Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:54

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 33 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Eesti numbrid ja toonklaas ees? Autoga välismaale.
PostitusPostitatud: 29.03.2010 21:51 
Kasutaja avatar

Ehk keegi pädevam oskaks öelda, kuidas suhtutakse eesti numbritega autole välismaal kui on ees külgmistel akendel toonklaas? Kas võidakse ka trahvi teha? Või kui ntx eesti numbritega täistooniga soomes sõita, kas võidakse ära väänata?

Viimati muutis VW, 29.03.2010 21:54, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Eesti numbrid ja toonklaas ees?
PostitusPostitatud: 29.03.2010 21:53 
Kasutaja avatar

Võidakse

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Eesti numbrid ja toonklaas ees? Autoga välismaale.
PostitusPostitatud: 29.03.2010 22:00 
Kasutaja avatar

Olen 1.5 aastat ühes Soome väikelinnas elanud ja viimased 3 kuud liiklen autoga millel on esiakendel päris tume toonklaas, probleeme siiani olnud pole.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 03:01 
Kasutaja avatar

Mida kotib välismaa menti see, mis minu autoga tehtud on? Kui mul on enda riigi kehtiv tüv olemas pole tal midagi kobiseda. See et mõni kodutööd on teinud ja Eesti seadused pähe õppinud ei tohiks ju anda õigust võõras riigist mind selle eest karistada et ma mingi trikiga olen kehtiva tüv-i saanud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 09:08 

thunder kirjutas:
Olen 1.5 aastat ühes Soome väikelinnas elanud ja viimased 3 kuud liiklen autoga millel on esiakendel päris tume toonklaas, probleeme siiani olnud pole.

kas sulle ei hakta juba varvaste peale astuma ning nõudma, et sa soome nr-i märkidega autoga sõidaksid ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 11:34 
Kasutaja avatar

G2rry kirjutas:
Mida kotib välismaa menti see, mis minu autoga tehtud on? Kui mul on enda riigi kehtiv tüv olemas pole tal midagi kobiseda. See et mõni kodutööd on teinud ja Eesti seadused pähe õppinud ei tohiks ju anda õigust võõras riigist mind selle eest karistada et ma mingi trikiga olen kehtiva tüv-i saanud.

Loomulikult kotib,kuna soomes ja paljudes muudes riikides on ka esi akendel toonid keelatud ja peale selle kui oled kusagil võõras riigis,siis kehtivad Ka sulle selle riigi liikluseeskirjad ja seadused !

Viimati muutis analyzethis, 31.03.2010 12:41, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 11:48 
Kasutaja avatar

Poisid poisid. Asjad päris nii ei käi.

Kui sõita ringi Eestis Soome, Rootsi vms riigis registreeritud autoga, siis Eesti politsei ei saa su auto kohta mitte halligi öelda. Sul võib olla miljon LED tulukest, 100 000 Ksenooni jms. Nad ei saa sind saata kordusülevaatusele, kuna Eestis kehtestatud nõuded teises riigis registreeritud auto kohta ei kehti ja sul ei ole kohustust käia autoga Eestis ülevaatusel. Sa võid paigaldada autole 8 turbot ja summuti läbimõõt võib olla 10 tolli, kuid kohalikud määrused kehtivad vaid kohalikele autodele.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 12:19 
Kasutaja avatar

Mina olen kunagi Läti-Leedu piiril maksnud "dooljat" selle teema eest.

Läksime Saksa autot tooma - ja mineku autol oli ees päris tugev toon.
Kuna varasem kogemus toonklaasiga ees piiril puudus, ja piirivalveametnik ilmutas huvi selle fakti vastu, siis läksime ise ka veits ähmi. Vana vaatas, et oh - hea poistelt raha skeemitada.

Jutt oli kohe järgmine - kas kutsun mõõtjaga politseipatrulli siia - või 50 EUR ja sõitke minema.

Maksime 50 EUR ja igal piiripunktil lasime edaspidi igaks juhuks esiaknad alla. :D

Mind see mõte ikkagi jäi painama, et kas tõesti oleks saanud meid kinni pidada, ja uurisin oma tuttavalt diplomaatilises korpuses. Sealt vastati, et sarnaselt eelkõneleja jutule, et kuna kehtivad normid auto ülevaatuseks on olemas - ei saa midagi välisriigis seaduste ja nõuete erinevuse kohta otseselt teha. Kui aga kohalik politsei tuvastab sõidu jätkamist takistavad puudused sõidukil - jääb sõit katki.

Mõelge kasvõi olukorda, kus Saksas bahnil raskeveokite kontrollil avastatakse, et sul on käru raamis mõra. Uskuge, sinna see käru jääb, kuni mõra parandatud või probleemile lahendus leitud. Sellisel juhul on raudselt õigus sind pidada, trahvida ja nõuda masina parandamist.

Tagasi meie loo juurde:
Meie aga otsustasime nahaalselt käituda tagasi tulles, ja trükkisin paberi Saksas, kus oli Eesti ja Inglise keeles kirjas, et antud paber on väljastatud autole reg nr see ja see, ja annab kontrollitud õiguse kasutada auto kõigil klaasidel tumendatud aknaid, kuna autot kasutatakse kriminaaljälituse töös. Alla panin oma allkirja ja kopeerisin eesti vapi.

Poola-Leedu piiril oli järgmine huviline, kes tahtis raha saada ilmselt toonklaasi eest ja ähvardas mõõtmisega. Sellelt ma pärisn luba, et kas võin tulla autost välja. Võtsin pagassist paberi. Näitasin. Vana luges, andis tagasi ja soovis head teed.

Tegelikult ma ka ei tea, kus tõde lasub. Kui autol on lähi, kaug ja udutules ise pandud Xenon, ja sõidan sellega mööda Helsinkit keset päeva, ees toonklaasid ja taga meeter mõlemale poole autost välja ulatuv alumiiniumist tiib.... Krt - ilma trahvita küll ei saa ju pääseda, ainukese vabandusena, et meil Eestis on kehtiv ÜV sellisel autol?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 12:20 
Kasutaja avatar

Et siis võib ka ilma summutita lasta autol öösel kuskil majadevahel pläriseda, niikaua ja nii kõvasti kui tahad, kuna kui kuskil oled auto ilma summutita arvele saanud, siis politsei ei saa midagi teha?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 12:24 
Kasutaja avatar

G2rry kirjutas:
Mida kotib välismaa menti see, mis minu autoga tehtud on? Kui mul on enda riigi kehtiv tüv olemas pole tal midagi kobiseda.

Samamoodi ei tohiks siis ju Eestis olla selle esiklaasi tooniga mingit probleemi, kuna kehtiv ülevaatus on ju olemas, kuigi sa klaasid toonisid ära peale ülevaatusel käimist. Keegi ei hakkagi uurima, millal või kuidas sa selle ülevaatuse said, kui on midagi lubamatut, siis selle eest ka meeldetuletus tehakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 12:58 

Mix regati autosid lätti ja venemaale? Et pääseda eesti seaduste kitsendusest(kyll tyybikinnituse, toonklaaside jmt). MOTT.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 13:11 
Kasutaja avatar

Üks juhtum selle aasta algusest. Eesti firmale kuuluv veok (Eesti numbritega) peeti Lätis kinni ja määrati kordusülevaatus. Lätlased saatsid vastava informatsiooni MKM-ile ja sellega seoses võttis Maanteeamet sõidukilt ülevaatuse ära. Firma nõudis Maanteeametilt aru, miks nii ja selle peale viidati EL vastavatele dokumentidele ja uuesti ülevaatusele tuli ikkagi minna.
See, et iga reapolitseinik ei taha potentsiaalselt umbkeelse välismaalasega (kui paljud politseinikud oskavad läti keelt?) tegemist teha, on eraldi teema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 13:31 
Kasutaja avatar

Kuskil tuleb muidugi piir ette mida tohib ja mida ei tohi teha aga kindel on see ,et xenon udukates ja toonklaas ees ei tohiks küll keegi midagi teha võib olla veidi norib aga otseselt trahvi ei tohik teha küll kui kehtiv ülevaatus olemas .

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 14:03 
Eliit

Siis võiks ju naastrehvidega kogu euroopa läbi sõita kui meie seadused mujal ei kehti ?!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 31.03.2010 14:35 
Kasutaja avatar

Iff kirjutas:
Siis võiks ju naastrehvidega kogu euroopa läbi sõita kui meie seadused mujal ei kehti ?!

Sa räägid teemast mööda praegu. Jutt on tehnoülevaatuse nõuetest, mitte liikluseeskirjadest.

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 33 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis