uzzac kirjutas:
piirang hakkaks minu arusaamist pidi kehtima vaid kesklinna osas ja mitte kõige suurematel tänavatel. ise kesklinnas jalgupidi käimist soosiva inimesena saan väga hästi aru mis vahe on 10km/h. tundub vähe aga ajaviitseks võiks proovida keegi autoga pidurdada 40kmh ja siis 50kmh. vahe peaks olema täitsa mõõdetav.
ülekäigu kohtadel puudub 80% juhtidel küll viisakus jalakäijat üle lasta, kuigi seadus seda käsib teha. osad lasevad kaugemal hoo maha veidi ja siis kui ma olen suutnud enamvähem ära kobida teepealt süstitakse selja tagant hooga läbi. not cool. tasub hoida silmad lahti ja vb roolitaga mõelda, et oh näe ülekäigu rada tuleb, siis silmanurgast vaadata kas seal on inimene või ei. ise talitan küll selliselt roolitaga.
aastatega olen ise liikluses kõvasti rahunenud, eks ajas närvi küll kui keegi "uimerdas", kuid samas see mõni sekund mida selle tõttu hiljem sihtpunkti jõuan ei tasu elusees minujaoks ära mingit totrat manöövrit või roolitaga röökimist.
maanteedel võiks meil ka olla 80km/h nagu soomes, sest paljud inimesed ei oska meil korralikult sõita ja võttes arvesse meie riigi suurust ei tekiks sellest ka linnadevahelise sõidu peale kuluva ajaga suurt muutust.seal kus on mitmerealine maantee võiks jah 110 tõesti olla.
alles eile pärnust tulles oli nähtavus vahepeal null. hiljem lumesadu lakkas ja teel oli selline lumelöga, siis hakkasid mingite ime peldikutega juhid idiootlikke ja üliohtlike möödasõite tegema. aru ei saa miks või milleks. juu oli minu 85km/h neile piinarikas, sellest hoolimata annan alati tagasõitjale suunaga teada et olen teda märganud ja tee on möödasõiduks tühi.
sul hea rääkida, saad oma kihutamisvajadused rajal rahuldatud, paljudel pole selleks võimalust ja tahaksid lihtsalt maanteel sajaga kihutada
Ise ei ole kiiruse langetamise poolt. Tallinnas siiski jagub inimesi, kes sõidavad täpselt 50, eriti lahe, kui kaks sellist satub kõrvuti kuskil kaherealisel, eriti kui nad hakkaksid kulgema 40km/h. Arvan, et väga palju on selliseid liiklejaid, kes igal võimalusel üritavad reeglite täpsetest jälgijatest võimalikult ohtlikult mööda süstida. See on palju ohtlikum, kui linnas 50-ga liiklemine. Lisaks suureneb kütusekulu, liiga väikestel kiirustel see teatavasti tõuseb kiiruse langedes.