Avaleht      Uudised      Artiklid      Partnerite pakkumised      Pood      Foorum       Chat

Tänane kuupäev 08.05.2025 02:03

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Tee uus teema Vasta teemale  [ 121 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Arvamus: Pühapäevane muruniitmine?
PostitusPostitatud: 04.06.2010 10:27 

Mis siis siinne rahvas arvab Pühapäeva hommikusest muruniitmisest?

Minul tegelt pole selle vastu isiklikult midagi. Kui majal on korralikud aknad siis ei sega muruniitmine! ;)

Lisalugemist:
http://aedjakodu.tarbija24.ee/?id=270841
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=271036

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=381539

Viimati muutis tarvi, 04.06.2010 10:59, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Profiil  

Teema pealkiri: Re: Arvamus: Pühapäevane muruniitmine?
PostitusPostitatud: 04.06.2010 10:29 

Mina arvan, et kui on lubatud seadusega 7.00-23.00 lärmi teha, siis ma teen seda täpselt sellel päeval, mis mulle meeldib.Kellele ei meeldi, koligu minema, kannatagu ära või lasku ennast riigikokku valida ja muutku seadust. Ja korralik grillläbu kõrvalhoovis segab rohkem kui muruniitmine.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 10:36 

Mph kirjutas:
Mina arvan, et kui on lubatud seadusega 7.00-23.00 lärmi teha, siis ma teen seda täpselt sellel päeval, mis mulle meeldib.Kellele ei meeldi, koligu minema, kannatagu ära või lasku ennast riigikokku valida ja muutku seadust. Ja korralik grillläbu kõrvalhoovis segab rohkem kui muruniitmine.

Põhimõtteliselt samal arvamusel. Tahes tahtmata võib juhtuda olukord, kus töökohustused, kool ja muu nõuavad oma aja ja ainuke aeg muruniitmiseks ongi pühapäevane päev. Ei lase ju hoovil kinni kasvada ja seda põhjusel, et naabrid saaksid kõrval pidu pidada ja seal meeleolukalt ja lärmakalt ( mitte kõik ja mitte alati ) ning mina neid oma niitmisega ei segaks. Elavad selle aja üle, ei ole seal hullu midagi.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 10:43 
Kasutaja avatar

Paljudes valdades on kohalike määrustega ajaliselt piiratud, millal seda muruniitmise müra võib ja millal ei või teha. Mind segab küll, kui ma eelmisel õhtul korraliku peo olen pidanud. Naabrivanamutt ei pea tingimata pühapäeval varavalges oma muru käristama.
Kui keegi arvab, et ma kannatagu ära kui see isegi selgepiiriliselt keelatud on, siis arvaku uuesti. Ei kannata.
Ja kui sulle ei meeldi, koli minema.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 10:43 
Kasutaja avatar

traur kirjutas:
:D

No samas mingi hommikul kell 8 pole kindlasti vaja muru niita.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 10:49 

Hommikul tuleb üldiselt magada, päeval on juba täitsa OK niiduk käima tõmmata.

Samamoodi võid ju ise ära kolida, kui sulle see muru niitmine ei meeldi, milles probleem :D

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 10:59 

Uut lugemist:

REKLAAMITRIKK??
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=381539

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 11:00 

traur kirjutas:
Paljudes valdades on kohalike määrustega ajaliselt piiratud, millal seda muruniitmise müra võib ja millal ei või teha. Mind segab küll, kui ma eelmisel õhtul korraliku peo olen pidanud. Naabrivanamutt ei pea tingimata pühapäeval varavalges oma muru käristama.
Kui keegi arvab, et ma kannatagu ära kui see isegi selgepiiriliselt keelatud on, siis arvaku uuesti. Ei kannata.

mis meetmed siis kasutusele võtad kui naaber niidab varahommikul? Oskad viite mõnele sellisele määrusele ka panna siia?

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 11:01 
Kasutaja avatar

Muuga Aedlinna Selts on jah suutnud üle terve Eesti ilge kisa lahti tõmmata sellel teemal.

Minu jaoks isiklikult on pühapäev sisuliselt ainsaks võimaluseks seda muru niita - tööpäeva õhtuti oled selline laip, et lihtsalt enam ei jaksa 2h niitjaga mööda hoovi jalutada, ja suviti on laupäevad praktiliselt alati mingite üritustega sisustatud. Jääbki pühapäev ainsa variandina.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 11:04 

Rainer Vakra, Nõmme linnaosavanem kirjutas:
Tegemist on ikkagi ühiskondliku kokkuleppega, millest inimesed võiksid kinni pidada. Mingit käsku või keeldu neile selles osas anda ei saa..

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 11:05 
Kasutaja avatar

Mph kirjutas:
traur kirjutas:

mis meetmed siis kasutusele võtad kui naaber niidab varahommikul? Oskad viite mõnele sellisele määrusele ka panna siia?

Oskan, aga me ei ela ilmselt samas kandis - seega, milleks sulle?
Ja ma oskan ennast suhteliselt hästi arusaadavaks teha, mu naabrid ei niida ammu enam hommikuti.
Selle kolimisejutu algatajaks ei olnud mina. Ma lihtsalt pidasin vajalikuks mainida, et selline näpud püsti "fa-fa, minul on vaja ja mina niidan" suhtumine on natuke praaliv ja poisikeselik.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 11:14 

traur kirjutas:
... vajalikuks mainida, et selline näpud püsti "fa-fa, minul on vaja ja mina niidan" suhtumine on natuke praaliv ja poisikeselik.

Sinu lause kontekstis öelduna võibki ju nii öelda: kui on vaja niita, siis muru ka niidetakse. Mil viisil see praaliv ja poisikeselik nüüd on tahaks kohe teada?
Sul on vaja laupäeval pidu pidada ja seda teed ning siis oled praaliv ja näpud püsti? :? Võib ka muu näite varal võtta
Vähe arusaamatuks jääb kui aus olla

Jutu mõte: ei saa oma elu sättida parema tahtlusegi juhul naabri järgi, kuid jah on võimalik jõuda kompromissideni.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 11:28 

traur kirjutas:
Mph kirjutas:
traur kirjutas:

Oskan, aga me ei ela ilmselt samas kandis - seega, milleks sulle?
Ja ma oskan ennast suhteliselt hästi arusaadavaks teha, mu naabrid ei niida ammu enam hommikuti.
Selle kolimisejutu algatajaks ei olnud mina. Ma lihtsalt pidasin vajalikuks mainida, et selline näpud püsti "fa-fa, minul on vaja ja mina niidan" suhtumine on natuke praaliv ja poisikeselik.

Minuteada KOVide määrused on avalikud dokumendid ja ma tahan näha, kas selline asi reaalselt ka eksisteerib või niisama mingi jutt. "Mul on pohmakas, mul on vaikust vaja" on fafa jutt samamoodi ju siis.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 11:31 

On mulle sattunud normaalsed naabrid. Kõik ajavad omi asju ega pista iga väikese heli peale kriiskama. On olnud pidusid küll meil ja küll naabritel aga kõik on omavahel läbi saanud. Mingi muruniitmine pole ammugi kedagi seganud. Ainuke kord kui reaalselt naabritelt kaebuse olen saanud, oli kord kus sõbramees arvas heaks majaees kell 2 öösel rehvid põlema lasta ja kogu rehvisuits naabrimehe lahtisest aknast sisenes. Aga sai ka see ilusti lahendatud.

Üles
 Profiil  

PostitusPostitatud: 04.06.2010 12:04 

Olen Muuga aedlinna seltsi liige ja samas ka selle aktsiooni üks algatajatest. Minu aial seisab ka selline silt.

Pilt

Ja millegipärast kõige suuremad vastuolijad sellele on inimesed, kes elavad korterites või ise ei niida kunagi muru :D :D

Üles
 Profiil  

Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 121 postitust ]  Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis