Täna jäi mu silma alla 1 FB post sellise infoga:
'' Tere..
Üks väike pisiasi

Informeerin Teid ühest olulisest seaduse muudatusest:
19. jaanuaril jõustuvad mitmed uued liiklusseaduse sätted. Üks sätetest reguleerib juhtimisõiguse kehtimist ja juhtimisõiguse aluseks olevat tervisetõendit.
Tekkida võib olukord, kus juhiloal on peal kirjas kaugel tulevikus olev kuupäev, millal tuleb uus juhiluba taotleda, kuid juhiloa peal olev piirkuupäev ei võta arvesse seda, kas mul on olemas kehtiv tervisetõend. 19. jaanuarist peatub kõigil, kellel puudub kehtiv tervisetõend, juhtimisõigus sõltumata sellest, et juhiloal on piirkuupäev kauges tulevikus! Näiteks kindlustusjuhtumite tekkimisel kui puudub kehtiv tervisetõend (seega puudub ka juhtimisõigus) kindlustuskaitse (ei liikluskindlustus ega kaskokindlustus) samuti ei kehti!
Sellega seoses palun kõigil, kellel on juhiload ja kes kasutavad nii ametiautosid kui isiklikke autosid nii tööalaseks kui isiklikuks tarbeks, veenduda, et kehtiv tervisetõend on olemas ja see on ka ARK andmebaasis nähtav!
Seda saab kontrollida selliselt:
http://www.paberivaba.ark.eeLogi sinna portaali sisse, vali vasakult poolt menüüst „juhtimisõigus“ ja siis avaneb aken, kus on näha, kas tervisetõend kehtib, mis kuupäevani kehtib või on juba kehtetu. ''
Omalt poolt lisan et paberivabale ARK'ile mina isiklikult ligi ei saa. Maanteeameti lk saab, edasi mitte. Kahtlus on et ei peagi saama, muidu saad sa ju teada et juhtimisõigust justkui pole ja nii võid sa ju lüpsmata jääda ...