli kaa juttu nendest kinnistest parklatest maja ees ja seal oli öeldud, et selline piiratud parkimisala peab olema kinnitatud mingi ameti poolt, muidu ei ole neil õigus seda tõkkepuuga piirata. Minu arust oli see Kaua võib saates.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 14:19 

Ah jaa seda unustasin mainida, et meie hoovi on paigaldatud ka märgid, mis lubavad KÜ-l auto teisaldada. Aga see ei mängi rolli, kuna aasta aega ma parkisin seal probleemideta ja maksin iga kuu 500.-, ning ei kobisenud kui õhtul pidin ootama 30 min et mõni koht vabaneks. Nüüd olen ka nõus edasi maksma, kui ainult selline võimalus antaks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 14:39 
Kasutaja avatar

Võitle lõpuni ,ära anna alla :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 14:44 
Kasutaja avatar

Seal oli minuarust probleemiks, et tegu oli kas linna maaga või oli sealt enne ka läbisõit teiste majade juurde. Selle tõttu siis oli probleem, et operatiivsõidukid ei saa ligi. Eramaa peal ei saa keegi keelata parkimise korraldamist.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 14:45 

Võid oma murega põõrduda ka http://www.juura.ee foorumi poole. Mitte, et siinsed inimesed vähem adekvaatsed oleks aga sealt saad ehk kindlamad vastused :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 15:55 

lampisjalg kirjutas:
Ah jaa seda unustasin mainida, et meie hoovi on paigaldatud ka märgid, mis lubavad KÜ-l auto teisaldada. Aga see ei mängi rolli, kuna aasta aega ma parkisin seal probleemideta ja maksin iga kuu 500.-, ning ei kobisenud kui õhtul pidin ootama 30 min et mõni koht vabaneks. Nüüd olen ka nõus edasi maksma, kui ainult selline võimalus antaks.

Magnus

Sa oled/olid nõus maksma 500.- selle eest,et tohiks parkida,ilma,et sul oleks olnud oma koht :?
See nüüd küll normaalne ei ole,et oma elamise hoovis pead maksma,saaks veel aru,et kui igal korteril oma koht ja mitu autot sul.Ning siis maksad autota naabrimehele,et kasutad tema kohta ka.
Mina saadaks küll selle korteriühistu pikalt,pole nende asi kas üürid seda või oled omaniku sugulane vms.
Mille alusel seal üldse parkida tohib ? Teisaldamise märgiall peaks veel mingi silt ehk olema ...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 16:01 

Märgil on parkimine KÜ loal ja siis all, et sõiduk võidakse teisaldada

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 09.03.2010 16:13 
Kasutaja avatar

kodanikud on lasknud ühistul pähe istuda.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 47 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis