Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:48

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 25 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ei tuulepargile vormsil!
PostitusPostitatud: 10.04.2010 16:50 
Kasutaja avatar

loodan, et teemat kohe ära ei kustutata, aga palun teilt veidi abi, et annaksite allkirja:
http://petitsioon.ee/tuulepark-vormsil
aitäh!

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Ei tuulepargile vormsil!
PostitusPostitatud: 10.04.2010 17:11 
Kasutaja avatar

Nende rajamine hävitaks inimeste, lindude, loomade ja taimede elukeskkonna
Mismoodi see küll seda põhjustab...ok linde jääb vähemaks ehk piirkonnas aga ongi hommikuti vähem kajakasitta klaasidelt nühkida.
Taimed kasvavad endiselt, loomadel on ka ükskõik mis seal ladvas toimub...ainus takistus ongi mõningad inimesed, kellel igas asjas probleemi on vaja näha.
Vb ma olen loll ka ja ei saa asjadest aru aga eks parandage mind :)
Minu poolthääl üritusele!

edit: Kus need looduse eest seisjad siis olid, kui enda onne/taresid sinna püsti lõid?

Viimati muutis Milbuck, 10.04.2010 18:06, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 17:15 
Kasutaja avatar

Ma ei suuda ka aru saada mis teil viga on....
Tee mulle ka selgeks kuidas see inimeste elu hakkab hävitama?
Annan hääle et ehitataks see sinna.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 17:25 
Kasutaja avatar

vormsil mitmeid kordi käinud.. ja noh.. olgem ausad. seda loomulikku maalähedast ilu ei tahaks kindlasti ära rikkuda sellega...

nii et vastu..
tehku kasvõi terve narva neid täis.aga mitte vormsi...

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 18:27 

ma olen ise ka tuuleparkide vastane. vahet pole kus nad asetsevad. need tuulikud on lihtsalt nii ebaefektiivsed teiste energiaallikate taustal. tuulikud on kasulikud üldjoontes ainult maaomanikele ja arendajatele. maaomanikud saavad arendajalt raha ning arendajad saavad riigilt ehk maksumaksjalt dotatsioone. teisisõnu, meie maksame, et mõned mehed saaksid teenida sadu miljoneid kroone ise midagi ühiskonnale vastu andmata. eesti energial on ju kohustus see "roheline" energia ära osta seaduste järgi. salvestada seda energiat ka eriti ei anna. no milleks selline bullshit?

puht isikuliselt on muidugi eriti räige tuuliku läheduses elada. meil selliseid tuuleparke veel pole, aga harimise mõttes tasuks külastada saksamaa tuuleparke, kus tuulikud on isegi üle 100 meetri kõrgused. eriti mõnusa efekti annavad labade varjud pluss tuule suunamuutusest tingitud tuuliku pöördumine. uskuge mind, see on kohutav ragin. suured tuulikud mõjutavad ka lindude rännet. väga oluline ökosüsteemis.
aga mis põhiline, see on nii faking mõttetu raiskamine. tuumajaam, ilma naljata, on kordades-kordades efektiivsem ning lisaks sellele samuti väga puhas energia

Viimati muutis koputaja, 10.04.2010 18:35, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 18:31 
Kasutaja avatar

Mina kindlasti poolt, mitte vastu :rokib

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 19:11 
Kasutaja avatar

koputaja kirjutas:
. teisisõnu, meie maksame, et mõned mehed saaksid teenida sadu miljoneid kroone ise midagi ühiskonnale vastu andmata. eesti energial on ju kohustus see "roheline" energia ära osta seaduste järgi. salvestada seda energiat ka eriti ei anna. no milleks selline bullshit?

ma ei saa sellest ideest nagu väga aru :/ äkki viitad siia mingile allikale, mis väidab, et Eesti Energia on kohustatud kelleltgi midagi ostma. Ja kui ta ka ostab ära selle energia, siis kindlasti ei maksa ta selle eest rohkem kui asi väärt on. Mis salvestamisse puutub, siis seda tõesti ei saa teha, aga see veel ei tähenda, et see energia raisku läheks, see lastakse samamoodi võrku, nagu soojusjaamade energiagi.

Minuarust, on nii, et kui mingid eraettevõtjad tahavad tuulikud rajada, siis tarbija ei kaota sellest midagi, sest ega tema ei maksa nende tuulikute ehitamise eest. Kui tuulepargi rajaja sealt suudab kasumit teenida, siis peab see energia sealt suht odavalt talle kätte tulema, et seda kasumiga müües ei ületaks hind soojusjaamade oma. Miks peaks keegi ostma kallimalt, kui on ka odavamaid alternatiive?

Ja tuumajaam ei annaks hetkel eestis mingit efektiivsust.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 19:25 

Milbuck kirjutas:
Mismoodi see küll seda põhjustab...ok linde jääb vähemaks ehk piirkonnas aga ongi hommikuti vähem kajakasitta klaasidelt nühkida.
Taimed kasvavad endiselt, loomadel on ka ükskõik mis seal ladvas toimub...ainus takistus ongi mõningad inimesed, kellel igas asjas probleemi on vaja näha.
Vb ma olen loll ka ja ei saa asjadest aru aga eks parandage mind :)
Minu poolthääl üritusele!

Eksid. Kahjuks ei ole looduses nii, et kui üks lüli vahelt ära kukub, jääb teine lüli puutumata. Otseselt või kaudselt saab see teinegi lüligi kannatada. Taimedel & loomadel ei ole tegelikult ükskõik, kui antud piirkonnast linnud kaovad, saavad kannatada nemadki. Eriti just taimed, sest levima võivad hakata kahjurid jms, kellest linnud enne kadumist toitusid. Maastikku rikub tuulepark rohkem visuaalses mõttes.
Tegelikult on see üpris pull teema. Selliste aktsioonide vastu pole minu meelest suurt mõtet sõdida, arvestades seda, et põlevkivi on otsakorral lähima ~40 aasta jooksul. Narva Soojuselektrijaama toodetud energiast oli 2005. aastal 95% toodetud põlevkivist. Seega, mida kuradit me teeme siis kui põlevkivi otsa saab? Elame nagu kiviajal? Ja põlevkivi kaevandamine rikub tunduvalt rohkem visuaalset maastikupilti kui need generaatorid.
Varem või hiljem tulevad need tuulepargid & tuumajaamad. Rõhutan just viimast- tuumajaamad. Nagu ikka, on ka sellel üritusel oma positiivne & negatiivne pool. Üldiselt tahaks näha, mis saab kui tuumajaama ehitamist avalikult & laiemas mastaabis arutama hakatakse. Praegu need, kes on ühe käega tuulepargi vastu, on hiljem kahe käega tuumajaama vastu, endale aru andmata, et nii meil pole varsti elektritki.
Ainus probleem on tuuleenergia väike kasutegur. Näitena võib tuua Tahkuna tuulepargi Hiiumaal. Enne rajamist prognoositi aastast energiatoodangut 300 tuhat kWh, mis teeb Hiiumaa elektritarbimisest alla 1%. Tegelikkuses esimesel tööaastal 288 tuhat kWh, kuid abiks ikka. :)

Enne selliste asjade vastu võitlemist soovitan teha selgeks endale antud teema põhitõed & seda mitte ainult ajakirjanduse kaudu. Kvaliteetajakirjandust on meil üpris vähe. Enam-jaolt lahatakse teemat ühest küljest, puutumata asja teist külge. Nii räägitaksegi ''ullikestele'', et tuulepargid ainult rikuvad, toodavad vähe & hävitavad, kui aga küsida inimeselt tänaval kauaks jätkub meil põlevkivi, teavad vastust vähesed. Niisama lahmida oskab igaüks. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 19:26 
Kasutaja avatar

Aga paneme kinni kõik tootmised, karjäärid, tuulepargid, raudteed, bussiliinid. Utiliseerime kõik autod. Hakkame elektrit 100% siisse osma Soomest, mille puhul elektri hind muutub 10 x suuremaks. Hakkame sõitma jalgratastega ja käima jala. Lõpuks eehitame endale onnid metsa ja hakkame põtru vibudega laskma. Rikkamad Kakumäe elanikud ehk saaksid endale lubada mõnda koobast kuskil künka sees. Seeest oleks keskkond ilus ja lilleline!!!
Teemaalgataja - :bs

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 19:30 
Kasutaja avatar

TTÜ lõpetab igal aastal umbes 50 energeetikut, 20000 ärijuhi kõrval (umbes pakutud suurusjärk) siis mõllavadki ja otsustavad inimesed, kes pole asjade reaalsetest tagamaadest midagi kuulnud, on ainult lehest lugenud, et lindudele tuulikud ei meeldi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 19:35 

BussiJänes kirjutas:

Oled sa enda väites 101% kindel? :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 19:39 
Kasutaja avatar

banzaii kirjutas:
BussiJänes kirjutas:

Üle saja protsendi millesgi kindel olemist väidaks ainult debiilik, sest see on lihtsalt võimatu. Mis minu kindel olemisse puutub, siis ega ei ole ma ka 100% kindel, aga vähemalt on mul mingid argumendid, millele toetuda, et seda arvata. Ei panusta puhtalt sellele, et tuumaenergia kui tasuta elekter päästaks meid kõiki.

A ei ole vist mõtet siia väga pikki tekste kirjutada, sest teema läheb varsti kinni, liiga sügav OT!

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 19:54 

BussiJänes kirjutas:
banzaii kirjutas:
BussiJänes kirjutas:

Üle saja protsendi millesgi kindel olemist väidaks ainult debiilik, sest see on lihtsalt võimatu. Mis minu kindel olemisse puutub, siis ega ei ole ma ka 100% kindel, aga vähemalt on mul mingid argumendid, millele toetuda, et seda arvata. Ei panusta puhtalt sellele, et tuumaenergia kui tasuta elekter päästaks meid kõiki.

A ei ole vist mõtet siia väga pikki tekste kirjutada, sest teema läheb varsti kinni, liiga sügav OT!

Õigus. Väited on sul tegelikult head. Tõsi ta on, et juriste, ärijuhte & riigiteadlasi on meil jalaga segada, kuid seevastu oma alal pädevaid loodusteadlasi & energeetikuid mitte. Tuumaenergia on ju tegelikult üks väheseid energiatootmisviise, mis oma toomisel nõuab ''nii vähe'' kulutusi, kuid andes nõnda suurt kasu. Rääkides kasust Eestile, on see ka vaieldav. Ideaaltingimustes annaks see mitmeid kordi rohkem & odavamat energiat kui põlevkivi baasil tootmine. Ainult missugustest ideaaltingimustest me räägime, kui puudu on ''mõned'' spetsialistid & nõnda palju sinisilmseid meie vabariigis. Tegelikult on tegemist äärmiselt asjaliku teemaga. Kahju ainult, et asjast jagavaid & kaasa rääkivaid nii vähe on. Vaevalt neid ka SR foorumisse juurde tekib, selleks ilmselt tõesti muud foorumid. :)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 20:28 

riigi teataja
§ 281. Alternatiivselt toodetud elektrienergia ostukohustus

(1) Turgu valitseval energiaettevõtjal on kohustus osta elektrienergiat tema võrguga ühendatud ettevõtjalt, kes toodab seda vee-, tuule- või päikeseenergiast, biomassist, jäätmegaasist või jäätmematerjalist.

(2) Käesoleva paragrahvi lõike 1 alusel kohustatud energiaettevõtja ostab alternatiivselt toodetud elektrienergia hinnaga, mis moodustab 90 protsenti kodutarbija põhitariifist, juhul kui Eesti Vabariigis alternatiivselt toodetud elektrienergia müügimaht ei ületa 2 protsenti eelmisel aastal Eesti Vabariigis kasulikult tarbitud elektrienergia kogusest. Kui alternatiivselt toodetud elektrienergia müügimaht ületab 2 protsenti eelmisel aastal Eesti Vabariigis kasulikult tarbitud elektrienergia kogusest, kinnitab Energiaturu Inspektsioon võrguettevõtjale konkreetse ostuhinna vahemikus 60--90 protsenti kodutarbija põhitariifist.

Minul isiklikult pole arengute vastu midagi, aga asjal peab olema ka sisu. nt tuumajaamale ma ütleks kohe jah.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 10.04.2010 20:31 

Kahe käega tuuleparkide loomise poolt - kasutagem elektrienergia tootmiseks taastuvaid maavarasid!!!
Huvitav on see, et põlevkivist elektrienergia tootmine ei kahjusta linde, loomi, taimi ja inimesi, tuumakütusest elektrienergia tootmine ei ohusta mitte kedagi, aga kohe kui hakatakse rääkima tuule (taastuv ning tasuta kättesaadav "maavara") kasutamine elektrienergia tootmiseks kahjustab kohe kõike ja kõiki.
Krt kas inimestele Vormsis ei jõua kohale, et selleks, et Te ilmaasjadega seal "junnikesel" kursis olla saaksite, on Teil tarvis elektrienergiat - wtf meie siin mandril peame elama keset elektrienergiatehaseid ja igasuguseid muid monstrumeid.
Aga see selleks - minu hääle saate siis kui kõik Vormsi elanikud on tuulikute mitterajamise korral nõus elektrienergia kasutamisest loobuma - eks proovige õhtul peeruvalgel pimedast telekast AK uudiseid vaadata.
Tüüpilised eestlased - tahame kõike saada, aga ise ei ole selleks nõus millegist loobuma :kill

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema See teema on suletud, sa ei saa muuta postitusi või postitada rohkem vastuseid.  [ 25 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis