Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 04.05.2025 01:57

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 26 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Uus seadus võib probleemsete juhtide kindlustusmaksu tõsta
PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:11 

Tsiteerin Eesti Päevalehte.

Tsiteeri:
Kui seni võtavad kindlustusfirmad kliendile liikluskindlustuse makse määramisel arvesse juhi ametliku sõidustaaži ja kindlustatava auto, siis järgmise aasta veebruarist võib neile lisanduda juhi senine käitumine liikluses.

Rahandusministeeriumis valminud kohustusliku liikluskindlustuse seaduse eelnõu püüab nii omal moel parandada ka liiklusohutust, sest rikkumisega vahele jäädes ei saada pelgalt ühekordselt trahvi, vaid ilmselt kasvaks ka kindlustusmakse.
Seaduse jõustumisel saaksid kindlustusseltsid ligi liiklusrikkumiste andmetele, et nendega arvestada kindlustusmaksete määramisel. „Vaadata saab karis tusregistris olevaid kehtivaid õigusrikkumisi, nii et aegunud rikkumistega nad arvestada ei saa,” lükkas ministeeriumi pressiesindaja Annika Vilu üm ber kahtlused, et autojuhid võiksid väga vanade pattude eest veel praegu karistada saada.

uudis: http://www.epl.ee/artikkel/575578

Mis siinsed striitreisserid sellisest? Minul isiklikult ei ole midagi selle vastu, aga seda seni kuni rikkumiste piire, kust kindlustusmakse tõstmist arvestama hakatakse, ebanormaalselt madalaks ei aeta. Roolijoodikutel, +45 kihutajatel ja lapsetapjatele võiks küll sellise asja selga väänata.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Uus seadus võib probleemsete juhtide kindlustusmaksu tõsta
PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:22 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Tehku juhtide heaks ka midagi :twisted: Asvalteerigu teed ära.Koguaeg aint ,et nõuame seda ,nõuame toda jne .JUHID HAKKAME AUTODE KAHJUSI JA AUTODE LAGUNEMIST KA KÕRGEMATELT SISSE NÕUDMA ,seda sisi ka puksida ja muu nänni lagunemisel ,sest ...... .Kindlustus bisnessmannid sellised.Tao oma kindlustust el uaeg ja sisi ka kahju puhul ku iise süüdlane vaata kuidas hakkama saad,saan aru ,et see tava kindlustus mitte kasko aga nüüd peaks muutma seda värk ika ,sest kindlustus on kindlustus ja kui ma masinat kindlustan siis soovin saada ka kahju tekkimisel hüvitist olen süüdi või mitte ise.

Viimati muutis oopc, 25.04.2010 20:27, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:22 
Kasutaja avatar

Lugesin kiirelt läbi, aga ei saanud aru, kas see peaks nüüd olema rikkujale nagu lisakaristusena toimiv, või kindlustusseltsile üks faktor, millisesse riskigruppi inimene kuulub, ja palju peaks talt raha küsima?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:24 
Kasutaja avatar

Õige,ei ole ka selle seaduse vastu midagi,arvestades milliseid ideootseid seadusi on viimasel ajal vastuvõetud on see täiesti normaalne.Ise olen ka ikka aastas keskmiselt ca.1korra kiiruse eest trahve saanud aga ise olen alaty süüdi olnud ja Normaalsed seadused on ikkagi täidmiseks 8)

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:28 

BussiJänes kirjutas:
Lugesin kiirelt läbi, aga ei saanud aru, kas see peaks nüüd olema rikkujale nagu lisakaristusena toimiv, või kindlustusseltsile üks faktor, millisesse riskigruppi inimene kuulub, ja palju peaks talt raha küsima?
vist nagu lisakaristus jah Et kui jäid 4 kuud tagasi kiiruseületamisega vahele ja lähed kindlustust sõlmima, siis vaadatakse: "ahhaa, sul üks rikkumine veel kehtiv. Nii, +25km/h üle, +25 üle on see ja see koefitsent ja korrutame makse sellega läbi ja saame lõpliku makse".

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:31 
Kasutaja avatar

Kas see raha siis läheb riigile ikka, või nuumame niisama kindlustuspakkujaid? Kui see oleks kindlustusseltside oma initsiatiiv, siis ma ei näe mingit seost purjus peaga vahele jäämise ja kindlustusmakse tõusmise vahel. Purjuspeaga tehtud avariide puhul jääb nagunii kogu kahju ju süüdlase maksta.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:34 

Hea küsimus tegelikult. Äkki selle koefitsendi osa arvestatakse maksest ikkagi maha ja läheb riigi tasku? Sellisel juhul oleks lihtsam trahvide summasid tõsta, kui mingeid ümbernurga asju ajada.

Uudisest meeldis mulle ka see osa:
Tsiteeri:
„Andmetele ligipääsu saamine võimaldab eeskujulikku liiklejat premeerida soodsama liikluskindlustuse hinnaga,”
:D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:37 

Asukoht: Mängult .Välismaa,soomes jne sarnastes kohtades kus teisedki sarnased piiksukotid
Kokkuvõttes tõusevad hinnad näiteks eeskujulikele liiklejatele kindlustuses kui ka rikkujatele.

Viimati muutis oopc, 25.04.2010 20:39, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:38 

oopc kirjutas:
Kokkuvõttes tõusevad hinand näiteks eeskujulikele liiklejatele kindlustuses kui ka rikkujatele.
kust sa seda välja lugesid? Tsiteerisin just, et eeskujulikel liiklejatel on võimalus väikest soodustust saada. Huvitav oleks muidugi teada, kuidas seda arvestama hakatakse.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:41 

Lihtsalt mis võib tulevikus tulla ja kindlasti tuleb ka aga suurelt kirjutatakse ,et eeskujulikud saavad soodustust ,mille lugemine lihtsalt äkki kliendil teeb südame hellaks aga kindlustus firmal suunurgad kõrvuni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:44 

kurat oopc, su poste on ikka vahel keeruline lugeda... :err

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:44 
Kasutaja avatar

Konkurents paneb hinna paika. Artiklis oli kirjas et eestis tegutseb 10 pakkujat, seega üritatakse ikka pakkuda nii soodsat teenust kui võimalik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:45 

BussiJänes kirjutas:
Konkurents paneb hinna paika. Artiklis oli kirjas et eestis tegutseb 10 pakkujat, seega üritatakse ikka pakkuda nii soodsat teenust kui võimalik.

Kui ma enda kindlustusmaakleri väljaotsitud pakkumisi olen vaadanud, siis kohati on kindlustusmakse kahes erinevas firmas pea kahekordne. Ma üldse ei saa aru, kuidas hirmkallist kindlustust pakkuvad firmad ära elavad...
pilt

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:49 

Anti-L kirjutas:
BussiJänes kirjutas:

Kui ma enda kindlustusmaakleri väljaotsitud pakkumisi olen vaadanud, siis kohati on kindlustusmakse kahes erinevas firmas pea kahekordne. Ma üldse ei saa aru, kuidas hirmkallist kindlustust pakkuvad firmad ära elavad...

Liikluskindlustuse pakkumine on kindlustusfirmale kahjulik äri tegelikult ja ju siis osad ei tahagi seda pakkuda eriti ja kindlustavad midagi muud. Ja oopc hakkab järjest targemana tunduma, kirjutab nagu segane aga mõte on alati sees kui lõpuks aru saab :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 25.04.2010 20:53 

Ei tea kuidas nad seda mõtlevad, et kui kehtiva rikkumise eest peab x% rohkem maksma siis ma võin ju nädalaks kindlustuse teha. Ja uue kindlustuse saan juba tavahinnaga? Paljudel ei ole võimalik korraga aastaks kindlustust teha ja need kes teevad 2 või 3 korda aastas, siis maksad igakord?

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 26 postitust ]  Mine lehele 1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis