Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:45

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Autode ost/müük, masu ja ärimehed
PostitusPostitatud: 06.04.2010 20:50 
Kasutaja avatar

Mõtlesin küsida siin, peale ohtrate kuulutuste lugemist, kus ostetakse autosi kokku hulgi ja suurelt alla turuhinna.
Sellised "ärimehed" võivad rääkida mida tahes siin kokku, kui häid ja kui hea hinnaga nad autosi kokku on just nimelt siit kokku ostnud, aga kas keegi reaalselt ka siit seda teed on läinud ja auto 1/3 turuhinnaga mõnele autoärikale maha parseldanud ?

Kui jah, siis mis selleni viis, masu või auto tegelikult rappeks olemine, mis tegelikult oligi sellist hinda väärt ...

Chill :)

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Autode ost/müük, masu ja ärimehed
PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:00 
Kasutaja avatar

Eeldan, et nende ärikate poolt müügis olevad autod on odavalt saadud, ikka leidub, kel raha ruttu vaja on ja nad oma auto nõus vajaduse rahuldamiseks odavalt müüma. Kahjuks on enamus neist tõesti rapped, mida keegi tavaostja ei taha.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:04 
Kasutaja avatar

Ega kui raha on vaja siis pole miskit parata.
Ostja nahas on hetkel suhteliselt hea olla. Kui tunned ära, et müüjal on vesi ahjus siis saab ulme hinda välja kaubelda. Kahjuks muidugi on selline mentaliteet reegliks saanud. Minu auto kuulutuse peale helistas üks kodanik ja pakkus 20% madalamat hinda kui kuulutuses märgitud. Kui ma põhjendust palusin siis oskas öelda, et MASU ju. Nojah...kui ostjal on MASU siis miks see peaks igat müüjat puudutama. Palusin viisakalt siis tagasi helistada, kui tal MASU läbi saab.
Teine asi on muidugi rimakad ja nende müüjatest "õngitsejad". Eks lolle leidub ikka ja keegi kunagi auto ära ka ostab.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Ise olen kah autosid soodsalt ostnud ja ka müünud.
Ostja rollis olen nahaalne, pakun tõesti mõttetult väikseid summasid, kuid ütleme nii, et kui ei müüjale ei meeldi hind, siis pole midagi - saan aru ja talun ka sõimu ja kriitikat. Kuid kui müüja on nõus minu poolt pakutud hinnaga, siis on mõlemad ju rahul :D
Ise olen mitu autot ca poole turuhinnaga müünud, kuid põhjus peitub selles, et ei viitsi eriti neid kaua ulmehinnaga müüa ning peamine on see, et pole ka kordagi kahjumisse jäänud - st. müügihind on alati ostuhinda ületanud.
Endal siis ca 2,5aasta jooksul 15s auto ning vahetamise eesmärk pole mitte kasumit teenida vaid võimalikult palju erinevaid autosid katsetada :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:11 
Moderator
Kasutaja avatar

üldiselt müüakse jah kiire raha soovil ulme odavalt.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:36 
Kasutaja avatar

Selline odavalt ostmine ja kallimalt müümine ei ole eriti otstarbekas ning seda muidugi juhul, kui ostu-edasimüügi tehingud ei toimu võimalikult väikese aja jooksul. Iga laps ju teab, et "aeg sööb raha ära".
Mõni meie foorumi kohalik "autoärikas" müüb sügisest saati samu autosid.

Alguses kahekordistad ostuhinna ja paiskad müüki. Müügi venides järjest langetad hinda ja lõpuks see 2-3K eeku ei ole enam mingi kasum, kui sul auto on 3-4 kuud kusagil lihtsalt ruumi võtnud.

Minu enda jaoks maksab hingerahu rohkem kui see 2K mille saamiseks ma pea pool aastat pean mingi rüma müümiseks vaeva nägema.

Lisaks kõigele tekib veel selline "pasamüüja" kuulsus(sest müügiks ostetud autot ei ole ju otstarbekas remontida) mille tulemusena ei tulegi keegi lõpuks müüdavaid masinaid vaatama.

Edu ärikatele :kill

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:37 

Tuleb täitsa nõustuda...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:45 
Kasutaja avatar

kaabakaz kirjutas:
Tema sai oma seitsmese ostetud ja mina järgmine päev kena hinnaga temalt saadud masinast lahti. Kõik õnnelikud :D

Just selle müüja kommentaari ootakski siia :D
Et kas olid ikka sellised ilusad põhjused, või see kasutaja oli uugametsast ?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:48 
Kasutaja avatar

Muude ärikate seas ajab mind muigama need, kes müügiks ütlevad ühe hinna ja vahetuseks teise, ok automüügiplatsidest saan aru aga eraisiku puhul jääb mulle mulje, et üritatakse oma risust iga hinna eest lahti, et vahetuse teel saadud auto ehk mõnituhat krooni kallimalt müüki paisata lootes niimoodi ehk midagigi teenida. See muidugi puhtalt minu arvamus, mis selliste tehingute tagaajajate tegelik agenda on, jääb mulle arusaamatuks.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:54 
Kasutaja avatar

EDIT: näited ka minu eelnevale jutule

Näide 1: 35(50)K to 20K
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=13&t=31874
Näide 2: 6K to 3,3K
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=13&t=37275
Näide 3: 25(30)K to 20(25)K
http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=13&t=33852

Viimati muutis SpikeBMW, 06.04.2010 21:56, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 21:55 

Minu arust on see juba sellepärast naljakas, et vaadates kuidas yhe ja sama automargi(aasta, sarnane varustus ja mootor jne) myygihinnad kõigivad allates raibetest kuni buumiaegsete utoopiliste hindadeni ja sis kellegil on myygihind 45 tuhat ja vahetuse puhul originaalhind, 53 tuhhi nt. Kes krt selle vahe kindlaks teeb, täiesti ajuvaba. Pane et vahetusevõimalus ja eelistatud mark ja kõik. Iga vend kellel seisab maja ees 45k maksev masin võib selle vaba 53 peale hinnata....aga noh, igayx valib tee, peaasi et ise õnnelikuks saab :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 22:04 
Kasutaja avatar

Peax tegema "Alla turuhinna " nurga, siis ei peax lappama nedi mõttetuid kuulutusi. Yle yhe on kuulutuses , et ostan alla turuhinna auto

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 22:13 
Kasutaja avatar

sellest vahetusel kallim hinnast pole mina ka siiani aru saanud. Ok jah, sulas raha kätte saades olen õnnelik, et saan valida sellise auto nagu tahan, aga samas miks siis teine auto peaks niiöelda odavam olema kui sinu oma. Vahetus autost lahti saamiseks võib teinekord täitsa toimida. Kui sinu auto vastu ikka tükk aega huvi pole tuntud, siis on ka vahetus täitsa mõeldav. Mul on olnud paar juhust, kus auto ära vahetanud ja siis uuest suht kiirelt lahti saanud. Näiteks päris pikalt oli müügis üks Golf 3 GTI, sai vahetatud Corollaga + vaheraha. Sain auto nädala lõpus, sai nädalavahetusel veel koduste vahenditega salong ära puhastatud ja esmaspäeva hommikul 10 paiku auto24 müüki, kell 12 kõne ja 14 paiku saime kokku ja ARKi. Siis on veel paar juhust olnud, kus olen kas ise peale maksnud või mulle peale makstud pea pool enda auto või teise auto hinnast ja need siis pärast suht lihtsalt realiseeritud. 1:1 vahetuse mõttest pole mina siiani aru saanud, kui sul tõesti just mingi jube sara pole ja ei looda paremat saada :).
Mis aga kiirhinnaga müüki puutub, siis jah, mul oli 2009 kevad-sügis üks Audi A4 2003 1.9TDI müügis. Hind oli kuskil 150 000 ringis, aga pidevalt tuli kõnesid, kus esimene lause oli, et palju alla saab. Helistas ka mingi vend, kes tükk aega uuris, mis ikka viga jne. Sai küll seletad, et kõik ideaalses korras, rihmad-värgid vahetatud jne. Lõpuks tuli siis pakkumine, et teeme 100 000 ära, et praegu MASU värk. Peale seda lõppes see kõne suht kiirelt. Selliseid oli teisi veel, kes sellise põhjenduse tõid. OK ma saan aru, et sa tuled vaatad kohapeal auto üle ja siis räägime vigade alusel hinna alandamisest või kaupleme veel hinda, aga mitte nii et räigelt alla ja märksõna MASU.
Aga noh, eks tänast seisu arvestades on kindlasti ka neid, kes hädas ära annavad. Parem annad nn kiirostjale mingi väikse kaotusega, kui pärast liising käest võtab ja kuskil oksjonil pool tasuta ära läheb ja siis veel sinult pärast raha välja nõutakse. Sedasi saad veel natukenegi hinda juhtida. Selle sama tõttu ka turg üleküllastunud, eriti just uuemad autod, mis siin juba vähem maksavad kui mujal euroopas. See ju ammu enamusel teada, et autosid veetakse nüüd siit välismaale juba. Üks sõber saatis ka siit enda Touaregi Saksa, kus see läks vist mingi paari - kolme nädalaga ära. Kuna auto oli ameerikast toodud, siis vist oli mingi jama tuledega, muidu oleks juba varem müüdud saanud. Teine sõber pani enda auto ka prooviks mobilesse müüki, kuna siin olid hinnad suht madalad. Tuli ka mitu huvilist. Lõpuks üks isegi oli valmis ostma, aga kuna tal auto liisingus ja sellel ostjal juba enne oli Elke-autoga mingi koostöödiil, siis oleks pidanud diil käima läbi Elke. Aga kuna Elke vist lükkas lõpuks liiga suure kirve vahele võrreldes soovitud müügihinnaga, siis lõpuks ikkagi ei ostnud. Peale seda sõber ka enam ei viitsinud müüa ka.

Signalisatsioonide, mugavusmoodulite, parkimisabide müük ja paigaldus - kõikide autode diagnostika, VAG immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 22:42 
Kasutaja avatar

Mõtlesin korra, et kirjutan ka siia "näppijate" rubriiki mingi pikema jutu, aga ei ole vast mõtet kuna siin tundub, et enamik "teadjaid" pole üle 1auto omanud(kui sedagi). SEEGA-LÕBUTSEGE EDASI!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 06.04.2010 22:47 
Kasutaja avatar

BLACK-CIVIC kirjutas:
Mõtlesin korra, et kirjutan ka siia "näppijate" rubriiki mingi pikema jutu, aga ei ole vast mõtet kuna siin tundub, et enamik "teadjaid" pole üle 1auto omanud(kui sedagi). SEEGA-LÕBUTSEGE EDASI!

No su kirjutis oli piisavalt pikk küll juba :hail
Kirjuta siis veelkord sama pikalt, mitu rapet ja kui suure alega sa siit foorumist oled soetanud edasi müügiks ?
Kas kerid ka spidosi ja valetad edasi müüdavate autode kohta ?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 52 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis